Izvlačenje grupa za SP2006

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
NeKi_LiK

#1 Izvlačenje grupa za SP2006

Post by NeKi_LiK »

Samo izvlačenje grupa za SP2006 je u petak 9.12. ove godine.

Danas su objavljene grupe po kojima će se izvlačiti iz bubnja.

Nosioci grupa : Brazil, Argentina, Mexiko, Njemačka, Italija, Španija, Engleska, Španija.

Grupa 2 [Okeanija, J.Amerika, Afrika] : Australija, Angola, Gana, Obala Slonovače, Togo, Tunis, Ekvador, Paragvaj.

Grupa 3 [Evropa] :Češka, Holandija, Poljska, Hrvatska, Portugal, Švedska, Švicarska, Ukrajina.

Grupa 4 [Azija, Srednja i Sjeverna A.] : Saudijska Arabija, Južna Koreja, Kostarika, Iran, Japan, Trinidad i Tobago, SAD.

Posebna [Nebeska :D ] grupa : srbija i crna gora

Znači po ustaljenom principu, iz svake grupe po jedan, sa tim što je dirigovano da Njemačka bude nosioc grupe A, a Brazil grupe F zbog toga što se utakmice tih grupa igraju na stadionima sa najvećim kapacitetom.

Posebna grupa sicg je dodjeljena zbog 9 evropskih reprezentacija koje nisu nositelji, pa da bi se izbjeglo 3 evropske u jednoj grupi scg iz svoje posebne grupe ide u jednu od grupa kojima će nosioc biti vanevropska reprezentacija tj sa Brazilom, Argentinom ili Mexikom.

Da hoće biti - Brazil, Hrvatska, sicg, SAD 8) :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja mislim da bi brazil-sad bio kaotični haos :D rat na terenu
alek

Post by alek »

ja bih da poigraju juzna koreja i gana

i trinidad i tobago :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Naravno. I meni je pri sastavljanju grupe ta utakmica bila prva na pameti. :D

Nego, JuEsEj je maximalno ozbiljna reprezentacija :) ... još da se rahmetli Abraham digne iz groba i pročita one materijale iz Nike Propaganda reklama :-) ...

Na nikesoccer ima video i pdf povelja 8) - So Says This American Game :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ma vidjelo se još na prošlom svjetskom da su ameri ozbiljni, čak ih je i lijepo gledat, al to me beskrajno nervira
Post Reply