Ja Mahalusha ;)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Šef

#451 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by Šef »

Zelena Carapa wrote:
Mozda da se malo vise uneses u ono sto radi, vrlo je witty
Taman posla. Dosadna, plagijatorica... Eto, unesoh se i više nego dovoljno. :zzzz:
Gospoda Ministarka

#452 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by Gospoda Ministarka »

plain vanilla wrote:Ja Rudanici samo zamjeram stil, ali to je valjda stvar ukusa..
Svakako.

plain vanilla wrote:nebitno je ko pise, vaznije je sta pise
Vanilla, to je kao kad ti neko nesto kaze... nekako, prvo gledas sto ti je rekao, pa onda ko ti je rekao.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#453 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by plain vanilla »

Gospoda Ministarka wrote:
plain vanilla wrote:nebitno je ko pise, vaznije je sta pise
Vanilla, to je kao kad ti neko nesto kaze... nekako, prvo gledas sto ti je rekao, pa onda ko ti je rekao.
Ne citas kolumne ljude o cijem privatnom zivotu ne znas nista? Ili ih citas, ali ne shvatas ozbiljno dok ih ne zguglas? :D
*mima*

#454 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by *mima* »

ma jel moguce........danima...... :lol:
Gospoda Ministarka

#455 Re: Ja Mahalusha ;)

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:28, edited 1 time in total.
plain vanilla

#456 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by plain vanilla »

plain vanilla wrote: Ne citas kolumne ljude o cijem privatnom zivotu ne znas nista? Ili ih citas, ali ne shvatas ozbiljno dok ih ne zguglas?
Nju sam morala zaguglati. :D
"Pi*a" "Ku***" i ostale prostote "Mrzim" "Jebes" " i ostale umjetnicke kovanice od kojih stomak proradi ... morala sam znati koja je to umobolna osoba.
Taman sam bila naostrila olovku da pisem kolumne, ali odgodit cu sve dok se ne proslavim :oops: :D

Uh pretjera ti s tim"umobolna", njen stil je samo nacin da skrene paznju na sebe, svoje tekstove, narocito sada kad svako pise. To sto se nama ne svidja taj stil, ne znaci da je umobolna, bolje je reci marketinski osvijestena. :wink:
*mima*

#457 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by *mima* »

plain vanilla wrote: Ne citas kolumne ljude o cijem privatnom zivotu ne znas nista? Ili ih citas, ali ne shvatas ozbiljno dok ih ne zguglas?
"Pi*a" "Ku***" i ostale prostote "Mrzim" "Jebes" " i ostale spisateljske " kovanice" od kojih stomak proradi ... morala sam znati koja je to umobolna osoba.

Sto umobolna? Ti ne koristis rijeci....jebes.....Pi*a" "Ku***.......
Gospoda Ministarka

#458 Re: Ja Mahalusha ;)

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:29, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#459 Re: Ja Mahalusha ;)

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:29, edited 1 time in total.
Sookie McSue

#460 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by Sookie McSue »

"Pi*a" "Ku***" i ostale prostote "Mrzim" "Jebes" " i ostale spisateljske " kovanice" od kojih stomak proradi ... morala sam znati koja je to umobolna osoba.
Umobolna osoba? Očito nisi nikad čitala Millera, ni Bukowskog :D što se Vedrane Rudan tiče, lično mi je zabavna, ali ništa više od toga. Ako iko ispoljava mržnju prema suprotnom spolu od koje ti dođe da povraćaš, to je svakako Houellebecq.

on topic: "Ja, mahaluša" knjigu ne bih ni štapom dotakla. Coelha pogotovo. Ali sasvim fino mogu zamisliti nečiju kućnu biblioteku koju čine "Alhemičar", "Ja, mahaluša", "Tajna", "Mali princ" i "Derviš i smrt". Sve opšta mjesta. Ljudi čitaju, što jest, jest.

A za predstavu u Kamernom, autorica je samo zakupila prostor. To nije dio njihovog redovnog repertoara, i mislim da to čak i naglašavaju na svojim plakatima.
*mima*

#461 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by *mima* »

Kuliram ja ........ali mi nesto ne kuliras......danima pljujes kog stignes........nikako da se opustis......
wewa

#462 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by wewa »

wewa wrote:za neke jest - kaze rubrika Licnost dana u Avazu. omiljeno stivo: Selimovicev Dervis. a u novije vrijeme Alhemicar.
Ni to zaista ne znam, rubrika Licnost dana je zadnje sto me intersuje u Avazu, a to su vjerovatno odlucile procitati kad nauce slova i uhvate vremena jer su nacule da to vrijedi.

I sta sad zelis da kazes? Da Selimovica ne treba citati ili pricati da si procitao? Da mozes spomenuti od Coelha "Veronika je odlucila da umre", "Demon i gospodica Pryme" ali ni slucajno ne izdvajati "Alhemicara"?

Da, shvatam je ozbiljno zato sto se zena trudi pisati i pise ozbiljno.
moje je misljenje da svak treba citati ono sto mu pase. takodjer smatram da nekog autora ne treba a priori odbaciti samo zbog njegovih biografskih podataka, niti bi o njegovim djelima trebalo suditi tako da se tamo izneseni stavovi porede sa njegovim stvarnim zivotom. slazem se da to ponekad zna biti korisno u tumacenju djela ili zanimljivo kao cinjenica koju vrijedi zapamtiti, ali definitivno ne bi smjelo biti jedini kriterij.

kad smo kod tabu rijeci: ima djelo Inge Muscio koje vrijedi procitati - svaka bi ga zena trebala procitati, a zove se Cunt.
plain vanilla

#463 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by plain vanilla »

Gospoda Ministarka wrote: Kad skontas kako se udati, pisi, bit ces mi omiljena kolumnistica. :D
Pa ko ce me onda citati? Svako se moze udati :zoka:
Radije bih pisala kako biti sretan i bez maticara, kako se ne posustati pod pritiscima mahale (i foruma :D ) koji tvrde da je samo udata zena sretna zena i sl :D
Maloprije pitah, ima li iko koga nije popljuvala u svojim radovima, kazu ima samo pas... zat to nije bolesno...umno...umnobolno?
Nisam tako revnosno pratila njen rad, ali znam da je mnogo ucinila na zastiti zlostavljanih zena i nikako ju ne bih nazvala umobolnom. Ima svoj stil koji prodaje ono sto ona radi..i to je to
Svakako. Polni organi sve prodaju. :mrgreen:
Seks prodaje sve i to se i u skoli uci..
Gospoda Ministarka

#464 Re: Ja Mahalusha ;)

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:30, edited 1 time in total.
*mima*

#465 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by *mima* »

Svaka cast na stavu......jos da imas torbicu birkin.....ma dje bi ti bio kraj
wewa

#466 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by wewa »

wewa wrote:ima djelo Inge Muscio koje vrijedi procitati - svaka bi ga zena trebala procitati, a zove se Cunt.
Umjerena i fino upakovana doza sexa i prostakluka je ok.
Ministarko, kad je Cunt u pitanju, svakako preporucujem barem guglanje - nema tu nista fino upakovano niti se radi o seksu i prostakluku.
Last edited by wewa on 27/05/2011 12:44, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#467 Re: Ja Mahalusha ;)

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:30, edited 2 times in total.
niko_niko_kao_ja

#468 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by niko_niko_kao_ja »

*mima* wrote:Svaka cast na stavu......jos da imas torbicu birkin.....ma dje bi ti bio kraj
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lippenbekenntnis

#469 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by Lippenbekenntnis »

Sookie McSue wrote:
Umobolna osoba? Očito nisi nikad čitala Millera, ni Bukowskog :D što se Vedrane Rudan tiče, lično mi je zabavna, ali ništa više od toga. Ako iko ispoljava mržnju prema suprotnom spolu od koje ti dođe da povraćaš, to je svakako Houellebecq.
nevezano za temu:
Da Houellebecq mrzi samo zene, pa hajd..ali on sve mrzi.. :D

koliko ima istiine u pricama "ja mahalusa"...? ima li neko pouzdane informacije? :D
Sookie McSue

#470 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by Sookie McSue »

wewa wrote:ima djelo Inge Muscio koje vrijedi procitati - svaka bi ga zena trebala procitati, a zove se Cunt.
Umjerena i fino upakovana doza sexa i prostakluka je ok.
"Cunt" se ponajmanje odnosi na seks i prostakluke :roll:
*mima*

#471 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by *mima* »

*mima* wrote:Svaka cast na stavu......jos da imas torbicu birkin.....ma dje bi ti bio kraj
:lol: :lol:

Jbg neki nemaj ni stav, niti imaju smisla da sloze prosirenu recenicu da iznesu taj stav.

Snaci cu se ja i bez birkinice.

@wewa, ja nisam ni rekla da znam da li je u toj knjizi sex i prostakluk umjeren, ja sam samo zbog naziva rekla, da ako je u umjerenoj kolicini i fino upakovan onda je to ok. i citljivo.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: draga moja......nikad nisam imala potrebu da pisem o sebi....da se hvalim sta sam kupila....da pametujem o bilo cemu....da se predstavljam da sam neko drugi.......
plain vanilla

#472 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by plain vanilla »

Nemojte da sad raspravu svodimo na licni nivo :roll:

Toliko je poznatih koje mozemo velicati i pljuvati..nema potrebe da to radimo medjusobno
Gospoda Ministarka

#473 Re: Ja Mahalusha ;)

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:26, edited 1 time in total.
wewa

#474 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by wewa »

plain vanilla wrote:Nemojte da sad raspravu svodimo na licni nivo :roll:

Toliko je poznatih koje mozemo velicati i pljuvati..nema potrebe da to radimo medjusobno
vala, da si kakva napisala bi koju autobigrafsku pa da otvorimo i za tebe maksuzija topic :lol:
*mima*

#475 Re: Ja Mahalusha ;)

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply