Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- JThomas
#1326 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
tuda idem haman svaki dan, i rupe su fakat strašne, krpili ih nema nekoliko mjeseci, ali opet su se vratile s pojačanjem 
- Skyfox
#1327 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
na raskrsnici poslije Stupske petlje u smjeru prema ilidzi, policijski jeep i jos neko protivtenkovsko vozilo zaustavili malog jugu, drotova ko mrava, zaustavili skoro sav promet...
-
mahalas505
#1328 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Cuj protivtenkovsko voziloSkyfox wrote:na raskrsnici poslije Stupske petlje u smjeru prema ilidzi, policijski jeep i jos neko protivtenkovsko vozilo zaustavili malog jugu, drotova ko mrava, zaustavili skoro sav promet...
- Skyfox
#1329 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pod navodnim znacima, neznam kako se zove i bio sam fakat umoran kad sam to pisaomahalas505 wrote: Cuj protivtenkovsko vozilo.

nesto na ovaj fazon
- RajaIzSkole
#1330 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Barem bi Sarajlije trebali znati da je to - transporter
Pun grad ih bio unazad 20-tak godina...
-
kEN0
#1331 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Veceras oko 23:30 kod sebilja je bio sudar, ja mislim da su se sudarili tramvaj i reno clio metalic sive boje, po onome sto sam na brzinu vidio, clio je strasno skrsen, mislim da su mu cak i 2 tocka spala... ako neko ima fotke nek postavi..
-
eeeeeee
#1332 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
eto ga taman sam je spremo da je postavimkEN0 wrote:Veceras oko 23:30 kod sebilja je bio sudar, ja mislim da su se sudarili tramvaj i reno clio metalic sive boje, po onome sto sam na brzinu vidio, clio je strasno skrsen, mislim da su mu cak i 2 tocka spala... ako neko ima fotke nek postavi..

- RajaIzSkole
#1333 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ovo mora da je na trotoaru bio loše postavljen :/ Sumnjam da je ušao u traku, da nije vidio tramvaj...
- karanana
#1334 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa zar je tramvajdzija toliko slijep bio? ma meni se cini da je reno dolazio iz pravca kovaca i da vjerovatno nije vidio dolazeci tramvaj kada se ubacivao na glavnu cestu. vjerovatno je ili reno ili tramvaj proletio kroz crveno.RajaIzSkole wrote:Ovo mora da je na trotoaru bio loše postavljen :/ Sumnjam da je ušao u traku, da nije vidio tramvaj...
- Troll_Happens
#1335 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa da je tramvaj proletio kroz crveno tramvaj bi ga skroz prepolovio isto bi se desilo da je kojim slucajem reno uradio. Vise mislim da je frajer htio da se ukljuci da nije gledao i da ga je tramvaj oceso malo, cak sta vise ostale su dvije pizze na krovu steta bi bilo da su se ohladile i da nisu dosle do zeljene adresekaranana wrote:pa zar je tramvajdzija toliko slijep bio? ma meni se cini da je reno dolazio iz pravca kovaca i da vjerovatno nije vidio dolazeci tramvaj kada se ubacivao na glavnu cestu. vjerovatno je ili reno ili tramvaj proletio kroz crveno.RajaIzSkole wrote:Ovo mora da je na trotoaru bio loše postavljen :/ Sumnjam da je ušao u traku, da nije vidio tramvaj...
- Neelix
#1336 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
na tom semaforu, kad se ide sa kovaca, crveno bude samo kratko da pjesaci predju. tako da je vrlo moguce da je i tramvaju i renaultu bilo zeleno.
- VR6
#1337 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
En maloprije kod okretaljke na c. vili neki udes, taksista (crveni Passat) i Vectra karavan siva se opalili.
-
Cafe Camargue
#1338 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Neelix wrote:na tom semaforu, kad se ide sa kovaca, crveno bude samo kratko da pjesaci predju. tako da je vrlo moguce da je i tramvaju i renaultu bilo zeleno.
meni je jasno da mi živimo u zemlji apsurda, ali da jedan takav naprave čak je i za nas previše.
crveno dok je upaljeno za saobraćaj iz pravca sagrdžija otvara se zeleno za tramvaj, dakle samo za tu traku gdje su i šine, dok je zeleno otvoreno za regularnu lijevu traku. to crveno traje max 10 sekundi, tamam da se tramvaj uključi u saobraćaj, tako da nema apsolutno nikakve šanse da su istovremeno bila otvorena zelena i za tramvaj i za clia, jer se saobraćaj iz oba pravca uključuje u jednu te istu traku. osim ako nije clio prošao kroz crveno, jedina realna mogućnost je da je tramvaj kasno krenuo i da je on prošao kroz crveno, a clio u brzini ufatio zeleno, i ne osvrčući se završio gdje je završio.
- Troll_Happens
#1339 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
onda se zna ko je popusio sto se vidi iz prilozenog ako je obojici bilo zeleno...Neelix wrote:na tom semaforu, kad se ide sa kovaca, crveno bude samo kratko da pjesaci predju. tako da je vrlo moguce da je i tramvaju i renaultu bilo zeleno.
- bpsang
#1340 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
jutros oko 10h raskrsnica kod Energoinvesta -Stup

- SaraLe
#1341 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
U Zenici, na jednoj raskrsnici je bilo ovako jednom mjesec -dvaCafe Camargue wrote:Neelix wrote:na tom semaforu, kad se ide sa kovaca, crveno bude samo kratko da pjesaci predju. tako da je vrlo moguce da je i tramvaju i renaultu bilo zeleno.![]()
![]()
![]()
meni je jasno da mi živimo u zemlji apsurda, ali da jedan takav naprave čak je i za nas previše.
crveno dok je upaljeno za saobraćaj iz pravca sagrdžija otvara se zeleno za tramvaj, dakle samo za tu traku gdje su i šine, dok je zeleno otvoreno za regularnu lijevu traku. to crveno traje max 10 sekundi, tamam da se tramvaj uključi u saobraćaj, tako da nema apsolutno nikakve šanse da su istovremeno bila otvorena zelena i za tramvaj i za clia, jer se saobraćaj iz oba pravca uključuje u jednu te istu traku. osim ako nije clio prošao kroz crveno, jedina realna mogućnost je da je tramvaj kasno krenuo i da je on prošao kroz crveno, a clio u brzini ufatio zeleno, i ne osvrčući se završio gdje je završio.
Dvije trake, desna traka za one koji idu pravo i skrecu desno, lijeva za lijevo
I onda su mijenjali semafor, posto su bile uzasne guzve i neko (strucnjaci) je na semaforu napravio "odvojeno" za pravo i desno
I sad sljedeca situacija, dvoje koji zele pravo ili desno se nalaze u istoj traci. Na semaforu je zeleno za one koji idu desno, a crveno za one koji idu pravo
- bpsang
#1342 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
danas oko 15 h na prikljucku kod Radon Plaza,
Autopbus GSP-a opalio Mercedesa,Mercedes opalio Novog Pezoa -kabriolet, Pezo opalio, pasata starog, da ga je jace udario prepolovio bi se, i na kraju crni Pezo netaknut, sa neznacajnom stetom, uglavnom ,lancani sudar, zao mi je plavog Pezoa , sa probnim tablicama

Autopbus GSP-a opalio Mercedesa,Mercedes opalio Novog Pezoa -kabriolet, Pezo opalio, pasata starog, da ga je jace udario prepolovio bi se, i na kraju crni Pezo netaknut, sa neznacajnom stetom, uglavnom ,lancani sudar, zao mi je plavog Pezoa , sa probnim tablicama

-
Klodovik
#1343 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
A zamisli da semafor trepće na raskrsnici kod Higijenskog. Bilo bi posla za nekoliko limarskih i lakirerskih radionica non-stop.karanana wrote:e ljudi na najmanje dva semafore koja sam ja skuzio trepne samo dvaput: na raskrsnici ulice Dzemala Bijedica na Otoci i cini mi se na glavnoj cesti na otoci. To moze biti zeznuto, trebalo bi to svugdje konsistentno da bude da ne bi neko poletio kontajuci ima jos 3 treptaja do zutog a ono samo dva sve ukupno. btw. na pofalicima prema ilidzi ne trepne niti jednom.
-
dimu
#1344 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Cafe Camargue wrote:Neelix wrote:na tom semaforu, kad se ide sa kovaca, crveno bude samo kratko da pjesaci predju. tako da je vrlo moguce da je i tramvaju i renaultu bilo zeleno.![]()
![]()
![]()
ama kakve veze ima kome je bilo kad zeleno kad se ovaj clio ukljucuje sa sporednog na glavni put znaci tramvaj ima pravo prvenstva i tu sva prica zavrsava
- muz66
#1345 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
+šinsko vozilo...dimu wrote:Cafe Camargue wrote:Neelix wrote:na tom semaforu, kad se ide sa kovaca, crveno bude samo kratko da pjesaci predju. tako da je vrlo moguce da je i tramvaju i renaultu bilo zeleno.![]()
![]()
![]()
ama kakve veze ima kome je bilo kad zeleno kad se ovaj clio ukljucuje sa sporednog na glavni put znaci tramvaj ima pravo prvenstva i tu sva prica zavrsava
-
Cafe Camargue
#1346 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
nadam se da ti nisi ucesnik u saobracajudimu wrote:Cafe Camargue wrote:Neelix wrote:na tom semaforu, kad se ide sa kovaca, crveno bude samo kratko da pjesaci predju. tako da je vrlo moguce da je i tramvaju i renaultu bilo zeleno.![]()
![]()
![]()
- Neelix
#1347 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
e da, moguce, da je tramvaju dozvoljen prolaz samo u tom kratkom periodu dok je crveno iz pravca kovaca. znam sigurno da je autima iz pravca vijecnice istovremeno dozvoljen prolaz kad i sa kovaca.
maloprije na malti, u pravcu grada, lancani, nova lancia delta zaplatila u sredini. prosao tuda kad sam isao na kafu, kad sam se vracao jos su auta na istom mjestu bila
maloprije na malti, u pravcu grada, lancani, nova lancia delta zaplatila u sredini. prosao tuda kad sam isao na kafu, kad sam se vracao jos su auta na istom mjestu bila
- no_crnjak
#1348 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
u B fazi,mirno 
- Cholina_Lokica
#1349 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
hosh da ne bude viseno_crnjak wrote:u B fazi,mirno
- no_crnjak
#1350 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Dile wrote:hosh da ne bude viseno_crnjak wrote:u B fazi,mirno![]()
![]()
spavam
xD