Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
imam na izvodu kaznu za koju sam potpisao da trazim sudsko odlucivanje, i jos mi dodali onih 20 KM jer nisam platio u roku
ali ono sto me zanima je kada potpisem da trazim sudsko odlucivanje, da li ja moram slati na sud jednu kopiju naloga, ili im policija automatski proslijedi zahtijev ?
moze biti da sam zaboravio poslati, jer me jos nisu pozvali a proslo je oko 5 mjeseci... sitna je kazna, pa da znam platiti to ako me nece ni zvati na sud...
mislim da si imao rok da odneseš kopiju u sud, platiš 10 KM, ja sam tako uradio i onda ti na sudu to potvrde pečatom
pretpostavljam da ako si samo potpisao, a nisi odnio na sud taj zahtjev, odnosno jednu kopiju, onda ti dođe kazna
meni su rekli u sudu da se nadam za 4-5 mjeseci da će me pozvati, a to je bilo u decembru ili početkom januara
oni su uvezani kad je ovo u pitanju jer teoretski ti možeš reći da ideš na sud, a da ne odeš i onda bi te drotovi čekali godinama da platiš, u praksi oni čekaju vjerovatno 10-ak dana, onda provjere sa sudom jesi li se javio u sud i ako nisi oni ti automatski šalju kaznu + troškovi, meni je tako logično
mislim da nemaš šta čekati, plati to što ti je došlo i završi, pogotovo ako nisi ništa nosio u sud
ma to je to onda, jer ne bi imali pravo kaciti kaznu na izvod za prekrsaj koji je jos u postupku... do mene je onda, nisam ni znao da se to treba odnijeti, ja mislio da to ide automatski kad potpisem pri urucenju naloga
krusty wrote:ma to je to onda, jer ne bi imali pravo kaciti kaznu na izvod za prekrsaj koji je jos u postupku... do mene je onda, nisam ni znao da se to treba odnijeti, ja mislio da to ide automatski kad potpisem pri urucenju naloga
To da li ti trebas odnijeti na sud ili ne neznam!
Al ovo drugo da nemogu kaciti kaznu na izvod za prekrsaj koji je u postupku,odnosno na koji je postupak ulozena zalba ili sudsko odlucivanje to mogu i rade vjeruj mi znam!