Ja sam

Post Reply

Po naciji sam

Hrvat
7
6%
Bosnjak
23
19%
Srbin
4
3%
Rom
2
2%
Jevrej
3
3%
Bosanac
70
59%
Hercegovac
1
1%
neopredijeljen
4
3%
ostali
4
3%

Total votes: 118

Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

pola_cilo wrote:Ovdje gore fale neke rijeci pa je ispalo konfuzno i smijesno.
:D :thumbup:
pola_cilo wrote: Da ponovim.Da li se slazes da su Srbi nacionalna manjina u Hr ili bi im ti dao da budu konstitutivni narod , da budu nosioci suvereniteta.
U nekom idealnom civiliziranom svijetu, Srbi bi bili ravnopravan narod u Hrvatskoj, dakle nositelji suvereniteta. :thumbup:

Znači, što se mene osobno tiče, zašto ne.
Pearl

Post by Pearl »

_BosanaC wrote: Ja drugi rat ovdje ne cekao, i ne trpio vise govnanja tipa NAŠI vs NJIHOVI i svrstavanja u razno razne torove. Kako god sam znao biti BOSANAC znacu tako biti i Kanadjanin, Australijanac, Novozelandjanin... Sto dalje to bolje.
slazem se u potpunosti.. s tim sto sam ovdje kao Bosanka gradjanin drugog reda ocito, koliko vidim po postovima.. u stvari, uopte me niko i ne priznaje, jer nas nema u Ustavu, mogu biti jedino pod "ostalim"...

a mislim da bi u Americi mogla biti amerikanka bosanskog porijekla.. to je vise nego sto mi vlastitia drzava pruza :roll: :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pearl wrote:
_BosanaC wrote: Ja drugi rat ovdje ne cekao, i ne trpio vise govnanja tipa NAŠI vs NJIHOVI i svrstavanja u razno razne torove. Kako god sam znao biti BOSANAC znacu tako biti i Kanadjanin, Australijanac, Novozelandjanin... Sto dalje to bolje.
slazem se u potpunosti.. s tim sto sam ovdje kao Bosanka gradjanin drugog reda ocito, koliko vidim po postovima.. u stvari, uopte me niko i ne priznaje, jer nas nema u Ustavu, mogu biti jedino pod "ostalim"...

a mislim da bi u Americi mogla biti amerikanka bosanskog porijekla.. to je vise nego sto mi vlastitia drzava pruza :roll: :(
Pa i onako vrle patriote traze Bosnjakistan za sebe, a nas poslase da kod Eskima trazimo imal' mjesta... JBG... A svima puna usta Srpskog i Hrvatskog nacionalizma... Na kraju ce ovi treci ispasti i najgori :?
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

Grom iz vedra neba wrote:Nije nigdje rekao direktno, ali kada neko u startu zapocne post u stilu nadam se da me necete protjerat u Hrvatsku...onda...fakat i u "sali pa prevali" je previse.

For God's sake this is cyber forum :o
Pa, ako si primjetio, odmah se javio LAV_SA i savjetovao mi da se selim u Zagreb. :roll:
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Ja drugi rat ovdje ne cekao.
A onda te neko goropadan sretne na ulici Osla, a ti fino predas novcanik, jaknu i kljuceve od auta. Ili ces braniti svoju imovinu ? Nebitno, vazno je da upravo skripac ukaze na to ko je covjek a ko smrad, kako vec pjesnik to slikovito sroci. Citav zivot te se odgaja da se boris protiv nepravde, da vodis principijelan zivot, da pomazes slabijim, medjutim kad ulojeni pocnu granatirati grad, ti se vidis u Kanadi ?

Stvarno nije bitno, opet ce ti ostati vrata otvorena i opet ce te cekati fildzan viska. Sta fali sto ces mozda zivjeti desetak godina duze od mene, kao da je bitno koliko a ne kako zivimo. Samo naprijed moj bosanac, idi pravi karambolke u Detroitu, veseo sto si iza sebe ostavio nejac na milost i nemilost djenerala Draze.
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

Novi_Nick wrote:Evo ti prava i argumentovana istina!
Teritorijalno cjelovitu na vanjskom i unutrasnjem planu suverenu drzavu BiH su na Referendumu ´92 odbranili Bosanci i Hercegovci, jedan dio Hrvata i drugih BH patriota. Kao takva ona je postala clanica i UN.
Kakav sad "jedan dio" Hrvata?

Hrvati su PLEBISCITARNO glasovali za, kako je glasilo pitanje: "Jeste li za suverenu, nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda Bosne i Hercegovine, Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda?"

Znači, samo BiH sa tri ravnopravna naroda ima legitimitet referenduma :oops: . Nitko nije glasovao za nasilno utapanje u nekakvu bosansku naciju ili da preglasavanjem postane tzv. Bošnjak katolik.
senada

Post by senada »

Jastreb35 wrote:
A onda te neko goropadan sretne na ulici Osla, a ti fino predas novcanik, jaknu i kljuceve od auta. Ili ces braniti svoju imovinu ?
ma nemoj brate napustati domovinu.... bolje ti da gines za svoju imovinu ......jer dakako nije bitno koliko nego kako zivis :zzzz:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jastreb35 wrote:
A onda te neko goropadan sretne na ulici Osla, a ti fino predas novcanik, jaknu i kljuceve od auta. Ili ces braniti svoju imovinu ? Nebitno, vazno je da upravo skripac ukaze na to ko je covjek a ko smrad, kako vec pjesnik to slikovito sroci. Citav zivot te se odgaja da se boris protiv nepravde, da vodis principijelan zivot, da pomazes slabijim, medjutim kad ulojeni pocnu granatirati grad, ti se vidis u Kanadi ?

Stvarno nije bitno, opet ce ti ostati vrata otvorena i opet ce te cekati fildzan viska. Sta fali sto ces mozda zivjeti desetak godina duze od mene, kao da je bitno koliko a ne kako zivimo. Samo naprijed moj bosanac, idi pravi karambolke u Detroitu, veseo sto si iza sebe ostavio nejac na milost i nemilost djenerala Draze.
Ne radi se vise o ostavljanju milost na nemilost nejaci djeneralu Drazi. U tom sledecem ratu, ako si citao postove, ista govna ce biti i Draza, i Franjo, a Boga mi i neki novi Alija, koji ce eto pokusati napraviti nekakav Bosnjakistan. Znaci, ili si uz nekog od njih - ili nisi uz nikoga. Ja sam licno PROTIV bilo kakve radikalizacije, protiv totalitarnih rezima, a posebno protiv religiozno uredjenih drzava bilo koje vrste. U slucaju tog novog rata ispadoh MANJINA, odnosno neko CETVRTI, jer jos uvjek smatram da BiH treba biti gradjanska drzava svih ljudi koji tu odluce zivjeti, bez obzira kako se oni zvali, prezivali, kome se molili ili ne molili.

U ratu su se u ARBIH borili i ini "Srbi" i "Hrvati" kako ih sada nazivate, te cuvali guzice stratezima iz podruma, a sada se po tim istim ljudima pljuje. Sumnjam da su se ti ljudi borili za ikakav Bosnjakistan, i sumnjam da je ideja politickog vrha '92. bila stvaranje ikakvog Bosnjakistana, medjutim radikalizaciju mi niko ne moze opravdati radikalizacijom anamo onih. Ako vidis da neko jede govna, hoces li i ti zameziti? Ako si normalan - neces. A ako ce mi kapu krojiti @boric i ekipa, neka je slobodno kroje nekom drugom, a ja jednom kada okrenem ledja nekome vise se ne vracam, pa cak ni na fildzan viska. Za razliku od mnogih imam bar toliko obraza.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Prvo, internet je medij koji dopusta ovakav nacin komunikacije i ti tu ne mozes nista uraditi. Neko ko valja gluposti ne bi bio u tvom drustvu, ne bi s tobom ispijao kafe niti bi s tobom igrao stoni tenis. Medjutim, na javnom forumu kakav je ovaj ti nemas taj luksuz da biras. To ni u kom slucaju ne oslikava generalno stanje drustva, nego samo to da se ti i taj neko uzajamno smatrate luzerima. Razlike u razmisljanju su stvarnost i trebas nauciti kako odbraniti svoj stav. Bez tog ti ni Oslo nece biti dovoljno daleko.

Druga stvar, stvaranje "Bosnjakistana" nije moguce, da jeste, bio bi stvoren kada su za to postojali uslovi (JNA i HV na teritoriji BiH te nezainteresovana medjunarodna zajednica). Mesic ti je takodje rekao da Bosnjakistan nije moguc jer bi bio leglo radikalizma. Projekat bi odveo bosnjacki narod u sporo i mucno samoubistvo, a posto bosnjacku politiku ne kreiraju ucesnici sarajevo-x foruma, idi istusiraj se i malo se smiri.
Pearl

Post by Pearl »

Jastreb35 wrote:

koliko ja vidim, ljudi koji su se borili u ratu sada umiru od gladi... sta su to oni dobili od drzave koju su odbranil?i.. demobilisani borci nemaju posla, svugdje ih samo tjeraju i sad im odjednom ne valjaju... sta oni imaju od toga sto im su se u skripcu pokazali kao ne-smradovi? pomoc od 50 KM za invalide i djecu poginulih boraca/sehida i 0KM kao demobilisani borac?...

tvoja logika ima smisla, u nekom savrsenom svijetu.. ili mozda nekoj drugoj drzavi.. realnost je ipak malo drugacija...

nije vise stvar imovine... nego toga da ja svoju djecu ne bih pustila da prodju kroz sta sam ja prosla, a za sta? da ih neko pljuje na svakom koraku jer se osjecaju Bosancima i da im se smije jer su naivni... i da gledaju jacanje nacionalizma i pitaju se kao i moji roditelji: sta je nama nasa borba dala...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Upali se ti ko kutnjak... Bez razloga.

Ne radi se uopste o politici ljudi sa SA-X. Ovdje se prica o hipotetickim situacijama, i ja kazem sta bih ja uradio u toj hipotetickoj situaciji, i jos uvjek stojim iza toga.

Mogao sam otici i u proslom ratu pa nisam. Mogao sam otici poslje rata pa nisam. Mogu otici i sada ali ne idem i ne pada mi na pamet. Zasto? Zato sto smatram da su @boric i ljudi tipa njega manjina, kako u gradu u kojem zivim tako i generalno u drzavi. Moze neko propagirati turbonacionalizam i moze narod biti stoka, ali ta stoka je sve vise i vise gladna, a od nacionalizma niko nece nahraniti dijete i platiti racun. A kad stoka to skonta, onda ce poceti razmisljati o normalnijim i pozitivnijim stvarima a nece im biti najbitnije hoce li biti vise dzamija nego crkava, hoce li glasati za svoje jer ce i anamo oni glasati za svoje itd.

Uostalom, mislim da znas bolje sta mislim nego sto to pokazujes...
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Pearl, cinjenica je da se narod moze vratiti u svoje domove. Cinjenica je da je narod mogao dobiti donacije za sanaciju ostecenih domova. Cinjenica je da se uspjelo odbraniti drzavu koja je jos uvijek domovina njenih naroda (htjeli oni to ili ne). Ta nam je sloboda trebala biti cilj. Ja jos uvijek imam svoju "deviznu" knjizicu koju sam dobio za ucesce u ratu jer mi nije palo na pamet da naplatim svoju borbu protiv onih koji bi da su mogli, silovali mi mater i sestru, ubili oca i mene...

To sto nema posla ni zdravstvene zastite ne treba povezivati s ratom, jer je to samo manifestacija surovog kapitalizma, a koji je uzeo zamaha pod pritiskom MMF-a. Drzava nije obavezna da obezbjedi posao bilo kome. BiH nije socijalna drzava, a to sto je nase generacije razmazila Jugoslavija, e to je sasvim drugi par cipela.

Bosanac, tvoje je da se suprotstavis zlu. Bez obzira zvalo se to zlo Jusuf Prazina ili Vojislav Seselj.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Drzava i drzavne strukture su servis gradjanima, a gradjani nisu servis drzavi. Slazem se, nije na drzavi da obezbjedi nekome posao, ali je duzna da obezbjedi uslove za otvaranje radnih mjesta. Medjutim, mi zivimo u necemu sto se sastoji od jedne federacije sa 10 kantona, jedne republike, i jednog distrikta, sto moderna nauka jos nije uspjela ni imenovati. Jesi li se za to borio? Je li se iko za to borio? Cisto sumnjam. Koliko god gradjani imali odgovornost prema drzavi toliko drzava, cak i vise, mora imati odgovornost prema gradjanima, sto kod nas nije slucaj. PDV ne mozes ne platiti, a sinoc vrli premijer izjavljuje kako je njemu dobro jer drzavne institucije dobiju svoj neophodan novac na vrijeme a par milijardi se vrti na zajednickom racunu s kojeg jos ne mogu skontati raspodjelu. Automatski - nema ni povrata. Ali to nece dovesti do toga da drzava prestane naplacivati poreze.

Socijalno osiguranje ne postoji. Politicari trose stotine maraka na jedan obrok, a ja na Malti kupim deset kifli i pred vratima me doceka starica koja place i pita moze li dobiti dvije kifle!!! Starica koja je sigurno stvarala ovu drzavu puno vise nego i ja i ti! A sa te dvije kifle ode do kontejnera da vidi ima li sta za prilog :sad:

I ti bi se za ovo borio? Izvini, ali ja ne bih.
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

_BosanaC wrote:Drzava i drzavne strukture su servis gradjanima, a gradjani nisu servis drzavi. Slazem se, nije na drzavi da obezbjedi nekome posao, ali je duzna da obezbjedi uslove za otvaranje radnih mjesta. Medjutim, mi zivimo u necemu sto se sastoji od jedne federacije sa 10 kantona, jedne republike, i jednog distrikta, sto moderna nauka jos nije uspjela ni imenovati. Jesi li se za to borio? Je li se iko za to borio? Cisto sumnjam. Koliko god gradjani imali odgovornost prema drzavi toliko drzava, cak i vise, mora imati odgovornost prema gradjanima, sto kod nas nije slucaj. PDV ne mozes ne platiti, a sinoc vrli premijer izjavljuje kako je njemu dobro jer drzavne institucije dobiju svoj neophodan novac na vrijeme a par milijardi se vrti na zajednickom racunu s kojeg jos ne mogu skontati raspodjelu. Automatski - nema ni povrata. Ali to nece dovesti do toga da drzava prestane naplacivati poreze.

Socijalno osiguranje ne postoji. Politicari trose stotine maraka na jedan obrok, a ja na Malti kupim deset kifli i pred vratima me doceka starica koja place i pita moze li dobiti dvije kifle!!! Starica koja je sigurno stvarala ovu drzavu puno vise nego i ja i ti! A sa te dvije kifle ode do kontejnera da vidi ima li sta za prilog :sad:

I ti bi se za ovo borio? Izvini, ali ja ne bih.
Zbog tog i postoje izbori. Ako neka garnitura političara nije spremna da bude servis građana, onda se skinu sa vlasti.
Pearl

Post by Pearl »

u svemu se slazem s tobom, sve to stoji.. ali je homo balkanikus jedna posebna vrsta covjeka...

naravno da BIH nije socijalna drzava.. borci su dali temelj da se izgradi drzava, kakva god, ako nista, zasluzili su postovanje.. slazes li se? problem je u toj "demokratiji" koju sad imamo... koja se svodi na suplje price, kradju na svakom koraku i vladavinu kriminala jer su na vlast dosli oni koji pojma nemaju kako voditi drzavu samo zato jer su iz jednog od nacionalnih tabora... a ti narode crkni..

nije sam rat problem, problem je ono sto dolazi poslije...da se zarati, vjerovatno bih ostala, dala koliko mogu a onda se ispalila brzinom metka, da ne gledam kako oni na vlasti upropastavaju sve sto mogu...
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

ali je duzna da obezbjedi uslove za otvaranje radnih mjesta
Indijca Mittala ne interesuje to sto je u Jugoslaviji posao desetorice radilo dvadeset radnika. Svaka privatizacija za sobom povlaci otpustanja, a BiH ce ekonomski stati na noge tek za par decenija (ako i tad). Drzava je duzna sprijeciti monopol, sve ostalo je do tebe. Hoces proizvoditi med ? Skupljati ljekovito bilje ? Napraviti ribnjak ? Baviti se trgovinom ? Predati molbu u dvadesetak preduzeca ? Do tebe je. Drzava nije obavezna dati ti osiguranje ni posao.

Sto se tice kifli i obroka od 100 KM, ponavljam, BiH nije socijalna drzava. Cak i kada je to nominalno bila u okviru SRFJ, jedna od najpopularnijih pjesama Zabranjenog Pusenja je ipak bila ona o sinu izvjesnog "guzonje". A zbog tog se ne ratuje.
breskva

Post by breskva »

Ima Balas divne stihove na temu :)

Njenima nisam bio po volji
vazno im bilo odakle su moji..
zasto to smeta, sa ovog su sveta,
hlebotvorci, cestit soj..

Nevolim kad me uzmu na nisan
dal sam od njinih il bas i nisam..
sloven sam belac...slobodni strelac
za svaki slucaj, jos uvek...samo svoj..
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jastreb35 wrote:
ali je duzna da obezbjedi uslove za otvaranje radnih mjesta
Indijca Mittala ne interesuje to sto je u Jugoslaviji posao desetorice radilo dvadeset radnika. Svaka privatizacija za sobom povlaci otpustanja, a BiH ce ekonomski stati na noge tek za par decenija (ako i tad). Drzava je duzna sprijeciti monopol, sve ostalo je do tebe. Hoces proizvoditi med ? Skupljati ljekovito bilje ? Napraviti ribnjak ? Baviti se trgovinom ? Predati molbu u dvadesetak preduzeca ? Do tebe je. Drzava nije obavezna dati ti osiguranje ni posao.

Sto se tice kifli i obroka od 100 KM, ponavljam, BiH nije socijalna drzava. Cak i kada je to nominalno bila u okviru SRFJ, jedna od najpopularnijih pjesama Zabranjenog Pusenja je ipak bila ona o sinu izvjesnog "guzonje". A zbog tog se ne ratuje.
Odlicno, ali od kojeg zahtjeva EU ta ista drzava najvise bjezi? Od reforme administracije. OK je da u CIPSu radi 20 ljudi koji blage veze nemaju sta ce tu i primaju odlicnu platu za nase uslove, i da ne spominjem ostale drzavne firme, ali nije u dure da se otpuste a zaposli njih pet koji ce znati i moci raditi citav posao?
Meni je bilo 11 kada je rat poceo. Ja ga nisam trazio ni vodio, a ranjavan sam, zujalo mi je oko usiju i glave, a na kraju nisam htjeo biti ni na evidenciji civilnih zrtava rata, neka to budu oni kojima je to stvarno potrebno. Ja sebi uspjevam priustiti za zivot kakav ja zelim, i mogu reci da je veoma lagodan i opusten, meni je normalno preci s posla na posao ako ce mi negdje drugo biti bolje, normalno mi je raditi od 8h ujutro do 1h ujutro sa pola sata pauze. Ali zato i imam, i imacu bar dok imam zdravlje. Ali sta je s ljudima ciji mentalni sklop ne mozes tako lako promjeniti? Ljudima koji su naucili raditi u Zeljezari i u 15h nabrati kuci, a sada taj neki kapitalista trazi od njih, zamisli, da rade! Pa im mjenja radna mjesta i ne mogu vise piti kafu s Antom i Zulejhom svako jutro kako su planirali do penzije? Sta je s prvim mojim starim koji je zdravlje ostavio u TO pa u ABiH jos od kraja '91? NISTA! I opet kazem, jedva cekam privatizaciju Telekoma i EP-a. Jedva cekam OTPUSTANJA! Vrijeme kada ce ljudi u tim firmama za svoje plate morati RADITI. A u drzavnim firmama svi znamo kako se radi, dok drzava se ni ne trudi natjerati privatnike (cast izuzetcima tipa mog direktora) da placaju radnike za svoj rad, barem onoliko koliko se dogovore.

A to da drzava nije socijalna... Ako radis, onda znas koliko od tvoje plate ide na socijalne i ine fondove i u fond solidarnosti. I sta se desava s tim parama, osim sto ih administracija u tim fondovima potrosi na svoje plate i nevjerovatne troskove? Nista.

A dobijaju pare za to, od tebe, mene, i jos par stotina hiljada ljudi.
Pearl

Post by Pearl »

:thumbup:

pogotovo ovo za privatizaciju telecoma.. i ja jedva cekam.. ko ozeblo sunce...

cula sam neki dan da 30% njihovih troskova ide na PLATE RADNIKA!?!?!?!? jadna majko, onda im na research&development ne ide vise od 5%, s obzirom na usluge koje (ne) nude
novel

Post by novel »

U tom sledecem ratu, ako si citao postove, ista govna ce biti i Draza, i Franjo, a Boga mi i neki novi Alija, koji ce eto pokusati napraviti nekakav Bosnjakistan
Zasto mislis da se ne bi rodio neki novi mali Tito??
A_I_

Post by A_I_ »

novel wrote:
U tom sledecem ratu, ako si citao postove, ista govna ce biti i Draza, i Franjo, a Boga mi i neki novi Alija, koji ce eto pokusati napraviti nekakav Bosnjakistan
Bush i Bush poslije Busha su ti za vajkada Tite! tito je bio i prosao - nema novog, nazalost. situacija i na balkanu i u svijetu to ne dozvoljava.

dugorocno:
evropu ce potresti energetska i ekoloska kriza koja dolazi, ameriku obaska (mogla bi se i raspasti), zavladace tirani iz pozaadine, druge (posebno evropa) ce se boriti za nase resurse(voda, ugalj, drvece) itd. itd.....

...tako da nam je bolje sto prije da se dignemo na svoje noge prije nego bude kasno i postanemo jos jednom kolonija mocnih sila...ako ovim tempom nastavimo, tesko se nama.
kljuc svih kljuceva jeste OBRAZOVANJE i neobrasovan narod!!!
da iko iz vlasti stavi na stranu sebicne ciljeve i okrene se buducnosti, stvari bi se pokrenule na bolje.
spongebob

Post by spongebob »

A_I_ wrote:
novel wrote:
Bush i Bush poslije Busha su ti za vajkada Tite! tito je bio i prosao - nema novog, nazalost. situacija i na balkanu i u svijetu to ne dozvoljava.

dugorocno:
evropu ce potresti energetska i ekoloska kriza koja dolazi, ameriku obaska (mogla bi se i raspasti), zavladace tirani iz pozaadine, druge (posebno evropa) ce se boriti za nase resurse(voda, ugalj, drvece) itd. itd.....

...tako da nam je bolje sto prije da se dignemo na svoje noge prije nego bude kasno i postanemo jos jednom kolonija mocnih sila...ako ovim tempom nastavimo, tesko se nama.
kljuc svih kljuceva jeste OBRAZOVANJE i neobrasovan narod!!!
da iko iz vlasti stavi na stranu sebicne ciljeve i okrene se buducnosti, stvari bi se pokrenule na bolje.
Ovo je taman realno ko i piramide u Bosni ali bitno je da se zivi od zabluda.
On d topik, veceras sam Nijemac. Zbog fudbala naravno. Nabavio sam i crno-crveno-zute zastavice i okacio veliku njemacku zastavu kroz prozor. Ova zemlja je predivna. U svakom smislu, vjerujte mi. Kontam da predjem u njihove redove. Ali me jebe to sto su jaci tim. A ja sam vazda bio slab na gubitnike. I sto dolazim iz te nesretne drzavice. I sto mi sva "famelija" tu zivi. I sto je volim, ali je razumom mrzim. Razumom Nijemac dusom Bosanac. Ne vjerujem da ce se ovo ikad promijenit. Sizofrenik sam, ostacu i bicu. Ali se nikad necu moc pomirit sam sa sobom. U tom smislu:

Image

sutra ce vec biti druga prica, znam ja sebe drugog
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

A fino ste vi sad svi mjesto da budete jedinstveni oko ocuvanja Republike Bosne i Hercegovine poceli da ganjate ko je Bosanac a ko Bosnjak a ko Srbin ovakav a ko Hrvat ovakav i cak ima´l vise Albanaca ili Jevreja pa je´l se trebala sumska republika bombardovat ma meni licno nije bitno ko si i sta si nego jesi li za BiH ili ne! A ako jesi oko ostaloga cemo se slozit. Sto se tice moje nacionalnosti ja sam Bosnjak a po drzavnoj pripadnosti Bosanac i tacka! :) Gade mi se ovi sto hoce da kazu da je bosnjastvo odvojeno od bosanstva ali i ovi sto Tomi rekose "idi u Zagreb"... :x
njonjica

Post by njonjica »

Tomislav MO wrote:
Zbog tog i postoje izbori. Ako neka garnitura političara nije spremna da bude servis građana, onda se skinu sa vlasti.
:thumbup: :bih:
Post Reply