Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- karanana
#926 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
naravno da se ove sitne stvari mogu popraviti, ja crtanjem trake kroz raskrsnicu, ja sirenjem i fizickim ispravljanjem kolovoza. sta im je falilo da, kad su prije 4 godine radili generalku na glavnoj cesti isprave ove krive drine i da malo ukradu i od trotoara ondje na malti koji je ionako veoma sirok, i da ona cesta ne krivuda na sred raskrsnice onoliko.
a ovako, malo malo pa se neko zabije u onu ogradu na stanici i sa jedne i sa druge strane. jednom ce pokupiti i ljude koji cekaju tramvaj.
a ovako, malo malo pa se neko zabije u onu ogradu na stanici i sa jedne i sa druge strane. jednom ce pokupiti i ljude koji cekaju tramvaj.
- atko
#927 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Isto ne kontam zasto redaju sahtove po ulicama i to bas na dijelove preko kojih idu tockovi, pa moras jal da prelazis u tudju traku jal da izljeces na samu ivicu puta kao npr kad ides drinskom to je vazda veleslalom
zar se nisu sahtovi mogli podstaviti uz sami put ili na plocniku ... ovako se sve i jedan iskrive od udara vozila ili ih kradu pa ljudi izvaljuju tockove 
-
d2
#928 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
majstore, otvori zadnja da udjemo

jaran slikao, ne hvalite mene

jaran slikao, ne hvalite mene
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#929 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ne bih se složio da je stanica na nezgodnom mjestu! Ta stanica je tu decenijama pa nikad nije bilo toliko izlijetanja automobilima na istu.Cafe Camargue wrote:Ova stanica je na stvarno nezgodnom mjestu, na ovoj raskrsnici gubi se pravac, tako da iz krajnje lijeve trake (nema skretanja za lijevo) obično idete pravo u stanicu pa se desi da ako vozač u srednjoj traci bude nepažljiv, možete lako završit ovako kao i ovaj u Golfu. Vjerovatno je alkohol u pitanju, pa ga malo prenijelo. Nadam se da je živ.
Problem je u vozačima ili "vozačinama" kojima je okuka od 15-ak stepeni nepremostiva prepreka! Vozim stalno i to mi se nikad ne dešava.
Problem su kreteni kojih je pun grad i neispravna vozila. Problem je u nedostatku elementarne vozačke a i svake druge kulture i papanski mentalitet.
Ako je nekome onakva okuka problem, onda bolje da i ne sjeda za volan!
- Skyfox
#930 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@d2
slike su za "pohvalit"
nije mi jasno kako su napravili lancani u tako uskoj ulici gdje svi mile i to da su 2 busa ucestvovala???
slike su za "pohvalit"
nije mi jasno kako su napravili lancani u tako uskoj ulici gdje svi mile i to da su 2 busa ucestvovala???
-
riko-ga
#931 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Slazem se sa postom iznad.Meni je naprimjer to bio problem kad sam tek bio polozijo ali sam uvijek tu smanjivo brzinu.Sad kad sam kao iskusan ne smanjujem ali i ne idem 100km/h vec normala a ovi sto glume Sumahera njima ni autoput nije ravan.
- Skyfox
#932 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
najbolje je tu usporiti jer mi se desavalo par puta da se neko debelo ubaci u traku i ako si u brzini tesko je odreagovati trebali bi preko raskrsnice izvuci isprekidanu liniju!!!karanana wrote:ovo na malti je problem i za trijezne. za mene recimo manje sa ove strane koja ide prema centru, medjutim sa druge strane kada idete prema ilidzi i kada prodjete semafor, kolovoz odmah ispred zgrade mobil medije "neprirodno" krivuda, i iako tuda prodjem 2-3 puta dnevno, uvijek imam problem da ostanem u svojoj traci jer je tesko ocijeniti gdje se traka nastavlja nakon raskrsnice. a vidio sam mnogo puta da ljudi ulete nehoticno iz jedne trake u drugu zbog ovog.
hvala vam dragi saobracajni inzinjeri.
Jucer vozim od Stupa prema Ilidzi nigdje nikog samo ja i jos neki lik on u krajnjoj desnoj ja u lijevoj. Prestojavam se u srednu za autoput kad krajickom oka vidim da i on krece u srednju naravno bez zmigavca i u zadnji tren se povucem...
Da je bilo prometa pa hajd nego nigdje nikog oko nas kilometrima i u mene se zaljece...
- slavkoimamodilera
#933 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Pa tek na slikama vidim... ovi su drotovi i ovaj odatijebemve izgleda bili parkirani!!Skyfox wrote:@d2
slike su za "pohvalit"![]()
- Skyfox
#934 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
fakatslavkoimamodilera wrote:Pa tek na slikama vidim... ovi su drotovi i ovaj odatijebemve izgleda bili parkirani!!Skyfox wrote:@d2
slike su za "pohvalit"![]()
nije mi jasno kako su napravili lancani u tako uskoj ulici gdje svi mile i to da su 2 busa ucestvovala???![]()
![]()
dumb
-
dimu
#935 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
jebga kad je toliko tesko obiljeziti trake u raskrsnici... ne moraju crtati pune ili isprekidane crte, ali onih par "tacaka", cisto radi orijentacije se mogu staviti...karanana wrote:ovo na malti je problem i za trijezne. za mene recimo manje sa ove strane koja ide prema centru, medjutim sa druge strane kada idete prema ilidzi i kada prodjete semafor, kolovoz odmah ispred zgrade mobil medije "neprirodno" krivuda, i iako tuda prodjem 2-3 puta dnevno, uvijek imam problem da ostanem u svojoj traci jer je tesko ocijeniti gdje se traka nastavlja nakon raskrsnice. a vidio sam mnogo puta da ljudi ulete nehoticno iz jedne trake u drugu zbog ovog.
hvala vam dragi saobracajni inzinjeri.
a mislim da bi ove ograde trebalo ubuduce praviti od betona, da bolje upiju ove golfove
- VR6
#936 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Jao cuda nevidjenog i udesa, sta je bilo tom vozacu busa, jel pijan pa nije vidio aute ispred.
Pa ne vozi se tu 300 nasat, ne sjecam se da sam ikad vidio udes u toj ulicici...
Pa ne vozi se tu 300 nasat, ne sjecam se da sam ikad vidio udes u toj ulicici...
- Cholina_Lokica
#937 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ovo busu malo smetali ovi sto stoje... pa poguro, dosadilo covjeku da samo onko stoji 
svsta ces vidjeti
svsta ces vidjeti
- atko
#938 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Pa dobro ih je ovaj majstor nanizo ko da je nekad vozio grtalicu
prvi bus - grasovo vozilo (drzavna firma)
policija - drzavno vozilo
Dzip - diplomatsko vozilo (drzavnim parama placeno)
bus - grasovo vozilo (drzavna firma)
Znaci nikome nista ... sve cemo to mi poplacati
prvi bus - grasovo vozilo (drzavna firma)
policija - drzavno vozilo
Dzip - diplomatsko vozilo (drzavnim parama placeno)
bus - grasovo vozilo (drzavna firma)
Znaci nikome nista ... sve cemo to mi poplacati
- slavkoimamodilera
#939 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Pa vjerovatnije je valjda da je ovaj prvi rikvercov'o, nego da ih je onaj drugi naslagao majku mu...
Auto s diplomatskim tablama drzavnim parama placen?
Otkad pasa moj? 
Auto s diplomatskim tablama drzavnim parama placen?
-
vnm
#940 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
covjek je mislio drzavne pare druge drzaveslavkoimamodilera wrote:Auto s diplomatskim tablama drzavnim parama placen?Otkad pasa moj?
- VR6
#941 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Dosta auta sa dipl. tablama je privatno...vnm wrote:covjek je mislio drzavne pare druge drzave
- atko
#942 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Jarane bas si bukvalac... pa svako vidi da je vjerovatnije da je prvi rikvercovo, jer je zadni samo prislonjen ... mislim znam da volis glumiti najzajebanijeg eksperta na forumu al ohani malo ziv bio nije poneta u uvidjajuslavkoimamodilera wrote:Pa vjerovatnije je valjda da je ovaj prvi rikvercov'o, nego da ih je onaj drugi naslagao majku mu...![]()
Auto s diplomatskim tablama drzavnim parama placen?Otkad pasa moj?
Za auto sa CD tablama, jest ima ih dosta privatnih, ali ova malo bjesnija obicno nisu
- slavkoimamodilera
#943 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
A ti bas volis biti najveci kontras... za rikvercovanje nisam tebe prokomentarisao vec nekog ranije ko je pitao pa koliko je brzo morao ici da ih nabije onako...atko wrote:Jarane bas si bukvalac... pa svako vidi da je vjerovatnije da je prvi rikvercovo, jer je zadni samo prislonjen ... mislim znam da volis glumiti najzajebanijeg eksperta na forumu al ohani malo ziv bio nije poneta u uvidjajuslavkoimamodilera wrote:Pa vjerovatnije je valjda da je ovaj prvi rikvercov'o, nego da ih je onaj drugi naslagao majku mu...![]()
Auto s diplomatskim tablama drzavnim parama placen?Otkad pasa moj?
Za auto sa CD tablama, jest ima ih dosta privatnih, ali ova malo bjesnija obicno nisu
Drugo i da nije privatni auto nije ga nasa drzava platila, vec drzava cijeg je dipl. predstavnistva auto, prema tome ne provaljuj se vise ziv bio...
-
malizeleni
#944 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Legenda. Uvijek me strah bilo stajat na toj tramvajskoj, samo sam cekao da se neki hajvan zaleti pa se sjebe kad vidi da u blagoj ljevoj krivini mora motat u desno da bi pogodio svoju traku. Hajd sto je pozitivno, jedan g2d manje na cestiVR6 wrote:Evo ga jos jedan, uslikah prije 20-ak min, tramvajska stanica preko puta Mobil Medie, smijer ka gradu...
http://img391.imageshack.us/img391/9569/golfkraserlb2.jpg
-
kijameta
#945 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Upravo tako,stanica je tu 40-ak godina a tek u zadnjih 2-3 godine se mahnitovi zabijaju u nju.Prosao sam tim mjestom jedno milijun puta u zivotu,doslovno. I nikad u njoj nisam vidio nikakav problem,jer ona to i nije za prosjecnog ali treznog vozaca,koji vozi gradskom brzinom 50-70 kilometara na sat. A za ispodprosjecne vozace,pijane,drogirane i one koju jure 100 i vise,naravno da je problem.Ne samo ta raskrsnica,nego sve raskrsnice svijeta. To je samo odraz nedostatka saobracajne i bilo kakve druge kulture,papanski mentalitet.Kao sto je i receno gore.Romeo 80 wrote:Ne bih se složio da je stanica na nezgodnom mjestu! Ta stanica je tu decenijama pa nikad nije bilo toliko izlijetanja automobilima na istu.Cafe Camargue wrote:Ova stanica je na stvarno nezgodnom mjestu, na ovoj raskrsnici gubi se pravac, tako da iz krajnje lijeve trake (nema skretanja za lijevo) obično idete pravo u stanicu pa se desi da ako vozač u srednjoj traci bude nepažljiv, možete lako završit ovako kao i ovaj u Golfu. Vjerovatno je alkohol u pitanju, pa ga malo prenijelo. Nadam se da je živ.
Problem je u vozačima ili "vozačinama" kojima je okuka od 15-ak stepeni nepremostiva prepreka! Vozim stalno i to mi se nikad ne dešava.
Problem su kreteni kojih je pun grad i neispravna vozila. Problem je u nedostatku elementarne vozačke a i svake druge kulture i papanski mentalitet.
Ako je nekome onakva okuka problem, onda bolje da i ne sjeda za volan!
- atko
#946 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Za rikvercovanje povlacim recenicu u rikverc ako se nije odnosilo na meneslavkoimamodilera wrote: A ti bas volis biti najveci kontras... za rikvercovanje nisam tebe prokomentarisao vec nekog ranije ko je pitao pa koliko je brzo morao ici da ih nabije onako...
Drugo i da nije privatni auto nije ga nasa drzava platila, vec drzava cijeg je dipl. predstavnistva auto, prema tome ne provaljuj se vise ziv bio...
Za dipl. auto svejedno neko ce ga platiti ko ga nije vozao i razbio ... mi izgleda ako dvije prgovorimo trecu se moramo pobiti
- slavkoimamodilera
#947 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Al nece drzava...atko wrote:Za rikvercovanje povlacim recenicu u rikverc ako se nije odnosilo na mene![]()
Za dipl. auto svejedno neko ce ga platiti ko ga nije vozao i razbio ... mi izgleda ako dvije prgovorimo trecu se moramo pobitipa valjal to tako slavkane
Pa valja, sto ne valja... ja se volim pobit, ja sam ti pravo zajeban inace... evo pitaj ove sa kuglanja, ja kad bacim kuglu, svi se razbjeze...
- bpsang
#948 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@ atko
@ slavkoimamodilera
Ako mi zakljucaju temu smatram vas dvojicu za zachatavanje i nedisciplinu
@ slavkoimamodilera
Ako mi zakljucaju temu smatram vas dvojicu za zachatavanje i nedisciplinu
- karanana
#949 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
e da vas pitam....ko placa stetu koju ove lole pocine na drustvenoj imovini?
recimo zabije se u banderu i razjebe rasvjetu, zabije se i polomi semafor, polomi onu ogradu na stajalistu.....? ona ograda je pravo skupa jer je aluminijska, ja mislim da je nekoliko hiljada. mogu jedno 4 G2 kupit u njemackoj za tu stetu. u nas na pijaci bi mogo jedno pola G2 88 godiste lkupit doduse.
recimo zabije se u banderu i razjebe rasvjetu, zabije se i polomi semafor, polomi onu ogradu na stajalistu.....? ona ograda je pravo skupa jer je aluminijska, ja mislim da je nekoliko hiljada. mogu jedno 4 G2 kupit u njemackoj za tu stetu. u nas na pijaci bi mogo jedno pola G2 88 godiste lkupit doduse.
- Skyfox
#950 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa svi mi porezni obaveznicikaranana wrote:e da vas pitam....ko placa stetu koju ove lole pocine na drustvenoj imovini?
.
jer se to placa iz budzeta koji opet plazamo indirektno mi