Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hajd sto godinama vec smanjuju gramazu hljeba pa fol cijena hljeba ostaje ista a hljeb sve manji (meni odavno nikakav problem nije mlatnut hljeb za dorucak - tad sam i posumnjao) nego juce u nedostatku omiljene neskafe vanilija kupim (meni znatno losiju) jacobs instant vanilija i sad onako sa cejfom otvorim kad unutra vise nije 10 kesica za 10 kafa nego 8 kesica za 8 kafa a cijena je ostala ista 4.29...
pu, lopovi
jah i da se osvrnem na ono extra foam, pa koji ce mi extra foam, sto nije extra coffee, pa ne kazemo
e idemo na pjenu nego e idemo na kafu, sta mi onda znaci extra foam u mom zivotu osim sto je prepreka izmedju mene i razloga sto sam dosao tu tj kafe...
eto, izjadao sam se
Last edited by d2 on 06/03/2008 12:48, edited 1 time in total.
zmogi ljepoto, ja polozio marketing ima 10 godina...
lijepo je sto jacobs umjesto da poveca cijenu meni uvali 8 kesica a ne 10 ali nije lijepo i nije dobro za jacobs sto se ovim postupkom kupac osjeca prevarenim i radi toga jacobs u mojim ocima postaje ne neko sa dobrom kafom (mada losijom od nestlea) nego lopov koji vara svoje kupce pa sad ako su 2 kesice vrijedne toga nije problem...
mogli su na kutiji malo bolje istaci ono 8 kesica i ne bi bilo nikakvih problema a mogli su i podici cijenu sto im je bilo pametnije...
evo kako...
ostavio je istu cijenu a meni dao manje - gubi kredibilitet u mojim ocima i postaje lopovska firma kojoj se ne moze vjerovati
koliko sam ja platio kafu ? 4.29/8 = 0.53
da su stavili 10 kesica i podigli proporcionalno cijenu na 5.35 recimo ja bih rekao aha nova cijena, sve je poskupilo pa i kafa, jebiga... dobio bih 10 vrecica i platio istu cijenu po vrecici kao i prije od 0.53, oni bi dobili isto para po kesici kafe a ne bi ispali lopovi...
hm...sestra pije Nes kapucino - cokolada a ja 3in1...i nediramo jedna drugoj kafu medjutim, neki dan me naljepi kako sam joj popila kafu kaze uzela samo jednu a sad ima samo 7. Na kraju smo skontali da smo kupili pogresan kapucino u kojem je pakovanje od 8 komada ima i ovo i ono...sad se ne mogu sjetiti u cemu je razlika. Uglavnom, naljutila se i pocela kupovati jacobs milka kapucino gdje uredno dodje 10 komada, a mozes kupovati i na komad
e sad mene ovdje buni...ti kazes da jacobs ima 8, a kod mene obrnuta situacija