izvod kazni - pitanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
krusty

#1 izvod kazni - pitanje

Post by krusty »

imam na izvodu kaznu za koju sam potpisao da trazim sudsko odlucivanje, i jos mi dodali onih 20 KM jer nisam platio u roku :shock:

ali ono sto me zanima je kada potpisem da trazim sudsko odlucivanje, da li ja moram slati na sud jednu kopiju naloga, ili im policija automatski proslijedi zahtijev ?

moze biti da sam zaboravio poslati, jer me jos nisu pozvali a proslo je oko 5 mjeseci... sitna je kazna, pa da znam platiti to ako me nece ni zvati na sud...
vozač

#2 Re: izvod kazni - pitanje

Post by vozač »

mislim da si imao rok da odneseš kopiju u sud, platiš 10 KM, ja sam tako uradio i onda ti na sudu to potvrde pečatom
pretpostavljam da ako si samo potpisao, a nisi odnio na sud taj zahtjev, odnosno jednu kopiju, onda ti dođe kazna

meni su rekli u sudu da se nadam za 4-5 mjeseci da će me pozvati, a to je bilo u decembru ili početkom januara

oni su uvezani kad je ovo u pitanju jer teoretski ti možeš reći da ideš na sud, a da ne odeš i onda bi te drotovi čekali godinama da platiš, u praksi oni čekaju vjerovatno 10-ak dana, onda provjere sa sudom jesi li se javio u sud i ako nisi oni ti automatski šalju kaznu + troškovi, meni je tako logično

mislim da nemaš šta čekati, plati to što ti je došlo i završi, pogotovo ako nisi ništa nosio u sud
krusty

#3 Re: izvod kazni - pitanje

Post by krusty »

ma to je to onda, jer ne bi imali pravo kaciti kaznu na izvod za prekrsaj koji je jos u postupku... do mene je onda, nisam ni znao da se to treba odnijeti, ja mislio da to ide automatski kad potpisem pri urucenju naloga :)
likce

#4 Re: izvod kazni - pitanje

Post by likce »

krusty wrote:ma to je to onda, jer ne bi imali pravo kaciti kaznu na izvod za prekrsaj koji je jos u postupku... do mene je onda, nisam ni znao da se to treba odnijeti, ja mislio da to ide automatski kad potpisem pri urucenju naloga :)
To da li ti trebas odnijeti na sud ili ne neznam!
Al ovo drugo da nemogu kaciti kaznu na izvod za prekrsaj koji je u postupku,odnosno na koji je postupak ulozena zalba ili sudsko odlucivanje to mogu i rade vjeruj mi znam!
c0d14c

#5 Re: izvod kazni - pitanje

Post by c0d14c »

ako nije velik iznos u pitanju plati ako dodje poziv samo priznanicu odneses a vjerovatno nece ni biti poziva
Post Reply