Jad i bijeda bh. nogometa!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zanzibar

#1 Jad i bijeda bh. nogometa!

Post by zanzibar »

Ovo je fakat dno, dna...
http://www.startbih.info/Default.asp?broj=190&ID=23
nemam riječi. I od sada zvanično ne idem na naše utakmice, dok se stvari ne poprave...
Frutek

Post by Frutek »

Užas. Fakat jad i bijeda! Al to ti je slika i prilika države, katastrofa!

A kad je tako u fudbalu koji je eto najpopularniji sport u BiH, možeš mislit šta se dešava s ostalim sportovima, to je tek dno dna... Zato će komšije uvijek imat superiorniji sport u odnosu na nas, a mi možemo pjevat borbene u mraku kakva nam i jest država, mračna, podijeljena, bez svjetle budućnosti ako ovako se nastavi...
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Sad sam procitao ovaj tekst na jednoj drugoj stranici i htjeo ga ovdje staviti. Meni stvarno nije jasno da fudbalerska plata je 200KM u Zelji ili Sarajevu. Milism to je 2400KMX25 igraca 60 hiljada KM godisnje. Pa gdje idu pare od derbija, gdje idu pare od navijaca, gdje idu pare od rekvizita, koliko doprinosi spoznor i tv prenos? Znam da Sarajevo po vrh svega toga mora za svaku utakmicu na Kosevu da plati odredjenu svotu novca, sto je misli, u datim okolnostima pljacka jer ako igracima kasne plate 5 mjeseci onda je to siguran sam prece od terena na kojem ce igrati...

Ne znam, nece izaci na dobro. Postojemo tek sad svjesni, koliko je svijet otisao naprijed a mi nazad, i jos necemo da priznamo, nesto fol zahtjevamo i trazimo od ljudi.
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

pomozimo BHF-u:

Image
Post Reply