objasnili zasto su to uradili i meni se javno izvinili
kao i zasto su banovali magnifica
Nisu Stelu ni Aminu ni ostale produkte kosmopolitskog duha tvogaake wrote:to je moguce samo kada bi mi se moderator ili moderatori koji su marljivo radili na bespotrebnom brisanju apsolutno neuvredljivih tema,
objasnili zasto su to uradili i meni se javno izvinili![]()
kao i zasto su banovali magnifica
kao što je i očigledna porukameni nisu potrebne ni stela, ni amina
to je sa vase strane uzgajano, to je ocigledno
ake wrote:normalno da je ocigledna, ja nisam licemjer, kazem tacno sta mislim
bio si mi forumski jarantu bi mogli procitati kako nema problema izmedju npr livadica i aketa sa jedne strane,
i manijaka i victory-ija sa druge strane
svi slozni, nrp meni se victory obraca sa ake jarane
doduse tada nije jos bijo mp3-ica celebrity
p.sPečenje vola uz "srpske heroje"
6. januar 2005. | 13:38 | Izvor: Beta, Radio 021
Novi Sad -- Stanovnici rubnih novosadskih naselja Klisa i Vidovdansko peku vola na ražnju na Badnji dan, pesme o haškim optuženicima.
To je tradicija uspostavljena pre petnaestak godina. Kako su organizatori rekli, vo je težak 650 kilograma, plaćen je 900 evra i biće utrošeno pet metara drva da se ispeče. Oni su naveli da će za loženje Badnjaka večeras biti utrošeno 30 metara drva.
Organizatori su kazali da ove godine neće biti tradicionalnog ispaljivanja buradi u vazduh za Badnje veče. Reč je o limenim buradima za naftu od 200 litara, koje su organizatori ranijih godina punili karbitom, zatim palili fitilj, nakon čega bi burad odletela u vazduh pedesetak metara.
Prošle godine jedno bure je nakon ispaljivanja palo na dalekovod, što je prouzrokovalo nestanak struje u tom delu grada. Tada je novosadska policija privela nekoliko osoba koje su palile burad i pucali na Badnje veče.
Predsednik Mesne zajednice "Klisa" Nedeljko Savić rekao je novinarima da MZ ne učestvuje u organizaciji proslave, već se građani "spontano okupljaju". Srpska pravoslavna crkva u više navrata je saopštila da ispaljivanje buradi, pucanje iz pištolja i bacanje petardi nemaju nikakve veze sa simbolikom Božića.
Kao i prethodnih godina, i ove godine građane će na Klisi zabavljati jedan od orkestara iz Republike Srpske, koji će izvoditi izvorne narodne pesme i takozvane "ojkače". Glavni motivi tih pesama su ratovi u prošloj deceniji na prostoru bivše Jugoslavije, a u pesmama se slave haški optuženici Radovan Karadžić i Ratko Mladić.
U okviru slavlja, pet-šest mladića svake godine među okupljenim građanima jašu konje i to bez sedla. Građanima se besplatno služe pivo, rakija i sokovi, a organizatori, njih desetak, kazali su da su novac prikupili sami, kao i svake godine, i da ih je ove godine proslava koštala oko 2.500 evra.
Za večeras policiji nije prijavljeno nijedno javno okupljanje građana na kome će se spaljivati badnjaci, kažu u SUP-u Novi Sad. Međutim, kako je saopšteno Radiju 021 policija ipak očekuje da će kao i godinama ranije veći skup građana biti na Klisi. Policija zbog toga apeluje na gradjane da večeras ne koriste pirotehnička sredstva, pucaju u vazduh ili uz pomoć karbita dižu u vazduh buriće pošto su sve to krivična i prekršajna dela.
Protivpožarna policija posebno apeluje na sve Novosađane da obrate pažnju prilikom spaljivanja badnjaka kako ne bi došlo do izazivanja većih požara. Radiju 021 je u policiji rečeno i da se nadaju da će Badnje veče proći mirno kao i novogodišnja noć.