Ja cu se smrznuti . Help

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ljubav_aha

#51 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by ljubav_aha »

fedor wrote:
ljubav_aha wrote: he he he ,zagrijavanj nije problem,ali kako ohladiti kozna sjedista ljeti :lol:
Polahko. Javit će se "neko" opet sa temom, kako ohladiti kožna sjedišta ljeti, da li ima neka sprava/uređaj koja hladi sjedišta, koliko košta isl.????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
Karmen86

#52 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Karmen86 »

In_side wrote:
Karmen86 wrote:Meni prvo padose na pamet ona djecica sto prose na raskrsnicama polugola na -10, a ova ne mere sjedit do posla na koznim sjedistima u dzipu, ladno joj dupetu :-) Majko moja, sto ljudi, sto cudi, da je meni bilo kakvo ne pjesacim sat vremena svaki dan na ovim minusima, riskirala bih da mi se guza malo smrzne, ima je, fala bogu. :D
Draga Karmen, meni prvo pade na pamet moje budenje ujutru u 5.30, pa voznje od sat do sat i pol.Ja srecem tu djecicu svako jutro , kad ih ostavljaju na raskrsnicama i nisam im jednom uzela kifle kad podem.Prema tome nemoj meni moralne pridrike drzati.Ako stanujes u centru i kreces na posao u 6 ujutru prema Konjicu, vjeruj mi rado cu te povesti .A moje guzove ostavi na miru :D :D :D :D
Aha, OK onda sve, mislim ako im uzmeš kifle i to. Pravo mi je žao što ti se stražnjica smrzne dok ideš iz centra u džipu s kožnim sjedištima na posao i izvini što nisam imala razumjevanja za tvoj problem, pravo je ružno od mene što sam prvo pomislila na jadnu dječicu što moraju da prose na -10, a ne na tvoje buđenje u 5.30 pa vožnju na hladnim sjedištima, mislim nije lako ni putovati na posao po sat i pol svaki dan, da se razumijemo, pa još na hladnom sjedištu sjediti.
Pokušaj neku dekicu ubaciti pod guzu ili još bolje, neka neko ustane malo ranije pa ti zagrije auto prije nego ti kreneš voziti. Nadam se da ces rijesiti svoj problem i obavezno nam javi kako je završilo!
Puno pozdrava.
Cholina_Lokica

#53 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Cholina_Lokica »

jes' eto zena ne smije pitati kako da rjesi problem, da joj neko ne nabije na nos kako je nije stid da se vozi u autu kad drugi to nemaju... :-)
Karmen86

#54 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Karmen86 »

Dile wrote:jes' eto zena ne smije pitati kako da rjesi problem, da joj neko ne nabije na nos kako je nije stid da se vozi u autu kad drugi to nemaju... :-)
Pa da, zato sam se i ispričala gospođi, mislim prvo nisam uspjela razumjeti njen problem, no sada sam shvatila kako je to njoj problem i izvinula joj se i još je i zamolila da nam javi kako će riješiti svoj problem. Pozdrav Dile.
ljubav_aha

#55 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by ljubav_aha »

Dile wrote:jes' eto zena ne smije pitati kako da rjesi problem, da joj neko ne nabije na nos kako je nije stid da se vozi u autu kad drugi to nemaju... :-)

to nije problem,to je folirancija :D

kako kod mene niko jos nikad na poslu nije reako takav problem,a pola raj evoze sa koznjacima :D
ljubav_aha

#56 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by ljubav_aha »

golfista wrote:nekome u životu uvijek nedostaje 10 KM, a nekome uvijek 1.000.000 KM, neko će kazati da imaju isti problem, nedostatak novca, ali ja mislim da ovaj prvi ima manji problem od ovog drugog, dakle ako se sve sabere, hladno sjedište i jeste nekome problem, i ovoliko sarkazma i nije za pohvalu, ali s obzirom da se ovdje radi o lahko rješivom problemu i da istom nije mjesto ovdje, moja pretpostavka je da je dotična poželjela malo publiciteta.

ma najsmesnije je sto mi i dalje ne pozjnajemo doticnu , ne razumijem taj forumski publicitet :lol:
Gorštak

#57 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Gorštak »

Mislim da griješe oni koji su pitanje shvatili kao preseravanje.
Moj prijatelj ima terenca sa kožom na sjedištima i to je stvarno problem: zimi se hoćeš smrznuti (lično iskusio prošlog vikenda, bili na izletu), a ljeti prži.
On je postavio nekakve dekice, što je nepraktično jer stalno spadaju.
In_side

#58 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by In_side »

Karmen86 wrote:
In_side wrote:
Karmen86 wrote:Meni prvo padose na pamet ona djecica sto prose na raskrsnicama polugola na -10, a ova ne mere sjedit do posla na koznim sjedistima u dzipu, ladno joj dupetu :-) Majko moja, sto ljudi, sto cudi, da je meni bilo kakvo ne pjesacim sat vremena svaki dan na ovim minusima, riskirala bih da mi se guza malo smrzne, ima je, fala bogu. :D
Draga Karmen, meni prvo pade na pamet moje budenje ujutru u 5.30, pa voznje od sat do sat i pol.Ja srecem tu djecicu svako jutro , kad ih ostavljaju na raskrsnicama i nisam im jednom uzela kifle kad podem.Prema tome nemoj meni moralne pridrike drzati.Ako stanujes u centru i kreces na posao u 6 ujutru prema Konjicu, vjeruj mi rado cu te povesti .A moje guzove ostavi na miru :D :D :D :D
Aha, OK onda sve, mislim ako im uzmeš kifle i to. Pravo mi je žao što ti se stražnjica smrzne dok ideš iz centra u džipu s kožnim sjedištima na posao i izvini što nisam imala razumjevanja za tvoj problem, pravo je ružno od mene što sam prvo pomislila na jadnu dječicu što moraju da prose na -10, a ne na tvoje buđenje u 5.30 pa vožnju na hladnim sjedištima, mislim nije lako ni putovati na posao po sat i pol svaki dan, da se razumijemo, pa još na hladnom sjedištu sjediti.
Pokušaj neku dekicu ubaciti pod guzu ili još bolje, neka neko ustane malo ranije pa ti zagrije auto prije nego ti kreneš voziti. Nadam se da ces rijesiti svoj problem i obavezno nam javi kako je završilo!
Puno pozdrava.

Mogla bi i ti malo poraniti pa da mi je ugrijes tj sjedista .Javi ako si zainteresovana. :D
In_side

#59 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by In_side »

I to sto kazes.Nek me je stid, bas
In_side

#60 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by In_side »

golfista wrote:nekome u životu uvijek nedostaje 10 KM, a nekome uvijek 1.000.000 KM, neko će kazati da imaju isti problem, nedostatak novca, ali ja mislim da ovaj prvi ima manji problem od ovog drugog, dakle ako se sve sabere, hladno sjedište i jeste nekome problem, i ovoliko sarkazma i nije za pohvalu, ali s obzirom da se ovdje radi o lahko rješivom problemu i da istom nije mjesto ovdje, moja pretpostavka je da je dotična poželjela malo publiciteta.

da , to je to :D
Last edited by In_side on 10/11/2010 15:44, edited 1 time in total.
In_side

#61 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by In_side »

Gorštak wrote:Mislim da griješe oni koji su pitanje shvatili kao preseravanje.
Moj prijatelj ima terenca sa kožom na sjedištima i to je stvarno problem: zimi se hoćeš smrznuti (lično iskusio prošlog vikenda, bili na izletu), a ljeti prži.
Nezahvalno je postaviti pitanje ovde, jer nikad nisi siguran na sta ce to izaci.Prema tome ja se izvinjavam sto sam pokusala na ovaj nacin privuci publicitet , a ne jednostavno dobiti informaciju.Jer valjda i zato na neki nacin ovaj forum i sluzi.

Bog vam nebi ugodio. :bih:
Last edited by In_side on 10/11/2010 15:51, edited 1 time in total.
Karmen86

#62 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Karmen86 »

In_side wrote:Mogla bi i ti malo poraniti pa da mi je ugrijes tj sjedista .Javi ako si zainteresovana. :D
Pa znaš kako, pritom što te ne poznajem i nisam te nikada u životu vjerovatno vidjela, nemam razlog da ti činim takvu uslugu besplatno.
S druge strane, ako si voljna to da platiš, meni nije problem zaraditi koji dinar više, svakako i ja dosta rano ujutro ustajem, a tipa 20-tak KM dnevno više bi mi taman došlo za neke sitne dnevne troškove, pa da svoju platu ostavljam sa strane :) Nije meni nikakav problem raditi bilo kakav častan posao, sve i da čistim po stanovima, nisam iskopleksirana nimalo niti mi je to ispod časti, pa eto ako hoćeš javi mi na PP podatke kada i gdje da dođem i koliko bi mi love dala za zagrijavanje sjedišta pa se možemo dogovoriti ;-)
In_side

#63 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by In_side »

Karmen86 wrote:
In_side wrote:Mogla bi i ti malo poraniti pa da mi je ugrijes tj sjedista .Javi ako si zainteresovana. :D
Pa znaš kako, pritom što te ne poznajem i nisam te nikada u životu vjerovatno vidjela, nemam razlog da ti činim takvu uslugu besplatno.
S druge strane, ako si voljna to da platiš, meni nije problem zaraditi koji dinar više, svakako i ja dosta rano ujutro ustajem, a tipa 20-tak KM dnevno više bi mi taman došlo za neke sitne dnevne troškove, pa da svoju platu ostavljam sa strane :) Nije meni nikakav problem raditi bilo kakav častan posao, sve i da čistim po stanovima, nisam iskopleksirana nimalo niti mi je to ispod časti, pa eto ako hoćeš javi mi na PP podatke kada i gdje da dođem i koliko bi mi love dala za zagrijavanje sjedišta pa se možemo dogovoriti ;-)

Ti si vala bas skupa za 20 km tebi dnevno x 6 mojih radnih dana =120,00 km , hvala na ponudi. Mene je grijac dosao 32,00 km i jako dobro me sluzi.Hvala za stranicu concrad.ba tamo sam i uzela.

Karmen86, da razjasnimo neke stvari.Ja sam trazila pomoc u informaciji , medutim ispade sprdacina sa strane vise clanova, i sama tebe.Prema tome nemoj me vuci za jezik, i necu ti odgovoriti.

Sto se mene tice ova tema je zavrsena.
Karmen86

#64 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Karmen86 »

OK ako ti je skupo, onda ništa :)
Drago mi je da si javila kako si riješila problem, kao što sam te i zamolila.
Puno pozdrava :) :zoka:
Jimmy_The_Saint

#65 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Jimmy_The_Saint »

A baš se godinama pitam, kakvoj je uopće psihi naumpalo ikad ikako da ugrađuje grijače u ciceve i kome je to zaboga namijenjeno. :-)

Jebo te, ima li kakav dobar inženjer mašinac na forumu da osmisli mobilni espresso aparat za ugradnju u PMV, da pare zgrne.... :-)
amrica

#66 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by amrica »

Jimmy_The_Saint wrote:A baš se godinama pitam, kakvoj je uopće psihi naumpalo ikad ikako da ugrađuje grijače u ciceve i kome je to zaboga namijenjeno. :-)

Jebo te, ima li kakav dobar inženjer mašinac na forumu da osmisli mobilni espresso aparat za ugradnju u PMV, da pare zgrne.... :-)

To je, zaboga, namijenjeno trzistima gdje je normalna zimska temeratura izmedju -20 i -30 stepeni, konkretan primjer Skandinavija i dijelovi Kanade. Uobicajena procedura prije pokretanja auta je prvo (ne bas svaki dan) odlopatati snijeg do vrata, upaliti auto i grijanje, pa lopatom poskidati snijeg ugrubo, pa metlicom skinuti ostatak snijega, pa strugalicom ostrugati led sa prozora... pa ocistiti izlazni put za auto (ako je prosla grtalica pored, nema sansi, bude i po metar i po armiranog snijega, nista ga ne moze razbiti. I cesto, ostrugati led iznutra sa sajbe, jer cekati da ga grijanje odledi je gubitak i po sat vremena. Sjedista su kao ledenice, i volan, i mjenjac... Zato nek' je bar guzi vruce. :D
Jimmy_The_Saint

#67 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Jimmy_The_Saint »

Pa opet su i oni gore nekako živili i brez tog izuma - valjda pomoću spužvi na sjedištima i debelih gaća što je standardna solucija otkako je zime i auta.... :D
No hvala na relevantnom gledištu, to i ima nekog smisla. :)
Gorštak

#68 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Gorštak »

Iz cijele ove diskusije jedan poučan zaključak: yebo kožu na sjedištima, nepraktična skroz.
Koliko god tkanina bila hladna/vrela, ipak je ugodnija od kože.
Sarcom

#69 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Sarcom »

Al je ovih dana komplikovano ugrijati gujicu :D
ljubav_aha

#70 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by ljubav_aha »

In_side wrote:
Gorštak wrote:Mislim da griješe oni koji su pitanje shvatili kao preseravanje.
Nezahvalno je postaviti pitanje ovde, jer nikad nisi siguran na sta ce to izaci.Prema tome ja se izvinjavam sto sam pokusala na ovaj nacin privuci publicitet , a ne jednostavno dobiti informaciju.Jer valjda i zato na neki nacin ovaj forum i sluzi.

Bog vam nebi ugodio. :bih:
pusti Boga na miru :D

kupi daljinski za palenje autica,to je u mom selu normalna igrcaka,stanes pored prozora ,klik,i upalis masinu :-D
smrdljivi_grad

#71 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by smrdljivi_grad »

nisu navikli da cuju da neko ima dzipa sa kozom presvucenima sjedistima pa si sokirala malo, a mogla si vala sacekat bar -5 da se pozalis :D... problem je sto ti ikako imas auto, a ko si, sta si i kakva si, to nije vazno, oni osudjuju... f***re!!!
Gorštak

#72 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by Gorštak »

golfista wrote:
smrdljivi_grad wrote:nisu navikli da cuju da neko ima dzipa sa kozom presvucenima sjedistima pa si sokirala malo, a mogla si vala sacekat bar -5 da se pozalis :D... problem je sto ti ikako imas auto, a ko si, sta si i kakva si, to nije vazno, oni osudjuju... f***re!!!
niko nikoga ne osuđuje..ali postaviti pitanje tipa : imam kožna sjedišta nemam grijače šta da radim ?!? Takvo pitanje i zaslužuje ovakve komentare, jer što drugo ti može pasti na pamet nego da se radi o čistoj provokacii osobe upitnog rasuđiavanja i ponašanja..
Bezvezni komentari upućuju na neupućenost komentatora (da ne kažem upitnog rasuđivanja i ponašanja :-) ) koji očito nikad nisu spustili mjesto gdje noge gube svoje časno mjesto na hladnu kožu automobilskog sjedišta. :roll:

Muke isprovocirati osobe sa kompleksom niže vrijednosti. :wink:
shlauf

#73 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by shlauf »

In_side wrote:Pomoc mala, naime kozna su sjedista ali nema fabricki ugradene grijace.Sad kako ovo hladno vrijeme ide, da izvinete me se smrzne gujica :D do posla.Vidala sam ili mislim da sam vidjela da ima negdje uzeti kao sjedalicu koja je ukljuci na 12V i sluzi kao grijac ?

Savjet, ideja bilo sta . :idea:

Tnx
A šta misliš kako je nama kad nam se i muda smrzavaju osim "gujice" :mrgreen: :mrgreen:

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
In_side

#74 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by In_side »

shlauf wrote:
In_side wrote:Pomoc mala, naime kozna su sjedista ali nema fabricki ugradene grijace.Sad kako ovo hladno vrijeme ide, da izvinete me se smrzne gujica :D do posla.Vidala sam ili mislim da sam vidjela da ima negdje uzeti kao sjedalicu koja je ukljuci na 12V i sluzi kao grijac ?

Savjet, ideja bilo sta . :idea:

Tnx
A šta misliš kako je nama kad nam se i muda smrzavaju osim "gujice" :mrgreen: :mrgreen:

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:

:D :thumbup: :D
In_side

#75 Re: Ja cu se smrznuti . Help

Post by In_side »

golfista wrote:
smrdljivi_grad wrote:nisu navikli da cuju da neko ima dzipa sa kozom presvucenima sjedistima pa si sokirala malo, a mogla si vala sacekat bar -5 da se pozalis :D... problem je sto ti ikako imas auto, a ko si, sta si i kakva si, to nije vazno, oni osudjuju... f***re!!!
niko nikoga ne osuđuje..ali postaviti pitanje tipa : imam kožna sjedišta nemam grijače šta da radim ?!? Takvo pitanje i zaslužuje ovakve komentare, jer što drugo ti može pasti na pamet nego da se radi o čistoj provokacii osobe upitnog rasuđiavanja i ponašanja..
Imamo i psihologa.
Locked