Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ranger

#651 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

vidi ti si vozio 40kmh na sat i da si uradio u betonski zid mislim da bi ti samo manja materijalna steta bila na autu mislim manja od smrskanog ili probijenih soversajbi a oni kreteni voze po 150 i on kad spuca u beton odbit ce se od njeg i zavrsiti 200 m nize
joj legende.... samo manja materijalna steta?!!? :thumbup: :run:
d2

#652 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by d2 »

ja sam spucao tamica koji je stajao golfom sa oko 10 na sat... 1050 KM štete na autu...
Amazonka27

#653 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Amazonka27 »

d2 wrote:ja sam spucao tamica koji je stajao golfom sa oko 10 na sat... 1050 KM štete na autu...
:sad:
VR6

#654 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Joj veceras ludo u gradu, isao sam se vozikati jedno sat vremena, za to vrijeme vidjeh jedno 7-8 prolazaka kroz crveno - onako nepotrebnih.

Naletih i na udes kod Villa parka, 3-4 auta se naredali jedan u drugi, kad sam drugi krug prolazio bila je i hitna tu.

Ne bi rekao da je nesto ozbiljno...

Image

Na vrhu kolone crveni taksi, garant lik stao musteriji i ovi se zaredali. Tamo dalje kod elektroprivdere lik sa golfom 2, smijer ka gradu, glupirao se nesto, izbacilo ga u srednjoj traci, stisnuo kocnicu, proletio skroz lijevo tamo ka tramvajskim sinama i ostao okrenut u smjeru Ilidze. No odmah se vratio na cestu i nastavio voznju, mozda je sjebao gume il nesto dole, no mogao je nastaviti. Sreca nije pokupio nikog usput. Sve pomahnitalo...

Vidjeh i radare na dvije nove lokacije, smijer grad, prije Zemljaskog muzeja na onom semaforu stoje, a ljude skrecu tamo desno na onaj dio gdje nema bankine zbog pjesackog prelaza. Da ne povjerujes. Drugi radar vidjen na ravnici pored Termalne rivijere Ilidza. Tako pazljivo...
AdnanSA

#655 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

VR6 wrote:Joj veceras ludo u gradu, isao sam se vozikati jedno sat vremena, za to vrijeme vidjeh jedno 7-8 prolazaka kroz crveno - onako nepotrebnih.

Naletih i na udes kod Villa parka, 3-4 auta se naredali jedan u drugi, kad sam drugi krug prolazio bila je i hitna tu.

Ne bi rekao da je nesto ozbiljno...

Image

Na vrhu kolone crveni taksi, garant lik stao musteriji i ovi se zaredali. Tamo dalje kod elektroprivdere lik sa golfom 2, smijer ka gradu, glupirao se nesto, izbacilo ga u srednjoj traci, stisnuo kocnicu, proletio skroz lijevo tamo ka tramvajskim sinama i ostao okrenut u smjeru Ilidze. No odmah se vratio na cestu i nastavio voznju, mozda je sjebao gume il nesto dole, no mogao je nastaviti. Sreca nije pokupio nikog usput. Sve pomahnitalo...

Vidjeh i radare na dvije nove lokacije, smijer grad, prije Zemljaskog muzeja na onom semaforu stoje, a ljude skrecu tamo desno na onaj dio gdje nema bankine zbog pjesackog prelaza. Da ne povjerujes. Drugi radar vidjen na ravnici pored Termalne rivijere Ilidza. Tako pazljivo...
Nebih se vozikao po gradu bez nekog posebnog raloga. Da mi neko da super auto i plati me 100 maraka po satu i kaze idi vozaj se po Sarajevu ja nebih.
Ne kontam šta je to intewresanto sjesti u auto i vozati se po gradu???
Može li mi neko od poznavalaca objasniti šta je gušt u tom činu pa ako je to super možda da se i ja priključim.
amrica

#656 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

Ja placam litar 95-ice 2,16-2,20 KM, gradske voznje trosi oko 10l/h, ooops, nije mi ni na kraj pameti vozati se 'nako.

A pogotovo navece, koliko imam sansi vidjeti "nesto" isto koliko imam sansi postati zrtva "neceg' slicnog...
VR6

#657 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

AdnanSA wrote:Nebih se vozikao po gradu bez nekog posebnog raloga. Da mi neko da super auto i plati me 100 maraka po satu i kaze idi vozaj se po Sarajevu ja nebih. Ne kontam šta je to intewresanto sjesti u auto i vozati se po gradu??? Može li mi neko od poznavalaca objasniti šta je gušt u tom činu pa ako je to super možda da se i ja priključim.
Ne mogu ti ja to objasniti ak sam ne znas. Meni auto znaci malo vise od prevoznog sredstva i to je to. Merak mi se provozati navecer kad je grad poluprazan kad nema guzve, cuti malo zvuk motora koji se odbija od okolne zgrade, pucanje iz auspuha kad presaltam, uletiti u par krivina malo brze - kao vijecnica, nekad se i lagano poganjati sa nekim sa semafora. Vjeruj mi ima dosta likova koji se vozaju svako vece, od onih sa 90-ak KS, pa do onih sa skoro 300 KS. Toliko ih cesto vidjam, da vec znam i koliko ko dobro vozi, ko pravi sranja u prometu, ko ne. Ja mjesecno samo na neobavezna vozanja potrosim oko 200 KM za gorivo i ne zalim ni marke. Evo veceras sam presao 60-ak km neobaveznog vozanja. Auto mi ne trosi puno, oko 9-9.5 l. Privatni auto sam i uzeo najvise iz zabave, jer skoro uvijek imam neki sluzbeni pri ruci. Da ima u okolici neka staza na koju mozes otici i voziti, ja bi tamo bio sigurno 1-2 mjesecno. Meni je to nevjerovatan merak, osmjeh od uha do uha :D Shvatio to neko ili ne, apsolutno mi je nebitno...
Cafe Camargue

#658 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cafe Camargue »

VR6 wrote:
AdnanSA wrote:Nebih se vozikao po gradu bez nekog posebnog raloga. Da mi neko da super auto i plati me 100 maraka po satu i kaze idi vozaj se po Sarajevu ja nebih. Ne kontam šta je to intewresanto sjesti u auto i vozati se po gradu??? Može li mi neko od poznavalaca objasniti šta je gušt u tom činu pa ako je to super možda da se i ja priključim.
Ne mogu ti ja to objasniti ak sam ne znas. Meni auto znaci malo vise od prevoznog sredstva i to je to. Merak mi se provozati navecer kad je grad poluprazan kad nema guzve, cuti malo zvuk motora koji se odbija od okolne zgrade, pucanje iz auspuha kad presaltam, uletiti u par krivina malo brze - kao vijecnica, nekad se i lagano poganjati sa nekim sa semafora. Vjeruj mi ima dosta likova koji se vozaju svako vece, od onih sa 90-ak KS, pa do onih sa skoro 300 KS. Toliko ih cesto vidjam, da vec znam i koliko ko dobro vozi, ko pravi sranja u prometu, ko ne. Ja mjesecno samo na neobavezna vozanja potrosim oko 200 KM za gorivo i ne zalim ni marke. Evo veceras sam presao 60-ak km neobaveznog vozanja. Auto mi ne trosi puno, oko 9-9.5 l. Privatni auto sam i uzeo najvise iz zabave, jer skoro uvijek imam neki sluzbeni pri ruci. Da ima u okolici neka staza na koju mozes otici i voziti, ja bi tamo bio sigurno 1-2 mjesecno. Meni je to nevjerovatan merak, osmjeh od uha do uha :D Shvatio to neko ili ne, apsolutno mi je nebitno...
Ima ljudi koji te razumiju :thumbup:
Neelix

#659 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

bice i bandera koje ga razumiju, polako :D
AdnanSA

#660 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

VR6 wrote:
Nakon petnaest godina za volanom i mnogo mnogo kilometara po raznim evropskim cestama za mene jednostavno nema uzivanja.
Pogotovo šta svaki dan pređem 50 km po Sarajevu u službene svrhe nakon toga samo bi se sklonio sa ceste.
Eh da ima kakva staza pokazao bi ti par trikova.... :D :D :D :D :D
Naime posjedovao sam i ja ponešto zabavno 323 turbo 16V full time 4wd.
Judge_Dread

#661 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:21, edited 1 time in total.
delightful

#662 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by delightful »

vr6, neelix, chuchumba, opemene.
sanyava, prije nego sto se narugas necemu, razmisli malo, mozda GUGLO da provrtis, da vidis sta je pisac otijo rijet :roll:
d2

#663 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by d2 »

Judge_Dread wrote:
VR6 wrote: Na vrhu kolone crveni taksi, garant lik stao musteriji i ovi se zaredali.
Moze li iko ovi taxistima stati u kraj. Oni fakat ko kamikaze staju svugdje gdje im se cefne, naglo koce ne koriste ili rjetko koriste zmigavce kad staju da bi pokupili musteriju. Al prestrasno kako oni rade zaustavljanje i skretanje vozila. Ono ko bogom dano se ponasaju. Ja bi uveo propis da se ne moze stati ako nema bus prosirenje ili bilo kakvo drugo prosirenje.
Isti je slucaj kad izlazi musterija, ustvari i gore. Stane 3 metra prije trolejbuske stanice da guzicar od musterije ne bi prosetao 3 metra.
:x :x :x
tacno, nikada ne razmisljaju gdje ce stati
Neelix

#664 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

a nisu samo oni. ima tome par mjeseci, stojim na semaforu kod remize u smjeru prema ilidzi, i krecemo, ispred mene astra, zena neka vozi...valjda je na tramvajskoj ugledala nekog poznatog, i dok svi oko nje, ukljucujuci i mene iza nje, ubrzavaju, ona na kocnicu :shock: falila su 2 centa da je spucam ozada. i tu stala, upalila sva 4m dok jos neka zenturaca nije usla u auto :x
d2

#665 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by d2 »

meni lola veceras zakoci na trepcuce zeleno... sekunda je faila da ga poljubim...grrrrrrr
jennisjoplin

#666 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by jennisjoplin »

d2 wrote:meni lola veceras zakoci na trepcuce zeleno... sekunda je faila da ga poljubim...grrrrrrr
de jaro pazi malo, mogao bi sjebat čo'eku auto :lol: , šalu na stranu jeli opet oko skenderije ili marijin dvora to bilo?
potpuni stranac

#667 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by potpuni stranac »

Neelix wrote:bice i bandera koje ga razumiju, polako :D
da, onih bandera koje iskacu na cestu, i to, gle cuda, bas u trenutku kad "savjesni vozaci" naiđu. :lol:
potpuni stranac

#668 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by potpuni stranac »

Neelix wrote:a nisu samo oni. ima tome par mjeseci, stojim na semaforu kod remize u smjeru prema ilidzi, i krecemo, ispred mene astra, zena neka vozi...valjda je na tramvajskoj ugledala nekog poznatog, i dok svi oko nje, ukljucujuci i mene iza nje, ubrzavaju, ona na kocnicu :shock: falila su 2 centa da je spucam ozada. i tu stala, upalila sva 4m dok jos neka zenturaca nije usla u auto :x
pa kakva je bila, mislim na izgled i tako to. :D
AdnanSA

#669 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Jutros na Pofalićima oko 02:00 težak sudar Mercedesa W123 coupe i mercedesa S klase diplomatskih tablica izgleda slovenačke ambasade u BiH.
Vozač iz W123 teško povrijeđen a diplomate su prošle bez ozbiljnijih povreda, obzirom da su se vozili u predzadnjoj S klasi ništa čudno. Jutros sam vidio taj CD Mercedes na pofalićima prilično razbijen sprijeda i čuvaju ga dva policajca,tablice skinute ali ima naljepnica CD.
Navodno diplomate skrivile nesreću.
Imaće šta ambasadorica objasniti šefu danas kad joj dođe šta je se to jutors dogodilo...
van Basten

#670 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by van Basten »

nisu diplomate, nego diplomata (jednina). Diplomatkinja tačnije (femininum). Ostalo što je napisano je ok
burekodsira

#671 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by burekodsira »

to ona dodikova jaranica
AdnanSA

#672 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Da nije Nataša Vodišek???
d2

#673 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by d2 »

jennisjoplin wrote:
d2 wrote:meni lola veceras zakoci na trepcuce zeleno... sekunda je faila da ga poljubim...grrrrrrr
de jaro pazi malo, mogao bi sjebat čo'eku auto :lol: , šalu na stranu jeli opet oko skenderije ili marijin dvora to bilo?
nije vala, kod as marketa, trepce zeleno a on koci ko sivonja i na kraju stade, gore i dalje trepce zeleno...
Neelix

#674 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

potpuni stranac wrote:
Neelix wrote:a nisu samo oni. ima tome par mjeseci, stojim na semaforu kod remize u smjeru prema ilidzi, i krecemo, ispred mene astra, zena neka vozi...valjda je na tramvajskoj ugledala nekog poznatog, i dok svi oko nje, ukljucujuci i mene iza nje, ubrzavaju, ona na kocnicu :shock: falila su 2 centa da je spucam ozada. i tu stala, upalila sva 4m dok jos neka zenturaca nije usla u auto :x
pa kakva je bila, mislim na izgled i tako to. :D
ma babetina od nekih 45-50 god, pfuj :D ne skontah ono o skacucim banderama :D (banderama-skokerima, sto bi rekao arze) :D
Skyfox

#675 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

to moze bit zahebano, skoncentrises se na semafor, po gasu a ono ispred tebe :shock: BUM
Locked