JA VAS OZBILJNO PITAM

digger

Post by digger »

Karabaja wrote:
stochar wrote:http://www.dosta.ba/
jes...inace se koncertima svi drzavni problemi rjesavaju...
Ne rjesavaju se. Ali ce se u atmosferi napora koje pruza Dosta! naci jednog dana nekakav momak ili djevojka koji ce izaci na povrsinu i nesto uciniti. Od nekuda se mora krenuti. Jer pojedinac—sa ili bez puske—ne moze nista.

Ja bih licno bio srecniji da je Dosta! izabrao opciju koju sam ja zagovarao u DemPro ( http://www.ulbih.netfirms.com ) ali je za svaku pohvalu da su clanovi i dalje politicki fokusirani.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ma lave razumijem ja njihove i vase dobre namjere ali to ovdje ne pije vode... i nece .... vec sam obrazlozio kako to hoda kad se mijenja vlast. Treba ti NGO, jaka strana obavjestajna sluzba koja ce to finansirati, karizmaticni lider, socijalni nemiri, i naravski motiv za sve to .... promjesas malo, ubacis u rernu, peces na 250 oko sat i gotovo ... :D Ovdje nema interesa za tako nesto mi smo sami sebi prepusteni i to je surova realnost ovaj narod se moze privoliti samo silom i nikako drugacije to o cemu vi pricate bice izvodljivo za nekih 50 god pod predpostavkom da do tada opstanemo .... sto sigurno necemo ako se ne dozovemo ove godine .... :D
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

urbanagerila wrote:@ vodenjak

Dane vec odavno ne uzimam za ozbiljno pa mi nisu ni relevantni u ovoj prici. Rebac je samo jedan od primjera ovoga sto ja govorim imas sad aktuelni slucaj Adamovica i namjestaljku njemu zbog ucesca u osudi jednog eminentnog ubice ... :D ...lista je preduga ali da ne idemo u tom pravcu.
Hajde da predpostavimo da se vlast moze smijeniti na nacin na koji vi predlazete "sarenom-svilenom-rozom-rumenom-inom revolucijom" mirnim putem. Znaci da moramo smijeniti SVE postojece kadrove u zakonodavnoj i izvrsnoj vlasti da bi promjenili stvar iz korjena: Nakon toga doveli nove mlade, svjeze snage koji ce to sve izgurati ... sas ovakvom administracijom i ovim obimom vlasti postavlja se matematicko pitanje: Imamo li toliko obrazovanih kadrova da napravimo novu garnituru??? I u tom slucaju kriminalci, dileri i ostali likovi iz sjene ostaju netaknuti!!! Ja mislim da nemamo alternative... :D Po meni je PUC jedino ispravno rjesenje ... uvodjenje zakona o porjeklu imovine pod br1. i staro dobro vjesanje po banderama za pocetak ... :D mozda je radikalno ali ovakvi potezi su neophodni u ovakvim situacijama ... :D
jes' mislio ovo???
http://www.stripoteka.com/index.php?str ... led&nid=59
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Upravo tako djecace :D PUCH i nista drugo nebil se ja docepo vlasti :D buhahahahahaha ..... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

stochar wrote:
urbanagerila wrote:Upravo tako djecace :D PUCH i nista drugo nebil se ja docepo vlasti :D buhahahahahaha ..... :D
to ti samo zvrndash... :-) :-) :-)
Naravno nebi se ja ufatio neceg sto ne mogu zavrsiti ... :D
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

urbanagerila wrote:Upravo tako djecace :D PUCH i nista drugo nebil se ja docepo vlasti :D buhahahahahaha ..... :D
Oprostite "Visosti", ali ne mogu dopustiti.....(Sir Oliver) 8-)
Post Reply