Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
SSemir

#2001 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by SSemir »

ihhh otkad na ovu temu nisam usao :D
mirsek

#2002 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mirsek »

SSemir wrote:ihhh otkad na ovu temu nisam usao :D
Ih, moreš ti. :roll:
Jel koverta ili poznanstvo ? :D
Melanholik

#2003 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Melanholik »

ja uđem kad mi bude muka od posla, pa se prisjetim da je i meni nekad bilo ovako. pa mi bude malo lakše.
SSemir

#2004 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by SSemir »

mirsek wrote:
Ih, moreš ti. :roll:
Jel koverta ili poznanstvo ? :D
derneci na poljinama :D
matkko

#2005 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by matkko »

Jel se neko prijavljivao na onaj natjecaj za interne u delegaciji EU?
matkko

#2006 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by matkko »

Do 29.8. je bio rok :)
Ma ja sam slala i zadnje dvije godine, al nikad ni slova ni glasa od njih, pa reko da vidim jesu li ikog ovdje zvali :)
i_ja_na_forumu

#2007 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by i_ja_na_forumu »

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ raspisuje:
OGLAS

za honorarni angažman predavača/ice na kursu engleskog jezika

Opis posla:

Honorarni predavač/ica engleskog jezika biće angažiran/a na kursu engleskog jezika. Kurs je namijenjen odraslim osobama (18+) i usklađen je s principima andragogije. Dinamičan je i interaktivan, te se realizira u malim grupama. Nastava je organizirana radnim danima od ponedjeljka do četvrtka u poslijepodnevnim satima (od 16.30h). Maksimalan broj časova u toku radne sedmice je 12. Angažman počinje 8.10.2014. godine.

Uslovi:

* Diploma dodiplomskog studija engleskog jezika

* Dvije godine iskustva u struci na poslovima predavača/ice

* Preporuka/e ranijih poslodavaca

Poželjne karakteristike:

* profesionalnost u ophođenju prema organizatoru i polaznicima kurseva,

* odgovornost i tačnost u realizaciji kursa,

* dobre komunikacijske i prezentacijske vještine i

* sposobnost i želja za prenošenjem znanja.

Prijave na oglas s biografijom, motivacijskim pismom i preporukama slati na mail: [email protected] do 12 sati 21.9.2014. godine. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane. Kandidatkinje koje uđu u uži izbor bit će pozvane na intervju
seno_bh

#2008 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by seno_bh »

Koliko ste vi bez posla, da li vam je dojadila besposlenost?
U zadnje vrijeme sve se svelo na to "hajmo na kafu" posla ni na vidiku. A bez posla, vikend nema smisla, bez umora, nema potrebe za odmorom, bez ozbiljnog pristupa, opuštanje nema smisla, a bez cilja i projekata, ni život nema smisla.
mefistofilis

#2009 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mefistofilis »

prica mi mladji buraz da je zajedno sa jos dvojicom drugova iz srednje sreo cetvrtog kolegu/ucenika koji je na konkursu za koji su i oni slali prijave dobio posao.
kaze ovako: idemo nas trojica gradom, gledamo pravo i psujemo u glas :D
onda mi je dalje objasnio kako je taj momak ustvari bio haman za specijalne skole po intelektu (to je malo subjektivno i ruzno ali nejse) i rekao mi je jos da je jedna profesorica izjurila iz razreda deruci se i govoreci nesto tipa je li ovakav ucenik treba da zavrsi ovu skolu itd itd.

dakle, sjeb totalni, podobni i tatini uvjek dolaze ispred sposobnih i cao
Rizvan

#2010 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Rizvan »

seno_bh wrote:Koliko ste vi bez posla, da li vam je dojadila besposlenost?
U zadnje vrijeme sve se svelo na to "hajmo na kafu" posla ni na vidiku. A bez posla, vikend nema smisla, bez umora, nema potrebe za odmorom, bez ozbiljnog pristupa, opuštanje nema smisla, a bez cilja i projekata, ni život nema smisla.
Pa umori se! Trči, vozi biciklo, ako imaš baštu bavi se tim. Napravi sebi neke projekte, ciljeve, pa i ako su banalani, bitno je da živiš. Život ne počinje kada se zaposliš, ti ga već živiš i nađi mu smisao.
lavorpunvode

#2011 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lavorpunvode »

sarock wrote:Rekli su najkasnije za mjesec dana.
jucer pitam tetu koja me vodi na birou vezano za rez konkursa. kaze, ne nadaj se jos zadugo rezultatima. jos uvijek nije izvrseno sortiranje kandidata ali je prijavljen ogroman broj poslodavaca. tako da su odlucili traziti da se odobri veci iznos sredstava kako bi povecali broj pripravnika... ugl tek nakon toga ce ta odluka ici na odobrenje kojekakvim odborima, komisijama, i sl. Rezultati ce biti, dakle, "ko zna kad".
Nexusy

#2012 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Nexusy »

Ima li neko iskustva sa ovim Posao.ba. Aplicirao sam za jedan posao i danas me zvali da ovih dana obavim razgovor. Je li se neko od vas zaposlio tako ili da poznajete nekoga da se zaposlio ?? Pozdrav !!
Mr.Penguin

#2013 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Mr.Penguin »

Nexusy wrote:Ima li neko iskustva sa ovim Posao.ba. Aplicirao sam za jedan posao i danas me zvali da ovih dana obavim razgovor. Je li se neko od vas zaposlio tako ili da poznajete nekoga da se zaposlio ?? Pozdrav !!
Sve zavisi od firme koja je objavila oglas. Ti se samo dobro pripremi za intervju i informiši se oko kompanije.
ScoobyDoo

#2014 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ScoobyDoo »

Zna li neko ima li u BiH neki portal ili nešto slično za pristup svim dnevnim listovima koji se štampaju u BiH ? Znam da ima novinarnica.net, ali brat bratu preskupo je za sve novine onoliko novca izdvajati. Ukratko tražim neki portal na kojem možeš čitati sve dnevne listove u BiH i da je pristupačno, da me ne bi za pristup tim informacija neko :izet:
Ime Korisničko

#2015 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Ime Korisničko »

Imas stranicu Konkursi za 5. Onako bezvezno izgleda, ali objavljuju konkurse iz novina, ako zbog konkursa pitas.
Nego, kako je moguce da me nikada niko nije pozvao na razgovor a aplicirala sam najmanje na 20 oglasa preko posao.ba :-?
ScoobyDoo

#2016 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ScoobyDoo »

Znam za tu stranicu, ali mislim da ne stavljaju sve oglase koji se objavljuju u novinama što je i razumljivo. S toga me interesuje da sam to istražim koliko je moguće :)
JanuaryJones

#2017 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

diadora wrote:Pozdrav svima :)

Svi traže dokaz o poznavanju engleskog jezika i rada na računaru.

Koje diplome/certifikate biste preporučili, ali da su cjenovno prihvatljivi i da se taj papir priznaje na svim konkursima. Divno bi bilo kada bih imala FCE za engleski, ali ipak... :)

Znači, koga preporučujete da je priznat i nije šalabajzerska organizacija za štancanje tih papira.
Engleski vidi u British Council-u za kompjutere ne znam.

Sent from my iPad using Tapatalk
mali_balon

#2018 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

diadora wrote:Pozdrav svima :)

Svi traže dokaz o poznavanju engleskog jezika i rada na računaru.

Koje diplome/certifikate biste preporučili, ali da su cjenovno prihvatljivi i da se taj papir priznaje na svim konkursima. Divno bi bilo kada bih imala FCE za engleski, ali ipak... :)

Znači, koga preporučujete da je priznat i nije šalabajzerska organizacija za štancanje tih papira.
Meni svugdje priznaju ovaj za engleski dao 80KM polagao test i na osnovu testa su mi dali nivo
http://www.soros-school.com/

A i za kompjutere sam isto tako nasao nekog, mrsko mi traziti koja je skola.

I sve su mi do sada priznavali.
sarock

#2019 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sarock »

Image
manekenka u penziji

#2020 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by manekenka u penziji »

Ne znam da li je iko postavio.
Traže 500 ljudi

http://www.izbori.ba/Default.aspx?CategoryID=326&Lang=3
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2021 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Juče sam poslom i ćeifom bio u vašoj čaršiji Sarajevu :mrgreen: i napokon sam ga obišao kako Bog veli vazda kad sam bio bilo je navrat-nanos ili samo u prolazu, kafa, rakija i ajmo...
Parkirao se na Otoci u naselju kraj pijace, koja me podsjetila na 90te godine sa onim kontejnerima i gužvom, baš ruglo :(
Pošto su samnom bila dva drugara odradili smo šta je tebalo i lagano od Otoke i Malezijskog mosta (tako se zove jel :? ) pjehe po vertikali u centar i Baščaršiju! Nema trajvan i taxi, starogo Tabanovića fijakerom što bi mi rekli :D Ovi mlađi od mene 8 godina na Čengića Vili kod onog kafića Zmajevi već počeli kukati da ih bole noge :lol: mekušci :P Bio sam u onom kafe baru Tito iza muzeja i jesam se ismijao konobaru sa repom i dužom kosom jest legenda :lol: :thumbup: na Baščaršiji me posrao golub kod Sebilja, vele sreća jel, a crna jakna :-? Ovi se razjaukali da ih bole noge pa onda daj da se jede gladni :) i kod Mrkve na ćevape sa kajmakom i kiselim mlijekom :wink: Ćevapi su predobri a lokal je baš domaćinski sa ljubaznim osobljem :thumbup: Imate i vi fensi lokale Vatru i Promenadu sa šminkerskom rajom što bleji kroz izlog :D a nikako mi nisu jasni oni likovi što sjede u onom lounge baru na engleski fazon u centru, nisam upamtio naziv, ali ne bih ja pio kafu ili šta drugo da gutam prašinu i izduvne gasove ni da meni plate :oops: Gradska raja je svuda ista, ako su prava raja uvijek su gostoprimljivi i srdačni prema gostima i turistima, zato ću uvijek rado doći u Sarajevo :sax: u kojem su me pitali šta ima u BL i šta radi raja, kad čuju odakle smo... :)
Što se tiče parkinga na Skenderiji i Marijin Dvoru sam ubo parking iz prve :shock: :? u centru BL u popodnevnim satima je to ravno pronalasku Atlantide i Svetog Grala :-) I da, kako skrećete i izlazite na cestu bez žmigavca je fenomen! U BL kad bi to uradio, bolje ti je da imaš kasko :mrgreen: sudar expresno! Znači baš ste hazarderi ili ja nisam dugo vozio po SA :wink:
I da BL ima bolje trebe od SA :mrgreen: :kiss: to svi kažu a moram reći i da je to istina ljutili se ili ne :wink:
Sodom1

#2022 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Sodom1 »

Kingu kakve ti ovo ima veze s naslovom teme svega ti :D :D :D
Domaci izdajnik

#2023 Re: Jadi nas nezaposlenih

Da vas pohvalim malo samo kukate na ovoj temi :wink:
mali_balon

#2024 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Lajavikrelac wrote:Da vas pohvalim malo samo kukate na ovoj temi :wink:
A tek zlatna kruna u Banja Luci mesa ko drva za sitne pare :wink:
Domaci izdajnik

#2025 Re: Jadi nas nezaposlenih

Uh brate ne znaš ni ti šta valja :-D Samo podaleko od grada a i gužva vazda :-) roštiljnica Mira i Obeliks isto imaju mašala porcije :D
Post Reply