Jačanje imuniteta?!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Nastasia

#1 Jačanje imuniteta?!

Post by Nastasia »

Ne znam ima li ova tema, ako ima, sry i brišite ovu.

Eh, prije par mjeseci sam imala pljuskavice (varićelu) i s' obzirom koliko su me svi prepadali da je to ozbiljna stvar, da je jako teško preboljeti ih u odrasloj dobi, čini mi se da sam ja što se kaže "dobro prošla".

Pila sam neke jake lijekove, i mazala pljuskavice tečnim praškom, osim blago povišene temperature i povremenog svrbeža, nisam imala problema. Više me sada svrbe ožiljci pljuskavica na licu koje sam probila misleći da su bubuljice. Nakon pet dana, osim krastica, već sam bila bez simptoma.

ALI

od tad, pa do danas, uvijek sam pod nekim upalama, temperaturom, upaljeni krajnici, sinusi, suhi kašalj ..
Kašalj me ubija.

Za tri mjeseca mislim da nisam sastavila dva dana zdrava i prava.

Pretpostavljam da je to do imuniteta, sa kojim nikad prije nisam imala problem, pa
ako imate neke prijedloge, kako brzo i efikasno podići imunitet?
Rugafet

#2 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by Rugafet »

Pazari nutri mixer npr. navali na voce i povrce i udri svaki dan. I ono sto ne volis da jedes kad 'sameljes' sa ovim bude ukusno+na netu imas na stotine recepata. Probaj ovako radit jedna mjesec pa ces da vidis rumenila i sile
pizarro

#3 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by pizarro »

samo se narokaj bijelog luka :D
zomri

#4 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by zomri »

Ma koliko se kolega pizarro zezao, dao ti je dobar savjet. Bijeli luk i čili papričice su najbolje za jačanje imuniteta plus ostale supernamirnice poput avokada, maslinovog ulja, grejpfruta, med, plodovi mora, sjemenke bundeve...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by Truba »

ovih dana ni lukovi ne pomažu

ni đumbir

jeo sam ih ko jabuke ali ništa
Juni

#6 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by Juni »

Nastasia wrote:Ne znam ima li ova tema, ako ima, sry i brišite ovu.

Eh, prije par mjeseci sam imala pljuskavice (varićelu) i s' obzirom koliko su me svi prepadali da je to ozbiljna stvar, da je jako teško preboljeti ih u odrasloj dobi, čini mi se da sam ja što se kaže "dobro prošla".

Pila sam neke jake lijekove, i mazala pljuskavice tečnim praškom, osim blago povišene temperature i povremenog svrbeža, nisam imala problema. Više me sada svrbe ožiljci pljuskavica na licu koje sam probila misleći da su bubuljice. Nakon pet dana, osim krastica, već sam bila bez simptoma.

ALI

od tad, pa do danas, uvijek sam pod nekim upalama, temperaturom, upaljeni krajnici, sinusi, suhi kašalj ..
Kašalj me ubija.

Za tri mjeseca mislim da nisam sastavila dva dana zdrava i prava.

Pretpostavljam da je to do imuniteta, sa kojim nikad prije nisam imala problem, pa
ako imate neke prijedloge, kako brzo i efikasno podići imunitet?
Kontrolisiti stitnu za svaki slucaj i to ne samo hormone, nego i antitjela.Virus zna često biti okidac da se aktivira
Nastasia

#7 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by Nastasia »

Juni wrote: Kontrolisiti stitnu za svaki slucaj i to ne samo hormone, nego i antitjela.Virus zna često biti okidac da se aktivira
Jesu li problemi sa štitnom naslijedna bolest?
moonca

#8 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by moonca »

Mislim da nije nasledna.
Nisi jedina koja ima tih problem.Ove zime jako puno naroda ima isti problem.Zalijeci se, no nakon nekog vremena se opet vrati. ozbiljan problem.

Ja za jacanje imunit -uzimam : astragalus, vitamin c,elderberry syrup. magnezijum, B complex....
No, imaju i ove tablete-ja ih nisam koristila ali moja prijateljiica je-Ako ih ima kod vas .
Uzimaju se na samom pocetku prehlade/gripe, i to su doze of 6 tabl svaka 4 sata- vrlo efikasne
Image

Image
mayab

#9 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by mayab »

Kakva ti je ishrana, generalno ?
HAVANA

#10 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by HAVANA »

Ishrana,ishrana,ishrana,trening,dobar san a moze i sex,planina zrak i setnja,manje nerviranja,mozes i malo cbd ulja ubaciti 20% jedno mjesec dana...Ko picino oko. :D
Ramzess Veliki

#11 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by Ramzess Veliki »

Nastasia wrote:
Juni wrote: Kontrolisiti stitnu za svaki slucaj i to ne samo hormone, nego i antitjela.Virus zna često biti okidac da se aktivira
Jesu li problemi sa štitnom naslijedna bolest?
Ne, stres. :sad:
Ramzess Veliki

#12 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by Ramzess Veliki »

zomri wrote:Ma koliko se kolega pizarro zezao, dao ti je dobar savjet. Bijeli luk i čili papričice su najbolje za jačanje imuniteta plus ostale supernamirnice poput avokada, maslinovog ulja, grejpfruta, med, plodovi mora, sjemenke bundeve...
I ja bih ovo preporucio, bijeli luk uvecer pred spavanje, trebas znati da ga prije jela trebas malo nagnjeciti nozem, jer tada se oslobadjaju ti bitni sastojci.
Dalje mlaka limunada sa medom, grejpfrut, I ... najbitnije uz to ... rakijica i suho meso, masnije. Pusti se krtine. :thumbup:
pizarro

#13 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by pizarro »

zomri wrote:Ma koliko se kolega pizarro zezao, dao ti je dobar savjet. Bijeli luk i čili papričice su najbolje za jačanje imuniteta plus ostale supernamirnice poput avokada, maslinovog ulja, grejpfruta, med, plodovi mora, sjemenke bundeve...
nisam se zezao.
kod mene svaki put kad hoce kao prehlada, navecer udarim po bijelom luku i ujutro sam kao nov.
a avocado jedem stalno jer je dobro za srce i lijepu kozu :D
moonca

#14 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by moonca »

pizarro wrote:
nisam se zezao.
kod mene svaki put kad hoce kao prehlada, navecer udarim po bijelom luku i ujutro sam kao nov.
:thumbup: :lol: Koristis li kremice?
Rootboi

#15 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by Rootboi »

Jačam imunitet po kućama :oops:

Šalu na stranu može biti da ti se malo sroz'o imunitet al' prvo budi sigurna da nije stres,
nema tu hrane nit suplemenata da pomažu ,ubi imunitet :bolestan:
a ako nisi lijena moj savjet malo se baci šta i fizički tijelo da ojačaš i zdravlje će ga pratiti
Mens sana in corpore sano što bi rekli stari :faraon:
pizarro

#16 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by pizarro »

moonca wrote:
pizarro wrote:
nisam se zezao.
:thumbup: :lol: Koristis li kremice?
nista kemija bajo moj, samo zdravom ishranom do lijepe koze i vjecne mladosti 8-) :D
moonca

#17 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by moonca »

Rootboi wrote:Jačam imunitet po kućama :oops:

Šalu na stranu može biti da ti se malo sroz'o imunitet al' prvo budi sigurna da nije stres,
nema tu hrane nit suplemenata da pomažu ,ubi imunitet :bolestan:
a ako nisi lijena moj savjet malo se baci šta i fizički tijelo da ojačaš i zdravlje će ga pratiti
Mens sana in corpore sano što bi rekli stari :faraon:
Nemoguc je zivot bez stresa. Kako ga kontrolisati-da imaju pravila, svijet bi bio drugaciji. No, mozemo donekle.
Ja licno ne vjerujem da mozemo sve sa hranom unijeti, jer nisam sigurna i kako biti siguran da ono sto unosimo nam i pomaze. Nadamo se. :-)

Ja uzimam saplemente,recimo -biotin- vidim rezulatate na noktima ,kosi ...
Jedno vrijeme sam pila reishi pilule. Mislim, ko se odluci na saplemente da ih treba mijenjati s vremena na vrijeme.
6 Proven Reishi Mushroom Benefits

Helps Defend Against Tumor Growth and Cancer. ...
Improves Liver Function and Detoxification. ...
Promotes Heart Health and Balances Blood Pressure. ...
Helps Balance Hormones and Fight Diabetes. ...
Fights Allergies and Asthma. ...
Reduces Risk for Infections and Viruses.
pizarro

#18 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by pizarro »

stres nije nikakav problem sve dok covjek zna kako se dobro naspavati.
spavanje je najbolja regeneracija za mozak i tijelo :srce:
triconja

#19 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by triconja »

Jacanje imuniteta se najbolje postize tako sto tijelo dovedemo u polozaj da je stalno pod nekim "opasnostima" (sejtan bajama). Jest prirodno uzgojenu hranu, bit medju ljudima, bavit se fizicki necim i tako to. Jebo ti kupovnu jagodu koja nije vidjela misa i paradajz nad kojim se nisu jebavale milijarde nekih baja :lol: :lol: :lol:
kakolijeciti

#20 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by kakolijeciti »

pizarro wrote:samo se narokaj bijelog luka :D

Tako je. Bijli luk će pomoći, ali na žalost ljudi misle na to tek kada se razbole, i očekuju da će ih jedan čen bijelog luka ozdraviti za sat vremena. Na vrijeme ga treba uzimati, redovito
pizarro

#21 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by pizarro »

dje nam je autorica teme, jede li se redovno bijeli luk? 8-)
MaD_ProfessoR

#22 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by MaD_ProfessoR »

Ćurekotovo ulje. Med. Bijeli luk, ko ga može podnijeti.
sabanss

#23 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by sabanss »

HAVANA wrote:Ishrana,ishrana,ishrana,trening,dobar san a moze i sex,planina zrak i setnja,manje nerviranja,mozes i malo cbd ulja ubaciti 20% jedno mjesec dana...Ko picino oko. :D
Brate ovo što si ti rekao ne prakticira ni 2% populacije. Tako jednostavno i tako nedostižno.

No sa druge strane svi bi imunitet iz tablete. Dok je ovaca bit će i vune :D
Ramzess Veliki wrote:I ja bih ovo preporucio, bijeli luk uvecer pred spavanje, trebas znati da ga prije jela trebas malo nagnjeciti nozem, jer tada se oslobadjaju ti bitni sastojci.
Dalje mlaka limunada sa medom, grejpfrut, I ... najbitnije uz to ... rakijica i suho meso, masnije. Pusti se krtine. :thumbup:
Sa ovim se također mogu složiti. Primjenjujem i nisam bio niti prehlađen mislim već desetak godina - stelja, jareća i ovčija, ne znam koja je zdravija :D
Ramzess Veliki

#24 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by Ramzess Veliki »

triconja wrote:Jacanje imuniteta se najbolje postize tako sto tijelo dovedemo u polozaj da je stalno pod nekim "opasnostima" (sejtan bajama). Jest prirodno uzgojenu hranu, bit medju ljudima, bavit se fizicki necim i tako to. Jebo ti kupovnu jagodu koja nije vidjela misa i paradajz nad kojim se nisu jebavale milijarde nekih baja :lol: :lol: :lol:
Tako je !!! I dobar adrenalinski sport, da se isprepadas, da ti skoci testosteron i nema bolescina!
pizarro

#25 Re: Jačanje imuniteta?!

Post by pizarro »

svi mi koji ne pijemo alkohol a ne pamtimo kad smo zadnji put bili prehladjeni :D

i kakvo crno jacanje imuniteta rakijom. ako volis flasu, pijes kad ti je cejf i ne trazi kao nekakve ozbiljne razloge :D
Post Reply