lijepo si ovo rekao...ovo_malo_duse wrote:Ovo_malo duse je tu cita postove kad moze naravno ljudi koji zasluzuju da se citaju a ponekad naleti i na ovakvo nesto. Izabrao sam da prestanem pisati kometare jer sam vidio da nema smisla.Cast pojedinim izuzetcima s kojima bih rado diskutaovao ali zbog masse "nusprodukata" naseg drustva odlucio sam da izostanem .Ovoga puta cinim iznimku da komentarisem tvoje pitanje. Ne zbog toga da bi ti na uvredu vratio uvredom..Niti da ti kazem da se osjecam uvrijedzenim tvojim laprdanjem, nego da ti pokazzem da covjek sam bira dali ce biti produkt drustva ili ne..Dali ce ustat starici u tramvaju ili se pobuniti dok dzepare curu u minibusu dok svi ostali gledaju...Mislim da covjek sam bira svoj odnos prema drustvu bez obzira kakovo je to drustvo i kako se to drustvo odnosi prema njemu..Pitanje je koliko ko ima zivaca da trpi kad ga papci obilaze u redu dok ceka da plati racun u posti, ili dali ce dozvolit da ga nepismena sluzbenica iznervira....Kjajević Majko wrote:Mater mu, gdje nam ode ono malo duše?
Mislim pored produkta drustva postoji nesto sto se zove produkt loseg kucnog odgoja. Taj proizvod u nasem drustvu je po mom misljenju najveci uzrok svega loseg sto se danas desava u samom drustvu...
@"Uvjek dobar gost" Iako se slazem sa vecinom tvojih postova moram ti replicirat jednu stvar...Ja nezelim da budem da budem produkt tog sistema. Ja sam njegov opozit nisam pusta devijacija u samom sistemu...Moja djeca ce bit opozit tog istog sistema..Moji prijatelji su to isto...Covjek sam bira nacin na koji ce se boriti protiv loseg sistema..I jos nesto to se ne desava odjednom to su stvari koje se mjenjaju mikrometrima..I prvo se krene od svoje kuce, svoje djece i svoje familije i svog komsiluka...Ima jos vrijednosti u ovom drustvu samo im treba dat prednost treba ih izvuci na povrsinu...Ne predati se inerciji..
Pokazati da vjernik neznaci biti calan IVZ,SPC itd. ili Bosnjak, Srbin ili Hrvat neznaci biti isto sto i clan valadajucih stranakatreba pokazati snagu duse...Braniti do zadnjeg daha duse ono za sta su mi prijatelji umirali na rukama...ali isto tako razgovarati sa svakim bez predrasuda...Ima milion stvari primjera koje bih napisao ali sve ce se svest na isto..Nezelim i necu nikad bit produkt ovog i ovakvog drustva...
Valja nam se boriti, svako na svoj način, brzo promjene na bolje nećemo doživjeti, kako ti to lijepo riječe: "to su stvari koje se mijenjaju mikrometrima", a slažem se da prvo bismo trebali krenuti od svoje kuće i svoje djece...to je ona mikročestica ovog društva, koja ako nije zdrava i postavljena kako treba, onda je loš temelj za cjelokupno društvo...