Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dimu

#1676 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

Her Flick wrote: znaci auto je opel astra gtc (ako to ista znaci)
koje su ti tablice :D pa ce nam mozda vise znaciti hehe

da testiramo te tvoje kocnice u stvarnosti, da ti neko uleti pa sjedne na kocnicu da vidim hoces stati za 6 metara heheheh
Neelix

#1677 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

Danas, 3 sata, izmedju Alipasina i Vojnickog

Image

kucno se sa ovim

Image
dimu

#1678 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

neelix jel ovo punto u tebe :D
Neelix

#1679 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

jeste, ima slika na temi tamo :-)
bpsang

#1680 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

@ DaysleepeR

U potpunosti se slazem sa tobom i tvojim cinjenicama, iako sam vozac automobila.
Ja sam vec upozorio gro forumasa na ponasanje i same kulture u saobracaju, jer to je ipak nas grad i treba se cuvati siledjija na putu i gradskim ulicama.
bpsang

#1681 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

ovo sto je danas oko 15h bilo na raskrsnici A.Polje i Saraj polje, cuo sam udarac, po svemu sudeci neko je proletio kroz crveno jer iz pravca Dobrinje se pali crveno, a poslije dvadesetak sekundi se pali crveno na suprotnoj strani.
Tako isto u obrnutom postupku se pali zeleno od Dobrinje prema gradu, dok zeleno kasni dvadesetak sekundi iz grada prema Dobrinji.

Koliko sam vidio policija se dugo zadrzala sa crvenim taxistom na parkingu.
Moje nije da sudim ko je kriv.
Bakir1

#1682 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Bakir1 »

sreca sa tm nisam imao problema, nego sam imao problema sa uraslom dlakom na trticnoj kosti, a i masa mojih kolega sofera, kazu da je to standardna soferska boljka, uuuuuu kako je to hebeno, hemoroidi su mila majka

a sto se francuzica guys tice, neki dan sam jednog vidjeo prolazi kroz crveno i on cool haldnokrvan prelazi raskrsnicu u nedjaricima prema dobrinji
ja bi 6ere gace promjenio da sam proso kako je on proso kroz tu raskrsnicu, sreca pa nije bilo udesa
a bilo je oko 7 navece
isti sam ti takav,svake godine u ista doba,doduse sad period sazrjevanja traje malo krace ali jos uvijek je bolan.
prema mojoj evidenciji trenutno sam se zaustavio na 580.000 km.
e jutrosnji dogadjaj vise vezan za drugu temu slicnog karaktera,ali hajde,put koji izlazi od groblja na barama na glavu,srebrni galloper stariji bracni par bez zmigavca icega na glavnu hop na mene,pobjegnem nekako mahnem rukom i prodjem dalje,stajem na semaforu kod americke ambasade cujem je,be itd pogledam gospodja i gospodim u galloperu,pitam u cemu je problem,gospodja pljunu pa zatim i gospodin,posto se nisam htio pljuvati bacim im cigaru u auto koju sam drzao u ruci sa cime su se oni dobro zabavili :lol:
hotazmaj

#1683 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hotazmaj »

Danas sam od neke muke otisao pa skoro do Pala.... Cisto da se razrahatim od gradske guzve.
Nedavno mi se desilo da sam morao udariti nogom zeni u vrata od fabije, ne zato sto me naljutila nego sam stvarno morao nekako da se javim da sam tu. Sokirao sam se kad sam vidio da se zena svjesno ali ponavljam svjesno prestrojava pravo u mene :shock: i ne nije bi mrtvi ugao jer sam joj bio kod prednjih vrata, i nisam dosao nego sam bio tu cijelo vrijeme :shock: Sta cu nisam imao kud, ja u srednjoj ona u desnoj a kombi u lijevoj. Obicno se drzim desne trake al eto
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1684 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Romeo 80 »

Ma grad je pun potencijalnih ubica za volanom, nema sumnje! :x
Ko se ovdje izbirika voziti, vožnja bilo gdje u inostranstvu mu predstavlja popodnevni odmor...

Ovo su "vatrene ulice tudikana"... :-)
VR6

#1685 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Tokom noći dogodila se teška saobraćajna nesreća na području opštine Novo Sarajevo, ulica Hamdije Čemerlića, do broja 447, prilikom koje je došlo do udara motocikla nepoznate marke i bez registarskih oznaka u parkirano vozilo Golf II.
Motociklom je upravljao vozač H.K., rođen 1987. godine u Sarajevu. Tom prilikom on je zadobio teške tjelesne povrede. Radi se o frakturi lobanje. Prebačen je na CUM KCUS-a gdje je zadržan na daljem liječenju.

Službenici MUP-a KS obavili su uviđaj.

Image
Troll_Happens

#1686 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

VR6 wrote:Tokom noći dogodila se teška saobraćajna nesreća na području opštine Novo Sarajevo, ulica Hamdije Čemerlića, do broja 447, prilikom koje je došlo do udara motocikla nepoznate marke i bez registarskih oznaka u parkirano vozilo Golf II.
Motociklom je upravljao vozač H.K., rođen 1987. godine u Sarajevu. Tom prilikom on je zadobio teške tjelesne povrede. Radi se o frakturi lobanje. Prebačen je na CUM KCUS-a gdje je zadržan na daljem liječenju.

Službenici MUP-a KS obavili su uviđaj.

Image

ja mislim da je ovo sve zasluzeno.
proslo ljeto gledam idiota debila ne znam vec kako da ga nazovem, zapicio se motorom od vjecne i onda pored metropolisa ide pravac bbi-a ladno se covjek pope nogama na sjedalo motora i glumi nesto stojeci i okrece se lijevo desno ko ga gleda papak zesci i to je neki vozac.... :dance:
Troll_Happens

#1687 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Her Flick wrote:jucer se vracam s posla, i od rtv doma prema ilidzi, proleti lik sa nekom zucom (zucom je zovem trkaci tip motora, nezam kako drugacije da ih objasnim)
samo jos da napomenem da sam ja stajao na crvenom, i zaustavio se na sljedecem semaforu (halilovici), naravno obavezan detalj na motoru je plavka kojoj viri spaga od tangi, to je bilo izmedju 4 pola 5 popodne

i sad ja kontam ako sam ja bio prvi na semaforu, naravno iza mene 50 auta, a debil pored mene proletio da ga nisam ni skontao dok se nije udaljio nekih 100m, i kontam kako je proletio izmedju tolikih auta, nisu siv tacno jedan iza drugog u mm poredani

naravno nijedno nema kacigu, niti bilo kakavu zastitnu odjecu

@dimu
slobodno se poturi kada vidis crnu astru,nema ih u gradu puno
pa po tom detalju je valjda poznaju u gradu pa ju je zato izbacila...
a sta ce njemu kaciga.... moraju svi da vide ko je ppk.
sirota djevojka... hajde naucice da ne valja bubrege gole ostavljati ako prezivi ovo ljeto....
AdnanSA

#1688 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Pojedini motoristi da ne kažem većina od zaštitne opreme imaju svoju kožu i papuče. Plavokose pratilje imaju trovremenski Taft i gaće što vire do pola leđa.
AdnanSA

#1689 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Romeo 80 wrote:Ma grad je pun potencijalnih ubica za volanom, nema sumnje! :x
Ko se ovdje izbirika voziti, vožnja bilo gdje u inostranstvu mu predstavlja popodnevni odmor...

Ovo su "vatrene ulice tudikana"... :-)
Prije par godina sam putovao za Švedsku i eto tamo sam imao jednu dionicu od 500 km koju je trebalo odvoziti u cugu po običnoj magistralnoj cesti. Umalo nisam umro od dosade i zaspo za volanom. Na kraju sam namjerno preticao i uletio u jedne bezazlene makazice. Mislim moglo je komotno još dva auta da se ubaci iza mene a Šved koji mi je dolazio u susret upalio žmigavce bježi u stranu i iskolačio oči na mene ko veli " šta me ovo sad snadje"
Vožnja po gradu Pragu je također opuštajuća u 8 sati naveče doduše nedelja je bila nigdje nikoga po ulicama a i ono malo što vozi kultura stroga. Ako si i totalni amater i neznalica za volanom opet fino ideš i pronađeš željenu lokaciju.
dimu

#1690 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

Her Flick wrote: @dimu
slobodno se poturi kada vidis crnu astru,nema ih u gradu puno
ima ih bar 10-15, zato i pitam koja je tvoja... :)
Skyfox

#1691 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

AdnanSA wrote:Pojedini motoristi da ne kažem većina od zaštitne opreme imaju svoju kožu i papuče. Plavokose pratilje imaju trovremenski Taft i gaće što vire do pola leđa.
:-) :lol:

jos su gori klinci koji idu cik cak ispred, jucer trubim jednom kad lik se okrene u u voznji i zino konta trubi mu neko ko ga zna, i tako haman minutu vozi sa glavom unazad :roll:

a sad su se pojavili i neki cetvorotockasi lik neki dan prestize kolonu u zagrebackoj nabro al jedva nesto... da fiat na pocetku kolone nije usporio ovaj bi poljubio trolebus koji mu je isao u susret... E moja policijo... :oops:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1692 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Romeo 80 »

E moja policijo... :oops:
Sad na Otoci ide kolona vozila pod pratnjom i onaj naprijed što ima razglas dere se "Halo hajvanu, miči se u stranu"! :D :D :lol:
Ma čovjek ih ne može ne voljeti... :oops:
Lesli Eldridž

#1693 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Što mu sva raja uglas nisu odgovorila da je on čoban koji vodi hajvana :lol: :D
Cafe Camargue

#1694 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cafe Camargue »

Romeo 80 wrote:
Sad na Otoci ide kolona vozila pod pratnjom i onaj naprijed što ima razglas dere se "Halo hajvanu, miči se u stranu"! :D :D :lol:
čuj halo hajvanu :lol: :lol: :lol: :lol:
Neelix

#1695 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

Romeo 80 wrote:
ima tome par godina, na cengic vili u smjeru ilidze, nailazi tako taj s megafonom i rasciscava saobracaj iz srednje trake...u neka doba dodje do dede u pezejcu koji haman nista ne cuje :D :lol: sto je to bila scena, galami on "SKLONI SE U DESNU TRAKU", rotaciju pali, deda nista....tamo negdje kod otoke, deda se prestrojava u lijevu, a policajac urla...NAUCI KOJA JE DESNA STRANA :lol:
Skyfox

#1696 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

mene su tako jednom spicili od Avaza do Malte, mislim da sam stigao za nepunih 4min. Neka faca u nocnim satima izlazila iz grada ili sta vec i svi koji su se zatekli na cesti su jurili, drot na svakoj raskrsnici mlatara znakom, a taj sa razglasom se dere BRZE BRZE... doslo mi da viknem raspade mi se auto :D
Cholina_Lokica

#1697 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:mene su tako jednom spicili od Avaza do Malte, mislim da sam stigao za nepunih 4min. Neka faca u nocnim satima izlazila iz grada ili sta vec i svi koji su se zatekli na cesti su jurili, drot na svakoj raskrsnici mlatara znakom, a taj sa razglasom se dere BRZE BRZE... doslo mi da viknem raspade mi se auto :D
nabavi megafon, ostavi ga u autu i sljedeci put kad se tako sta desi, ti megafon i deri se ne meeeReeeee :D
Skyfox

#1698 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

:lol: :lol:
od smijehaaaa
ranger

#1699 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

situacija od prije mjesec dana
ide kolona mnogo vaznih ljudi i na celu kolone ide policajac na motoru. sve to ja posmatram sa tramvajske.
i saobracajac je zatvorio raskrsnicu zbog njih i ceka da prodju....
medjutim iza drota koji je na celu kolone ide reno 5 kojim upravlja srednjovjecna gospodja a iza nje ide ergela bjesnih audija passata i slicnih mrcina....
i onaj jadni policajac mase i nogama i rukama njoj da pozuri, tj. da izadje iz "sluzbene kolone", al gospodja ne konta..
zagrlila volan i tek povremeno zbunjeno pogleda prema njemu, i u trenutku kad prolaze pored tramvajske drot ide srednjom trakom i okrenut prema njoj iz sveg glasa vice: pa prolazi vise j...m ti majku, kako vise ne skontas...
e to je trebalo vidjet...
BadBoy

#1700 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by BadBoy »

Dendrlix wrote:Ovaj ga bas izvrno! :D

Image

Zna li ko gdje je ovo?
Lokacija: Vratnik, ulica Porčina... ko zna, zna i o kakvoj je ulici rijec. Medjutim u ovom slucaju, covjeku se otkocilo auto samo od sebe, poletilo nazad, udarilo u kucu s desne strane, odbilo se na lijevu stranu, udarilo u kamen koji je bio postavljen ispred kapije kao ukrasni kamen i prevrnulo se VERTIKALNO na krov. Da zlo bude vece, covjek je vozac GRAS-a i ne znam kako mu se ova stvar desila, on bi prije sviju trebao znati da namota tockove u suprotnu stranu... :S
Uglavnom od auta nema nista, a ne znam ni kako su ga okrenuli, jer sam u medjuvremenu otisao u grad.
Locked