I moju u svakom pogledu !klif wrote:Moju imaš!uvjek dobar gost wrote:Naljepnice će biti najdalje sutra ujutro.... znači... sve je ok...
podrška?
Ja sam ŠUŠA... do kad više...????
-
feral.tribune
#326 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
-
Downunda
#327 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
1. Ne možeš se deklarisati kao Bosanac ili ti Hercegovac i da hoćeš, kad nema te kategorije (samo "ostali").cogni wrote:Zar recimo SDP nije stranka svih Bosanaca, barem idejno?xyz2007 wrote:Jedini Narod i Nacija koja je diskriminirana u sopstvenoj domovini Bosni jesu - Bosanci i bh Narod.
Stoga je potrebno da se Bosanci i bh narod ujedini pocne raditi na registraciji Stranke Bosanaca... koja ce zastupati Bosance svih religija.
Da li bi ta stranka okupljala samo one koji se osjecaju pripadnicima Bosanskog naroda, ili bi okupljala i Bosnjake, Srbe i Hrvate?
Osnivanje stranke Bosanaca koja bi okupljala sve Bosance (sta god to znacilo), bez obzira na njihovo politicko opredjeljenje, podsjeca na nacin na koji se politicki organizuju nacionalne manjine. Takve stranke primarno stite interese tih manjina a ne provode politicku ideologiju (socijalisticku, liberalnu, konzervativnu) oko koje se okupljaju. Ne shvacam sta bi se time postiglo osim osnivanja josh jedne nacionalne stranke.
Koliko po zadnjem popisu ima ljudi koji se izjasnjavaju Bosancima?
Koliko ih sada moze biti?
Koliko ih ima katolika i pravoslavaca?
2. Bosanaca i Hercegovaca može biti onoliko ljudi koliko ih manje-više ne glasa za stranke koje svake izbore "uzmu lopatom" (pa ti broji - solidnih 5-6%, iskreno bih volio da griješim)
3. Ne znam koliko se ljudi može deklarisati kao muslimani, pravoslavci i katolici, ali znam da nikad vjerske zajednice nisu imale više moći nego danas.
A pogledajte na šta nam liči društvo; počevši od vjerske i nacionalne netrepeljivosti, sve više droge i prostitucije, ubistava, kriminala itd -
a sa druge strane ljudi vole da prate "rituale" i odlaze u bogomolje, ali po rezultatima je to "forma bez sadržaja".
Lična iskustva:
1. Vojska - kad nisam digao ruku da se izjasnim kao Bošnjak, nego rekao da sam Bosanac svi su me pogledali kao da je Ratko Mladić u stroju
Mislim da je mircerka jednom napisala da ako nisi u "toru" odmah si anit ovo ili antio ono; nešto tipa, kako to da živiš među Bošnjacima, a ne pišeš se kao Bošnjak. Većini lokalaca (koji su na žalost u životu bili najdalje do Makarske ili GraDaca) je nepojmljivo da neko živi tu a da se ne mora pisati kao i oni)!NEšto kao: "Šta sad ti glumiš"!?
2. Kada smo vadili rodni list za jednu malu slatku bebu, teta na šalteru u sali opštini Centar je onako, tipično papanski, ne gledajući nas direktno, nego svoju koleginicu, a ustvari obračajući se nama rekla (nakon što smo rekli da bi voljeli da se malac piše kao Bosanac i Hercegovac): "Kad će više ovaj svijet naučiti zakone da se ne moreš pisati kao BiH, nego kao Bošnjak"!
Toliko o našoj finoj demokratiji i pravu na izjašnjavanje - jedina zemlja gdje se i da hoćeš ne možeš pisati kao Bosanac ili Hero, tj. po nazivu vlastite države.
Zamislite da je Belgijanac/ka u Belgiji neustavna kategorija (iako se oni rado izjašnjavaju kao Valonci, tj. Flamanci), mada ih ima koji se uvijek pišu samo kao Belgijanci. Ili da se Švajcarci ne smiju pisati kao Švajcarci?!
Pozdrav "domovini"
- jeza u ledja
#328 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Kakve kategorije? Gdje bi se ti deklarisao? O cemu govoris?Downunda wrote:[
1. Ne možeš se deklarisati kao Bosanac ili ti Hercegovac i da hoćeš, kad nema te kategorije (samo "ostali").
"
Evo ja se deklarisem kao Bosanac. Evo vidis da mogu.
- Fair Life
#329 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Ne pije to vode 'jeza u ledja', ne pije...jeza u ledja wrote:Kakve kategorije? Gdje bi se ti deklarisao? O cemu govoris?Downunda wrote:1. Ne možeš se deklarisati kao Bosanac ili ti Hercegovac i da hoćeš, kad nema te kategorije (samo "ostali").
Evo ja se deklarisem kao Bosanac. Evo vidis da mogu.
Procitaj...

- jeza u ledja
#330 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Evo ja se opet 'deklarisem' kao Bosanac. Evo jos jednom. Vidis da moze. Dakle mozes se deklarisati kao Bosanac, evo ja sam to upravo uradio. 
Kada mi neko podrobno i konkretno objasni sta to prakticno, fizicki, pravno znaci 'deklarisati se kao Bosanac' i gdje je to zabranjeno ja cu promjeniti misljenje.
Kada mi neko podrobno i konkretno objasni sta to prakticno, fizicki, pravno znaci 'deklarisati se kao Bosanac' i gdje je to zabranjeno ja cu promjeniti misljenje.
- saibaba
#331 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Druže jež nisi shvatio suštinu to je uredu osječaš se kao Bosanac ali kad se izjašnjavaš formalno kao Bosanac a ne kao Srbin Bošnjak ili Hrvat onda si u istom rangu kao eskim,dakle ostali ... Kako sam ja shvatio ...
- uvjek dobar gost
#332 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Ljudi se oduševili naljepnicama, većina je podjeljena na protestima.... ne znam kako ali su se "hercegovci" najprije razgrabili... 
- gospodar kuglastih munja
#333 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
ma dobro sto su razgrabili, jesu li oni njih i naljepili gdje treba ...uvjek dobar gost wrote:Ljudi se oduševili naljepnicama, većina je podjeljena na protestima.... ne znam kako ali su se "hercegovci" najprije razgrabili...
- uvjek dobar gost
#334 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Kako koja... bilo ih je svuda.... 
-
patrius
#335 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Who the fuck are you???
"lJudima nikad dosta zajebancije?Sta li?
Pricati tek da bi se reklo?
Fuj!!! Jad i bijeda!Dno zivota...
Mnogo ste mi jaki,ovako...
A da vas vidim konkretno,na prste vas se moze izbrojati...
Zato,ne ser'te,zivi bili!!!
Naravno,ocekujem "drvlje i kamenje",nista novo,dapace...Ali,kol'ko kakite,a nema vas nigdje,to bi i kamen rasplakalo!!!
Neyse,idemo dalje...
A ovdje je najbitniji "humor" kao,sta li?K'o "dobri Bosnjo"
Nista drugo on ne zna osim sto stoji ispred neprijateljskih cijevi i,onako jadan i bezazlen,provjerava da li su dobro naciljane...
"lJudima nikad dosta zajebancije?Sta li?
Pricati tek da bi se reklo?
Fuj!!! Jad i bijeda!Dno zivota...
Mnogo ste mi jaki,ovako...
A da vas vidim konkretno,na prste vas se moze izbrojati...
Zato,ne ser'te,zivi bili!!!
Naravno,ocekujem "drvlje i kamenje",nista novo,dapace...Ali,kol'ko kakite,a nema vas nigdje,to bi i kamen rasplakalo!!!
Neyse,idemo dalje...
A ovdje je najbitniji "humor" kao,sta li?K'o "dobri Bosnjo"
Nista drugo on ne zna osim sto stoji ispred neprijateljskih cijevi i,onako jadan i bezazlen,provjerava da li su dobro naciljane...
- jeza u ledja
#336 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Ako koga zanima.
Evo nadjoh izvod iz metodoloskih uputa sa posljednjeg popisa stanovnistva u Hrvatskoj (2001). Ovo je dio uputa o pitanju 'Narodnost'
Neko je ranije spominjao hrvatski rijecnik i definisanje pojmova 'narod' i 'nacija' kao prakticno istih, mada se i ovdje gore ispreplicu pojmovi 'narodnost' 'etnicka pripadnost' i 'nacionalna manjina'. Ali u svakom slucaju, upitana osoba prilikom popisa stanovnistva izrazava svoju narodnost, a ona moze biti ili 'hrvatska' ili neka druga.
Ako (mada znam da nije isto) bi se isti sistem primjenio u BiH, ovo pitanje da li ste Hrvat/ica bi se zamjenilo sa da li ste B/H/S, ako ste nesto drugo upisite sta ste. Ako napisete da ste Bosanac ......?!?!....sta onda? Vrlo moguce da bi se moglo interpretirati kao Slavonac ili Dalmatinac u Hrvatskoj, tj. kao regionalna pripadnost. Pored svih nasih komplikacija imamo i komplikaciju sa onim 'H' u BiH, tako da Bosanac (ili Hercegovac) prakticno moze znaciti izjasnjavanje kao pripadnikom odredjene regije, sto bi na kraju bilo prevedeno kao "nisu se nacionalno izjasnili".
To je ono kako ja i shvatam izjasnjavanje kao Bosanac - dakle ja sam nacionalno neopredjeljen. A ne - Bosanci su poseban narod, razlicit od Bosnjaka, Srba i Hrvata i Ostalih.
I mozda, kao zakljucak na naslov teme - mi, ostali i neopredjeljeni, nismo mozda 'konstitutivni' (ja ne smatram taj pojam toliko bitnim kakvim se cini), ali jesmo 'ustavni' i imamo jednaka prava (barem na papiru) kao i ovi 'konstitutivni narodi', osim naravno ogromnih rupa u izbornom zakonu.
, ali one se daju ispraviti. Moj je zakljucak da nije problem u Ustavu (u njegovoj biti), i da nije problem u postojanju konstitutivnih naroda, vec u njihovoj neslozi. (da, kako genijalan zakljucak
) Medjutim, ne mislim da se taj problem moze rijesiti ukidanjem aksioma 'BiH je drzava tri naroda', odnosno negiranjem postojanja 3 naroda, niti mislim da ta specificnost nase zemlje nuzno mora biti problem, ili da zemlja ne moze funkcionisati kako treba zbog toga.
Evo nadjoh izvod iz metodoloskih uputa sa posljednjeg popisa stanovnistva u Hrvatskoj (2001). Ovo je dio uputa o pitanju 'Narodnost'
21. Narodnost
(Na ovo se pitanje osoba ne mora izjasniti)
Hrvat/Hrvatica Da [X] Ne [X] → UPISATI KOJA
Narodnost je obilježje koje označava pripadnost pojedinca narodu ili etničkoj skupini.
Narodnost se tumači i kao osjećaj pripadnosti društvenoj zajednici (narodu) koju karakterizira etničko, jezično i kulturno vjerojatno srodstvo njezinih pripadnika i svijest o cjelovitosti vlastite zajednice i njezine posebnosti u odnosu prema drugim takvim zajednicama.
Pod etničkim entitetom podrazumijeva se jedna ili više skupina ljudi, zajednica čiji pripadnici dijele zajednički identitet na temelju iste kulture, religije, jezika, običaja i drugih čimbenika.
Prema članku 15. Ustava Republike Hrvatske u Republici Hrvatskoj se jamči ravnopravnost pripadnicima svih nacionalnih manjina.
Pripadnicima svih nacionalnih manjina, prema istom članku, jamči se i sloboda izražavanja narodnosne pripadnosti.
U skladu s odredbama Ustavnog zakona o ljudskim pravima i slobodama i o pravima etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina u Republici Hrvatskoj (»Narodne novine«, br. 105/2000), Republika Hrvatska se u članku 6. točka e) obvezuje da će pripadnicima svih etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina osigurati pravo odlučivanja kojoj etničkoj i nacionalnoj zajednici ili manjini građanin ili građanka želi pripadati.
Popisivač na pitanje o nacionalnoj pripadnosti treba upisati točno onakav odgovor kako se popisivana osoba izjasnila o narodnosti.
Ako se osoba izjasnila kao Hrvat/Hrvatica, upisuje se znak “X” u kvadratić pokraj odgovora “Da”.
Ako je osoba izjavila da pripada nekoj drugoj narodnosti, a ne hrvatskoj, upisuje se znak “X” u kvadratić pokraj odgovora “Ne”, i tekstom se upisuje u predviđene kućice narodnost za koju se popisivana osoba izjasnila.
Za djecu do 15 godina odgovor daje jedan od roditelja, usvojitelj ili skrbnik.
Na temelju Zakona o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova, članak 5. drugi stavak, osobe se nisu dužne izjašnjavati o narodnosnoj pripadnosti, odnosno mogu uskratiti odgovor na ovo pitanje. Pouka o tome upisana je na samoj Popisnici i popisivač je dužan osobe s time upoznati. U tom slučaju popisivač upisuje odgovor: “Nije se izjasnio ili izjasnila”.
Ako se osoba izjasni u smislu regionalne pripadnosti (Slavonac, Dalmatinac, Istranin itd.), popisivač je dužan upozoriti da to nije izjašnjavanje na pitanje o narodnosti i da će prilikom obrade podataka biti iskazan pod modalitetom “nisu se nacionalno izjasnili”. Ako osoba unatoč upozorenju ostaje kod takvog odgovora, popisivač je dužan i takav odgovor upisati.
Neko je ranije spominjao hrvatski rijecnik i definisanje pojmova 'narod' i 'nacija' kao prakticno istih, mada se i ovdje gore ispreplicu pojmovi 'narodnost' 'etnicka pripadnost' i 'nacionalna manjina'. Ali u svakom slucaju, upitana osoba prilikom popisa stanovnistva izrazava svoju narodnost, a ona moze biti ili 'hrvatska' ili neka druga.
Ako (mada znam da nije isto) bi se isti sistem primjenio u BiH, ovo pitanje da li ste Hrvat/ica bi se zamjenilo sa da li ste B/H/S, ako ste nesto drugo upisite sta ste. Ako napisete da ste Bosanac ......?!?!....sta onda? Vrlo moguce da bi se moglo interpretirati kao Slavonac ili Dalmatinac u Hrvatskoj, tj. kao regionalna pripadnost. Pored svih nasih komplikacija imamo i komplikaciju sa onim 'H' u BiH, tako da Bosanac (ili Hercegovac) prakticno moze znaciti izjasnjavanje kao pripadnikom odredjene regije, sto bi na kraju bilo prevedeno kao "nisu se nacionalno izjasnili".
To je ono kako ja i shvatam izjasnjavanje kao Bosanac - dakle ja sam nacionalno neopredjeljen. A ne - Bosanci su poseban narod, razlicit od Bosnjaka, Srba i Hrvata i Ostalih.
I mozda, kao zakljucak na naslov teme - mi, ostali i neopredjeljeni, nismo mozda 'konstitutivni' (ja ne smatram taj pojam toliko bitnim kakvim se cini), ali jesmo 'ustavni' i imamo jednaka prava (barem na papiru) kao i ovi 'konstitutivni narodi', osim naravno ogromnih rupa u izbornom zakonu.
-
xyz2007
#337 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Vidm da vasim komentarima ismijavate nemogucnost deklarisanja Bosanaca mada znate jako dobro da u Ustavu Bosanskohercegovacki Narod nije naveden, i onda mi je jasno da niste Bosanac jer da jeste ne bi se mogli ismijavati na svoju sopstvenu Naciju i Narod, i praviti sarkastice komentare poput ovog a to ide na racun svih Bosanaca i zivih i onih koji su dali svoje zivote za tu istu Bosansku Naciju, BH Narod, bosanski jezik kao i mogucnost deklarisanja kao Bosanac.jeza u ledja wrote:Evo ja se opet 'deklarisem' kao Bosanac. Evo jos jednom. Vidis da moze. Dakle mozes se deklarisati kao Bosanac, evo ja sam to upravo uradio.
Isto tako na temi "Bosanci kao 4ti konstutivan Narod" potrudili ste se svim silama da izvrnete Istinu. Jako je bitno da se Slikovnica pogleda i shvati ideologija iza vasih stavova u kojima negirate Bosansku Naciju i BH Narod i to na bosanskohercegovackom forumu.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a .
Mogu samo zakljuciti iz svega ovoga da ste vi ocigledno anti-bosanac i da vam sve teme o Bosni, Bosancima, bosanskom jeziku, BH narodu i BH naciji jako puno idu na nerve.
#338 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
jeza u ledja wrote:Ako koga zanima.
21. Narodnost
(Na ovo se pitanje osoba ne mora izjasniti)
Hrvat/Hrvatica Da [X] Ne [X] → UPISATI KOJA
Narodnost je obilježje koje označava pripadnost pojedinca narodu ili etničkoj skupini.
Narodnost se tumači i kao osjećaj pripadnosti društvenoj zajednici (narodu) koju karakterizira etničko, jezično i kulturno vjerojatno srodstvo njezinih pripadnika i svijest o cjelovitosti vlastite zajednice i njezine posebnosti u odnosu prema drugim takvim zajednicama.
Pod etničkim entitetom podrazumijeva se jedna ili više skupina ljudi, zajednica čiji pripadnici dijele zajednički identitet na temelju iste kulture, religije, jezika, običaja i drugih čimbenika.
Prema članku 15. Ustava Republike Hrvatske u Republici Hrvatskoj se jamči ravnopravnost pripadnicima svih nacionalnih manjina.
Pripadnicima svih nacionalnih manjina, prema istom članku, jamči se i sloboda izražavanja narodnosne pripadnosti.
U skladu s odredbama Ustavnog zakona o ljudskim pravima i slobodama i o pravima etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina u Republici Hrvatskoj (»Narodne novine«, br. 105/2000), Republika Hrvatska se u članku 6. točka e) obvezuje da će pripadnicima svih etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina osigurati pravo odlučivanja kojoj etničkoj i nacionalnoj zajednici ili manjini građanin ili građanka želi pripadati.
Popisivač na pitanje o nacionalnoj pripadnosti treba upisati točno onakav odgovor kako se popisivana osoba izjasnila o narodnosti.
Ako se osoba izjasnila kao Hrvat/Hrvatica, upisuje se znak “X” u kvadratić pokraj odgovora “Da”.
Ako je osoba izjavila da pripada nekoj drugoj narodnosti, a ne hrvatskoj, upisuje se znak “X” u kvadratić pokraj odgovora “Ne”, i tekstom se upisuje u predviđene kućice narodnost za koju se popisivana osoba izjasnila.
Za djecu do 15 godina odgovor daje jedan od roditelja, usvojitelj ili skrbnik.
Na temelju Zakona o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova, članak 5. drugi stavak, osobe se nisu dužne izjašnjavati o narodnosnoj pripadnosti, odnosno mogu uskratiti odgovor na ovo pitanje. Pouka o tome upisana je na samoj Popisnici i popisivač je dužan osobe s time upoznati. U tom slučaju popisivač upisuje odgovor: “Nije se izjasnio ili izjasnila”.
Ako se osoba izjasni u smislu regionalne pripadnosti (Slavonac, Dalmatinac, Istranin itd.), popisivač je dužan upozoriti da to nije izjašnjavanje na pitanje o narodnosti i da će prilikom obrade podataka biti iskazan pod modalitetom “nisu se nacionalno izjasnili”. Ako osoba unatoč upozorenju ostaje kod takvog odgovora, popisivač je dužan i takav odgovor upisati.
I mozda, kao zakljucak na naslov teme - mi, ostali i neopredjeljeni, nismo mozda 'konstitutivni' (ja ne smatram taj pojam toliko bitnim kakvim se cini), ali jesmo 'ustavni' i imamo jednaka prava (barem na papiru) kao i ovi 'konstitutivni narodi', osim naravno ogromnih rupa u izbornom zakonu., ali one se daju ispraviti. Moj je zakljucak da nije problem u Ustavu (u njegovoj biti), i da nije problem u postojanju konstitutivnih naroda, vec u njihovoj neslozi. (da, kako genijalan zakljucak
) Medjutim, ne mislim da se taj problem moze rijesiti ukidanjem aksioma 'BiH je drzava tri naroda', odnosno negiranjem postojanja 3 naroda, niti mislim da ta specificnost nase zemlje nuzno mora biti problem, ili da zemlja ne moze funkcionisati kako treba zbog toga.
To kopirano upustvo je blamaza ljudi od nauke , slucajni ili namjerno, nebitni je. U svakom slucaj vrlo nejasno i terminoloski netacno definisano. Spor je naravno u terminu " nacionalnost ".
I u Hrvatskoj pate od istog sindroma kao i u BiH, nepoznavanje osnovnog gradiva identiteta.
-
xyz2007
#339 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Ova tema je vezana za Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Zar ne bi bilo lijepo dopustiti citaocima da nastave diskusiju oko teme i naljepnica umjesto ostavljanja komentara oko nekakvih definicija i davanja komentara punog sarkazma?
Mi vec znamo definicije. A sarkazam zaista nije potreban.
Zar ne bi bilo lijepo dopustiti citaocima da nastave diskusiju oko teme i naljepnica umjesto ostavljanja komentara oko nekakvih definicija i davanja komentara punog sarkazma?
Mi vec znamo definicije. A sarkazam zaista nije potreban.
-
xyz2007
#340 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
uvjek dobar gost wrote:Ljudi se oduševili naljepnicama, većina je podjeljena na protestima.... ne znam kako ali su se "hercegovci" najprije
razgrabili...
- jeza u ledja
#341 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
U Ustavu su navedeni narodi a ne nacije. Srbi, Hrvati i Bosnjaci nisu nacije, vec narodi, ili ako ti je lakse - etnicke grupe. Ja se izjasnjavam kao Bosanac zato sto to nije etnicka grupa, to znaci da me etnicke grupe ne zanimaju, da sam operisan od toga, to je prevazidjeno, nesto iz 19-og vijeka. Ako si ti Bosnjak ili Albanac to je tvoja stvar, ja nemam nikakav problem s tim. Ali ako tvrdis da si Bosanac trebas shvatiti da se deklarises kao 'neopredjeljen'. Tvrdnjom da si 'Bosanac' ne potvrdjujes nista sto vec nije poznato. Bosanci nisu 4 konstitutivni narod, to je nacija, Bosanci su iznad toga, iznad etnickih podjela.xyz2007 wrote:Vidm da vasim komentarima ismijavate nemogucnost deklarisanja Bosanaca mada znate jako dobro da u Ustavu Bosanskohercegovacki Narod nije naveden, i onda mi je jasno da niste Bosanac jer da jeste ne bi se mogli ismijavati na svoju sopstvenu Naciju i Narod, i praviti sarkastice komentare poput ovog a to ide na racun svih Bosanaca i zivih i onih koji su dali svoje zivote za tu istu Bosansku Naciju, BH Narod, bosanski jezik kao i mogucnost deklarisanja kao Bosanac.jeza u ledja wrote:Evo ja se opet 'deklarisem' kao Bosanac. Evo jos jednom. Vidis da moze. Dakle mozes se deklarisati kao Bosanac, evo ja sam to upravo uradio.
Isto tako na temi "Bosanci kao 4ti konstutivan Narod" potrudili ste se svim silama da izvrnete Istinu. Jako je bitno da se Slikovnica pogleda i shvati ideologija iza vasih stavova u kojima negirate Bosansku Naciju i BH Narod i to na bosanskohercegovackom forumu.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a .
Mogu samo zakljuciti iz svega ovoga da ste vi ocigledno anti-bosanac i da vam sve teme o Bosni, Bosancima, bosanskom jeziku, BH narodu i BH naciji jako puno idu na nerve.![]()
PS: Nemoj me persirati zivota ti.
- uvjek dobar gost
#342 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Malo samo off teme... da ne otvaram novu.. zna li iko ime i prezime lika koji je u parlamentu BiH izjavio sljedeće...
Svaka šuša danas priča o našim platama.......
Možda je fakat v rijeme da se spuste lopovi političari na zemlju...... čuj šuše.....
Možda je fakat v rijeme da se spuste lopovi političari na zemlju...... čuj šuše.....
- uvjek dobar gost
#343 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
?????uvjek dobar gost wrote:Malo samo off teme... da ne otvaram novu.. zna li iko ime i prezime lika koji je u parlamentu BiH izjavio sljedeće...
![]()
![]()
![]()
![]()
- uvjek dobar gost
#344 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
??????uvjek dobar gost wrote:?????uvjek dobar gost wrote:Malo samo off teme... da ne otvaram novu.. zna li iko ime i prezime lika koji je u parlamentu BiH izjavio sljedeće...
![]()
![]()
![]()
![]()
iko
- uvjek dobar gost
#345 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
uvjek dobar gost wrote:??????uvjek dobar gost wrote:?????uvjek dobar gost wrote:Malo samo off teme... da ne otvaram novu.. zna li iko ime i prezime lika koji je u parlamentu BiH izjavio sljedeće...
![]()
![]()
![]()
![]()
iko
ikad???
Ja mislim da je iz stranke HDZ i da je u nekoj komisiji za finansije... imam njegovu sliku u glavi ali nikako da ga nađem.... ima li na netu negdje onaj album što je izdala Dubioza kolektiv sa sličicama ??? jer mislim da bi ga prepoznao sigurno....
-
klif
#346 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Niko Lozančić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, izjavio je da veoma teško živi
sa trenutnom plaćom koja premašuje 3.000 KM.
"Znam da će zvučati demagoški, ali veoma teško živim s plaćom koju trenutno imam.
Poslanik ima velike dužnosti. Radim 12 sati dnevno i niko ne pita koliko košta odijelo ili kravata,
koje stalno moram nositi", rekao je Lozančić,
dok je Vinko Zorić iz HDZ 1990 kazao "kako svaka šuša danas može pitati koliku platu ima poslanik".
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 802&meni=2
sa trenutnom plaćom koja premašuje 3.000 KM.
"Znam da će zvučati demagoški, ali veoma teško živim s plaćom koju trenutno imam.
Poslanik ima velike dužnosti. Radim 12 sati dnevno i niko ne pita koliko košta odijelo ili kravata,
koje stalno moram nositi", rekao je Lozančić,
dok je Vinko Zorić iz HDZ 1990 kazao "kako svaka šuša danas može pitati koliku platu ima poslanik".
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 802&meni=2
- uvjek dobar gost
#347 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???
Klif hvala pravo....
- uvjek dobar gost
#348 Re: Ja sam ŠUŠA... do kad više...????
Šta je sljedeće, kolike će oni plate imati, a kolike mi... ??
Šta oni u stvari više hoće... koliko moj komšija demobilisani borac da suzi hlače da bi mogao stati u iste... koliko ljudi danas dok ja ovo pišem živi ispod praga siromaštva, koliko njih su u stvari korisnici socijalnih pomoći, koliko ima novih korisnika javnih kuhinja.... dok oni dižu sebi plate i penzije, a pri tome se pozivaju na vitalni nacionalni interes.....
Šta je naš interes, a šta njihov???
Ovi ljudi evidentno ne žive i ne kreću se među ljudima, oni imaju svoj neki svijet imaginarni, svoje prijatelje, visoke ograde koje ih štite od stvarnosti... oni svoju djecu obučavaju i školuju da bi kasnije ta ista djeca zauzela njihove pozicije......
Koliko godina naših života još treba da prođe u bijedi, neimaštini, siromaštvu.... koliko još godina da provedemo okruženi smećem i ljudskim šljamom koji se kao poziva ne nacionalni interes.... skontali smo davno da se oni ne boje naroda... uvidjeli smo da ih ni boga nije strah....
Šta nam je činiti kako bi vladare naših sudbina spustili na zemlju....
Ovo pita jedna obična ŠUŠA......
Šta oni u stvari više hoće... koliko moj komšija demobilisani borac da suzi hlače da bi mogao stati u iste... koliko ljudi danas dok ja ovo pišem živi ispod praga siromaštva, koliko njih su u stvari korisnici socijalnih pomoći, koliko ima novih korisnika javnih kuhinja.... dok oni dižu sebi plate i penzije, a pri tome se pozivaju na vitalni nacionalni interes.....
Ovi ljudi evidentno ne žive i ne kreću se među ljudima, oni imaju svoj neki svijet imaginarni, svoje prijatelje, visoke ograde koje ih štite od stvarnosti... oni svoju djecu obučavaju i školuju da bi kasnije ta ista djeca zauzela njihove pozicije......
Koliko godina naših života još treba da prođe u bijedi, neimaštini, siromaštvu.... koliko još godina da provedemo okruženi smećem i ljudskim šljamom koji se kao poziva ne nacionalni interes.... skontali smo davno da se oni ne boje naroda... uvidjeli smo da ih ni boga nije strah....
#349 Re: Ja sam ŠUŠA... do kad više...????
uvjek dobar gost wrote:Šta je sljedeće, kolike će oni plate imati, a kolike mi... ??
Oni su vas nazvali Shushe, zato sto misle da shuskate s lovom ispod jastuka, onom neoporezovanom
- uvjek dobar gost
#350 Re: Ja sam ŠUŠA... do kad više...????
Dok volumenta političara koji su na pozicijama i oko njih (od početka agresije) upropaštava generacije i generacije mladih ljudi, dok populacija koja živi u BiH je sve luđa, gladnija, raspamećenija, dok se ljudi sve više boje, dok je sve više i više nepismenih, dok sve manje je visokoobrazovanih, dok sve više raje želi da se ispali odavde i da se nikad ne vrati, dok sve više smeća je svuda oko nas, dok sve više mladih ljudi navučeno je na heroin, dok turbo-folk vrti gdje burgija ne vrti...... političari nas nazivaju ŠUŠAMA, a mi valjamao šuplju priču, reaspredamo o nebulozama, interesuju nas banalne stvari, neki od nas osuđuju demonstrante na ulicama Sarajeva bez da daju iti jedan konstruktivan prijedlog il da svojim primjerom pokažu kako treba.......političari bahati, zadrti i kakvi sve ne nazivaju nas prvo ruljom, a onda šušama nazivaju sve nas....
Ali neeee bićemo mi karakter.. nećemo se osvrtati na sve to, ostati ćemo banalni.. nezainteresovani, ... apolitični....
Neka neka, pokažimo i mi jednom da smo karakter, pustimo ih da nas jašu do kraja....
Ali neeee bićemo mi karakter.. nećemo se osvrtati na sve to, ostati ćemo banalni.. nezainteresovani, ... apolitični....
Neka neka, pokažimo i mi jednom da smo karakter, pustimo ih da nas jašu do kraja....