jacobs

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
d2

#1 jacobs

Post by d2 »

pa dobro dokle ovo ovako vise

hajd sto godinama vec smanjuju gramazu hljeba pa fol cijena hljeba ostaje ista a hljeb sve manji (meni odavno nikakav problem nije mlatnut hljeb za dorucak - tad sam i posumnjao) nego juce u nedostatku omiljene neskafe vanilija kupim (meni znatno losiju) jacobs instant vanilija i sad onako sa cejfom otvorim kad unutra vise nije 10 kesica za 10 kafa nego 8 kesica za 8 kafa a cijena je ostala ista 4.29...

pu, lopovi

jah i da se osvrnem na ono extra foam, pa koji ce mi extra foam, sto nije extra coffee, pa ne kazemo

e idemo na pjenu nego e idemo na kafu, sta mi onda znaci extra foam u mom zivotu osim sto je prepreka izmedju mene i razloga sto sam dosao tu tj kafe...

eto, izjadao sam se :D
Last edited by d2 on 06/03/2008 12:48, edited 1 time in total.
zmogi

Post by zmogi »

E to ti je fazon koji se uci u marketingu.
' tvrtka moze izbjeci povecanje cijena proizvoda na nekoliko nacina:

1 Koristenjem jeftinijih materijala
2 jeftinijom ambalazom
3 ukidanjem dodatnih usluga
4 SMANJENJEM PROIZVODA , itd
d2

Post by d2 »

zmogi ljepoto, ja polozio marketing ima 10 godina...

lijepo je sto jacobs umjesto da poveca cijenu meni uvali 8 kesica a ne 10 ali nije lijepo i nije dobro za jacobs sto se ovim postupkom kupac osjeca prevarenim i radi toga jacobs u mojim ocima postaje ne neko sa dobrom kafom (mada losijom od nestlea) nego lopov koji vara svoje kupce pa sad ako su 2 kesice vrijedne toga nije problem...

mogli su na kutiji malo bolje istaci ono 8 kesica i ne bi bilo nikakvih problema a mogli su i podici cijenu sto im je bilo pametnije...

evo kako...
ostavio je istu cijenu a meni dao manje - gubi kredibilitet u mojim ocima i postaje lopovska firma kojoj se ne moze vjerovati

koliko sam ja platio kafu ? 4.29/8 = 0.53

da su stavili 10 kesica i podigli proporcionalno cijenu na 5.35 recimo ja bih rekao aha nova cijena, sve je poskupilo pa i kafa, jebiga... dobio bih 10 vrecica i platio istu cijenu po vrecici kao i prije od 0.53, oni bi dobili isto para po kesici kafe a ne bi ispali lopovi...

elem...
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

hm...sestra pije Nes kapucino - cokolada a ja 3in1...i nediramo jedna drugoj kafu :D medjutim, neki dan me naljepi kako sam joj popila kafu :shock: kaze uzela samo jednu a sad ima samo 7. Na kraju smo skontali da smo kupili pogresan kapucino u kojem je pakovanje od 8 komada ima i ovo i ono...sad se ne mogu sjetiti u cemu je razlika. Uglavnom, naljutila se i pocela kupovati jacobs milka kapucino gdje uredno dodje 10 komada, a mozes kupovati i na komad :D
e sad mene ovdje buni...ti kazes da jacobs ima 8, a kod mene obrnuta situacija :D
Post Reply