zna li iko kako je doslo do ove nesrece u kojoj je povrijedjen Aladin Hukic?amrica wrote:holowey wrote:autom sam tuda sinoc prosao, liku je glava visila kroz prozor, nije se micao, raja okolo stajala niko da pridje i pomogne pa sam pretpostavio da je jadnik zijanio...slavkoimamodilera wrote:Ima u Havazu, vozac golfa nije poginuo, ali je u izuzetno teskom stanju, sa visestrukim lomovima.
Hukić i Kustura i dalje bez svijesti
Hukić je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 16. novembra na zaobilaznici iznad stadiona Grbavica
Autor: Dž. Ma. B.
26.11.2009. 12:15
Aladin Hukić (24) i Muamer Kustura (22) iz Sarajeva, koji su povrijeđeni u saobraćajnim nesrećama u Sarajevu, još uvijek su u teškom stanju. Obojica su još u komi i nalaze se na Odjelu intenzivne njege bolnice Koševo, potvrđeno nam je u ovoj ustanovi.
Hukić je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 16. novembra na zaobilaznici iznad stadiona Grbavica u Sarajevu kada se vozeći automobil "golf 3" sudario sa "audijem" za čijim se upravljačem nalazio D. A. Iz smrskanog "golfa 3" Hukić je izvučen uz pomoć vatrogasaca.
Muamer Kustura je zadobio višestruke povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 6. novembra na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Prva transverzala. Kustura je upravljao automobilom "džeta" kada se u njega "golfom 4" zabio Edin Hajro s kojim se u vozilu nalazila i njegova supruga te beba stara nekoliko mjeseci.
Oni su prošli bez povreda, dok je u "džeti", koja se od udara prepolovila, teško povrijeđen Kustura i njegova saputnica Merhila Bukva (23).
Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- ranger
#2351 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
-
vnm
#2352 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
audi vozio brzo, presjekao krivinu, hukic pokusao da pobjegne desno u jarak medjutim i ovaj povuce tamo i udari ga, nije bio vezan.
- ranger
#2353 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
veceras na otoci udes, stradao pjesak!
srebreni seat ibiza je udario pjesaka, a kasnije seata zakacio audi a6, iza njih 10-tak metara stajao bijeli vw kedi za kojeg nisam skontao koja mu je uloga. izgleda da je pjesak teze pobrijedjen posto je ostala lokva krvi na asfaltu.
bezze mi bilo peglat vozaca audija o ostalim detaljima...
ako neko zna vise nek napise!
srebreni seat ibiza je udario pjesaka, a kasnije seata zakacio audi a6, iza njih 10-tak metara stajao bijeli vw kedi za kojeg nisam skontao koja mu je uloga. izgleda da je pjesak teze pobrijedjen posto je ostala lokva krvi na asfaltu.
- Lace
#2354 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kako je meni pojasnio jedan taksista...one TA su za firme tipa zuti taxi ili crveni taxi koje imaju vozni park...a da ovi iz udruzenja sarajevo taxi nisu obavezni iz razloga sto voze svoje privatne auteSplinter wrote:ma njihov lopovluk...ice tea wrote:Vidjam taksiste sa novim tablama, ali nisu one sa TA na pocetku nego one obicne.
-
krusty
#2355 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Lace wrote:kako je meni pojasnio jedan taksista...one TA su za firme tipa zuti taxi ili crveni taxi koje imaju vozni park...a da ovi iz udruzenja sarajevo taxi nisu obavezni iz razloga sto voze svoje privatne auteSplinter wrote:ma njihov lopovluk...ice tea wrote:Vidjam taksiste sa novim tablama, ali nisu one sa TA na pocetku nego one obicne.
a kako onda imas masu auta sarajevo taxi sa TA tablama ?
- perfect_guy
#2356 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
vjerovatno da mogu birati koje tablice će uzetikrusty wrote: a kako onda imas masu auta sarajevo taxi sa TA tablama ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2357 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
čuo sam da si tim TA
ne mogu napustiti zemlju?
- exliberal
#2358 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
To ko u NY...taksi vozila imaju svoju tablicukomi wrote:čuo sam da si tim TA
- amrica
#2359 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ranger wrote:veceras na otoci udes, stradao pjesak!
oslobodjenje
Tridesetosmogodišnji Mujo Pribišić, koji je preksinoć teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Meše Selimovića u sarajevskom naselju Otoka, kada ga je seatom ibicom (378-M-126) udarila A. H. iz Ilijaša, nalazi se životnoj opasnosti, potvrdila nam je jučer Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
"Pribišić je u komi i ljekari mu se bore za život. Riječ je o teškim povredama glave i krvarenju mozga", rekla nam je Jandrićeva, te dodala da se Pribišić nalazi na Odjeljenju za anesteziju i reanimaciju bolnice Koševo.
Podsjećamo, do nesreće je došlo kada je A. H. ibicom udarila Pribišića, koji je prelazio cestu, a potom se sudarila sa audijem 100 (789-J-381), koji je vozio K. S. iz Sarajeva.
Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.
- amrica
#2360 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Džeta" sletjela u Miljacku, tijelo vozača nije nađeno
Prema izjamama očevidaca vidjeli su vozača kako se popeo na krov automobila u pokušaju da se spasi
Autor: B.C.
02.12.2009. 11:15
MUP KS
Automobil "džeta" jučer je u 18.45 sati sletio u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Otoka.Policija traga za vozačem za kojeg se ne zna da li se uspio izvući ili se utopio u nabujaloj rijeci.
Prema izjamama očevidaca, "džeta" je sletjela u rijeku iza džamije na Otoci. Vidjeli su vozača kako se popeo na krov automobila u pokušaju da se spasi, ali im je ubrzo nestao iz vidokruga, jer je vozilo ponijela snažna bujica.
"Džeta" je nađena 200 metara niže, iza stadiona na Otoci, ali vozača nije bilo nigdje. Vatrogasci nisu noćas uspjeli izvući vozilo iz Miljacke.
- Na osnovu oznaka automobila poznat nam je identitet vlasnika. Još se utvrđuje da li je vlasnik upravljao automobilom ili ga je dao nekom na korištenje, kazala nam je kantonalna tužiteljica Suada Velić koja je sinoć obavila uviđaj na mjestu događaja.
Policija je sinoć otišla na adresu osobe na koju je registrirana "džeta", ali je nisu naši jer je odselila.
Prema izjamama očevidaca vidjeli su vozača kako se popeo na krov automobila u pokušaju da se spasi
Autor: B.C.
02.12.2009. 11:15
MUP KS
Automobil "džeta" jučer je u 18.45 sati sletio u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Otoka.Policija traga za vozačem za kojeg se ne zna da li se uspio izvući ili se utopio u nabujaloj rijeci.
Prema izjamama očevidaca, "džeta" je sletjela u rijeku iza džamije na Otoci. Vidjeli su vozača kako se popeo na krov automobila u pokušaju da se spasi, ali im je ubrzo nestao iz vidokruga, jer je vozilo ponijela snažna bujica.
"Džeta" je nađena 200 metara niže, iza stadiona na Otoci, ali vozača nije bilo nigdje. Vatrogasci nisu noćas uspjeli izvući vozilo iz Miljacke.
- Na osnovu oznaka automobila poznat nam je identitet vlasnika. Još se utvrđuje da li je vlasnik upravljao automobilom ili ga je dao nekom na korištenje, kazala nam je kantonalna tužiteljica Suada Velić koja je sinoć obavila uviđaj na mjestu događaja.
Policija je sinoć otišla na adresu osobe na koju je registrirana "džeta", ali je nisu naši jer je odselila.
- bpsang
#2361 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
danas oko 12h i 40 minuta preko puta Saraj polja doslo je do lancanog sudara 4 vozila tri sa znatnim ostecenjem, cak je dolazila i hitna pomoc, medjutim nedugo nakon udesa prva dva vozila su se udaljila sa mjesta udesa, Škoda maslinaste boje i Fiat Punto, dok su ova zadnja dva ostala dok policija nije dosla na uvidjaj, kod Punta su vidljiva ostecenja petih vrata i zadnje karambolke dok kod Škode nisam uocio ostecenja, ova zadnja dva su prosla mnogo gore.

- metar_drva
#2362 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
skoda je maslinaste boje 100% 
- karanana
#2363 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
hahaha, bas je maslinasta.
imas kakvu bolju sliku ove crnke?
maloprije policija pregleda korito miljacke od televizije pa nanize.
imas kakvu bolju sliku ove crnke?
maloprije policija pregleda korito miljacke od televizije pa nanize.
- bpsang
#2364 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ja sam Daltonista ne vidim bojemetar_drva wrote:skoda je maslinaste boje 100%
- respo
#2365 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
smijemo se mi i strancima kao sto si ti100_KA wrote:ja sam Daltonista ne vidim bojemetar_drva wrote:skoda je maslinaste boje 100%![]()
![]()
@karanana
pa nije bas neka crnka
al ne bi bilo lose ispitati je ko je kriv za sudar
- metar_drva
#2366 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
izvini onda, jbg100_KA wrote:ja sam Daltonista ne vidim bojemetar_drva wrote:skoda je maslinaste boje 100%![]()
![]()
- bpsang
#2367 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kome sluzi ovakav putokaz ???

- holowey
#2368 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
nasao se neki pametnjakovic ili vise njih i okrenuo znak za 180 stepeni...ni prvi ni zadnji put niti jedino mjesto gdje su to uradili...100_KA wrote:kome sluzi ovakav putokaz ???
- 2407
#2369 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Tezi(tezak) udes kod hotela Bristol.
Yugo 45 se bukvalno nalazi izmedju tramvajskih shina. Auto je poprilicno skrhano, dolazila su i vatrogasci, ali nije bilo potrebe za njima jer su vozaca uspjeli iznjeti iz auta. Vozac je izgleda teze povrijedjen jer su ga odmah stavili na nosila.
Pohvale policiji i hitnoj koje su se pojavile u 3-4 min.(i to vise patrola i jednih i drugih)
Yugo 45 se bukvalno nalazi izmedju tramvajskih shina. Auto je poprilicno skrhano, dolazila su i vatrogasci, ali nije bilo potrebe za njima jer su vozaca uspjeli iznjeti iz auta. Vozac je izgleda teze povrijedjen jer su ga odmah stavili na nosila.
Pohvale policiji i hitnoj koje su se pojavile u 3-4 min.(i to vise patrola i jednih i drugih)
- Cholina_Lokica
#2370 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ja maloprije prosla i nije nist bilo
nikad nisam tu kad se nest desava
- Skyfox
#2371 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
poznato mi to zvuci drugarice DiletantDile wrote:ja maloprije prosla i nije nist bilonikad nisam tu kad se nest desava
Nije valjda da se taj sa Yugom utrkivao?
- Cholina_Lokica
#2372 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
hocu i ja jednom u zivotu da ovdje okacim sliku jer sam bila prisutna dogadjaju
ovaj sa yugom me zeznu u par minuta 
nist skyfox, od sad cemo da se vozamo po citavu noc i trazimo sta da slikamo
- Skyfox
#2373 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Dile wrote:hocu i ja jednom u zivotu da ovdje okacim sliku jer sam bila prisutna dogadjajuovaj sa yugom me zeznu u par minuta
Ja sam naletio par puta na neke situacije sto se moze vidjeti na ovoj temi
al jedini alat mi je mobi tako da slike ili su mutne ili skroz lose samo poneka uspije...
Drug 100ka to odraduje vrhunski
- Cholina_Lokica
#2374 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
blago tebi
ja nisam nist uhvatila da slikam, ni mobom ni aparatom 
- 2407
#2375 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Nista mi nije jasno. Niti sam cuo zvuk brzog auta niti auta koje ubrzava(takve stvari se inace odlicno cuju ovdje gdje zivim), niti sam cuo kocenje, vec samo zvuk udarca.Skyfox wrote: Nije valjda da se taj sa Yugom utrkivao?
Sto se tice slikanja, bilo mi je pravo mrsko postavljati stativ da bi slika valjala tako da ste ostali uskraceni za vizualni prikaz udesa