Ti si jezovito tragičan.Tebi sve treba crtati.Pa dobro,nije problem..................Svaka država ima JEDAN politički narod koji se najčešće naziva po imenu DRŽAVE.Proguglaj malo.Nije na odmetjeza u ledja wrote:Nadji mi izvor nekog evropskog ustava, u stvari jedno 5-6 njih, gdje se spominje nesto sto se zove, citiram 'politicki narod'. Prevescemo s kojeg god da je jezika.nikad_izvini wrote:E moja jezovita neznalice.............![]()
BOSNA I HERCEGOVINA JE JEDINA DRŽAVA U EVROPI KOJA NEMA USTAVNU KATEGORIJU POLITIČKOG NARODA;Zato nikada mira neće biti.
Al ti za to nisi čuo,nit znaš.
Moderne države i politički sistemi su afirmirali razliku između etničke i državljanske nacije. U ustavnom sistemu Bosne i Hercegovine je potrebno napraviti razliku između političkog i etničkog identiteta. Politički identitet vezati za ime države, a etnički identitet ostaje.
Uhvati se ameriČanskih izbora.Provaljuješ se bezveze.I ne znaš da staneš.Ti misliš,a ne misliš,da znaš,a neznaš.
E jezo,e jezo,ježim se od tebe..........![]()
Tacno je da BiH nema u svom dejtonskom kvazi-ustavu definisano da je ona drzava Bosanaca i Hercegovaca. Tacno je da se to treba podrobnije definisati. No to ne mjenja cinjenicu da je ona drzava Bosnjaka, Srba i Hrvata.
Stvarno je tragikomicno svoj nedostatak znanja o nekim banalnim stvarima prikrivati nebuloznim komentarima o ostalim forumasima. Izvini, moja je greska sto sam ti se obratio.
Ovo je MNOGO preciznija definicija od NACIJE.Barem što se BiH tiče
Normalno rješenje bi bilo da imamo Bosance i Hercegovce kao politički narod BiH,koji čine njeni građani,odnosno tri etničke zajednice:Bošnjaci,bosanski Srbi i bosanski Hrvati
Edit:u pravu si,ne obraćaj mi se,moglo bi mi šta preći preko neta