Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
rumenige_brajtner

#1826 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by rumenige_brajtner »

AdnanSA wrote:@RUMENIGE Nemoj bolan čovjeka nazivati maloumnim nije to lijepo ni kulturno....
Mogu te i banirati zbog takvih riječi.
volim nazivati stvari pravim imenom. voznja od 160 po gradu je maloumna, svako opravdavanje te maloumnosti je, pogadjas, malumno. puce mi crven ban, sto bih mogao dobit forumski ban
Miki123

#1827 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Miki123 »

rumenige_brajtner wrote:
AdnanSA wrote:@RUMENIGE Nemoj bolan čovjeka nazivati maloumnim nije to lijepo ni kulturno....
Mogu te i banirati zbog takvih riječi.
volim nazivati stvari pravim imenom. voznja od 160 po gradu je maloumna, svako opravdavanje te maloumnosti je, pogadjas, malumno. puce mi crven ban, sto bih mogao dobit forumski ban
U pravu je. Jebote, kad neko vozi 160 km/h i ne vidiš ga. Sigurno ga vozač kadeta nije ni vidio niti mogo vidjeti jer je idiot samo sijevno..

Sad će ovaj V6 doći i reći da nemamo pojma jer da se kadet nije "uvalio" debilu u šestici koji je vozio toliko brzo da ga je presovo ko konzervu kole, bio bi i dalje živ..
Al' ne razumijemo mi ove "vozače".
atko

#1828 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

Tipovi poput VR6 su vjeciti klinci u svojim glavama koji nisu uspjeli da naprave razliku izmedju playstaton i volan u realnom zivotu ... sto je cesto smrtonosno opasno :shock:

Svako me se moze desiti previd da lose procjeni ili ne registruje znak ili drugo auto ... ali u takvim slucajevima se sve zavrsi sa pokojom ogrebotinom na blatobranu i kojih 100 KM stete sto se isti dan da sanirati ... ali da vozis 160 u naseljenom mjestu ... za to moras biti vise od prirodnog idiota za to moras placati instrukcije :x
barby02

#1829 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by barby02 »

atko wrote: ... ali da vozis 160 u naseljenom mjestu ... za to moras biti vise od prirodnog idiota za to moras placati instrukcije :x
:lol: :thumbup:
DoradO

#1830 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by DoradO »

evo ... nije bas neki kvalitet jbg ne nosim uvijek fotic sa sobom :P :D a sto je jos tuznije dok sam isao u pravcu ilidze hitna kako je jurcala meni se ubaci ispred i nije uspio zakocit i nabije auto ispred :-)

Image

Image
Neelix

#1831 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

rumenige_brajtner wrote:
VR6 wrote:To je garant bio onaj seljacki sistem uvaljivanja, izadje na cestu negledajuci previse i onda gusla 20 km/h, kao nek koce ovi iza.

Skoro ista situacija bi bila i u ovom slucaju sto sam ja iznad napisao, da onaj sa trojkom nije pravilno reagovao.

Ajd ako prezivi, mozda mu sta dodje iz guzice u glavu, pa razmisli sljedeci put kako ce izlaziti na cestu...
prateci ovaj forum, stekao sam utisak da s tobom nesto nije u redu. sad vidim da si malouman
kad sam to ja konstatovao.... :-)
Stihy

#1832 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Stihy »

Danas je ovaj C3 doslovno stao na metar od mene, pomogao sam vozacu da izadje, ovaj sto je iza njega vozio kaze da je isao 30km/h , zakacio ivicnjak i zavrsio na krovu.
strong69

#1833 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by strong69 »

VR6 wrote:To je garant bio onaj seljacki sistem uvaljivanja, izadje na cestu negledajuci previse i onda gusla 20 km/h, kao nek koce ovi iza.

Skoro ista situacija bi bila i u ovom slucaju sto sam ja iznad napisao, da onaj sa trojkom nije pravilno reagovao.

Ajd ako prezivi, mozda mu sta dodje iz guzice u glavu, pa razmisli sljedeci put kako ce izlaziti na cestu...
:shock: :shock: :shock:
Sutnja je mudrost...
ranger

#1834 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

Stihy wrote:Danas je ovaj C3 doslovno stao na metar od mene, pomogao sam vozacu da izadje, ovaj sto je iza njega vozio kaze da je isao 30km/h , zakacio ivicnjak i zavrsio na krovu.
koji crnjak... :run:
ARmAn1i

#1835 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ARmAn1i »

ranger wrote:
Stihy wrote:Danas je ovaj C3 doslovno stao na metar od mene, pomogao sam vozacu da izadje, ovaj sto je iza njega vozio kaze da je isao 30km/h , zakacio ivicnjak i zavrsio na krovu.
hahaha.. :lol: :lol:

jbg meni smjesno, dobro je da njemu nije nista
no_crnjak

#1836 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by no_crnjak »

ARmAn1i wrote:
ranger wrote:
hahaha.. :lol: :lol:

jbg meni smjesno, dobro je da njemu nije nista

nije crnjak ocam xD
therrarrius

#1837 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by therrarrius »

kakavdanakneiskustvu wrote:
atko wrote:Tipovi poput VR6 su vjeciti klinci u svojim glavama koji nisu uspjeli da naprave razliku izmedju playstaton i volan u realnom zivotu ... sto je cesto smrtonosno opasno :shock:

Svako me se moze desiti previd da lose procjeni ili ne registruje znak ili drugo auto ... ali u takvim slucajevima se sve zavrsi sa pokojom ogrebotinom na blatobranu i kojih 100 KM stete sto se isti dan da sanirati ... ali da vozis 160 u naseljenom mjestu ... za to moras biti vise od prirodnog idiota za to moras placati instrukcije :x

da voziš 100 na sat u naseljenom mjestu moraš biti idiot,a o 160 da ne govorim.
Znam likove koji su vizili golfa, istina je da je lik vozio 160, istina je da je covjek ispred usao u putanju ne gledajuci cestu iza, ali je istina i to da je sudar bio oko 5h a hitna je stigla u 9h, lik bi mozda i bio ziv da se kurvarima iz hitne dalo podici hemeroide sa stolice.
semmy

#1838 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by semmy »

DoradO wrote:evo ... nije bas neki kvalitet jbg ne nosim uvijek fotic sa sobom :P :D a sto je jos tuznije dok sam isao u pravcu ilidze hitna kako je jurcala meni se ubaci ispred i nije uspio zakocit i nabije auto ispred :-)

Image

Image
jel ovo debil bio s djetetom u autu :shock: ne kontam kako se uspio ovako udesiti, al' fakat ne kontam...skretao 160 na sat ili sta :?
fixer

#1839 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by fixer »

Donekle razumijem ljude koje voze neko extra auto, pa si dozvole malo brzu voznju, ali ovo je vec krajnje neodgovorno. Veliki sam plasljivac kad je u pitanju brza voznja, ali nedavno sam se vozio u jednoj jurilici i shvatio sam da je ona mnogo sigurnija, pa taman i u slucaju malo brze voznje od nekog jeftinijeg auta. No, bilo kako bilo, ja bi divljacku voznju najstrozije zabranio zbog nepredvidivosti kad su u pitanju izljetanja na cesti.
VR6

#1840 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

kakavdanakneiskustvu wrote:pazi,nije hitna kriva što je idiot vozio 160 ili koliko je već vozio,do idiota je.
A ovaj lik iz Kadetta sto je glavni uzrocnik nesrece, nije nista kriv? Oduzimanje prvenstva vise nije prekrsaj? Zanimljivo...

semmy sto je debil?! Ne treba neka velika brzina biti, pokupi trotoar pod losim uglom pri 50-ak km/h i eto te na krovu dok kazes keks.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1841 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Admir_1984 »

therrarrius wrote:
atko wrote:Tipovi poput VR6 su vjeciti klinci u svojim glavama koji nisu uspjeli da naprave razliku izmedju playstaton i volan u realnom zivotu ... sto je cesto smrtonosno opasno :shock:

da voziš 100 na sat u naseljenom mjestu moraš biti idiot,a o 160 da ne govorim.
Znam likove koji su vizili golfa, istina je da je lik vozio 160, istina je da je covjek ispred usao u putanju ne gledajuci cestu iza, ali je istina i to da je sudar bio oko 5h a hitna je stigla u 9h, lik bi mozda i bio ziv da se kurvarima iz hitne dalo podici hemeroide sa stolice.
Meni su ljudi na licu mjesta rekli da je hitna dosla prije policija, max 10min joj je trebalo ;-)
ARmAn1i

#1842 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ARmAn1i »

VR6 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:pazi,nije hitna kriva što je idiot vozio 160 ili koliko je već vozio,do idiota je.
A ovaj lik iz Kadetta sto je glavni uzrocnik nesrece, nije nista kriv? Oduzimanje prvenstva vise nije prekrsaj? Zanimljivo...

semmy sto je debil?! Ne treba neka velika brzina biti, pokupi trotoar pod losim uglom pri 50-ak km/h i eto te na krovu dok kazes keks.

ne kažem ja da je sva krivica na idiotu iz golfa,ali što idiot nije vozio 70-80 u gradu i sve bi bilo drukčije,nego je vozio 150 ili koliko već,idiot,tačka.

čudno je da ti odmah napadaš čovjeka koji je mrtav,kojeg je udario idiot koji je vozio preko 100 km na sat u gradu,znaš li ti kolika ja to brzina,halooooo,u gradu.
a cuj 160 cc
neko imao radar pa moze dokazat ??

ovaj kadet je sav protruho i da je isao 70-80 prosao bi kroz njega kao sto i jeste
Haris.ba

#1843 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Haris.ba »

ARmAn1i wrote:a cuj 160 cc
Trag guma od kocenja, izracunas silu udarca/pa dobijes i brzinu, ukalkulises podlogu...; ima hejbet nacina kako se izracuna. Ne sekiraj se i nemoj biti maliciozan.

http://www.hurt911.org/accident/car-acc ... ction.html
ARmAn1i wrote:ovaj kadet je sav protruho i da je isao 70-80 prosao bi kroz njega kao sto i jeste
I sada nema veze sto je vozio koliko je vozio moron iz golfa. Rahmetlija iz kadeta je kriv sto vozi starog, kako kazes protuhlog kadeta. Gdje se povlaci granica? Udaris i skrsis yugu, i onda okrivis vozaca iz yuge sto je povrjedjen. Da je vozio bolje auto ne bi mu bilo nista. Odrasti.

Gledao sam deformacijske zone na golfu i kadetu. Vidi se razlika od 20 godina u tehnologiji. Kadeta nazad nema. Golfu nije ni prednji spojler pukao kako treba. Najvise se vidi naborana hauba i aktivirani jastuci. Mislim da su mu i predja svjetla ostala netaknuta. Dobro nosaci motora malo otisli, al nevazno.

Kriv je vozac kadeta ako je "izletio" vozacu golfa koji je takodje kriv sto je vozio blentavo(narocito ako se pokaze tacna cifra od 160 na sat na sudu). Treba biti kvalitetan moron pa voziti vise od 80 na sat tom ulicom. Jeste pravac, ali ulica je propala, ima djece, to nije magistrala vec ulica koja opsluzuje naselje.

Navece se na pocetku te ulice skupljaju "trkaci". Znam ih podosta. Pa ni oni vise ne jurcaju toliko tom ulicom jer jednostavno nije sigurno. Moram reci da sam razocaran sto su policajci prestali da patroliraju tom ulicom, tj. da stoje kod famosa i love sa radarom. Citavo ljeto ih ja tamo nisam vidio. Iako znaju i kad, i gdje se divlja(narocito navece) po cesti, ne poduzimaju nista. Ona cesta je medju najboljim kandidatima za postavljanje radara sa kamerom. Ali uskoro - nista.
ARmAn1i

#1844 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ARmAn1i »

Haris.ba wrote:
ARmAn1i wrote:a cuj 160 cc
Trag guma od kocenja, izracunas silu udarca/pa dobijes i brzinu, ukalkulises podlogu...; ima hejbet nacina kako se izracuna. Ne sekiraj se i nemoj biti maliciozan.

http://www.hurt911.org/accident/car-acc ... ction.html
ARmAn1i wrote:ovaj kadet je sav protruho i da je isao 70-80 prosao bi kroz njega kao sto i jeste
I sada nema veze sto je vozio koliko je vozio moron iz golfa. Rahmetlija iz kadeta je kriv sto vozi starog, kako kazes protuhlog kadeta. Gdje se povlaci granica? Udaris i skrsis yugu, i onda okrivis vozaca iz yuge sto je povrjedjen. Da je vozio bolje auto ne bi mu bilo nista. Odrasti.

Gledao sam deformacijske zone na golfu i kadetu. Vidi se razlika od 20 godina u tehnologiji. Kadeta nazad nema. Golfu nije ni prednji spojler pukao kako treba. Najvise se vidi naborana hauba i aktivirani jastuci. Mislim da su mu i predja svjetla ostala netaknuta. Dobro nosaci motora malo otisli, al nevazno.

Kriv je vozac kadeta ako je "izletio" vozacu golfa koji je takodje kriv sto je vozio blentavo(narocito ako se pokaze tacna cifra od 160 na sat na sudu). Treba biti kvalitetan moron pa voziti vise od 80 na sat tom ulicom. Jeste pravac, ali ulica je propala, ima djece, to nije magistrala vec ulica koja opsluzuje naselje.

Navece se na pocetku te ulice skupljaju "trkaci". Znam ih podosta. Pa ni oni vise ne jurcaju toliko tom ulicom jer jednostavno nije sigurno. Moram reci da sam razocaran sto su policajci prestali da patroliraju tom ulicom, tj. da stoje kod famosa i love sa radarom. Citavo ljeto ih ja tamo nisam vidio. Iako znaju i kad, i gdje se divlja(narocito navece) po cesti, ne poduzimaju nista. Ona cesta je medju najboljim kandidatima za postavljanje radara sa kamerom. Ali uskoro - nista.
:thumbup:
ja razumijem i nemogucnost i mat.stanje, ali vozaci takvih auta... ma u stvari obrati paznju dok vozis, kako isti voze

uglavnom ovo sto se desilo je UBISTVO !! a ovo je sasvim normalno postalo(pogotovo zadnjih 50-tak godina) kako u nasoj drzavi tako i svugdje na svijetu... samo je to dalje stvar sistema u samim zakonima koji imaju kazne za ucinjena /ne/djela i kako se isti provode, sto nije slucaj kod nas

mada je ovo sve vec receno i ponavljat ce se uvijek isto dok se malo ne uozbilje same vlasti ove drzave BiH

ili dok se Amerika ne uozbilji sa svojim svakodnevnim zlocinima i ubistvima diljem planete :D
atko

#1845 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

U svakom slucaju vozac kadeta(rahmetli, na zalost :( ) vjerivatno je napravio losu procjenu za koju vecim dijelom nije ni kriv ... jer golf je bio dovoljno daleko da je on procjenio da se moze ubaciti ... ali nije mogo procjeniti vjerovatno da ide 160 i da ce ga sustici ... s druge strane ovaj iz golfa nije imao sanse da zakoci ... naravno mozda je on mislio da on moze sa 160 km/h da stane u 20 metara al nije to PS pa da pritisnes trokut i krug :roll:

U svakom slucaju postoje saobracajna pravila i preksaji i kazne ... a ovoznja od 160 kroz naselje je izazivanje smrtne opasnosti koja se na zalost i dogodila i to je ubistvo to je krivicni cin
ranger

#1846 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

atko wrote:U svakom slucaju vozac kadeta(rahmetli, na zalost :( ) vjerivatno je napravio losu procjenu za koju vecim dijelom nije ni kriv ... jer golf je bio dovoljno daleko da je on procjenio da se moze ubaciti ... ali nije mogo procjeniti vjerovatno da ide 160 i da ce ga sustici ... s druge strane ovaj iz golfa nije imao sanse da zakoci ... naravno mozda je on mislio da on moze sa 160 km/h da stane u 20 metara al nije to PS pa da pritisnes trokut i krug :roll:

U svakom slucaju postoje saobracajna pravila i preksaji i kazne ... a ovoznja od 160 kroz naselje je izazivanje smrtne opasnosti koja se na zalost i dogodila i to je ubistvo to je krivicni cin
taman htjedoh ovo napisat...
jbt pa nemams ugradjen radar u glavi pa da mozes vidjet kolko ide auto koje je udaljeno 100 metara od tebe!
mozda se covjek sasvim propisno ubacio, bez da ometa vozilo koje se nalazi na glavnoj cesti (pod uslovom da se ono krece propisanom brzinom).
naravno, sve pod uslovom da je golf isao 160, a isao je puno s obzirom na stanje kadeta i ono sto je od njega ostalo!
Asana

#1847 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Asana »

vjerovatno je napravio losu procjenu za koju vecim dijelom nije ni kriv ... jer golf je bio dovoljno daleko da je on procjenio da se moze ubaciti ... ali nije mogo procjeniti vjerovatno da ide 160 i da ce ga sustici ...
Upravo to... Meni se desilo da sam tako "oduzela prednost motoru" koji srecom nije u mene udario, ali nisam mogla ni pretpostaviti da vozi takvom brzinom da ce se od mrvice u daljini u sekundi stvoriti iza mene.

U gradu je ogranicenje 60... ako je tip vozio i 100, a ne 160, treba mu suditi za ubistvo s predumisljajem!
Istovremeno, treba na informativno razgvor pozvati komisiju koja ga je pustila kod polaganja vozacnog ispita, roditelje koji su mu dali auto, suvozace koji su ga mozda podsticali da ubrzava... treba vec jednom poceti sa pritiskom na direktne i indirektne krivce za ovakve tragedije!
Balavca-ubicu u zatvor, a njegovi roditelji neka u medjuvremenu izdrzavaju djecu, roditelje, suprugu poginulog... pa da vidimo da li ce se povecati roditeljska odgovornost u ovakvim slucajevima!

uf! :x
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1848 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by arman1 »

Vidim da su se neki natakarili da ovdje glume extra vozačine i fizičare. Poodavno sam napisao da svak ko vozi preko 20 iznad ograničenja u stvari puca u masu zatvorenih očiju i nada se da niko neće nastradati. Čista fizika kaže pri kojoj brzini koliko m pređemo za 1 sec..
Da je tip iz golfa vozio 80 km/h ovo sve bi se završilo sa materijalnom štetom i eventualno manjim povredama, a možda i bez ikakvih posljedica.
Ovako Bilans je sljdeći
1 mrtav,
1 kriv za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom,
nepoznat broj bližnjih od rahmetlije koji su ucveljeni,
2 uništena auta.
A sve zbog jednog idiota koji misli da Šumaher.

Za one koji misle da su face
M. Šumaher je u životu 2x platio kaznu u saobračaju 1 za pogrešno parkiranje i 1 za prekoračenje od 16 km/h.
R. Šumaher (brat od M. Šumahera takođe vozač u F1) jako rijetko sijeda za volan, uglavnom ga supruga vozi.
semmy

#1849 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by semmy »

Asana wrote:
vjerovatno je napravio losu procjenu za koju vecim dijelom nije ni kriv ... jer golf je bio dovoljno daleko da je on procjenio da se moze ubaciti ... ali nije mogo procjeniti vjerovatno da ide 160 i da ce ga sustici ...
Upravo to... Meni se desilo da sam tako "oduzela prednost motoru" koji srecom nije u mene udario, ali nisam mogla ni pretpostaviti da vozi takvom brzinom da ce se od mrvice u daljini u sekundi stvoriti iza mene.

U gradu je ogranicenje 60... ako je tip vozio i 100, a ne 160, treba mu suditi za ubistvo s predumisljajem!
Istovremeno, treba na informativno razgvor pozvati komisiju koja ga je pustila kod polaganja vozacnog ispita, roditelje koji su mu dali auto, suvozace koji su ga mozda podsticali da ubrzava... treba vec jednom poceti sa pritiskom na direktne i indirektne krivce za ovakve tragedije!
Balavca-ubicu u zatvor, a njegovi roditelji neka u medjuvremenu izdrzavaju djecu, roditelje, suprugu poginulog... pa da vidimo da li ce se povecati roditeljska odgovornost u ovakvim slucajevima!

uf! :x
:thumbup: :thumbup:
dimu

#1850 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

nevjerovatni ste

tvrdite da je ovaj Golf 6 isao 160kmh u trenutku sudara ? dzaba mu sve deformacione zone, da je opalio sa 160 ne bi ga mogli prepoznati

samo se preseravate, da je poginuo ovaj u golfu onda bi sasuli sve po ovom seljaku sto je izletio tako na cestu...

evo vam Golf 6 na crash testu, gdje je brzina 60kmh...

Image
Locked