Izvoz Konja iz BiH
Moderator: anex
- SanskiBiser
#1 Izvoz Konja iz BiH
Dakle pitanje je jednostavno, da li se iz Bosne mogu izvoziti konji u zemlje EU, znam da je bila neka zabrana prije par godina i da čak ni privremeni boravak nije bio moguć a sad ne mogu ništa novo naći čak ni na sajtu Ureda za veterinarstvo BiH. Veterinari mi kažu neki da se može samo uvoziti konje. Hvala za svaku informaciju! 
- amra67
#2 Re: Izvoz Konja iz BiH
Ne znam na koje konje mislis? One konje koji su na vlasti u Bosni niko nece ...SanskiBiser wrote:Dakle pitanje je jednostavno, da li se iz Bosne mogu izvoziti konji u zemlje EU, znam da je bila neka zabrana prije par godina i da čak ni privremeni boravak nije bio moguć a sad ne mogu ništa novo naći čak ni na sajtu Ureda za veterinarstvo BiH. Veterinari mi kažu neki da se može samo uvoziti konje. Hvala za svaku informaciju!
- SanskiBiser
#3 Re: Izvoz Konja iz BiH
Ma ne te konje.amra67 wrote:Ne znam na koje konje mislis? One konje koji su na vlasti u Bosni niko nece ...SanskiBiser wrote:Dakle pitanje je jednostavno, da li se iz Bosne mogu izvoziti konji u zemlje EU, znam da je bila neka zabrana prije par godina i da čak ni privremeni boravak nije bio moguć a sad ne mogu ništa novo naći čak ni na sajtu Ureda za veterinarstvo BiH. Veterinari mi kažu neki da se može samo uvoziti konje. Hvala za svaku informaciju!
-
HTI
#4 Re: Izvoz Konja iz BiH
ja mislim da moze. oni uglavnom imaju diplomatske pasose tako da ne bi trebalo biti problema.