Haman sam domaci sa konobarima pa vaza mjesta nadju, ne mogu u centar nije "pod nogu", budem u kozari pa mi mrsko u grad i u guzvu. A dobra je i pica u pzaa cat-u. Da ne idemo sa teme ... a trebe... ne smijem komentarisati zena me citaLajavikrelac wrote:Uh brate ne znaš ni ti šta valjaSamo podaleko od grada a i gužva vazda
roštiljnica Mira i Obeliks isto imaju mašala porcije
Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
-
mali_balon
#2026 Re: Jadi nas nezaposlenih
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2027 Re: Jadi nas nezaposlenih
mali_balon wrote:Da ne idemo sa teme ... a trebe... ne smijem komentarisati zena me cita
U Titovoj sam vidio par komada vrat iščašio, umalo da me satare tramvaj
- Domaci izdajnik
#2028 Re: Jadi nas nezaposlenih
A sad nazad na temu, mene je drugar neki dan zvao i tražio ljude za brojanje i posmatrače na izborima, plaćena dnevnica i klopa...ali, fora je u tome što su za prošle izbore isto tražili ljude, nastala jagma za poslom pa su ih zavrnuli za dnevnicemanekenka u penziji wrote:Ne znam da li je iko postavio.
Traže 500 ljudi
http://www.izbori.ba/Default.aspx?CategoryID=326&Lang=3
- Ime Korisničko
#2029 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ko nema odziv? Danas sam pola sata cekala da dodjem na red da predam
- Domaci izdajnik
#2030 Re: Jadi nas nezaposlenih
Znam da su u BL zavrnuli raju za dnevnice...
- Ime Korisničko
#2031 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne znam, nemam obicaj tako negativno prepricavati, ali danas zastitar ili sta je vec u ciku, stao, gleda taj dugacki red, i s kolegom komentarise kao "ovo za brojanje.. sve ovo.." u smislu pogledaj jadnika... ruzno, ruzan pristup, ne znam.. nisam to ocekivala
-
mp3problem
#2032 Re: Jadi nas nezaposlenih
Boli te briga za papka, nemoj nikada da te ovakve stvari tangiraju. Vjerujem da te to pogodi, ali zaboli te za nekog malograđanina, trebalo bi te biti stid da žicaš od staraca i trošiš na kladionicu tuđe pare, a ne zato jer želiš zaraditi novac. Samo digni glavu visoko i ne brini za stoku sitnog zuba, da on nije nečiji i da se sam borio, ne bi tako komentarisao, a ako imaš muda, slijedeći put mu reci da je karma jebena stvar, ako papak zna šta je karma!Ime Korisničko wrote:![]()
Ne znam, nemam obicaj tako negativno prepricavati, ali danas zastitar ili sta je vec u ciku, stao, gleda taj dugacki red, i s kolegom komentarise kao "ovo za brojanje.. sve ovo.." u smislu pogledaj jadnika... ruzno, ruzan pristup, ne znam.. nisam to ocekivala
Želim ti puno sreće da dobiješ posao i glavu gore (uvijek). Kad ti je najteže u životu, stisni noktom palca kažiprst da osjetiš bol i onda pusti i bol će proći. Tako ti je sa svime u životu, sve prođe, pa će proći i ovaj težak period i doći će ljepši i veseliji i pozitivniji
- Ime Korisničko
#2033 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa upravo, vec sam previse tuzna i pretesko mi je jer mi nije 16 godina a uzimam pare od roditelja, i jos cujem to komentarisanje..
kako rekoh ne volim nista negativno i ruzno pa uspijem ovakve scene "zaboraviti".
Hvala ti! Zaista, od srca!
kako rekoh ne volim nista negativno i ruzno pa uspijem ovakve scene "zaboraviti".
-
mp3problem
#2034 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nemoj biti ni tužna, ni da ti je preteško, polako samo, udahni, izdahni, prijavljuj se na sva mjesta, isprintaj CV 200 puta i otiđi u sve firme tvoje struke, negdje ćeš naletiti na direktore kojima ćeš se odmah predstaviti ko si i šta si i odmah im u oči upasti. Tako se aktivno traži posao. Nemoj da ti je ofirno, zamisli sebe da sada radiš i da si direktor i dođe ti mlada djevojka da preda svoj CV, ima li tu šta ofirno?Ime Korisničko wrote:Pa upravo, vec sam previse tuzna i pretesko mi je jer mi nije 16 godina a uzimam pare od roditelja, i jos cujem to komentarisanje..
Negdje ćeš naletjeti na papke (mada rijetko), ali boli te briga, oguglaš na takve.
Ja sam samoinicijativno slala CVjeve, evo danas mi se dešava da me preporuče iz neke firme u drugu firmu, ljudi me zovu iz firmi za koje se nikada nisam prijavila. Preporuče me ljudi kojima sam volontirala, ali ja zapnem ko konj, ja ne ustajem u 5 s posla, već kad završim sve što se od mene očekuje.
I nikada, ali nikada me novac nije motivirao, već želja za znanjem i time da budem među najboljima u svom poslu.
Vjeruj da sam zarađivala samo toliko da mogu preživjeti bez da životarim, nikad nisam veću platu tražila, samo više posla i različitosti u poslu, kod mene nema "nije to moj posao" stava.
Gradi mrežu poznanstava, volontiraj gdje god možeš, ali uradi to pametno, nemoj se držati raje koja je došla tu da piju i zajebavaju se, upoznaš se sa organizatorima, predstaviš se ko si, šta si, upoznaš druge ljude, strance, vježbaš strani jezik...
Ne znam imaš li kakvog iskustva već, ako nemaš, za početak zamoli da volontiraš u nekoj firmi dok ne ispečeš zanat, barem pola godine, bolje i to nego sjediti kod kuće i samo uči, uči, uči, nemoj da ti je mrsko ostajati prekovremeno. I vuci sve oko sebe da ti pokazuju jer niko neće imati vremena za tebe, zapamti da se znanje ili plaća ili krade, u ovom slučaju ga moraš krasti.
Nemoj se sjebavati što uzimaš novac od staraca, polako samo, nemoj se sjebavati, kad bih ti ja pisala o svojim psihičkim padovima, pihh, ovaj post bi imao 30 000 karaktera, ali to nije poenta, poenta je da se boriš, boriš, boriš...
I ne trebaš voljeti negativnosti i ružnoću, ali takve scene ne zaboravljaj, nek ti samo daju polet da jednog dana takvima jebeš mater, neka te takvi inspiriraju u svoj svojoj jadnosti i malograđanštini i nikada nemoj postati takva
Nije sramota biti nezaposlen u ovoj državi koja ti pruža minimalne mogućnosti, šta sam ja sve doživljavala na razgovorima za posao, ihhhhhhh. Polako samo, nemoj padati psihički
- Nisrin
#2035 Re: Jadi nas nezaposlenih
@Ime Korisnicko - prvo zauzi stav da te NIKO DRUGI NE INTERESUJE, ni u kojem smislu!
Drugo, radim u stabilnoj kompaniji, dnevno mi stigne dosta CV-eva, mnogi od njih mole da pricaju sa direktorom, ali to nije moguce: 1- previse ih je sto to zele
2- direktor je zauzet direktorskim obavezama, tako da rijetko ima vremena
3- besmisleno je iscitati sve i jedan CV, ja sjednem i preletim sve, kako bih sutra mogla selekciju napraviti kada bude neki intervju, jer ne bih voljela da iko bude zakinut, znam kako je meni bilo dok sam trazila posao!
Tesko je istaci se i ostaviti neki dojam puno drugaciji od ostalih! Ali sam definitivno shvatila koliko je vazno na intervjuu biti opusten i pozitivnog stava! Govoriti ono sto drugi vole cuti, a sto je usko vezano za posao za koji konkurisete!
U BiH je stanje katastrofalno ali ne znam sta neke ljude sprecava da odu vani- meni su Emirati izazov, ako sutra ostanem bez ovoga posla, gledta cu da odem tamo! Ni prva ni posljednja!
Drugo, radim u stabilnoj kompaniji, dnevno mi stigne dosta CV-eva, mnogi od njih mole da pricaju sa direktorom, ali to nije moguce: 1- previse ih je sto to zele
2- direktor je zauzet direktorskim obavezama, tako da rijetko ima vremena
3- besmisleno je iscitati sve i jedan CV, ja sjednem i preletim sve, kako bih sutra mogla selekciju napraviti kada bude neki intervju, jer ne bih voljela da iko bude zakinut, znam kako je meni bilo dok sam trazila posao!
Tesko je istaci se i ostaviti neki dojam puno drugaciji od ostalih! Ali sam definitivno shvatila koliko je vazno na intervjuu biti opusten i pozitivnog stava! Govoriti ono sto drugi vole cuti, a sto je usko vezano za posao za koji konkurisete!
U BiH je stanje katastrofalno ali ne znam sta neke ljude sprecava da odu vani- meni su Emirati izazov, ako sutra ostanem bez ovoga posla, gledta cu da odem tamo! Ni prva ni posljednja!
-
Rizvan
#2036 Re: Jadi nas nezaposlenih
Za odlazak vani treba ti novac, a većina nezaposlenih tog novca nema.Nisrin wrote:
- Nisrin
#2037 Re: Jadi nas nezaposlenih
Rizvan wrote:Za odlazak vani treba ti novac, a većina nezaposlenih tog novca nema.Nisrin wrote:
Uvijek ista prica!!! Kolegica ode za 3 dana u Abu Dhabi bez marke- sve joj troskove snose oni. tj, hotel u koji ide raditi!
Imam jos prijatelja koji su otisli bez para, ima i onih koji su posudili- otisli pa su odmah vratili!!!
Bolje i to nego sjediti kuci i kukati!
-
Rizvan
#2038 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ipak ti su slujčajevi rijeđi, uglavnom ti treba novac ili neko od rođaka da se "snađeš".Nisrin wrote:Rizvan wrote:Za odlazak vani treba ti novac, a većina nezaposlenih tog novca nema.Nisrin wrote:
Uvijek ista prica!!! Kolegica ode za 3 dana u Abu Dhabi bez marke- sve joj troskove snose oni. tj, hotel u koji ide raditi!
Imam jos prijatelja koji su otisli bez para, ima i onih koji su posudili- otisli pa su odmah vratili!!!
Bolje i to nego sjediti kuci i kukati!
Ako nije previše lično, koji će posao kolegica raditi u hotelu?
- Ime Korisničko
#2039 Re: Jadi nas nezaposlenih
Super ste bgm!
nevjerovatno je kako se ljepse osjecam dok sve ovo citam ali opet ima ovo ali... prosle ste kroz to pa znate onaj trenutak kad se ostane sam sa sobom i misli krenu.
Ali vi ste cure super!
Ali vi ste cure super!
-
Mr.Penguin
#2040 Re: Jadi nas nezaposlenih
Možda IQ test ili test licnosti.joooj wrote:Ne znam na kojoj temi da pitam![]()
Da li je iko dobio poziv na testiranje u PWC-u u ponedjeljak i zna li kakvi zadaci budu iz racunovodstva!? I sta preostalih 40 minuta radimo (pise da traje od 14:oo do 16:ooh, test iz racunovodstva 30 minuta i test iz engleskog 50 minuta)!?
-
mali_balon
#2041 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kako rekose mozda IQ, psiho ili matematicko logicki testovijoooj wrote:Ne znam na kojoj temi da pitam![]()
Da li je iko dobio poziv na testiranje u PWC-u u ponedjeljak i zna li kakvi zadaci budu iz racunovodstva!? I sta preostalih 40 minuta radimo (pise da traje od 14:oo do 16:ooh, test iz racunovodstva 30 minuta i test iz engleskog 50 minuta)!?
-
Rizvan
#2042 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pet mjeseci poslije objave, oni poništavaju dio konkursa. Koja smijurija....
http://www.konkursi.bih5.net/Pregled.aspx?SFile=14155
-
mali_balon
#2043 Re: Jadi nas nezaposlenih
Rizvan wrote:Pet mjeseci poslije objave, oni poništavaju dio konkursa. Koja smijurija....![]()
Nista cudno, konkurs nisu prosli oni koji su trebali zato se sad sve ponistava i za koji mjesec ide novi konkurs.
- Domaci izdajnik
#2044 Re: Jadi nas nezaposlenih
Svim zaposlenim i nezaposlenim koji slave čestitam Kurban bajram, da ga proslave u miru i sreći i da se što prije zaposle i uspiju

- ilkbahar
#2045 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sta je ovo zamrla tema, nije valjda da ste se svi zaposlili u novom valu novih100000 radnih mjesta?
A sad ozbiljno, evo nakon par mjeseci mukotrpnog rada mogu se pohvaliti sa vlastitim biznisom. Zaradim otprilike jednu mjesecnu platu jednomg uhljebara u drzavnim institucijama, a ne bih mu se vala ujutru u sedam dizala i isla na posao i slusala babe po vas cijeli dan. NEMA SANSE. Sam svoj majstor. Zato ljudi u se i u svoje kljuse. Sjedi, razmisli, odvazi, iskoristi potencijale koje imas i rijesit ces egzistencijalno pitanje, ako nista drugo. Mislim da svako od nas ima pregrst dobrih ideja, samo treba imati malo m.da i hrabrosti da se stvari pokrenu sa mrtve tacke. Kad vec ovaj neki odvratni kapitalizam vlada nema nam druge nego mu se prilagoditi, mogucnosti su tu, samo su bitne ideje.
A sad ozbiljno, evo nakon par mjeseci mukotrpnog rada mogu se pohvaliti sa vlastitim biznisom. Zaradim otprilike jednu mjesecnu platu jednomg uhljebara u drzavnim institucijama, a ne bih mu se vala ujutru u sedam dizala i isla na posao i slusala babe po vas cijeli dan. NEMA SANSE. Sam svoj majstor. Zato ljudi u se i u svoje kljuse. Sjedi, razmisli, odvazi, iskoristi potencijale koje imas i rijesit ces egzistencijalno pitanje, ako nista drugo. Mislim da svako od nas ima pregrst dobrih ideja, samo treba imati malo m.da i hrabrosti da se stvari pokrenu sa mrtve tacke. Kad vec ovaj neki odvratni kapitalizam vlada nema nam druge nego mu se prilagoditi, mogucnosti su tu, samo su bitne ideje.
-
Rizvan
#2046 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ti svašta napsia, a ne napisa ono glavno, o kakvom je biznisu riječ?ilkbahar wrote:Sta je ovo zamrla tema, nije valjda da ste se svi zaposlili u novom valu novih100000 radnih mjesta?
Btw, gledam ovaj oglas za Qatar Airways i nije mi jasno je li baš obavezna kopija pasoša?
-
almir90
#2047 Re: Jadi nas nezaposlenih
Čime se baviš?ilkbahar wrote:Sta je ovo zamrla tema, nije valjda da ste se svi zaposlili u novom valu novih100000 radnih mjesta?
- LeonardoAC
#2048 Re: Jadi nas nezaposlenih
http://www.konkursi.bih5.net/Pregled.aspx?SFile=14298
Pazi uslova... u generalnoj direkciji se traži PASIVNO ZNANJE engleskog jezika i to II stepen. Trebali su još napisati iz koje prčvarnice treba donijeti diplomu u znanju jezika. Je li onu iz Lukavice ili Pala ? Očito je sve "po zakonu".
Pazi uslova... u generalnoj direkciji se traži PASIVNO ZNANJE engleskog jezika i to II stepen. Trebali su još napisati iz koje prčvarnice treba donijeti diplomu u znanju jezika. Je li onu iz Lukavice ili Pala ? Očito je sve "po zakonu".
- Ime Korisničko
#2049 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ako znas aktivno, to je valjan razlog da te odbiju

Sent from my LG-D802
Sent from my LG-D802
-
mali_balon
#2050 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sjetih se konkursa od prije nekoliko godina kada su u MAC-u (centar za mine) trazli nekog strucnjaka sa srednjom muzickom. A bio je jedan konkurs, takodje u drzavnoj sluzbi, gdje je navedeno nesta kao da se donese uvjerenje o nekaznjavanju ali djelo nasilja u porodici nece biti prepreka zaposljavanju, ovako nesta ne mogu se sjetiti