JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

cpu_fan

#1 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by cpu_fan »

Sad majke mi pojma nemam za šta ide lova od poreza.
Capsicum

#2 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by Capsicum »

Alkoholoziran wrote:''Imamo oko 800.000 domaćinstava (670.000 Elektroprivreda BiH i 180.000 Elektroprivreda HZHB). Naša ideja je da se kod 700.000 imućnijih obitelji poveća cijena struje za recimo dva ili tri posto da bismo do nekih 100 kilovata subvencionirali ovih 100.000 obitelji'', istakao je Novalić.
''Ako imamo obitelj, koja ima prihodnu osnovu recimo 320 KM mirovine i nema ništa više prihoda, ta obitelji ima račun za struju 20 KM. Mi ćemo reći 15 KM je subvencija, a 5 KM je mjerno brojilo, ali ne plaća Vlada FBiH, nego to socijaliziraju onih 700.000 obitelji, koji će možda platiti dvije ili tri marke više. U Federaciji je prosječan račun 37 KM, te će ovi plaćati 40 KM, a socijalno ugroženi 5, umjesto 20 KM'', izjavio je Feni federalni premijer Fadil Novalić.LAŽ meni svaki mjesec 100Km struje
Boga mi po mojoj matematici 3 KM na racun od 37 KM je 8%, a ne 2-3. Ali ko zna, mozda u parlamentu prodje i neka nova matematika kao zakon...
cpu_fan

#3 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by cpu_fan »

Ovo je patka. Kroz ovo će namaći pare za rudnike. Ko će njih iskontrolisati jesu li benificirali 100.000 domaćinstava.
trcicu trceci

#4 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by trcicu trceci »

700 000 imucnijih obitelji :roll: auuu pa nisam ocekivA da nas toliko ima
karanana

#5 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by karanana »

37 KM ali po osobi.
lopovi jedni, jos ste dogovorili da gasite vodu kad je jeftina pa mi je prvi put u zivotu doslo da sam potrosio vise skupe nego jeftine. i sad ces meni prebaciti jos x% za socijalu koja vama obezbjedjuje socijalni mir.
mrsh balijo!
vjesticanametli

#6 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by vjesticanametli »

Balije fuj.....mi cemo placat a oni se jebat i radat i bit fukara....daboga pomrli svi skupa s tobom fadile
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by Truba »

meni zimi dodje 290
ko sam ja
hadzija?
ni Branković mi nije ravan
neki

#8 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by neki »

bolje da odmah spale milione na lomaci nego da ih ulupaju u rudnike...rezultat je isti..
VjecitiStudent

#9 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by VjecitiStudent »

HDZ i SDA zajedno imaju 100 000 članova, biće da je to ta sirotinja o kojoj govori premijer.
mayab

#11 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by mayab »

Koji glupan majko moja, ja stvarno nemam riječi da komentiram tu ideju

:run:
Rizvan

#12 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by Rizvan »

Nešto najgluplje što sam čuo, nemaju više na čemu, pa će nas sad svake godine dodatno guliti na struji, samo da bi opstali njihovi uhljebi.
bumerangss

#13 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by bumerangss »

Rizvan wrote:Nešto najgluplje što sam čuo, nemaju više na čemu, pa će nas sad svake godine dodatno guliti na struji, samo da bi opstali njihovi uhljebi.
A sta ce nezaposleni koji nemaju marke prihoda a Novalicu?!
VjecitiStudent

#14 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by VjecitiStudent »

Njima će biti ukinuto zdravstveno osiguranje
Međutim, za ovdašnje građane, i to posebno one nezaposlene, svakako je najinteresantnija kontinuirana aktivnost Vlade na razdvajanju obaveznog zdravstvenog osiguranja od funkcije posredovanja u zapošljavanju, što bi prevedeno na razumljiviji jezik moglo da znači ukidanje zdravstvenog osiguranja za nezaposlene prijavljene na biroe.
http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/sta- ... skih-mjera
Drinski

#16 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by Drinski »

Ma ja sam odmah nakon dva tri istupa zakljucio da mi glupljeg premijera nismo imali, lik ko balvan a zapali nesto po seljački, ne mozes mu objasniti.
edo_79

#17 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by edo_79 »

HAVANA wrote:Fadila stresla struja.
Treba njeg odvojit nečim tvrdim ... što ne provodi struju .... al jedno po sata ga odvajat :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#18 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Koji je kriterij za imućne porodice? Moraš valjd aimati kuću u Dubrovniku, vikendicu u Aspenu i bankovni račun na Kajmanski otocima? :mrgreen: Kako glupo, ja da sam na mjestu ovih imućnih tužio bih državu. Ali ne treba se čuditi, kada zaposleno lice može biti onaj koji zaražuhe 200KM mjesečno, ne bih se čudio da imućan može biti i onaj koji zaradi 500KM mjesečno. Narod znOoo. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 30/09/2015 09:07, edited 1 time in total.
modem33

#19 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by modem33 »

cpu_fan wrote:Sad majke mi pojma nemam za šta ide lova od poreza.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Idu politicarima i njihovoj djeci da trose na ferrari i porsche

i da kupe slijedece izbore
petunija

#20 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by petunija »

Šta uopšte znači "imućan" ?
Sad vidim da je i drvosječa isto pitao
nosara

#21 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by nosara »

Premijer je bas po mjeri birackog tijela... Haman kloniran iz mase...

A mjere su diktat iz brisela, tako da tu nejma price, samo uzivancija... :D
Drvosjeca iz Dejcica

#22 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

petunija wrote:Šta uopšte znači "imućan" ?
Sad vidim da je i drvosječa isto pitao
Ako zaposlena osoba može biti ona koja zaradi 200KM mjesečno, ne bi me čudilo da po njihovom kriteriju imućan znači onaj koji zarađuje 500KM mjesečno. :oops:
Drinski

#23 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by Drinski »

Recimo, u TK trebaju da treci puta smanjuju plate, sada ce porasti cijena goriva i struje, a to naravno smanjuje preotali dio dohodka građanima. Vjerovatno ce uvesti i progresivno oporezivanje.

Zar nije lakse, da uvedu jednu mjeru, naprimjer svima doktorima, profesorima, polismenima itd., kazu smanjujemo vam plate za pola, a to cemo koristiti za socijalne slučajeve, autoput, konsilidaciju budzeta itd. To su predložili i plenumi, da svako ko radi, bez obzira sta radi, ima istu platu od 600 KM fixno.
O'zone
Globalni moderator

#24 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by O'zone »

Neka, neka deru! Svaka čast.

Narod isko, narod dobio.
edo_79

#25 Re: JA HAJVANA(BiH: Imućne obitelji će plaćati skuplju struju, a siromašni jeftiniju)

Post by edo_79 »

O'zone wrote:Neka, neka deru! Svaka čast.

Narod isko, narod dobio.
Jašta nego ... AFERIM za komentar :thumbup:
Post Reply