Da te ko snajperom ne skine odozgo, puno ti to nešta slikaš.100_KA wrote:prije nekih pola sata doslo je do izlijetanja autobusa gradskog saobracaja na trotoar i u stranu brda kod doma zdravlja Saraj Polje, cuo sam i da je jedna hitna pomoc bila na licu mjesta i zurno se uputila prema gradu.
Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- Lucazode
#2476 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- Vragolan
#2477 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
100_KA wrote:Meni samo nije jasno jedno , jel ono bijese osmi ili deveti februar 1984 godine kud je za jednu noc nestao snijeg sa sarajevskih ulica,
Ovi danas ili su nesposobni ili nece da srede gradske ulice, pa nije ovo dvo ili tro milionski grad da nisu u stanju da ga ociste, a uz to rijeka im prolazi kroz centar grada,Koliko samo nezaposlenih koji bi se rado prihvatilo lopate da se bar trotoari ociste.
Meni ovo apsolutno nije jasno.
Prije dvadesetak dana gledam kako boje ulicne zebre, gledam i kako uludo trose gorivo na onim kamionima usisivacima koji idu uz ivicnjak...
Suluda ideja koju niko ne moze opravdati, ne bi mi bilo cudo ni da izadju da peru ulice...
eeeeeeee tad je bila JNA, pa i CZ je radila svoj posao, gradjani bili gradjani, zatvorenici nisu imali nikakava prava, radnici radili
a danas imamo demokratiju i kapitalizam
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2478 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ma danas nema verbalnog delikta, to je ipak najvaznijeVragolan wrote:100_KA wrote:Meni samo nije jasno jedno , jel ono bijese osmi ili deveti februar 1984 godine kud je za jednu noc nestao snijeg sa sarajevskih ulica,
Ovi danas ili su nesposobni ili nece da srede gradske ulice, pa nije ovo dvo ili tro milionski grad da nisu u stanju da ga ociste, a uz to rijeka im prolazi kroz centar grada,Koliko samo nezaposlenih koji bi se rado prihvatilo lopate da se bar trotoari ociste.
Meni ovo apsolutno nije jasno.
Prije dvadesetak dana gledam kako boje ulicne zebre, gledam i kako uludo trose gorivo na onim kamionima usisivacima koji idu uz ivicnjak...
Suluda ideja koju niko ne moze opravdati, ne bi mi bilo cudo ni da izadju da peru ulice...
eeeeeeee tad je bila JNA, pa i CZ je radila svoj posao, gradjani bili gradjani, zatvorenici nisu imali nikakava prava, radnici radili
a danas imamo demokratiju i kapitalizam
- bpsang
#2479 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@ Lucazode
Profesija !
Profesija !
- ice tea
#2480 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
A gledaj one blentave krave na slici 
- starii
#2481 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
mora je sofer gledao u kravuice tea wrote:A gledaj one blentave krave na slici
- aze
#2482 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
starii wrote:mora je sofer gledao u kravuice tea wrote:A gledaj one blentave krave na slici
Il je krava gledala u njega ?
-
Gospoda Ministarka
#2483 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
A znaci ono je krava... ja kontala sismis
A zasta je u opste ona reklama?
- Skyfox
#2484 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
meni izgleda ko noge od balerineGospoda Ministarka wrote:A znaci ono je krava... ja kontala sismisA zasta je u opste ona reklama?
ovi s grtalicama izgleda ne izlaze prije ponoci...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2485 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
valjda reklama za čokoladu 
-
krusty
#2486 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Skyfox wrote: ovi s grtalicama izgleda ne izlaze prije ponoci...
grtalice rade vec duze od 24 sata bez prekida
- Control panel
#2487 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

sinoc na grbavici oko 19:00
- Skyfox
#2488 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ovo je zeznuta raskrsnica. Kad idu iz pravca Zagrebacke i na toj raskrsnici skrecu lijevo u Grbavicu neoprezni vozaci oduzimaju prednost ovima sto idu pravo u suprotnom smjeru. Vido sam dosta takvih situacija tu...
-
Bellica
#2489 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Skyfox wrote:Ovo je zeznuta raskrsnica. Kad idu iz pravca Zagrebacke i na toj raskrsnici skrecu lijevo u Grbavicu neoprezni vozaci oduzimaju prednost ovima sto idu pravo u suprotnom smjeru. Vido sam dosta takvih situacija tu...
Je li ovo ona raskrsnica kod onog shopping centra na Grbavici, lijevo se moze doci do Pofalica? Nije to uopste zeznuta raskrsnica, ista kao sve druge, na svakoj postoji prvenstvo prolaza, na svakoj ovi s desne strane idu prvi, a ovi koji skrecu lijevo cekaju. Nije to nista zeznuto ni komplikovano, samo se treba prisjetiti testova i polaganja i naravno ne izigravati heroje za volanom
- Skyfox
#2490 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
zeznuta je utoliko sto kad ovi iz pravca BiJ mosta skrecu lijevo prema pijaci zaklone one koje dolaze iza njih u krajnjoj desnoj traci i idu pravo, i ako ovi iz suprotnog smjera neoprezno skrenu prema Shoppingu oduzimaju prvenstvo ovima sto idu pravo.Bellica wrote:Skyfox wrote:Ovo je zeznuta raskrsnica. Kad idu iz pravca Zagrebacke i na toj raskrsnici skrecu lijevo u Grbavicu neoprezni vozaci oduzimaju prednost ovima sto idu pravo u suprotnom smjeru. Vido sam dosta takvih situacija tu...
Je li ovo ona raskrsnica kod onog shopping centra na Grbavici, lijevo se moze doci do Pofalica? Nije to uopste zeznuta raskrsnica, ista kao sve druge, na svakoj postoji prvenstvo prolaza, na svakoj ovi s desne strane idu prvi, a ovi koji skrecu lijevo cekaju. Nije to nista zeznuto ni komplikovano, samo se treba prisjetiti testova i polaganja i naravno ne izigravati heroje za volanom
Ko je skontao neka stavi zelenog smaju
- Control panel
#2491 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Skyfox wrote:zeznuta je utoliko sto kad ovi iz pravca BiJ mosta skrecu lijevo prema pijaci zaklone one koje dolaze iza njih u krajnjoj desnoj traci i idu pravo, i ako ovi iz suprotnog smjera neoprezno skrenu prema Shoppingu oduzimaju prvenstvo ovima sto idu pravo.Bellica wrote:Skyfox wrote:Ovo je zeznuta raskrsnica. Kad idu iz pravca Zagrebacke i na toj raskrsnici skrecu lijevo u Grbavicu neoprezni vozaci oduzimaju prednost ovima sto idu pravo u suprotnom smjeru. Vido sam dosta takvih situacija tu...
- Skyfox
-
Bellica
#2493 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Pa zar se ne moze i iz desne i iz lijeve moze ici pravo? Ako je ovako onda prave problem i ovi sto idu lijevo na pijacu i ovi sto idu desno prema shoppingu? Necu stavljati ovog zelenog jer nisam sigurna jesam li dobro shvatila. U svakom slucaju, postoje pravila i ako ih se pridrzavaju sve, nema problema i nema zeznute raskrsnice 
- Skyfox
#2494 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa da kad se svi pridrzavaju pravila ne bi trebalo biti problema
-
Bellica
#2495 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Skyfox,
Evo
ipak sam shvatila, trebalo mi je koja minuta da skontam, ali znam sada sta govoris, jeste zeznuta i nije jedina, ima ih jos.
Evo
- Skyfox
#2496 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
zeznuto je i moje objasnjenje tj malo konfuzno al to je to
- black
#2497 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Skyfox wrote:
zeznuta je utoliko sto kad ovi iz pravca BiJ mosta skrecu lijevo prema pijaci zaklone one koje dolaze iza njih u krajnjoj desnoj traci i idu pravo, i ako ovi iz suprotnog smjera neoprezno skrenu prema Shoppingu oduzimaju prvenstvo ovima sto idu pravo.

- Skyfox
#2498 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
to je to
fino se vidi da je zeznuta
fino se vidi da je zeznuta
-
AdnanSA
#2499 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Sinoć u ulici Halida Kajtaza direktni sudar Škode Octavie i Daewo Tico.Škoda prešla na suprotnu stranu i direktno pogodila maleni Tico.
Vjerovatno je bilo teško povrjeđenih u Ticu. Mislim da je uzrok nesreće provaljeni šaht koji je vozać Škode izbjegavao i zbog toga prešao na lijevu stranu ceste. Inaće je taj šaht provaljen već 5 dana i samo sam se pitao kada će doći do nesreće. Naravno niko se nije potrudio da zakrpi rupu kako treba nego su juče posljepodne nabacali nekih smrvljenih cigla u rupu malo prije nesreće.
Vjerovatno je bilo teško povrjeđenih u Ticu. Mislim da je uzrok nesreće provaljeni šaht koji je vozać Škode izbjegavao i zbog toga prešao na lijevu stranu ceste. Inaće je taj šaht provaljen već 5 dana i samo sam se pitao kada će doći do nesreće. Naravno niko se nije potrudio da zakrpi rupu kako treba nego su juče posljepodne nabacali nekih smrvljenih cigla u rupu malo prije nesreće.
- bpsang
#2500 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
E zbog tih sahtova i glavu izgubiti,a ima bar desetak jednostavnih nacina da se osiguraju od ovih napasnika koji to skidaju i prodaju po otpadima...
A toliko nezaposlene mladosti.
A toliko nezaposlene mladosti.