JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Moderator: anex
-
hizo ramidovic
#76 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
nidze nema vise kuknjave ko naovom forumu navladu i facu svaki posteni gradzanin isvaki pravi patrijota ove drzave treba svako jutro kace probudi dase ufati zabradu idarekne sucur vladi i faci stonam dadnu struju paje imamo ikako stabi daje nema i sucur njima pase nepuca stabi dase puca svi kukaju kakoce morebit placat malo vise anikose nepita kovamje obezbedijo pada imate sucim platit izato trebatese zafalit vladi i faci sucur njima idaje bogdo bilo iprije vaki poteza svima bibilo ljepo iboljebi zivili
- O'zone
- Globalni moderator
#77 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
hizo ko i uvijek svaka zlatna
Kad ovdje narod shvati da političari nisu krivi za stanje u državi nego sam taj narod možda se može očekivati poboljšanje.

Kad ovdje narod shvati da političari nisu krivi za stanje u državi nego sam taj narod možda se može očekivati poboljšanje.
A većina ih i jeste taj SM tip koji se sastaju po tajnim lokacijama da bi se međusobno bičevali kad ih narod već neće da darnehrasno38 wrote:Ima ih koji bi sasvim sigurno i uzivali u tom performansu hehehehehehehO'zone wrote:Jes' da govna poslije izbora ne mjenjanju dresove ko neko čarape a ovi ih primaju jer tobože već imaju bitnog iskustva u politicihrasno38 wrote:Puno puno jeftinija varijanta od rusilacke su brate dragi izbori na kojima ih skines a sve ostane citavo!!!![]()
Protiv rušenja jesam i uvijek ću bit. Protiv udara na dostojanstvo i integritet korumpiranog, nesposobnog političara NIKAD. Dvadeset udaraca po goloj guzici na sred trga Bosne i Hercegovine.
-
VjecitiStudent
#78 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Političke elite su te koje oblikuju izgled država i ponašanje ljudi u njima, ne obratno. Naša demokratija je izvanredan primjer kako politička manjina može beskrajno dugo manipulisati uglavnom siromašnom većinom, koristeći mješavinu straha, ucjena, varanja i manipulacije.Haris.ba wrote:A ti na čelu države došli sa Sirijusa? Zato volim demokratiju. Nema cile - mile.VjecitiStudent wrote:
Svašta se može, no preduslov za to je dobro uređena država što je ovima koji su joj decenijama na čelu, posljednja želja.
Otud i ovakve idiotske improvizacije, gdje bi oni poskupili, a da opet ne ispada ko poskupljenje.
Kako riješiti problem? Da vlast bude bolja, a narod ostane isti?![]()
Kako poskupljati cijenu struje, a usput i ubaciti priču o subvenciji.![]()
Ove što bi palili treba prijaviti policiji. Nije baš da ništa u ovoj državi ne radi. Eno optužnica protiv dvojice na Kantonalno sudu u Sarajevu za paljenje Predsjedništva. Pa onda treba tužba da ide za naknadu štete.
Druga je stvar što su se Općina Centar i Tuzla same zapalile.![]()
Tako će biti i sa strujom. Sama se povećala cijena. Niko nije kriv. Do slijedećih izbora. I opet nanovo. Iako volim demokratiju. Kod nas "nekako" uvijek ima blećak rezultat. Što li?
Kanton, općinu i predsjedništvo su palile desetine. Otkud na kraju samo dvojica u zatvoru, pored svih prisutnih svjedoka i kamera, itekako je zanimljivo pitanje.
- O'zone
- Globalni moderator
#79 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Ta dvojica nisu imali zaleđe 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#80 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
još kad dođu računi za vodu, pardon vazduh
U jedinctvu je šega!
U jedinctvu je šega!
- Banksy
#81 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Tačna i precizna, a često zaboravljena i potcijenjena informacija.VjecitiStudent wrote:
Političke elite su te koje oblikuju izgled država i ponašanje ljudi u njima, ne obratno. Naša demokratija je izvanredan primjer kako politička manjina može beskrajno dugo manipulisati uglavnom siromašnom većinom, koristeći mješavinu straha, ucjena, varanja i manipulacije.
- O'zone
- Globalni moderator
#82 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
A političke elite dolaze, projektovane su i postavljene od strane:Banksy wrote:Tačna i precizna, a često zaboravljena i potcijenjena informacija.VjecitiStudent wrote:
Političke elite su te koje oblikuju izgled država i ponašanje ljudi u njima, ne obratno. Naša demokratija je izvanredan primjer kako politička manjina može beskrajno dugo manipulisati uglavnom siromašnom većinom, koristeći mješavinu straha, ucjena, varanja i manipulacije.
1. Visokog predstavnika za BiH?
2. Naroda BiH?
3. Flore i Faune BiH?
- Banksy
#83 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Naroda, naravno, ali Student je u pravu. To je nešto duža priča, pa ako se njemu da ...O'zone wrote:A političke elite dolaze, projektovane su i postavljene od strane:Banksy wrote:Tačna i precizna, a često zaboravljena i potcijenjena informacija.VjecitiStudent wrote:
2. Naroda BiH?
3. Flore i Faune BiH?
-
VjecitiStudent
#84 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Ali to je tako jasno, pogotovo u našem slučaju.Banksy wrote:Naroda, naravno, ali Student je u pravu. To je nešto duža priča, pa ako se njemu da ...O'zone wrote:
A političke elite dolaze, projektovane su i postavljene od strane:
2. Naroda BiH?
3. Flore i Faune BiH?
Dovoljno je poslagati kockice od sudskih slučajeva političarima, poslijeratne amnestije ratnih profitera, ... pa skontati kako smo upali u mentalitet da se isplati i da je poželjno biti lopov.
Evo još jednog primjera, sa druge teme
JThomas wrote:to je vladajući sistem vrijednosti. da nije ne bi bilo toliko takvih. muškarci viču brate, jarane, trebe se vlaže, a država ih pušta.Pirija wrote:ako vam je rastoder dzek vi ste karine...
- O'zone
- Globalni moderator
#85 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Ipak smo preburno reagovali jer i ovaj prijedlog je očigledno " Ne lipsi magare dok trava naraste"
http://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic- ... /150930113
Ovo je ko i ono od vlade Kantona Sporta da će nezaposleni imati pravo na mjesečne kupone za gradski prevoziti uz simboličnu nadoknadu

Dodao je da će socijalna karta, na kojoj će raditi kantoni biti kriterij za određivanje ko su socijalno-ugroženi, a ko imućniji slojevi društva.
"To će biti teži dio posla, zbog kojeg možda ovo pravilo nećemo moći konzumirati za godinu dana", izjavio je novinarima federalni premijer Fadil Novalić.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic- ... /150930113
Ovo je ko i ono od vlade Kantona Sporta da će nezaposleni imati pravo na mjesečne kupone za gradski prevoziti uz simboličnu nadoknadu
- JThomas
#86 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
ali će na tome zaposliti još jedno 500 službenika i osnovati dvije-tri agencije i komisije.
-
almir90
#87 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Prijatelj dobio otkaz, kad je trebalo da potpiše ugovor o prekidu rada, tamo je pisalo da je on svojevoljno napustio, naravno nije ga htio potpisati.modem33 wrote: Znam ja to sve ... drugi ne znaju .... Ima jos jedna finta oko "podsticaja" .... da gazde (vlasnici firmi) npr u Gradaccu kazu ... kazu svojim radnicima da nabiju "normu" van 8 sati dnevno ... i da premjeste rukama kamione .... da bi "radnici sami odustali radeci u firmi" ... da bi ovi zaposlili "nove" i tako opet replay
Jer kao i svakom normalnom covjeku zna se da ne mozes rucno premjestat kamion ...
Ovo su stvarni problemi, ali to niko ne sluša, na ovakve stvari se gube stotine miliona godišnje, možda čak i milijarda da se nakupi. Tome se mora doći u kraj, i davati podsticaje onima koji zapravo ulažu i stvaraju novu vrijednost.
Ova hapšenja koja se dešavaju oko Lijanovića i kompanije je samo farsa jedna obična, s jaši Murta da uzjaše Kurta. Ovo ništa neće riješiti, samo će neki novi kriminalci uzjahati.
- Thorgerson
#88 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Fadile struju socijalnim slucajevima treba da obezbjedi DRZAVA - a ne gradjani.
Gradjani svoje vec daju. Kroz poreze, namete, doprinose toj istoj DRZAVI, pa da ona te pare raspodjeli dalje. Problem je sto vi te pare umjesto da investirate i ulozite da olaksate gradjanima zivot, uzimate SEBI.
I naravno da ce uvijek faliti, jer ne mozemo se mi naguziti koliko nas vi hocete jebat.
Da Fadile ti kao drzava ne uzimate pofin kolac tog novca, fina bi se socijala mogla ovdje isplacivati. Jer ti kao premijer si nebitan. Ti i tvoja ministarstva, mi bez njih bi mogli funkcionisati. Jesmo li to imali prije rata? Nismo. Bez kantona bi mogli funkcionisati. Jesmo li ih imali prije - nismo. Je li ih ima RS - nema. Pa opet funkcionisu i opstaju.
Ukini kantone i razjebi tu administraciju i to daj socijali.
Jebote tito, umjesto da lik radi na reformi administracije, na ukidanju nepotrebnih uhljeba, on se safato da od radnog naroda uzme i ono malo kore hljeba sto zarade.
Gradjani svoje vec daju. Kroz poreze, namete, doprinose toj istoj DRZAVI, pa da ona te pare raspodjeli dalje. Problem je sto vi te pare umjesto da investirate i ulozite da olaksate gradjanima zivot, uzimate SEBI.
I naravno da ce uvijek faliti, jer ne mozemo se mi naguziti koliko nas vi hocete jebat.
Da Fadile ti kao drzava ne uzimate pofin kolac tog novca, fina bi se socijala mogla ovdje isplacivati. Jer ti kao premijer si nebitan. Ti i tvoja ministarstva, mi bez njih bi mogli funkcionisati. Jesmo li to imali prije rata? Nismo. Bez kantona bi mogli funkcionisati. Jesmo li ih imali prije - nismo. Je li ih ima RS - nema. Pa opet funkcionisu i opstaju.
Ukini kantone i razjebi tu administraciju i to daj socijali.
Jebote tito, umjesto da lik radi na reformi administracije, na ukidanju nepotrebnih uhljeba, on se safato da od radnog naroda uzme i ono malo kore hljeba sto zarade.
- karanana
#89 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
facho hood.
uzima od imucnih i daje siromasnim.
uzima od imucnih i daje siromasnim.
- Roccohljup
#90 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
i umjesto da vlada pravi ustede u svom rasipnistvu oni opet na običan svijet udaraju. Cuj imućni.,....znaci ako mozes priustiti struju da plaćaš redovno onda si imućan, a sta je sa njima koji su se preko noci obogatili cim su usli u vlast?????
- JThomas
#91 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
i ja nekako sumnjam da će u stvarnosti siromašni ispasti aktuelni članovi temeljnih političkih stranaka, a mi ostali imućni.
-
biglebovski
#92 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Baš tako @Thorgerson. I kako će oni utvrditi ko su imućni? Ko god posao ima, makar radio za 400 maraka, taj je imućan, je li! Je li to onda znači da država potiče i stimuliše siromaštvo i nerad? Ili hoće da osigura glasove 100000 domačinstava! Pa ovdje će stvarno ostati samo zaposleni u administraciji, javnim preduzećima i firmama koje su u talu sa politikom. I siromašni!
- karanana
#93 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
a je li na primjer imucan neko ko ima "finu" platu od milju a stambeni kredit mu 500?
- and
#94 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
nije ga sramota reći da neko ima penziju 320 km.fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjAlkoholoziran wrote:
u Federaciji se pokušava rješiti subvenciniranje za račune za električnu energiju za najugroženije kategorije.
U posljednjim mjesecima 2015. godine provodit će se aktivnosti u vezi sa subvencijama za račune za električnu energiju za najugroženije kategorije.
Na pitanje odakle će se financirati to subvencioniranje, odgovorio je danas u izjavi za Fenu premijer Federacije BiH Fadil Novalić.
''Naime, u vezi s električnom energijom postoje dva projekta. Prvi koji je potpisan s rudarima, a što su mediji ocijenili da se radi o porastu cijene električne energije. Vlada Federacije BiH je demantirala to, jer se radi o unutrašnjim rezervama Elektroprivrede BiH, koja mora usmjeriti intenzivnije sredstva prema restrukturiranju rudnika'', rekao je Novalić.
Drugi projekt je, kaže, vezan za ono što je Vlada FBiH od početka navodila kao jednu od socijalnih mjera subvencija za nekih 100.000 obitelji koje su u socijalno-ugroženoj zoni.
''Imamo oko 800.000 domaćinstava (670.000 Elektroprivreda BiH i 180.000 Elektroprivreda HZHB). Naša ideja je da se kod 700.000 imućnijih obitelji poveća cijena struje za recimo dva ili tri posto da bismo do nekih 100 kilovata subvencionirali ovih 100.000 obitelji'', istakao je Novalić.
Navodeći da je u pitanju solidarnost na djelu tvrdi da “sve ukupno struja ne bi poskupjela, ali bi za bogatije bila skuplja, dok za 100.000 porodica bila bi besplatna ili jeftinija”.
''To je švicarski model. U osnovi struja će poskupjeti za neke, to što se skupi preći će na socijalno-ugrožene. Po tom osnovu ukupni prihod Elektroprivrede BiH ne bi narastao'', kazao je Novalić.
Potvrdio je da bi Programom za zaštitu ugroženih kupaca električne energije iz kategorije potrošnje domaćinstava u FBiH trebalo biti obuhvaćeno više kategorija kupaca, nego što je to bilo do sada.
''Mi bismo sve to obuhvatili i među njima raspoznali 100.000 obitelji koje su ugrožene. To su uglavnom obitelji umirovljenika. To je ideja koja se još dorađuje a koja mora proći na oba doma Federalnog parlamenta'', kaže Novalić.
Također, objasnio je da li će doći do povećanja subvencije po korisniku subvencija.
''Ako imamo obitelj, koja ima prihodnu osnovu recimo 320 KM mirovine i nema ništa više prihoda, ta obitelji ima račun za struju 20 KM. Mi ćemo reći 15 KM je subvencija, a 5 KM je mjerno brojilo, ali ne plaća Vlada FBiH, nego to socijaliziraju onih 700.000 obitelji, koji će možda platiti dvije ili tri marke više. U Federaciji je prosječan račun 37 KM, te će ovi plaćati 40 KM, a socijalno ugroženi 5, umjesto 20 KM'', izjavio je Feni federalni premijer Fadil Novalić.LAŽ meni svaki mjesec 100Km struje
iz budžeta za isplatu plata državnim službenicima isplatiti penzije ljudima koji su penzije pošteno zaradili u punom iznosu,a ono što ostane nek sebi podijele za plate,to su oni zaradili.
pa nek ljudi plate tih 20-30 maraka do pune cijene struje,a da mogu i šta pojesti u toku mjeseca
-
modem33
#95 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
JThomas wrote:i ja nekako sumnjam da će u stvarnosti siromašni ispasti aktuelni članovi temeljnih političkih stranaka, a mi ostali imućni.
JA u zadnjih 15 godina nisam vidio nijednog politicara da je nasuo goriva u svoje auto od svoje plate ...
-
nightvision
#96 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Nisi ni mogao vidjeti kad ne voze svoja auta vec sluzbena.modem33 wrote:JThomas wrote:i ja nekako sumnjam da će u stvarnosti siromašni ispasti aktuelni članovi temeljnih političkih stranaka, a mi ostali imućni.
JA u zadnjih 15 godina nisam vidio nijednog politicara da je nasuo goriva u svoje auto od svoje plate ...
-
modem33
#97 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
nightvision wrote:Nisi ni mogao vidjeti kad ne voze svoja auta vec sluzbena.modem33 wrote:JThomas wrote:i ja nekako sumnjam da će u stvarnosti siromašni ispasti aktuelni članovi temeljnih političkih stranaka, a mi ostali imućni.
Pored sto imaju sluzbena .... imaju i svoja privatna vozila koja voze ... vjeruj mi da ja njih nikad nisam vidio na benzinskoj stanici a uvijek im pun rezervoar.
-
nightvision
#98 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
gorivo je jos mala stavka. znam ih sto su gume mijenjali i auta servisirali o trosku drzave.modem33 wrote:Pored sto imaju sluzbena .... imaju i svoja privatna vozila koja voze ... vjeruj mi da ja njih nikad nisam vidio na benzinskoj stanici a uvijek im pun rezervoar.
-
Hendrix
#99 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
Ovo i ako krene imacemo opet hiljade lazno prijavljenih za struju kao siromasne porodice, toliko laznih invalida, boraca, zlatnih ljiljana...penzionera, parodija...i bice sta ces jarane komsija se snaso, sto nisi i ti skonto stelu da te prijave ko siromasnu porodicu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#100 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)
znajući nas tako će i biti