Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ranger

#2351 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

amrica wrote:
holowey wrote:
slavkoimamodilera wrote:Ima u Havazu, vozac golfa nije poginuo, ali je u izuzetno teskom stanju, sa visestrukim lomovima.
autom sam tuda sinoc prosao, liku je glava visila kroz prozor, nije se micao, raja okolo stajala niko da pridje i pomogne pa sam pretpostavio da je jadnik zijanio...

Hukić i Kustura i dalje bez svijesti
Hukić je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 16. novembra na zaobilaznici iznad stadiona Grbavica
Autor: Dž. Ma. B.
26.11.2009. 12:15

Aladin Hukić (24) i Muamer Kustura (22) iz Sarajeva, koji su povrijeđeni u saobraćajnim nesrećama u Sarajevu, još uvijek su u teškom stanju. Obojica su još u komi i nalaze se na Odjelu intenzivne njege bolnice Koševo, potvrđeno nam je u ovoj ustanovi.

Hukić je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 16. novembra na zaobilaznici iznad stadiona Grbavica u Sarajevu kada se vozeći automobil "golf 3" sudario sa "audijem" za čijim se upravljačem nalazio D. A. Iz smrskanog "golfa 3" Hukić je izvučen uz pomoć vatrogasaca.

Muamer Kustura je zadobio višestruke povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 6. novembra na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Prva transverzala. Kustura je upravljao automobilom "džeta" kada se u njega "golfom 4" zabio Edin Hajro s kojim se u vozilu nalazila i njegova supruga te beba stara nekoliko mjeseci.

Oni su prošli bez povreda, dok je u "džeti", koja se od udara prepolovila, teško povrijeđen Kustura i njegova saputnica Merhila Bukva (23).
zna li iko kako je doslo do ove nesrece u kojoj je povrijedjen Aladin Hukic?
vnm

#2352 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vnm »

audi vozio brzo, presjekao krivinu, hukic pokusao da pobjegne desno u jarak medjutim i ovaj povuce tamo i udari ga, nije bio vezan.
ranger

#2353 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

veceras na otoci udes, stradao pjesak!
srebreni seat ibiza je udario pjesaka, a kasnije seata zakacio audi a6, iza njih 10-tak metara stajao bijeli vw kedi za kojeg nisam skontao koja mu je uloga. izgleda da je pjesak teze pobrijedjen posto je ostala lokva krvi na asfaltu.
bezze mi bilo peglat vozaca audija o ostalim detaljima...
ako neko zna vise nek napise!
Lace

#2354 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lace »

Splinter wrote:
ice tea wrote:Vidjam taksiste sa novim tablama, ali nisu one sa TA na pocetku nego one obicne. :mrgreen:
ma njihov lopovluk...
kako je meni pojasnio jedan taksista...one TA su za firme tipa zuti taxi ili crveni taxi koje imaju vozni park...a da ovi iz udruzenja sarajevo taxi nisu obavezni iz razloga sto voze svoje privatne aute
krusty

#2355 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by krusty »

Lace wrote:
Splinter wrote:
ice tea wrote:Vidjam taksiste sa novim tablama, ali nisu one sa TA na pocetku nego one obicne. :mrgreen:
ma njihov lopovluk...
kako je meni pojasnio jedan taksista...one TA su za firme tipa zuti taxi ili crveni taxi koje imaju vozni park...a da ovi iz udruzenja sarajevo taxi nisu obavezni iz razloga sto voze svoje privatne aute

a kako onda imas masu auta sarajevo taxi sa TA tablama ?
perfect_guy

#2356 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by perfect_guy »

krusty wrote: a kako onda imas masu auta sarajevo taxi sa TA tablama ?
vjerovatno da mogu birati koje tablice će uzeti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2357 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Truba »

čuo sam da si tim TA
ne mogu napustiti zemlju?
exliberal

#2358 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by exliberal »

komi wrote:čuo sam da si tim TA
ne mogu napustiti zemlju?
To ko u NY...taksi vozila imaju svoju tablicu
amrica

#2359 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

ranger wrote:veceras na otoci udes, stradao pjesak!
srebreni seat ibiza je udario pjesaka, a kasnije seata zakacio audi a6, iza njih 10-tak metara stajao bijeli vw kedi za kojeg nisam skontao koja mu je uloga. izgleda da je pjesak teze pobrijedjen posto je ostala lokva krvi na asfaltu.
bezze mi bilo peglat vozaca audija o ostalim detaljima...
ako neko zna vise nek napise!

oslobodjenje

Tridesetosmogodišnji Mujo Pribišić, koji je preksinoć teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Meše Selimovića u sarajevskom naselju Otoka, kada ga je seatom ibicom (378-M-126) udarila A. H. iz Ilijaša, nalazi se životnoj opasnosti, potvrdila nam je jučer Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

"Pribišić je u komi i ljekari mu se bore za život. Riječ je o teškim povredama glave i krvarenju mozga", rekla nam je Jandrićeva, te dodala da se Pribišić nalazi na Odjeljenju za anesteziju i reanimaciju bolnice Koševo.

Podsjećamo, do nesreće je došlo kada je A. H. ibicom udarila Pribišića, koji je prelazio cestu, a potom se sudarila sa audijem 100 (789-J-381), koji je vozio K. S. iz Sarajeva.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.
amrica

#2360 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

Džeta" sletjela u Miljacku, tijelo vozača nije nađeno
Prema izjamama očevidaca vidjeli su vozača kako se popeo na krov automobila u pokušaju da se spasi
Autor: B.C.
02.12.2009. 11:15
MUP KS

Automobil "džeta" jučer je u 18.45 sati sletio u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Otoka.Policija traga za vozačem za kojeg se ne zna da li se uspio izvući ili se utopio u nabujaloj rijeci.

Prema izjamama očevidaca, "džeta" je sletjela u rijeku iza džamije na Otoci. Vidjeli su vozača kako se popeo na krov automobila u pokušaju da se spasi, ali im je ubrzo nestao iz vidokruga, jer je vozilo ponijela snažna bujica.

"Džeta" je nađena 200 metara niže, iza stadiona na Otoci, ali vozača nije bilo nigdje. Vatrogasci nisu noćas uspjeli izvući vozilo iz Miljacke.

- Na osnovu oznaka automobila poznat nam je identitet vlasnika. Još se utvrđuje da li je vlasnik upravljao automobilom ili ga je dao nekom na korištenje, kazala nam je kantonalna tužiteljica Suada Velić koja je sinoć obavila uviđaj na mjestu događaja.

Policija je sinoć otišla na adresu osobe na koju je registrirana "džeta", ali je nisu naši jer je odselila.
bpsang

#2361 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

danas oko 12h i 40 minuta preko puta Saraj polja doslo je do lancanog sudara 4 vozila tri sa znatnim ostecenjem, cak je dolazila i hitna pomoc, medjutim nedugo nakon udesa prva dva vozila su se udaljila sa mjesta udesa, Škoda maslinaste boje i Fiat Punto, dok su ova zadnja dva ostala dok policija nije dosla na uvidjaj, kod Punta su vidljiva ostecenja petih vrata i zadnje karambolke dok kod Škode nisam uocio ostecenja, ova zadnja dva su prosla mnogo gore.

Image

Image

Image

Image
metar_drva

#2362 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by metar_drva »

skoda je maslinaste boje 100% :D
karanana

#2363 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

hahaha, bas je maslinasta.
imas kakvu bolju sliku ove crnke?

maloprije policija pregleda korito miljacke od televizije pa nanize.
bpsang

#2364 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

metar_drva wrote:skoda je maslinaste boje 100% :D
ja sam Daltonista ne vidim boje :D :D :(
respo

#2365 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

100_KA wrote:
smijemo se mi i strancima kao sto si ti :P
@karanana
pa nije bas neka crnka
al ne bi bilo lose ispitati je ko je kriv za sudar :D dok je ona glavno optuzena :D
metar_drva

#2366 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by metar_drva »

100_KA wrote:
izvini onda, jbg :|
bpsang

#2367 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

kome sluzi ovakav putokaz ???

Image
holowey

#2368 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

100_KA wrote:kome sluzi ovakav putokaz ???
nasao se neki pametnjakovic ili vise njih i okrenuo znak za 180 stepeni...ni prvi ni zadnji put niti jedino mjesto gdje su to uradili...
2407

#2369 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by 2407 »

Tezi(tezak) udes kod hotela Bristol.

Yugo 45 se bukvalno nalazi izmedju tramvajskih shina. Auto je poprilicno skrhano, dolazila su i vatrogasci, ali nije bilo potrebe za njima jer su vozaca uspjeli iznjeti iz auta. Vozac je izgleda teze povrijedjen jer su ga odmah stavili na nosila.
Pohvale policiji i hitnoj koje su se pojavile u 3-4 min.(i to vise patrola i jednih i drugih) :thumbup:
Cholina_Lokica

#2370 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

ja maloprije prosla i nije nist bilo :D nikad nisam tu kad se nest desava
Skyfox

#2371 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Dile wrote:ja maloprije prosla i nije nist bilo :D nikad nisam tu kad se nest desava
poznato mi to zvuci drugarice Diletant :D

Nije valjda da se taj sa Yugom utrkivao?
Cholina_Lokica

#2372 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

hocu i ja jednom u zivotu da ovdje okacim sliku jer sam bila prisutna dogadjaju :( ovaj sa yugom me zeznu u par minuta :(

nist skyfox, od sad cemo da se vozamo po citavu noc i trazimo sta da slikamo :mrgreen:
Skyfox

#2373 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Dile wrote:hocu i ja jednom u zivotu da ovdje okacim sliku jer sam bila prisutna dogadjaju :( ovaj sa yugom me zeznu u par minuta :(

nist skyfox, od sad cemo da se vozamo po citavu noc i trazimo sta da slikamo :mrgreen:
:D

Ja sam naletio par puta na neke situacije sto se moze vidjeti na ovoj temi :D
al jedini alat mi je mobi tako da slike ili su mutne ili skroz lose samo poneka uspije...
Drug 100ka to odraduje vrhunski
Cholina_Lokica

#2374 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

blago tebi :( ja nisam nist uhvatila da slikam, ni mobom ni aparatom :(
2407

#2375 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by 2407 »

Skyfox wrote: Nije valjda da se taj sa Yugom utrkivao?
Nista mi nije jasno. Niti sam cuo zvuk brzog auta niti auta koje ubrzava(takve stvari se inace odlicno cuju ovdje gdje zivim), niti sam cuo kocenje, vec samo zvuk udarca.

Sto se tice slikanja, bilo mi je pravo mrsko postavljati stativ da bi slika valjala tako da ste ostali uskraceni za vizualni prikaz udesa :mrgreen:
Locked