Ja necu da budem prva koja ce da se zali.
Ja, on i njegova mater :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- sultanijaodbruneja
#1 Re: Ja, on i njegova mater :)
Svaka cast na brzini
-
zelenashica
#2 Re: Ja, on i njegova mater :)
ja vala današnjih žena....ma šta imam bit alergična na njegovu majku,....kako bi bilo da je on alergičan na moju
...mislim stvarno je stvar dogovora i uspostavljanja normalne komunikacije....u biti ima svekrva svakvih al vala nisu ni snahe baš zlatne 
- sultanijaodbruneja
#3 Re: Ja, on i njegova mater :)
Pa nismo, ali snahe su te koje znaju da su one dosle u tu familju (bar na pocetku) te se postavljaju otvorenima, medzutim svekrva je ta koja odreduje odnos.
Aj ti uspostavi normalnu komunikaciju s nekim ko te jos ni nezna a nasao ti je par mana
Aj ti uspostavi normalnu komunikaciju s nekim ko te jos ni nezna a nasao ti je par mana
Last edited by sultanijaodbruneja on 17/06/2009 21:32, edited 1 time in total.
-
alijadzigibau
#4 Re: Ja, on i njegova mater :)
pa gdje nalazite te debile koji imaju s mamom bog zna kave ODNOSE
....juce se zalila naka pod nikom "TekUdata" na jos gore varijante s muzem i njegovom mamom....uglavnom u po frke i muz joj se ukljuci u temu pa je zakljucase
...jadna ona mogu zamislit sta su joj uradili muz i njegova ljubljena mama 
- sultanijaodbruneja
#5 Re: Ja, on i njegova mater :)
alijadzigibau wrote:pa gdje nalazite te debile koji imaju s mamom bog zna kave ODNOSE....juce se zalila naka pod nikom "TekUdata" na jos gore varijante s muzem i njegovom mamom....uglavnom u po frke i muz joj se ukljuci u temu pa je zakljucase
...jadna ona mogu zamislit sta su joj uradili muz i njegova ljubljena mama
Ja mislim da ono bijase muz od tuzne
Ja se sve bojim da i onaj moj nenaleti
-
zelenashica
#6 Re: Ja, on i njegova mater :)
a ti ko nikad nisi imala neko mišljenje o nekome za koje se ispostavilo kasnije da nije baš tako,budi petlja pa je ubijedi da je njeno nalaženja mana ustvari samo tvoja vrlina,...ako ništa drugo budi malo lukavija,pametniji ćuti a budala skače na prvu loptusultanijaodbruneja wrote:Pa nismo, ali snahe su te koje znaju da su one dosle u tu familju (bar na pocetku) te se postavljaju otvorenima, medzutim svekrva je ta koja odreduje odnos.
- sultanijaodbruneja
#7 Re: Ja, on i njegova mater :)
Ma znam, jbg ja prvi put dosla u tu situaciju da mi njegova gospoda mama nalazi mane, pogresno odreagovala ali onda sam i ja shvatila da treba biti takticki igrac.Puno su tome pomogli i savjeti starijih i iskusnijih kolegica s posla.
Doduse moj momak je strasno fer i posten, tak da neda jednoj na drugu. Svjestan je kakav je taaj odnos jer se on nagledao toga sa bakom i mamom.
Cekamo ladyblue, ona ima puno toga dodati na ovoj temi
Doduse moj momak je strasno fer i posten, tak da neda jednoj na drugu. Svjestan je kakav je taaj odnos jer se on nagledao toga sa bakom i mamom.
Cekamo ladyblue, ona ima puno toga dodati na ovoj temi
Last edited by sultanijaodbruneja on 17/06/2009 21:46, edited 1 time in total.
- anais_nin
#8 Re: Ja, on i njegova mater :)
Aura Perez wrote:hahaha pa ne bih ni ja, al jebiga otvorila sam temu
dakle jedan od glavnih kriterija za zbavljanje kvalitetnog muzijaka jeste taj da NEMA MATER. ili bar da zivi jedno 200 km uzvodno il nizvodno nebitno pa da zivi kao da je nema. Ja sam imala jednu divnu vezu i propala je najvecim dijelo jer je on imao mater koja se osjecala pozvanom da se pita za svei otad sam alergicna na njihove matere. eto
nije vama veza propala zbog njegove majke
i mislim da nije fer da samo svekrve bivaju prozvane
-
b.boja
#9 Re: Ja, on i njegova mater :)
@Aura Perez,
ja se nadam da ces ti jednog dna biti majka, tri sina i da ces tako vaspitati svoje sinove, da njihove djevojke nikada, nece ovako nesto napisati
inace sve ti je do momka!
ja se nadam da ces ti jednog dna biti majka, tri sina i da ces tako vaspitati svoje sinove, da njihove djevojke nikada, nece ovako nesto napisati
inace sve ti je do momka!
- anais_nin
#10 Re: Ja, on i njegova mater :)
:klimoglav:zelenashica wrote: a ti ko nikad nisi imala neko mišljenje o nekome za koje se ispostavilo kasnije da nije baš tako,budi petlja pa je ubijedi da je njeno nalaženja mana ustvari samo tvoja vrlina,...ako ništa drugo budi malo lukavija,pametniji ćuti a budala skače na prvu loptu.....ja opet pričam koliko ti želiš njenog sina,moraš biti svjesna činjenice da se i ona podsvjesno boji kome "daje"sina....ja kao majka iako imam kćer ću biti malo skeptična prema tom nekom zetu, i sasvim mi je ok da i njegova majka bude prema mojoj kćeri,normalno sve u granicama bez velikih uvreda...ali vrijeme je to koje treba klistarizirati stvari.....jednostavno snaha je ta koja se mora polako i kompromisno boriti za svoj status a ne odmah na početku očekivati da on "jadan"sve navike,pa i pijenje kafe sa majkom mijenja.....cure malo strpljenja ne škodi.....
- anais_nin
#11 Re: Ja, on i njegova mater :)
lako je biti "pametan" u retrospektu (zato ovo naredno pisem vise onako teoretski)...i naravno daleko od toga da su sve mame "dobre u dushi"...ali mozda bi bilo bolje po tebe da si vise vremena i energije ulagala u vas odnos, vasu vezu, nego u pokusaje "otvaranja ociju"Aura Perez wrote: bacen je potpuno novi sjaj na temu. stvar je u tome sto sam ja znala koliko je on nestabilan i slab i koliko svako m oze utjecati na njega, i sto sam bukvalno ispirala mozak, ne protiv nje, ne bi ni meni bilo pravo da on meni kaze "e slusaj mama ti je kreten". samo sam trubila i trubila da je ne slusa, objasnjavala sta pokusava da uradi. ali ne, njemu se to samo na sapunicama desava..
ja i dalje naivno vjerujem da kad se dvoje ljudi vole medjusobno i kad je njihov odnos zdrav i funkcionalan nema tih "vanjskih okolnosti" koje ih mogu rastaviti...
moja mama nije idealna, al je moja i jako je volim...znam koliko bi mene zabolilo da neko kaze nesto (ma kako malo i naizgled beznacajno) protiv nje...zato kad je u pitanju njegova mama, ma sta da je u pitanju, radije bih se ujela za jezik i pretrpila nego ga povrijedila na taj nacin
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#12 Re: Ja, on i njegova mater :)
Ah otvoriste.
Daklem..
...
Ja sam sa materama uvijek bila na lijevoj nozi.
Bila je tu jedna, dvije koje su me volile i kojima sam bila draga fakat, ali ostalo...
Kao sto vec spomenuh, ja pamtim narocito jednu.
Imala sam divnu vezu, dok se ona i brat nisu upetljali, pa je pocelo sa pricama sta ce tebi cura sa 18 godina, ona je bezobrazna, odvlaci te od knjige, ona ovo, ona ono, brat je bio u fazonu "koji si ti peder cuj kazes joj da je volis" "ostavi je nece ti dati" a i mamina cuvena "nemas nikakve koristi od nje, nevina je"
Ja sam jos uvijek tada bila prakticki dijete...
A da ne zaboravim da su oni bili dobrostojeca porodica, sto zine to dobije, imali su "ime", a moji roditelji to nisu a ni ja...tako da...saberimo 2 i 2. Zaista sam se dosta puta osjecala manje vrijednom.
Jednom smo naletili na njegove u gradu, on se toliko prepao i samo smo skrenuli na drugu stranu, da nas oni ne vide.
Ja se posteno sjebala bila, reko da nisam ruzna, da nemam kakvu bolest, sta me ba krijes.
I nakon 2,3 mjeseca savrsene veze odjednom je pocelo pucati po savovima, malo po malo, nisam morala biti genije da skontam da je to njihovo maslo.
Veza je pukla kasnije, zasto i kako ja pojma nemam, ali sam jedno 90% sigurna da su oni kumovali svemu tome.
Danas kazem hvala Bogu pa sam zavrsila sa tom porodicom davno i jednom za sva vremena.
Skup cudaka na jednom mjestu.
Daklem..
Ja sam sa materama uvijek bila na lijevoj nozi.
Kao sto vec spomenuh, ja pamtim narocito jednu.
Imala sam divnu vezu, dok se ona i brat nisu upetljali, pa je pocelo sa pricama sta ce tebi cura sa 18 godina, ona je bezobrazna, odvlaci te od knjige, ona ovo, ona ono, brat je bio u fazonu "koji si ti peder cuj kazes joj da je volis" "ostavi je nece ti dati" a i mamina cuvena "nemas nikakve koristi od nje, nevina je"
Ja sam jos uvijek tada bila prakticki dijete...
A da ne zaboravim da su oni bili dobrostojeca porodica, sto zine to dobije, imali su "ime", a moji roditelji to nisu a ni ja...tako da...saberimo 2 i 2. Zaista sam se dosta puta osjecala manje vrijednom.
Jednom smo naletili na njegove u gradu, on se toliko prepao i samo smo skrenuli na drugu stranu, da nas oni ne vide.
Ja se posteno sjebala bila, reko da nisam ruzna, da nemam kakvu bolest, sta me ba krijes.
I nakon 2,3 mjeseca savrsene veze odjednom je pocelo pucati po savovima, malo po malo, nisam morala biti genije da skontam da je to njihovo maslo.
Veza je pukla kasnije, zasto i kako ja pojma nemam, ali sam jedno 90% sigurna da su oni kumovali svemu tome.
Danas kazem hvala Bogu pa sam zavrsila sa tom porodicom davno i jednom za sva vremena.
Skup cudaka na jednom mjestu.
- neprilagodjena
#13 Re: Ja, on i njegova mater :)
Nemam na sta da se zalim, ona zivi u BiH

- anais_nin
#14 Re: Ja, on i njegova mater :)
Aura Perez wrote: otezavajuca okolnost je bila ta sto smo posljednjih mjeseci veze bili razdvojeni, on se vratio u Italiju na studij pa smo se vidjali svakih mjesec i po otprilike, ne mozes tu bas puno uraditi, a telefon je prokletstvo veze na daljinu.
- sultanijaodbruneja
#15 Re: Ja, on i njegova mater :)
Blago tebi.neprilagodjena wrote:Nemam na sta da se zalim, ona zivi u BiH![]()
Jedan moj bivsi... bili smo skupa godinu i pol, zivio je u Hercegovini a ovdje je studirao medicinu, stao na 2 godini 3 put, , e njegova mater ga je na 3 mjeseca odvukla iz Sarajeva i nije mu dala da dode da me vidi jer kao ja sam ta koja ga dekoncentrise i usporava u ucenju. A ja sam bila ta koja je sa njim ucila anatomiju, preslusavala ga...
-
b.boja
#16 Re: Ja, on i njegova mater :)
vilo, kako si ti razumna i bez predrasuda mislim da vecina djevojaka ima predrasude, i u samom startu proglase svekrve baba- rogama
a poslije,vecina njih postanu iste kao te svekrve, koje "sataniziraju"
- anais_nin
#17 Re: Ja, on i njegova mater :)
b.boja wrote:vilo, kako si ti razumna i bez predrasuda mislim da vecina djevojaka ima predrasude, i u samom startu proglase svekrve baba- rogama![]()
niko od nas ne zna kakav ce postati s godinama
- lord-executioner
#18 Re: Ja, on i njegova mater :)
Bogami, mislim da svaka mater intervenira koliko joj sinak dozvoli; treba postivati i voljeti roditelje, ali to niposto ne znaci da im treba dozvoliti neki superioran ili nadredjen polozaj koji bi znacio igranje po njihovoj svirci. U redu, othranili su, odgojili su, ali je retardirano bh. tradicionalisticko i patrijarhalno shvatanje da hranis i odgajas dijete kao sto se napasa i podize stoka, kako bi "mali" ili "mala" sutra stajali na usluzi preko svega i mimo svega, te robovali do zenidbe i udaje koji nekako, po defaultu, nisu ono pravo za punice i svekrve pa da su im novopridosli clanovi porodice bas i zlatni. Sve je to stvar posesivnosti; iz vlastitog iskustva tvrdim da se zdrava atmosfera moze dobiti samo ako se roditeljima, a i rodbini, povuce jasna crta do koje nesto moze ici. Preko toga kuha se sikteruša. Nije se niko petnaestak godina trudio izgraditi kao licnost u intelektualnom, emocionalnom i uopce svakom ljudskom smislu da mu sutra neko nakaci konce i pretvara ga u marionetu. Muskarci i zene, momci i djevojke koji na to pristaju danas, sutra ce zazaliti; niko ne trazi da se precima i srodnicima okrenu ledja, ali im se moze i treba okrenuti bok. Anfas je za zivotne partnere 
- lord-executioner
#19 Re: Ja, on i njegova mater :)
Ne jos, ali uskoroAura Perez wrote:nego jesi ti vec ozenjenlord-executioner wrote:Bogami, mislim da svaka mater intervenira koliko joj sinak dozvoli; treba postivati i voljeti roditelje, ali to niposto ne znaci da im treba dozvoliti neki superioran ili nadredjen polozaj koji bi znacio igranje po njihovoj svirci. U redu, othranili su, odgojili su, ali je retardirano bh. tradicionalisticko i patrijarhalno shvatanje da hranis i odgajas dijete kao sto se napasa i podize stoka, kako bi "mali" ili "mala" sutra stajali na usluzi preko svega i mimo svega, te robovali do zenidbe i udaje koji nekako, po defaultu, nisu ono pravo za punice i svekrve pa da su im novopridosli clanovi porodice bas i zlatni. Sve je to stvar posesivnosti; iz vlastitog iskustva tvrdim da se zdrava atmosfera moze dobiti samo ako se roditeljima, a i rodbini, povuce jasna crta do koje nesto moze ici. Preko toga kuha se sikteruša. Nije se niko petnaestak godina trudio izgraditi kao licnost u intelektualnom, emocionalnom i uopce svakom ljudskom smislu da mu sutra neko nakaci konce i pretvara ga u marionetu. Muskarci i zene, momci i djevojke koji na to pristaju danas, sutra ce zazaliti; niko ne trazi da se precima i srodnicima okrenu ledja, ali im se moze i treba okrenuti bok. Anfas je za zivotne partnere?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#20 Re: Ja, on i njegova mater :)
- anais_nin
#21 Re: Ja, on i njegova mater :)
pape wrote:Moja bivsa punica, ..... kad me god sretne pocne plakati od srece sto me vidi, .....
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#22 Re: Ja, on i njegova mater :)
anais_nin wrote:pape wrote:Moja bivsa punica, ..... kad me god sretne pocne plakati od srece sto me vidi, .....
![]()
![]()
![]()
pape kralju
![]()
- lord-executioner
#23 Re: Ja, on i njegova mater :)
Hvala, nadam se da ce ona uvijek tako mislitiAura Perez wrote:ajde sretnoblago njoj
- jutarnji
#24 Re: Ja, on i njegova mater :)
samo se ti nadaj...lord-executioner wrote:Hvala, nadam se da ce ona uvijek tako mislitiAura Perez wrote:ajde sretnoblago njoj
- sisley
#25 Re: Ja, on i njegova mater :)
Mislim da mnoge žene prave grešku, što u vezama što u braku kad pređu neku granicu u odnosu
sa njegovom majkom. Tipa.. preslobodno ponašanje, gdje prestaje persiranje, gdje se ona
njegovoj mami počne nešto povjeravati, jadati kao da su prijateljice i gdje se time nametne
neka sloboda s' obje strane, od koje često može da zaboli glava.
Ne kažem da treba biti uštogljen, hladan, dalek, već jednostavno imati neki respekt prema njegovoj
mami, održavati neki normalan, ni previše prisan, ni hladan kontakt. Ako ti nju poštuješ, poštovaće i
ona tebe i nikad ne treba zaboraviti da si djevojka ili žena njenog sina, a ne njena kćerka ili prijateljica
.
Meni se npr nikad nije sviđalo kod nekih mojih prijateljica, koje su slobodne da uđu u kuhinju i pitaju
njegovu mamu: trebam li vam ( ti ) nešto pomoći.. ili.. nonšalantno ponašanje kao da si u svojoj kući..
Iako znaš da ti nisi tu gost i iako znaš da bi se mogla ponašati kako želiš, opet mi je to odraz nekog
kućnog neodgoja.
Što se tiče uvodnog posta.. "njegova mama odlučila da treba da raskinete", tu je mama nebitna, bitan
je on, ukoliko mu je važnije mamino mišljenje, od onog što mu srce kaže
.
sa njegovom majkom. Tipa.. preslobodno ponašanje, gdje prestaje persiranje, gdje se ona
njegovoj mami počne nešto povjeravati, jadati kao da su prijateljice i gdje se time nametne
neka sloboda s' obje strane, od koje često može da zaboli glava.
Ne kažem da treba biti uštogljen, hladan, dalek, već jednostavno imati neki respekt prema njegovoj
mami, održavati neki normalan, ni previše prisan, ni hladan kontakt. Ako ti nju poštuješ, poštovaće i
ona tebe i nikad ne treba zaboraviti da si djevojka ili žena njenog sina, a ne njena kćerka ili prijateljica
Meni se npr nikad nije sviđalo kod nekih mojih prijateljica, koje su slobodne da uđu u kuhinju i pitaju
njegovu mamu: trebam li vam ( ti ) nešto pomoći.. ili.. nonšalantno ponašanje kao da si u svojoj kući..
Iako znaš da ti nisi tu gost i iako znaš da bi se mogla ponašati kako želiš, opet mi je to odraz nekog
kućnog neodgoja.
Što se tiče uvodnog posta.. "njegova mama odlučila da treba da raskinete", tu je mama nebitna, bitan
je on, ukoliko mu je važnije mamino mišljenje, od onog što mu srce kaže