Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
silent hill

#201 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by silent hill »

respo wrote:
silent hill wrote:
partyzan iz mira wrote: Dakle, neki ce se sloziti, neki ne..ali magistri,prolazi vam vrijeme kukajuci,uhvatite se posla koji vas moze dovesti u situaciju da iskoristite ulozeno vrijeme u skolovanje ;)
da je to tako jednostavno kako ti kažeš,ova tema ne bi ni postojala
da ljudi nisu lijeni i pomalo nafurani tema takodjer ne bi postojala (ustvari pogrijesio sam ovo pomalo nafurani pojedinci nafurani su do bola)

inače u bih je toliko nezaposlenih zato jer su svi oni lijeni i nafurani,a inače da nije tako posla ima za sve...hau jes nou
lozze

#202 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lozze »

Evo da se i ja javim.

Po struci, magistar sporta. Godinu dana na biro-u, ne mogu ni pripravnicki da zavrsim. Prijavljivao se na 2 konkursa, nije me ni jedna skola htjela. Sad u oktobru cu da pocnem volontirati 6 mjeseci u skoli, da bi stekao uslov da polazem strucni ispit. Moracu sam sebi uplacivati staz 230KM tako negdje svaki mjesec,zbog novog zakona o volontiranju, jer ni jedna skola nema sredstava da te placa. Kad to zavrsim,opet na biro i trazenje posla na sve strane.

28 mi je godina, zivot se ne moze planirati.

Uglavnom, svaki dan je neka sikiracija. Svaki dan je isti! Prije ce se naci neka bolest, nego posao.

Za dzeparca se ima, radim software na mobitelima, root, jailbreak, na ios i android, ali to je opet od danas do sutra, ipak stalna primanja su nesto drugo.

Sretno svima u trazenju posla, nadam se da cemo svi svoju nafaku pronaci!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
respo

#203 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by respo »

silent hill wrote:

inače u bih je toliko nezaposlenih zato jer su svi oni lijeni i nafurani,a inače da nije tako posla ima za sve...hau jes nou
padobranac konkretno govorim za sarajevo ne za citavu bih i nemoj generalizovati kad procitas nesto
Šveđanin

#204 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Šveđanin »

Ne želim da pametujem, ali hoću nešto da pitam.

Iz kojeg razloga veliki broj mladih ne gleda tržište, ne gleda sa kojim fakultetom će bar malo lakše dobiti zaposlenje ili otići vani, već se po automatizmu bira fakultet. Ne razumijem jel neko glup, tup, ili veliki ljubitelj tog faksa kad recimo SVJESNO upiše DIF, za koji zna da nema posla, završi ga, i posla nema a neće ga ni biti. (Kažu popunjen broj nastavnika/profesora fiz. vaspitanja za narednih 40 godina, tako sam čuo).

Mada nije sve crno-bijelo, to sigurno znaju i oni koji su bez posla. Znam momka koji je završio pravni fakultet u Sarajevu, a evo ga radi u Švedskoj u ribarnici i ne planira se vratiti kući. :zoka:
defeated

#205 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by defeated »

Šveđanin wrote:Ne želim da pametujem, ali hoću nešto da pitam.

Iz kojeg razloga veliki broj mladih ne gleda tržište, ne gleda sa kojim fakultetom će bar malo lakše dobiti zaposlenje ili otići vani, već se po automatizmu bira fakultet. Ne razumijem jel neko glup, tup, ili veliki ljubitelj tog faksa kad recimo SVJESNO upiše DIF, za koji zna da nema posla, završi ga, i posla nema a neće ga ni biti. (Kažu popunjen broj nastavnika/profesora fiz. vaspitanja za narednih 40 godina, tako sam čuo).

Mada nije sve crno-bijelo, to sigurno znaju i oni koji su bez posla. Znam momka koji je završio pravni fakultet u Sarajevu, a evo ga radi u Švedskoj u ribarnici i ne planira se vratiti kući. :zoka:
Zato jer ti je danas: "ma samo zavrsi fakultet bilo koji, lakse ces se zaposliti", a opet se ne mozes zaposliti bez neke stele jer ko ce ti davati platu od 2000KM sa nekim fakultetom koji vec ima 300 ljudi a na birou su..
amko761

#206 Re: Odg: Jadi nas nezaposlenih

Post by amko761 »

Šveđanin wrote:
XeuX wrote:Dosta je te priče o "snalaženju" i ko je sposoban a ko nije.
JA se 10 godina bavim računarima i znam ih u dušu( a pogotovo bolje od žene koja radi u UniExpertu i ne zna razliku između Hard Diska i RAMa ili čovjeka koji radi i Imtecu i ne zna da mi da kabal koji tražim.)a ne mogu naći posao makar prodavača.
Sve se svodi na veze i štele.Ne znam još nijednu osobu iz bogate porodice da je nezaposlena ili da radi neki lijevi posao niti znam nekog siromaha da je dospio na visoku poziciju.
Probudite se i pogledajte oko sebe.Još uvijek živimo u robovlasničkom društvu koji nije ništa drukčiji od onog koji je bio prije 300 ili 500 godina(osim što većina ljudi neće priznati svoj status roba).U rbovlasništvu se guraju robovlasničke porodice između sebe,ne rade ništa i imaju sve.Ne vidim kako je išta drukčije danas.NE samo u BIH već svuda u svijetu.
Ja lično volim biti nezaposlen,imam taj osjećaj slobode,niko me ne izrabljuje,nikome neću polagat račune i čuvam zdravlje što psihičko što fizičko.
Ljudi trebaju da rade za dobrobit društva a na za robovlasnike.Kad bude tako onda ću naći posao a do tada ću radije umrijeti od gladi nego crnčiti za nekoga 10 sati dnevno.

Čitam malo ovu temu, a ovaj post je vrh, bože, bože..

Ovo razmišljanje je pogubno.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Beta
Sve što je napisao je istina, doduše u BiH, za Švecke, Njemačke i slično ne znam.
suzzy_q

#207 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by suzzy_q »

Stanca se samo novi kadar, izgleda samo da profesori mogu da rade :-)
lozze

#208 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lozze »

A koju ti skolu imas druze?

Danas je dosao vakat da nema posla ni s jednim fakultetom. Poznajem ljudi farmaceuta,doktora medicine, stomatologa, inzinjera masinstva i elektrotehnike koji vec godinama nemaju posla u struci, da ne govorim o ekonomistima i pravnicima.

Isto tako poznajem babine sinove koji imaju srednju tekstilnu ili 2 gimnaziju rade u telekomu i u posti imaju stalni radni odnos i 1500KM platu. Sva raja iz mog razreda s kojima sam u kontaktu, a nisu zavrsili fakultet, imaju super poslove.

Zakljucak, da sam ove pameti, nikad fakulteta ne bih upisao,a ne zavrsio. Za ovih 5 godina peglanja i evo sesta na birou,sigurno bih nasao vec neki stabilan posao i planirao zivot i zenio se itd.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Keiko

#209 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Keiko »

Za vrijeme studija (arhitektura), 95% ljudi koji su ili znali sta studiram ili me pitali, je govorilo 'Joj, to je tezak fakultet' ili 'Ma nije to za zensko'. A moji dragi roditelji su govorili 'Neka, arhitekt je arhitekt svugdje u svijetu', sto je 100% tacno mada u BiH nisam mogla naci pristojan posao u struci.
Hendrix

#210 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Hendrix »

Čitam ovde ove neke bajke tipa...radi sve živo,trudi se prepoznaće neko tvoj rad ovo ono...ne kažem da nema toga ali mogu po sebi i po mnogo jarana reći da je to samo izuzetak u masi.

Pa ja imam druga koji je oličje radnika, čovjek se satra radeći sve žive poslove zadnjih 10 godina, na većini njih nikada nije bio plaćen, jednom mu je gazda eminentne firme nakon pola godine bez plate reko ''Pa jel ti malo 100 maraka za novu godinu da dam''...e ba 100 maraka da pola godine rada. Na jednom gradilištu jedva živ ostao i povrijeđen bio, gazda mu platio jednu platu i dao mu otkaz iako je radio 3-4 mjeseca. I tako većinu poslova, momak ima 30 godina izgleda ko da ima 50 upravo jer ga gaze robovlasnici i samozvani biznismeni, i šta je njegov problem...pošten je radnik. I to je jedino što te može zajebat u BiH ako radiš pošteno i ne uvlačiš se u guzicu direktoru...hoćeš da odradiš svoj posao i kući...e ne može tako, prov ćeš da radiš svoj posao i posao šure, zeta,rođaka i punice direktora a onda će te oni jebavat u mozak i na kraju jedva čekat da poludiš i da prime drugog roba.

Znam da ima ljudi koji tvrde suprotno, ali vi onda niste ni svjesni koliko sreće imate da neko vaš trud nagradi...to se u 99% slučajeva ovde neće desiti i zato vratimo se malo u realnost.
didžej

#211 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by didžej »

Hendrix wrote:Čitam ovde ove neke bajke tipa...radi sve živo,trudi se prepoznaće neko tvoj rad ovo ono...ne kažem da nema toga ali mogu po sebi i po mnogo jarana reći da je to samo izuzetak u masi.

Pa ja imam druga koji je oličje radnika, čovjek se satra radeći sve žive poslove zadnjih 10 godina, na većini njih nikada nije bio plaćen, jednom mu je gazda eminentne firme nakon pola godine bez plate reko ''Pa jel ti malo 100 maraka za novu godinu da dam''...e ba 100 maraka da pola godine rada. Na jednom gradilištu jedva živ ostao i povrijeđen bio, gazda mu platio jednu platu i dao mu otkaz iako je radio 3-4 mjeseca. I tako većinu poslova, momak ima 30 godina izgleda ko da ima 50 upravo jer ga gaze robovlasnici i samozvani biznismeni, i šta je njegov problem...pošten je radnik. I to je jedino što te može zajebat u BiH ako radiš pošteno i ne uvlačiš se u guzicu direktoru...hoćeš da odradiš svoj posao i kući...e ne može tako, prov ćeš da radiš svoj posao i posao šure, zeta,rođaka i punice direktora a onda će te oni jebavat u mozak i na kraju jedva čekat da poludiš i da prime drugog roba.

Znam da ima ljudi koji tvrde suprotno, ali vi onda niste ni svjesni koliko sreće imate da neko vaš trud nagradi...to se u 99% slučajeva ovde neće desiti i zato vratimo se malo u realnost.
nije to nista kakav sam ja posao radio da bi mi frajer na kraju mjeseca dao platu u iznosu od 15 KM!!!
tad sam imao 19 godina pa me bolio k.rac.
ili kad sam radio u prodavnici pa gazda mene i kolegu optuzio da smo ga pokrali za milju maraka a sveukupno nije imao toliko robe u radnji. :D
naravno da nas nije tuzio niti zvao policiju nego je to uradio samo da nam da otkaz i da nam ne plati sto je bio duzan.
a ja rintao k'o konj, svaku zvaku koju uzmem uredno platim a kamoli sta drugo.
pa sam radio u firmi 8 mjeseci bez ikakve plate sretan samo sto radim kao eto neko ce poslije znati to da cijeni.
aha, kako nece. :lol:
koliko sam nepravde vidio u drustvu a nesto i dozivio na svojoj kozi u zadnjih 20 godina pa to ivo andric ne bi mogao opisati.
i onda ti kazu budi fin, nosaj tacnu, beri maline... :D
kakva tacna i maline, usredsredi se da radis na sebi, jer sve sto ulozis u sebe to se vrati kad-tad, uciti, uciti i samo uciti, jezike pogotovo, uporedo neka vam posao bude trazenje posla jer je to zaista posao, i plus svakome obrazovanom bih savjetovao da bjezi iz bih kako zna i umije.
a sezonske poslove i konobarisanje raditi samo iz teske nuzde jer ako ne cijenite sebe ni drugi vas nece cijeniti.
nije ovo zapad gdje se cijeni rad nego je ovo zemlja gdje ce vas, ako vas vide da ste na dnu, jos gurnuti jace nogom da potonete skroz i pritom se zadovoljno cerekati, nasladjujuci se vasom sudbinom.
proud

#212 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by proud »

didžej wrote:
nije to nista kakav sam ja posao radio da bi mi frajer na kraju mjeseca dao platu u iznosu od 15 KM!!!
tad sam imao 19 godina pa me bolio k.rac.
ili kad sam radio u prodavnici pa gazda mene i kolegu optuzio da smo ga pokrali za milju maraka a sveukupno nije imao toliko robe u radnji. :D
naravno da nas nije tuzio niti zvao policiju nego je to uradio samo da nam da otkaz i da nam ne plati sto je bio duzan.
a ja rintao k'o konj, svaku zvaku koju uzmem uredno platim a kamoli sta drugo.
pa sam radio u firmi 8 mjeseci bez ikakve plate sretan samo sto radim kao eto neko ce poslije znati to da cijeni.
aha, kako nece. :lol:
koliko sam nepravde vidio u drustvu a nesto i dozivio na svojoj kozi u zadnjih 20 godina pa to ivo andric ne bi mogao opisati.
i onda ti kazu budi fin, nosaj tacnu, beri maline... :D
kakva tacna i maline, usredsredi se da radis na sebi, jer sve sto ulozis u sebe to se vrati kad-tad, uciti, uciti i samo uciti, jezike pogotovo, uporedo neka vam posao bude trazenje posla jer je to zaista posao, i plus svakome obrazovanom bih savjetovao da bjezi iz bih kako zna i umije.
a sezonske poslove i konobarisanje raditi samo iz teske nuzde jer ako ne cijenite sebe ni drugi vas nece cijeniti.
nije ovo zapad gdje se cijeni rad nego je ovo zemlja gdje ce vas, ako vas vide da ste na dnu, jos gurnuti jace nogom da potonete skroz i pritom se zadovoljno cerekati, nasladjujuci se vasom sudbinom.
:thumbup:

Ubi nas 'ne talasaj' stav!

A to što svi sve znaju i u sve se petljaju, to je tek priča za sebe.

Interesantno, određene osobe koje se javljaju na ovu temu su svojevremeno arlaukali po forumu zbog istih problema.
A te iste osobe sad se ismijavaju ljudima koji pišu ovdje i realno opisuju situaciju.
Restaurator

#213 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Restaurator »

Gadno je za posao u ovoj drzavi,sto jes' jes'...
A posto su nam stigli nedavno stranci,koje iskreno ne podnosim zbog njihovog ponasanja,situaciju dodatno komplikuje njihovo pametovanje o nekom toboze "uspjehu".

Dodje strancina,koja je inace sva lojava otisla u Njemacku,tudjom krivicom i bez ikakvih kvalifikacija i pametuje ovdasnjem narodu kako ovde ima posla,al eto narod lijen pa nece da radi.

Kad to cujem,dodje mi da mu zapalim rentiranog BMW,za koga se inace redom hvali kako ga zaradi za 3-4 mjeseca...
4m3l

#214 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by 4m3l »

:D
jovke189

#215 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jovke189 »

lozze wrote: Za dzeparca se ima, radim software na mobitelima, root, jailbreak, na ios i android, ali to je opet od danas do sutra, ipak stalna primanja su nesto drugo.
Nema nafake dok tako budes radio. Problem i jeste sto svi sve svastare i zato mnogi mladi skolovani ljudi ne smiju da se upuste da pokrenu nesto samostalno u svojoj struci, da se samozaposle, i da uspiju platiti namete i dadzbine drzavi i da njima nesto ostane za zivot. Diplome su postame obican komad papira, kad nema trzista i nema se kome prodati znanje. Cuj magistar sporta a kuci drzi servis za telefone?! Radi ti telefone, ali prijavi druze kao i ja pa onda radi, pa ko izdrzi trku i namete drzavi, neka radi. Ja sam za to da se svaki neprijavljen posao odmah prijavljuje inspekciji jer ovo vise nema smisla, pokrenes nesto, pokusavas, izdignes se iznad onih koji samo ispijaju kafe i onda te zatvara nelegalna konkurencija na svakom cosku. Mislim na svaku oblast rada. Moj drugar je otvorio autmehanicarsku radnju i sad on treba sve da plati drzavi a neko drugi da to sve radi neprijavljeno u garazi i da to bude fer zivot. To odmah treba prijaviti.
Last edited by jovke189 on 03/08/2013 15:13, edited 1 time in total.
BASS

#217 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by BASS »

Šega mi ovo stalno ponavljanje oko konobarisanja.
Nego koliko konobar zaradi?
Hajd sad živi od toga.
To je samo da se pomogneš privremeno dok se gazdi ne prohtije da te šutne. (2-3 mjeseca)

Problem je u tome što kod nas jednostavno nema ekonomije. Evo jedini koji mogu naći neki posao u relativno kratkom vremenu su recimo farmacija i ing.el. I to kakve poslove? Farmaceuti koje ja znam bukvalno rade poslove ekonomista. Tipa nabavka i distribucija lijekova. Ili još gore, trgovaca - tipa prodaji u apoteci i pravi neke kremice. Inžinjeri nam rade IT nešto što vani rade ljudi bez faxa uopšte. Dakle ti imaš inžinjera i koristiš ga da pravi web stranice. Za 5 godina taj inžinjer je apsolutno inferioran jednom Njemcu koji je pravio avione šta ja znam.

Evo sad sam nezaposlen, radio sam 2 godine u struci i to kao pravnik. Dobijao 360! tri stotine i šezdeset konvertibilnih jebenih maraka! Zaradjivao svom šefu hiljade maraka. Kad sam upisao magistarski slušao njegove komplekse svakodnevno, jer ne smiješ ti uvoj vukojebini imati ništa više od prosjeka. Moraš biti šta ja znam golf dvojka, ako si već golf trojka treba te isparati sa svih strana. Ali sam izdržao jer mi trebalo za pravosudni. I znaš šta. Nikad više! Nikad nikad više!
Ni to ne bi mogao da nisam imao roditelje koji su dodavali tada a i dodaju i sada. Vidjeli ljudi da bolje da sjedim džaba nego da radim džaba. Iskreno da nisam mogao, drugačije bih postupao vjerovatno, ali eto imam neku sreću pa ne moram.
Nakon svega, upisao informatiku. Sjedit ću neko vrijeme da pokupim certifikate i diplomu i odoh ganjati najslabije IT psolove vani, daj šta daš 600 eura - 600 eura snaci cu se nekako, spavat cu kod banhofa, jebo Bosnu.
XeuX

#218 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by XeuX »

Ljudi biraju ono što vole ili što im nije teško.
Po tebi je rješenje da svi odemo studirati medicinu,građevinu,elektrotehniku itd?Pa šta bi postigli sa tim?Samo bi bilo biše medicinara građevinaca i etfovaca na birou.
Zamisli da svi završimo najbolji fakultet sa 10.0 prosjekom i da svi doktoriramo sa najboljim ocjenama.Ko bi onda bio konobar,ko smetljar a ko nezaposlen?Nama treba radikalna reforma tržišta rada a ne bolji fakultet.Kao što rekoh treba da se radi za dobrobit društva a ne za privatnu dobit bogatih,samo tad će biti posla uvijek.
Restaurator

#219 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Restaurator »

BASS wrote:daj šta daš 600 eura - 600 eura snaci cu se nekako, spavat cu kod banhofa, jebo Bosnu.
Nemoj druze nikad ali nikad da slucajno zanocis na bilo kom banhofu,ja sam jednom izgubio sve pare u DE,nisam mogao ad se vratim kuci,i dok ne stignu pare od kuce,aj reko da zanocim na banhofu.

Ne pitaj sta je bilo,ali nemoj to nikad da pokusavas...
BASS

#220 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by BASS »

Restaurator wrote:
BASS wrote:daj šta daš 600 eura - 600 eura snaci cu se nekako, spavat cu kod banhofa, jebo Bosnu.
Nemoj druze nikad ali nikad da slucajno zanocis na bilo kom banhofu,ja sam jednom izgubio sve pare u DE,nisam mogao ad se vratim kuci,i dok ne stignu pare od kuce,aj reko da zanocim na banhofu.

Ne pitaj sta je bilo,ali nemoj to nikad da pokusavas...
Hahah, ma dobro to sam više figurativno rekao.
Imam rodbine svugdje po Europi, pobrinule su se konstitutivne komsije za to, pa bi me valjda primili za pocetak :)
seksan

#221 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by seksan »

Moje prvo isukstvo: Nakon tri godine dao mi je otkaz. S izgovorom da sam ja koja tu najduze radim "visak". Nema veze, otisla sam, spakovala se i dostojanstveno napustila firmu. Svi su se oko mene skupili k'o muhe na govno. Danas mogu vam reci da sam tom svom ex poslodavcu zahvalna jer da mi nije dao nogu nebi imala vecu platu, vece privilegije koje njegovi radnici danas nemaju! Imam preko sad da izracunam eto u markama... 5000 platu! Nekad sam je imala 550!

Smatram da se dobrom radniku nikad ne zatvore vrata a da se druga bolja ne otvore. :)
TheHound

#222 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by TheHound »

BASS wrote:Inžinjeri nam rade IT nešto što vani rade ljudi bez faxa uopšte. Dakle ti imaš inžinjera i koristiš ga da pravi web stranice. Za 5 godina taj inžinjer je apsolutno inferioran jednom Njemcu koji je pravio avione šta ja znam.
Druze, prvo, ne znas sta je IT. Ako mislis da je IT pravljenje web stranica zagooglaj jos malo.
Drugo, inzinjer elektrotehnike ne pravi avione.
Trece, IT firma koja pravi samo web stranice i od toga zivi, tesko da se moze nazvati firmom, to je grupa od par ljudi.
Dakle, inzinjer elektrotehnike ako se zaposli u nekoj od boljih IT firmi u Bosni ce raditi ono za sta je skolovan, pisat ce algoritme i rjesenja za kompleksne zadatke i sve ono sto radi inzinjer u bilo kojoj IT firmi u svijetu.

Ako je tebi cilj otici u Njemacku nek ti je sa srecom, nama ce bit bolje bez ljudi koji tako razmisljaju i pljuju po svemu.

From Tapatalk4 Beta
seksan

#223 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by seksan »

Ljudi moraju shvatiti ako ti u svoju zemlju ne ulazes ond anije ni cudo sto smo "nazadni"!
Vjerujte nije samo rijec o Njemackoj nego bilo koja zemlja..da su njih njihovi gradjani napustali, ni oni nebi uspjeli! :)

Evo vam jedna inf. Hrvatske mljekare kupuju "nase" Bosansko-hercegovacko mlijeko preradjuju i salju sirom europe! ja se samo pitam sta nas narod pije ako se nase mlijeko izvozi! I niko nece reci niti govori da je to Bosanko- Hercegovacko mlijeko! Iako je to "javna" tajna.
BASS

#224 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by BASS »

TheHound wrote: Druze, prvo, ne znas sta je IT. Ako mislis da je IT pravljenje web stranica zagooglaj jos malo.
Nisam to ni rekao, nego da ima inzinjera koji rade IT i presretni su sto ga rade. I ne samo ing. racunarstva, nego iz drugih smjerova jer u tim svojim smjerovima u nas manje vise nema posla. I naravno da nece ing. elekrtotehnike praviti avione, ali ce doprinosti u cjelokupnom procesu u nekom segmentu koji se tice njegove struke. Moj post je govorio uopsteno, nije vrsio detaljnu analizu, pozz
seksan

#225 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by seksan »

BASS wrote:
TheHound wrote: Druze, prvo, ne znas sta je IT. Ako mislis da je IT pravljenje web stranica zagooglaj jos malo.
Nisam to ni rekao, nego da ima inzinjera koji rade IT i presretni su sto ga rade. I ne samo ing. racunarstva, nego iz drugih smjerova jer u tim svojim smjerovima u nas manje vise nema posla. I naravno da nece ing. elekrtotehnike praviti avione, ali ce doprinosti u cjelokupnom procesu u nekom segmentu koji se tice njegove struke. Moj post je govorio uopsteno, nije vrsio detaljnu analizu, pozz
Ima h koji rade kao nocni cuvari pa presretni!
Post Reply