Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- Lider u regionu
#351 Re: Jadi nas nezaposlenih
Lijepo je na pocetku teme napisano zaposleni nezaposlenom ne vjeuje.
-
melac
#352 Re: Jadi nas nezaposlenih
Uslovi rada u Konzumu su pristojni, ali kao i svaka kapitalistička firma, a zavisi i od radnog mjesta, radi se pod pritiskom, evaluira se tvoj učinak, očekuje se znanje, volja i ambicioznost. Što se tiče plaće, nemoj očekivati neke visine, redovno isplaćuju, uplaćuju se doprinosi, prijavljeni su na maksimalnu plaću koja je dogovorena. Mada i i u Konzumu ima "slijepih putnika", ipak je velik dio ekipe vrijedan i sposoban.rush1 wrote:Zanima me da li je iko konkurisao na oglase Konzum sto je objavljivao za ekonomistu pripravnike? i opcenito kakvi su uslovi rada u Konzumu moze li mi neko reci
P.S. I dobit ćeš pitanje "koliku plaću očekuješ".
- stativa
#353 Re: Jadi nas nezaposlenih
ne mogu da nađem temu pa ću ovdje pitati, je li zna neko do kada traje ovaj oglas za vojsku?
-
seksan
#354 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ljudi kojima je stalo do posla..nacic e BILO KAKAV!Lider u regionu wrote:Lijepo je na pocetku teme napisano zaposleni nezaposlenom ne vjeuje.
Evo ideja za posao! Proizvodnja papirnih kesa.
Sivenje odjece za debele osobe. Svi znamo da je jednom 200kgteskom covjeku tesko naci gace za sebe u Bih a kamo li nesta drugo!
Frizer za pokrivene. Pedikir,manikir za pokrivene..
ima ideja..
al problem je sto se treba raditi! Sto se treba uloziti..a ne neki bi I JARE I PARE!
- Brkooo
#355 Re: Jadi nas nezaposlenih
http://www.specijalac.net/javni-oglas-z ... 13-godinu/stativa wrote:ne mogu da nađem temu pa ću ovdje pitati, je li zna neko do kada traje ovaj oglas za vojsku?
-
mali_balon
#356 Re: Jadi nas nezaposlenih
Haj matere ti ne seri vise. Sta da ulozim supak svoj da me neko razdjevici, jedino to mogu uloziti, hoceli te pokrivene meni doci da im kresem nokte.seksan wrote:Ljudi kojima je stalo do posla..nacic e BILO KAKAV!Lider u regionu wrote:Lijepo je na pocetku teme napisano zaposleni nezaposlenom ne vjeuje.![]()
Evo ideja za posao! Proizvodnja papirnih kesa.
Sivenje odjece za debele osobe. Svi znamo da je jednom 200kgteskom covjeku tesko naci gace za sebe u Bih a kamo li nesta drugo!
Frizer za pokrivene. Pedikir,manikir za pokrivene..
ima ideja..
al problem je sto se treba raditi! Sto se treba uloziti..a ne neki bi I JARE I PARE!
-
seksan
#357 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja samo kazem bez ulaganja nema nista!
Ne mozete zahtjevati i jare i pare!
Ne moras nekome "kresat" nokte mozes sivati odjecu za multi gojazne.
medjutim, valja raditi, valja sivati, valja mjere podudariti.. svi bi sa sto manje rada sto vise novca ubrali!
Eto otvorio sustersku radnju, popravi cipelu nakon sat vremena djon spadne! Mislis da bi ti neko dosao nakon toga?
Za ove sto zele biti vojnici u vojsci samo cu prokomentarisati ne mozete uznijeti vrecu brasna na sprat a da vas neko primi u vojsku!
ima jos cetvrta solucija, eto svi bi otvorili privatno a da im ne dolazi bilo kakva inspekcija!
Ne mozete zahtjevati i jare i pare!
Ne moras nekome "kresat" nokte mozes sivati odjecu za multi gojazne.
Eto otvorio sustersku radnju, popravi cipelu nakon sat vremena djon spadne! Mislis da bi ti neko dosao nakon toga?
Za ove sto zele biti vojnici u vojsci samo cu prokomentarisati ne mozete uznijeti vrecu brasna na sprat a da vas neko primi u vojsku!
ima jos cetvrta solucija, eto svi bi otvorili privatno a da im ne dolazi bilo kakva inspekcija!
- fidoremilienko
#358 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jest ova @seksan pametna 
- TheHound
#359 Re: Jadi nas nezaposlenih
Daleko joj kuća bila sa ovakvom "pameti"fidoremilienko wrote:Jest ova @seksan pametna
- JThomas
#360 Re: Jadi nas nezaposlenih
ja dobre emisije 
- hordash
#361 Re: Jadi nas nezaposlenih
Možda je gospodin na odmoru na Sejšelima mjesec dana.seksan wrote: Da je to za sta se predstavlja davno bi ti odgovorio!![]()
Nije smao on u pitanju, svako ovdje ko je nesta rekao, d aje kofol po zanimanju kad god ih nesta pitas nikad neces dobti odgovor. zasto?
I ja smao savjetujem da se dobro svi zapitaju za pojedine clanove, jer tako bi mogao bubnuti svako!
-
certified_fascist
#362 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sto se onda javljas za posao gdje treba Opca gimnazija, a ne za neke gdje treba fax? Da hocu posao kao recimo zavarivac, isto bih za razgovor pripremio CV u kojem sam naveo polaganje kursa za zavarivace, a ne sta ja znam diplomu masinskog inzenjera.mostarka_90 wrote:ma nisam vala 4 godine bubala na faxu da bi u CV napisala da sam samo zavrsila Opću gimazijucertified_fascist wrote:Kako ona zna da si VSS? Samo napiši drugačiji CV za poslove gdje previsoko obrazovanje nije poželjno.mostarka_90 wrote:dodjem na razgovor za poziciju prodavaca u nekom butiku, i naravno u startu nemam sanse jer sam VSS a ona sto me intervjuise je SSS
-
mali_balon
#363 Re: Jadi nas nezaposlenih
seksan wrote:Ja samo kazem bez ulaganja nema nista!![]()
Ne mozete zahtjevati i jare i pare!![]()
Ne moras nekome "kresat" nokte mozes sivati odjecu za multi gojazne.medjutim, valja raditi, valja sivati, valja mjere podudariti.. svi bi sa sto manje rada sto vise novca ubrali!
![]()
HALO..... ne znam kako da te nazovem, ne bi da te uvrijedim, a bi da te malo spustim. Ti meni drzis neka predavanja o jarcima i parama (kod gregora mogu i ovce i novci), meni ( i ko zna kome jos) koji imam 20 godina radng staza drzis predavanja o radu. De malo se spusti na zemlju.
Kakava susterska radnja o cemu pricas, jesi li ti normalna. Pa imas jeftinije cipela kupiti od popravke.
Fino sam ti reko ne seri vise, eto najpametnija, naj radnik smi mi smo svi glupi i lijeni, hajd sad u skokovima.
Eki suster faking anblivbl
-
Keiko
#364 Re: Jadi nas nezaposlenih
mali_balon wrote:seksan wrote:Ja samo kazem bez ulaganja nema nista!![]()
Ne mozete zahtjevati i jare i pare!![]()
Ne moras nekome "kresat" nokte mozes sivati odjecu za multi gojazne.medjutim, valja raditi, valja sivati, valja mjere podudariti.. svi bi sa sto manje rada sto vise novca ubrali!
![]()
HALO..... ne znam kako da te nazovem, ne bi da te uvrijedim, a bi da te malo spustim. Ti meni drzis neka predavanja o jarcima i parama (kod gregora mogu i ovce i novci), meni ( i ko zna kome jos) koji imam 20 godina radng staza drzis predavanja o radu. De malo se spusti na zemlju.
Kakava susterska radnja o cemu pricas, jesi li ti normalna. Pa imas jeftinije cipela kupiti od popravke.
Fino sam ti reko ne seri vise, eto najpametnija, naj radnik smi mi smo svi glupi i lijeni, hajd sad u skokovima.
Eki suster faking anblivbl
- Hajvan
#365 Re: Jadi nas nezaposlenih
meni je dosadilo biti yuppie, ja bih malo 'vao sad:
-
Nebitan32
#366 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nedostaje 90 nastavnika
BRČKO - Direktor Pedagoške institucije u Brčkom Slobodan Ristić izjavio je danas da u osnovnim i srednjim školama distrikta trenutno nedostaje oko 90 prosvjetnih radnika.
On je napomenuo da, iako je još na snazi odluka o privremenoj obustavi zapošljavanja, postoje uvjeravanja da će gradonačelnik distrikta Anto Domić uskoro dozvoliti zapošljavanje u obrazovanju.
"U međuvremenu, radi se na izmjeni Pravilnika o zapošljavanju u obrazovanju zbog niza manjkavosti. Čim on bude usaglašen, te se iskažu potrebe za kadrovima koje su orijentaciono već poznate, biće raspisan i konkurs za prijem radnika u obrazovanju", naveo je Ristić.
Govoreći o manjkavostima u postojećem Pravilniku, Ristić je istakao problem postojanja subjektivnih kriterijuma prilikom rada Odbora za zapošljavanje.
"Iz Pravilnika treba izbaciti subjektivne kriterijume i što je moguće više naglasiti objektivne, kako se ne bi dešavalo kao u prethodnom periodu da odmah po raspisivanju konkursa bude poznato ko će biti primljen", rekao je Ristić.
Problem pri zapošljavanju u obrazovanju stvara i činjenica da Zakon o budžetu ne omogućava zapošljavanje na upražnjenoj poziciji ako ona nije predviđena budžetom i ako ne postoji u Organizacionom planu.
"Ovakvu situaciju u obrazovanju dodatno usložnjava i kašnjenje zapošljavanja pripravnika, čime se u prethodnom periodu rješavao problem nedostatka prosvjetnih kadrova. Zabrinjava i podatak da će brojni nastavnici ubrzo ići u penziju, što znači da će se pojaviti potreba za još kadrova u obrazovanju, a Zakon o državnoj službi predviđa zapošljavanje tek onog trenutka kad pozicija postane upražnjena", dodao je Ristić.
S obzirom da procedura zapošljavanja traje oko tri mjeseca, a da će konkursi biti raspisani tek za 15 do mjesec dana, već sada je izvjesno da do 2. septembra, kada počinje školska 2013/14. godina, upražnjene pozicije neće biti popunjene.
BRČKO - Direktor Pedagoške institucije u Brčkom Slobodan Ristić izjavio je danas da u osnovnim i srednjim školama distrikta trenutno nedostaje oko 90 prosvjetnih radnika.
On je napomenuo da, iako je još na snazi odluka o privremenoj obustavi zapošljavanja, postoje uvjeravanja da će gradonačelnik distrikta Anto Domić uskoro dozvoliti zapošljavanje u obrazovanju.
"U međuvremenu, radi se na izmjeni Pravilnika o zapošljavanju u obrazovanju zbog niza manjkavosti. Čim on bude usaglašen, te se iskažu potrebe za kadrovima koje su orijentaciono već poznate, biće raspisan i konkurs za prijem radnika u obrazovanju", naveo je Ristić.
Govoreći o manjkavostima u postojećem Pravilniku, Ristić je istakao problem postojanja subjektivnih kriterijuma prilikom rada Odbora za zapošljavanje.
"Iz Pravilnika treba izbaciti subjektivne kriterijume i što je moguće više naglasiti objektivne, kako se ne bi dešavalo kao u prethodnom periodu da odmah po raspisivanju konkursa bude poznato ko će biti primljen", rekao je Ristić.
Problem pri zapošljavanju u obrazovanju stvara i činjenica da Zakon o budžetu ne omogućava zapošljavanje na upražnjenoj poziciji ako ona nije predviđena budžetom i ako ne postoji u Organizacionom planu.
"Ovakvu situaciju u obrazovanju dodatno usložnjava i kašnjenje zapošljavanja pripravnika, čime se u prethodnom periodu rješavao problem nedostatka prosvjetnih kadrova. Zabrinjava i podatak da će brojni nastavnici ubrzo ići u penziju, što znači da će se pojaviti potreba za još kadrova u obrazovanju, a Zakon o državnoj službi predviđa zapošljavanje tek onog trenutka kad pozicija postane upražnjena", dodao je Ristić.
S obzirom da procedura zapošljavanja traje oko tri mjeseca, a da će konkursi biti raspisani tek za 15 do mjesec dana, već sada je izvjesno da do 2. septembra, kada počinje školska 2013/14. godina, upražnjene pozicije neće biti popunjene.
- Nisrin
#367 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jos sam davno naucila da je u zivotu sve stvar SRECE I PRILIKE, a onda kad to IMAS/DOBIJES tu nastupaju i druge karakteristike: rad, zelja, motivacija, ambicija...
Imala sam priliku raditi sa mnogo ljudi, vidjela sam dosta njih koji GODINAMA rade za mizerne plate i nikad NE DOBIJU PRILIKU da nadju nesto bolje, koliko god se trudili, vidjela sam i primjera gdje preko tudjih ledja uspiju i dobiju bolju poziciju...svega ima...biranja nema, ali ne moze covjek uvijek ni sebe DISKREDITOVATI, jer onda nikad nece ostvariti svoje snove...
Put do cilja je tezak- znaju i ptice na grani, ali ako cu ja krenuti radeci kao coban na Vlasicu i ocekivati da ce neko primjetiti moj rad i da cu uspjeti da ostvarim svoj san i radim u firmi koja se bavi marketingom- to je, u najmanju ruku, zalosno...
Ako neko i uspije na takav nacin, to je jedan od 100 000 slucajeva!
Licno me frustrira prica "ako si zavrsio fax nisi jedini", OK- to je tacno, ali nisu svi ljudi isti i nece svi jednako da se trude i rade...ljudi ulazu u sebe, uce godinama da bi imali neki PRISTOJAN POSAO, ja nikoga ne znam ko odmah hoce platu 1000+, da je prijavljen i da ima auto, placen godisnji itd...
Kod nas ljudi zele neka normalna primanja- cca 700KM sa VSSom, jer na taj nacin bi mogli pokriti OSNOVNE troskove zivota- placati hranu, rezije, prevoz, kredit, jesti na poslu, pa mozda ostane nesto i za garderobu...a problem je sto ljudi ni to ne mogu imati, nego ih srozavaju na nivo da im daju platu 300-400KM- i to pod uslovom HOCES-NECES, a realno, kako zivjeti sa toliko KMova i to GODINAMA, jer je suplja prica da ce te vremenom unaprijediti, posto se to desi opet jednom u 10 000 slucajeva...
Mislim da u tome lezi cijeli problem, zato ljudi nece svasta da rade!
Ja sam svasta radila, posteno obavljala svaki posao, lomila se, toliko sam ulagala u posao da sam dosad trebala zasluziti poziciju zamjenika direktora...ali ne, osobe koje su uvijek isle linijom manjeg otpora dobile su i bolju priliku- tako to ide u zivotu!
Neko je na pocetku teme spomenuo posao saradnika u osiguranju- mislim da nema odvratnijeg posla od toga! Jako ali jako je tesko naci mjesecno min 30 ljudi koji ce pristati da se registruju bas u tom osiguranju, u danasnje doba krize, jer ko ima love, vec je davno osiguran...a kod nas u SA i u cijeloj BiH ne zivi ni 10 mil ljudi kako je to slucaj u SADu u jednom gradu...
Sto se tice Brckog, pripravnike su zaposlili prosli septembar i taj im pripravnicki istice sad 10.9., a NIKO OD NJIH NE MOZE I NECE ZADRZATI POSTOJECU POZICIJU iako im fali nastavnog osoblja! Gdje u svemu tome logika? Mozda je do ljudi koji "#nece da rade" ili je do politike koja zaposljava podobne? A s obzirom na OGROOOMNU administraciju nikad ni nece uspjeti zaposliti "sve svoje", tako da za obicne ljude nikad nema mjesta!
Sta fali, nek jedan magistar pedagoske akademije sa polozenim drzavnim ispitom konobarise za 300-400 KM, NEKAD CE BITI BOLJE!
Imala sam priliku raditi sa mnogo ljudi, vidjela sam dosta njih koji GODINAMA rade za mizerne plate i nikad NE DOBIJU PRILIKU da nadju nesto bolje, koliko god se trudili, vidjela sam i primjera gdje preko tudjih ledja uspiju i dobiju bolju poziciju...svega ima...biranja nema, ali ne moze covjek uvijek ni sebe DISKREDITOVATI, jer onda nikad nece ostvariti svoje snove...
Put do cilja je tezak- znaju i ptice na grani, ali ako cu ja krenuti radeci kao coban na Vlasicu i ocekivati da ce neko primjetiti moj rad i da cu uspjeti da ostvarim svoj san i radim u firmi koja se bavi marketingom- to je, u najmanju ruku, zalosno...
Licno me frustrira prica "ako si zavrsio fax nisi jedini", OK- to je tacno, ali nisu svi ljudi isti i nece svi jednako da se trude i rade...ljudi ulazu u sebe, uce godinama da bi imali neki PRISTOJAN POSAO, ja nikoga ne znam ko odmah hoce platu 1000+, da je prijavljen i da ima auto, placen godisnji itd...
Kod nas ljudi zele neka normalna primanja- cca 700KM sa VSSom, jer na taj nacin bi mogli pokriti OSNOVNE troskove zivota- placati hranu, rezije, prevoz, kredit, jesti na poslu, pa mozda ostane nesto i za garderobu...a problem je sto ljudi ni to ne mogu imati, nego ih srozavaju na nivo da im daju platu 300-400KM- i to pod uslovom HOCES-NECES, a realno, kako zivjeti sa toliko KMova i to GODINAMA, jer je suplja prica da ce te vremenom unaprijediti, posto se to desi opet jednom u 10 000 slucajeva...
Ja sam svasta radila, posteno obavljala svaki posao, lomila se, toliko sam ulagala u posao da sam dosad trebala zasluziti poziciju zamjenika direktora...ali ne, osobe koje su uvijek isle linijom manjeg otpora dobile su i bolju priliku- tako to ide u zivotu!
Neko je na pocetku teme spomenuo posao saradnika u osiguranju- mislim da nema odvratnijeg posla od toga! Jako ali jako je tesko naci mjesecno min 30 ljudi koji ce pristati da se registruju bas u tom osiguranju, u danasnje doba krize, jer ko ima love, vec je davno osiguran...a kod nas u SA i u cijeloj BiH ne zivi ni 10 mil ljudi kako je to slucaj u SADu u jednom gradu...
Sto se tice Brckog, pripravnike su zaposlili prosli septembar i taj im pripravnicki istice sad 10.9., a NIKO OD NJIH NE MOZE I NECE ZADRZATI POSTOJECU POZICIJU iako im fali nastavnog osoblja! Gdje u svemu tome logika? Mozda je do ljudi koji "#nece da rade" ili je do politike koja zaposljava podobne? A s obzirom na OGROOOMNU administraciju nikad ni nece uspjeti zaposliti "sve svoje", tako da za obicne ljude nikad nema mjesta!
Sta fali, nek jedan magistar pedagoske akademije sa polozenim drzavnim ispitom konobarise za 300-400 KM, NEKAD CE BITI BOLJE!
- jedna tamo
#368 Re: Jadi nas nezaposlenih
nisrin u pravu si što se tiče sreće i prilike....
a da sam sad nezaposlena tražila bih posao u konzumu il tako negdje, jer prijatelj tamo radi, nema faks, nije to ni bitno, već ako si tek završio odeš tamo, radiš, naravno ako te prime, imaš platu 600 km al REDOVNU i boriš se, jer mnogi su isplivali za neke bolje pozicije, realno ljudi jedino što kod nas fercera jeste hrana i bez toga se ne može....tako da je to u principu za one nezaposlene i one što su tek završili primamljiv posao...
ja govorim iz iskustva jer sam radila kod privatnika i jednostavno malo ko dobro radi....slabo posla a eto kažem ta hrana opet ide...
sretno da što prije nađete posao
a da sam sad nezaposlena tražila bih posao u konzumu il tako negdje, jer prijatelj tamo radi, nema faks, nije to ni bitno, već ako si tek završio odeš tamo, radiš, naravno ako te prime, imaš platu 600 km al REDOVNU i boriš se, jer mnogi su isplivali za neke bolje pozicije, realno ljudi jedino što kod nas fercera jeste hrana i bez toga se ne može....tako da je to u principu za one nezaposlene i one što su tek završili primamljiv posao...
ja govorim iz iskustva jer sam radila kod privatnika i jednostavno malo ko dobro radi....slabo posla a eto kažem ta hrana opet ide...
sretno da što prije nađete posao
-
seksan
#369 Re: Jadi nas nezaposlenih
I ja sam vidjela one koji kazu necu tu necu tu pa kad se vjencaju hajde moze bilo sta! nema mizerne plate, ima mizernih radnika!Nisrin wrote:Jos sam davno naucila da je u zivotu sve stvar SRECE I PRILIKE, a onda kad to IMAS/DOBIJES tu nastupaju i druge karakteristike: rad, zelja, motivacija, ambicija...
Nekako je svima bitnije da imaju 1000Km platu nego da imaju 400-500Km platu a da im uplacuje pio-mio!
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#370 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pretjerujes. Ne pise ti na celu da si magistar! Razmisli ko ima kompleks nize vrijednosti? Kad procitam tvoj odgovor,k1ks wrote:Posto si ogranicen,razumijem da si naucio u zivotu samo pisat (citas ali ne kontas). Niko ovdje nije spominjao takvu vrstu primanja,a i da jeste zasto neko ne bi zelio vise u zivotu. Ja se ponosim sto sam magistar upisat ce se i doktorat aBd ima vremena,sa diplomom postoji nada i nafaka. A ti koji vjerovatno imas zelju da te magistar posluzuje u kaficu ili da ti pere auto,kompleske svoje seljacke lijeci negdje drugo.respo wrote:a sto ne mogu i ovih magistara koji odmah iz ucionice hoce da imaju kancelariju sluzbeno auto platu od bar 2 milje
ako si vec to zavrsio trebao si biti spreman da te sve ovo gore navedeno nece cekati bez truda i bez rada na poslovima koji nisu povezani s tim
e sada sjedi gledaj u monitor i kukaj sto bi ja magistar konobarisao
sad se spremi da magistriras satrologiju i ubleharenje zajedno pa ces biti ubermagistar
onda si to ti! Ne znam kome si sad na "grbaci" drzavi po najmanje, to je sigurno.
Ja ti zelim srecu i da iz prve nades posao gdje ces biti ispunjen i zadovoljan (placen bolje od ocekivanog). Prati auto, konobarisati zar je to problem? Posten posao, za "postene" pare. Nacinom kojim ti razmisljas vrijedas sve one, koji cekajuci pravu priliku, rade nesto sto je ispod njihove kvalifikacije, cisto da bi se osjecali bolje ili prehranili svoju porodicu. Vjerovatno si u prilici da biras, jer da je drugacije pisao bi ti, "magistrirao sam, trenutno zaradujem
svoj dinar kao konobar, samostalan sam, nadam se prilici i promjeni na bolje". I vjeruj mi niko normalan nikad
nista lose pomislio ne bi!.
- Nisrin
#371 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ma ljudi na kraju pristanu na bilo sta KAD NEMAJU IZBORA, ali svako vise voli raditi za vise para, opet podvlacim, ne mora biti odmah 1000 KM, nego barem 700 KM, sto je eto neka srednja vrijednost plate, s tim da kod nas iupak ima vise ljudi koji rade za platu ispod 500 KM i sastavljaju kraj sa krajem, jer su troskovi zivota skupi, jednog prosjecnog, normalnog zivota!
- Kosato
#372 Re: Jadi nas nezaposlenih
imal gdje kakvog konkretnog posla? poslije jucerasnjeg oglasa famoznog sto izadje petkom je za pohvalu to jest nula bodova...samo informacije ostavis i podatke
nista konkretno imam osjecaj da gazde onako stave oglas samo dam im zvoni telefon u drustvu gazdi
nista konkretno imam osjecaj da gazde onako stave oglas samo dam im zvoni telefon u drustvu gazdi
- mostarka_90
#373 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sto se onda javljas za posao gdje treba Opca gimnazija, a ne za neke gdje treba fax? Da hocu posao kao recimo zavarivac, isto bih za razgovor pripremio CV u kojem sam naveo polaganje kursa za zavarivace, a ne sta ja znam diplomu masinskog inzenjera.[/quote]
Pa evo u butiku neće primiti mene sa Ekonomskim fakultetom (nažalost), ali neće sigurno ni da sam samo završila Opću gimnaziju. To što se ja prijavljujem za konkurse nevezano da li su za SSS ili VSS je samo moja želja da sto prije nadjem bilo kakav posao.
Pa evo u butiku neće primiti mene sa Ekonomskim fakultetom (nažalost), ali neće sigurno ni da sam samo završila Opću gimnaziju. To što se ja prijavljujem za konkurse nevezano da li su za SSS ili VSS je samo moja želja da sto prije nadjem bilo kakav posao.
-
seksan
#374 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne shvacam mozak gimnazijalaca koji upisu gimnaziju i na njoj ostanu! Zna lo se oduvijek..gimnazija----> fakultet! Ako je nekome bio cilj da ostane na srednjoj isplatnije im je blo da su zanat upisali! Zaista ne shvacam..mnogi nisu primljeni jer su mjesta popunila djeca koja nisu imali u plani za fakultet i sad dodju i zale se jer ih niko ne zeli primiti sa gimnazijom!
pa cekaj reci mi za sta si ti zavrsila?! Sta znas da radis? NISTA!
Mostarka neko sa zavrsenim Ekonomskim fakultetom ne sanja o butiku!
Sve zavisi kakav je tvoj prosjek bio, kakvo je tvoje znanje pa da dodjes i kazes eh znas sta zavrsila sam tako tezak fakultet da bi radila u butiku...vjeruj ne pije mi vodu! 
Radije reci, bila sma los student..zavrsila sam ga nemam pojma kako.. nemam pojma sta sam ucila..matematika i racunica mi nisu bolja strana..nego ovako..blamirati se!
To je isto da neko zavrsi Medicinu da bi radio u pekari!
Ili ja koja sam zavrsila za sekslooga da dodjem i kazem eh znas sta odoh raditi u cvjecari!
teski fakulteti se ne zavrsavaju da bi covjek sjedio kod kuce!
jaran mi zavrsio tri fakulteta danas ga banke placaju da im upada u sistem i gdje ima propust da ih jos vise osigura..
Drugi odrzava sisteme aerodroma!
pa cekaj reci mi za sta si ti zavrsila?! Sta znas da radis? NISTA!
Mostarka neko sa zavrsenim Ekonomskim fakultetom ne sanja o butiku!
Radije reci, bila sma los student..zavrsila sam ga nemam pojma kako.. nemam pojma sta sam ucila..matematika i racunica mi nisu bolja strana..nego ovako..blamirati se!
To je isto da neko zavrsi Medicinu da bi radio u pekari!
Ili ja koja sam zavrsila za sekslooga da dodjem i kazem eh znas sta odoh raditi u cvjecari!
teski fakulteti se ne zavrsavaju da bi covjek sjedio kod kuce!
jaran mi zavrsio tri fakulteta danas ga banke placaju da im upada u sistem i gdje ima propust da ih jos vise osigura..
Drugi odrzava sisteme aerodroma!
- mostarka_90
#375 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kao prvo, završila sam Opću gimnaziju pa upisala Ekonomski fakultet.
Kao drugo, u roku sam ga zavrsila, jako mi je dobar prosjek ocjena i bila sam jako dobar student. I sigurno nebi upisala ovaj fakultet da mi nije matematika jaca strana, tako da mi nemoj pametovati kad nemas pojma . Ja ne znam gdje ti zivis, na marsu gdje dobri studenti odmah dobivaju posao, sta li.. Pa znam dosta slucajeva studenata sa prosjekom skoro 10 koji su na birou..Vec sam dosta dobro na svojoj kozi osjetila da nema sanse da dobijes dobar posao, cak ni da uradis jadni pripavnicki, ako nemas stelu ili pare da platis to isto. Tako da bolje nemoj komentarisati oo ljudima o kojima veze nemas.
Kao trece, kako ti znas da ja ne znam nista raditi? Vrati se unazad kad sam napisala prvi post pa ce ti biti bar nesto jasno. Ne mastam ja da radim u butiku, nego samo kazem da ni na slabijim mjestima covjek sa VSS nema sanse, a nemoj da pricam o bankama i sl.
Kao drugo, u roku sam ga zavrsila, jako mi je dobar prosjek ocjena i bila sam jako dobar student. I sigurno nebi upisala ovaj fakultet da mi nije matematika jaca strana, tako da mi nemoj pametovati kad nemas pojma . Ja ne znam gdje ti zivis, na marsu gdje dobri studenti odmah dobivaju posao, sta li.. Pa znam dosta slucajeva studenata sa prosjekom skoro 10 koji su na birou..Vec sam dosta dobro na svojoj kozi osjetila da nema sanse da dobijes dobar posao, cak ni da uradis jadni pripavnicki, ako nemas stelu ili pare da platis to isto. Tako da bolje nemoj komentarisati oo ljudima o kojima veze nemas.
Kao trece, kako ti znas da ja ne znam nista raditi? Vrati se unazad kad sam napisala prvi post pa ce ti biti bar nesto jasno. Ne mastam ja da radim u butiku, nego samo kazem da ni na slabijim mjestima covjek sa VSS nema sanse, a nemoj da pricam o bankama i sl.