Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Moderator: anex
- Nisrin
#776 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Ostat ce ljudi bez posla, mnogo ljudi koji imaju kredite i djecu! I to je drzava, nek se otvaraju kakvi hoce centri, dokel god nasi sugradjani mogu tu da rade i dobiju platu!
Moja kolegica je sad dobila manju platu nego sto je imala u Interexu prije, toliko i o Bingu, da ne kazem da ima ogroooman kredit koji je uzela uopravo zato jer je mislila da je iNterex stabilan i da ce i dalje imati dobru platu, a mozda i unapredjenje- sad je vratili na kasu!
Moja kolegica je sad dobila manju platu nego sto je imala u Interexu prije, toliko i o Bingu, da ne kazem da ima ogroooman kredit koji je uzela uopravo zato jer je mislila da je iNterex stabilan i da ce i dalje imati dobru platu, a mozda i unapredjenje- sad je vratili na kasu!
- Queen_of_hearts
#777 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Smedja kocka,isti proizvodjac,ne sjecam se naziva ,bingo oko 4 KM,konzum oko 2 KM,gledam da nije na akciji-nije,regularno.
Bingo mi jeste drazi.......ali su me poljuljali sa ovim naljepnicama,toliko neprofesionalizma........uzas.....
Bingo mi jeste drazi.......ali su me poljuljali sa ovim naljepnicama,toliko neprofesionalizma........uzas.....
- Better Man
#778 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Kod kupovine prvenstvenio gledajte uslugu i kvalitet, jer pare su vaše i vi odlučujete kome će te ih ostaviti. Kad neko spomenu jedna cijena na polici,a druga na kasi da spomenem današnji primjer. Bio u DM.u i uzimam šampon za kosu koji koristim i cijena 5,80 KM piše. Odem na kasu i otkuca mi račun kad cijena 6,30 KM. Platim ja i onda se vratim do poice da vidim da nisam šta pogrešno vidio, kad vidim cijena je 5,80 Km. Odem do kase i kažem kasiriki i ona pozva kolegicu da ode provjeriti i nakon toga mi se izvinuše i vratiše pola marke. Tako da kad vidite jednu cijenu na polici, a na kasi vam otkuca drugu, onda fino provjerite i reagujte, jer moguće da otkuca pogrešnu šifru, tj. da nije promjenila šifru.
- bach
#779 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Nisrin wrote:Ostat ce ljudi bez posla, mnogo ljudi koji imaju kredite i djecu! I to je drzava, nek se otvaraju kakvi hoce centri, dokel god nasi sugradjani mogu tu da rade i dobiju platu!
Šta je tebi jadni Senad Džabić tako loše uradio pa po Bingu pucaš iz sveg oružja?
Baš si nešto ozlojeđena?...
- JThomas
#780 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
realno, usluga i ponuda su otišle u halu time što nema više merkatora. to sad moraju priznati i najveći mrzitelji slovenaca.
- Nisrin
#781 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
bach wrote:Nisrin wrote:Ostat ce ljudi bez posla, mnogo ljudi koji imaju kredite i djecu! I to je drzava, nek se otvaraju kakvi hoce centri, dokel god nasi sugradjani mogu tu da rade i dobiju platu!
Šta je tebi jadni Senad Džabić tako loše uradio pa po Bingu pucaš iz sveg oružja?
Baš si nešto ozlojeđena?...
Hahaha ne znam ni ko je Dzabic?! Ozbiljno...nemam nikakve veze sa Bingom privatno, nego su mi Bingo i Konzum u blizini posla, pa idem u oba kad nesto treba za office...tako da sam primjetila neke stvari koje ovdje iznosim OBJEKTIVNO!
-
StupskaBitanga
#782 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Ne znam jeste li vidjeli nove pika kartice koje su istovjetne hrvatskim multiplus Card i srbijanskoj superkartici
- basicm
#783 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
U obliznjem interexu nakon preuzimanja primjetno da artikli koje koristim nestaju sa polica, a na njihovo mjesto dolaze artikli navodno domaceg porijekla, koji su ocajni.
Bojkotovao sam i ja Konzum, ali vise necu. Ici cu gdje je cistije, gdje su kvalitetnije stvari, a to Bingo sigurno nije.
Bojkotovao sam i ja Konzum, ali vise necu. Ici cu gdje je cistije, gdje su kvalitetnije stvari, a to Bingo sigurno nije.
- badalpur
#784 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
U Konzumu uglavnom kupim nekoliko artikala usput s poslu, a veće kupovine obavljam u Bingu. Međutim, danas sam bila primorana da se namirim u Konzumu i apsolutno sam šokirana. Bh. proizvode su skoro u potpunosti potisnuli
...I što mi je još gore, ispod nekih K Plus proizvoda stoji ona etiketa "Domaće"!! Ovo vjerovatno nije ništa novo, ali sam iznenađena kako nisam ranije primjetila.
-
akcija007
#785 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Vidio sam od danas te nove pika kartice. Da dizajnom su iste hrvatskom multiplus card . Koliko sam uspio cuti. Bonitentni period traje 3 mjeseca . 1 bod je 1 KM. I trebas skupiti 300 KM. Tj. 300 bodova da bi ti na kucnu adresu stigla neka knjizica s popustima. Ili bon u visini 10 ili 20 KM.
-
kakavdanakneiskustvu
#786 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
na koji fazon se kriste te pika kartice,mi u zenici nismo imali veliki merkator da bi to upratili
-
StupskaBitanga
#787 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
nema to veze nikakve sa nekadašnjim pika karticama Mercatora nego ovo je posve novi sistemkakavdanakneiskustvu wrote:na koji fazon se kriste te pika kartice,mi u zenici nismo imali veliki merkator da bi to upratili
- Nisrin
#788 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
basicm wrote:U obliznjem interexu nakon preuzimanja primjetno da artikli koje koristim nestaju sa polica, a na njihovo mjesto dolaze artikli navodno domaceg porijekla, koji su ocajni.
MA NIJE KRAJ SVIJETA- na raspolaganju imamo i Robot, Skafu, Hose, Amko
-
kakavdanakneiskustvu
#789 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
StupskaBitanga wrote:nema to veze nikakve sa nekadašnjim pika karticama Mercatora nego ovo je posve novi sistemkakavdanakneiskustvu wrote:na koji fazon se kriste te pika kartice,mi u zenici nismo imali veliki merkator da bi to upratili
kako fercera,je li komplikovano?
-
StupskaBitanga
#790 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
kakavdanakneiskustvu wrote:na koji fazon se kriste te pika kartice,mi u zenici nismo imali veliki merkator da bi to upratili
akcija007 wrote:Vidio sam od danas te nove pika kartice. Da dizajnom su iste hrvatskom multiplus card . Koliko sam uspio cuti. Bonitentni period traje 3 mjeseca . 1 bod je 1 KM. I trebas skupiti 300 KM. Tj. 300 bodova da bi ti na kucnu adresu stigla neka knjizica s popustima. Ili bon u visini 10 ili 20 KM.
-
kakavdanakneiskustvu
#791 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
StupskaBitanga wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:na koji fazon se kriste te pika kartice,mi u zenici nismo imali veliki merkator da bi to upratiliakcija007 wrote:Vidio sam od danas te nove pika kartice. Da dizajnom su iste hrvatskom multiplus card . Koliko sam uspio cuti. Bonitentni period traje 3 mjeseca . 1 bod je 1 KM. I trebas skupiti 300 KM. Tj. 300 bodova da bi ti na kucnu adresu stigla neka knjizica s popustima. Ili bon u visini 10 ili 20 KM.
- saiks
#792 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Pa da,kad se taj isti kplus proizvodi u BiH,ali pod imenom Kplus. Okreni etiketu i vidjet cesbadalpur wrote:U Konzumu uglavnom kupim nekoliko artikala usput s poslu, a veće kupovine obavljam u Bingu. Međutim, danas sam bila primorana da se namirim u Konzumu i apsolutno sam šokirana. Bh. proizvode su skoro u potpunosti potisnuli...I što mi je još gore, ispod nekih K Plus proizvoda stoji ona etiketa "Domaće"!! Ovo vjerovatno nije ništa novo, ali sam iznenađena kako nisam ranije primjetila.
-
the_stick
#793 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
temu zaposjeli konzumoljupci, a parole isto fahrine predizborne... nije da konzum valja, al' sto je bingo looooosssssss......
-
Naslovnica
#794 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Ne sjećam se kada sam zadnji put nešto kupio u Konzumu, fakat.
Kod nas u B-Fazi postoje 3 Konzuma u krugu od 100 metara, ali većinu svojih para ostaljamo u Bingu i Penniju na Alipašinom.
Kod nas u B-Fazi postoje 3 Konzuma u krugu od 100 metara, ali većinu svojih para ostaljamo u Bingu i Penniju na Alipašinom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#795 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
lako je vama kad je blizu
inače kad odem u bingo da kupim jaja i kobasice
vratim se s spremnikom za CDove i džemperom
neki dan mi u konzumu lik umjesto 9 i 85 vrati desetku
il je lijeno ili nemaju sitno
inače kad odem u bingo da kupim jaja i kobasice
vratim se s spremnikom za CDove i džemperom
neki dan mi u konzumu lik umjesto 9 i 85 vrati desetku
il je lijeno ili nemaju sitno
- bogumila
#796 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
ja redovno to radim u svakom marketu. skinem ako treba 50 kila stvari i namjerno ih ostavljam onda po podu i svuda gdje najvise smetaju (te skinute) i gdje ce neko morat doc da to ponovo slaze. ako ne dodje jos bolje. ako su blizu radnici trazim da oni poskidaju i da mi otvore. ili da mi donesu nesto sto fali tu a znam da ima. tipa "crveni" milkos ili manje pakovanje plavog megle itd.Država wrote:Psiho-trikovi KONZUM-a: Kako se u BiH obmanjuju kupci da ne kupe domaće mlijeko?!
Naizgled nevažan, ali zapravo vrlo mudar trik Konzumovih aranžera, itekako utiče na svijest kupaca, tvrdi čitatelj koji je po zanimanju psiholog i koji nudi svoje objašnjenje…
Trgovački lanac Konzum predstavlja veliki problem za bosanskohercegovačke proizvode, jer im daje manje atraktivna mjesta na policama, ili ih u potpunosti potiskuje uvoznim artiklima, upozoravaju domaći proizvođači u BiH već godinama, ali vlasti ne čine ništa da im pomognu, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).
Na fotografiji koju je redakciji Patrie poslao čitatelj prikazan je paket neotvorenog mlijeka sarajevske mljekare „Milkos“, koji je poklopljen sa Konzumovim mlijekom.
Ovo je naizgled nevažan, ali je zapravo vrlo mudar trik Konzumovih aranžera, tvrdi čitatelj, koji uz to dodaje da je psiholog, i da su u praksi ove metode utjecaja na svijest kupaca itekako rasprostranjene i uspješne.
U slučaju koji je prikazan na fotografiji, da bi kupac došao do Milkosovog mlijeka, prvo mora skinuti Konzumovo mlijeko, otvoriti kartonski paket, pa tek onda doći do mlijeka bh. proizvođača.
– Svjesni su iz Konzuma da najveći broj kupaca to neće uraditi, već će uzeti mlijeko do kojeg mu je lakše doći – tvrdi ovaj psiholog.
Ovo je samo jedan od trikova trgovačkog lanca Konzum, kojim guši bh. privredu, prenosi NAP.
-
the_stick
#797 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Naslovnica wrote:Ne sjećam se kada sam zadnji put nešto kupio u Konzumu, fakat.
kada je tek konzum preuzeo merkator i dp, izrazio sam zelju za bojkotom, ali sam se bojao da to nece biti moguce... mjesecima kasnije, ispostavlja se da je ipak puno lakse nego sam mislio... Amko, Bingo, Hose, dm, pa i lokalni granap su postali mjesta gdje trosim svoje pare... u Konzum udjem samo kada moram... ako neko hoce da tvrdi da je Konzum veca sminka od ovih navedenih, podsjetiti cu samo su se prosle zime u Konzumu prodavali drva i cumur u vrecama (mozda i ove zime - ne znam, nisam bio)...
sto se tice price ljudi ce ostati bez posla ako Konzum propadne - moze proci samo kod onih koji ne znaju kako funkcionise maloprodajno trziste... velicinu trzista odredjuje broj potrosaca i njihova kupovna moc, i shodno tome se otvaraju maloprodajni objekti da zadovolje tu potrebu... ako na nekom podrucju ima previse maloprodajnih objekata, trziste (manjak prodaje) ce ucinit da se neki od tih objekata zatvore... ako je broj objekata adekvatan potrebama trzista, zatvaranje konzuma (recimo zbog bojkota), ce dugorocno rezultirati u tome da ce neko drugi zauzeti njegovo mjesto...
ako je iko kriv za eventualni gubitak radnih mjesta, to je sam konzum... situacija u kojoj oni u razmaku od 100 metara imaju po 3-5 marketa je neodrziva - sami sebi kanibaliziraju prodaju... da ne govorim tek o situaciji u kojoj su dva ogromna super marketa jedan do drugog, a oba konzum (bivsi merkator i konzum koreja)... sa bojkotom ili bez, konzum ce neminovono morati zatvoriti dio objekata, jer sa aspekta operativnih troskova nema logike imati market do marketa (to mozda moze proci zelji sa cevabdzinicom do cevabdzinice)...
od prijatelja koji rade u veleprodaji, tj. snabdijevaju maloprodaju, svakodnevno cujem kako njihov promet sa konzumom pada, a sa svim ostalima raste (tj. nivo veleprodaje ostaje isti, samo je drugacije rasporedjen po maloprodajnim lancima)... sto dalje govori u prilog onome sto sam ranije rekao - maloprodajno trziste je toliko koliko je, i nece se promijeniti ako konzum propadne ili poraste... broj konzuma ili generalno maloprodajnih objekata u gradu ili nekom naselju, nece uticati na to koliko ljudi kupuju sampona ili tjestenine...
- Skyfox
#798 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
edit:
Tek vidjeh da je neko vec spomenuo nove Pike
- Ciprol
#799 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
ima i Amko na MojmiluNaslovnica wrote:Ne sjećam se kada sam zadnji put nešto kupio u Konzumu, fakat.
-
StupskaBitanga
#800 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
ali im web ne radiSkyfox wrote:edit:
Vjerovatno će ovo biti uvezano sa Gazpromom kao u Srbiji