IZVINI i VOLIM TE
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
odanamajka
#1 IZVINI i VOLIM TE
Bas me nesto interesuje je li do mene/nas ili su ove dvije NAJTEZE rijeci. Vise se i ne sjecam kako to zvuci!!!
- jeza u ledja
Od kad sam poceo govoriti 'aj lav ju' umjesto 'volim te' mnogo mi je lakse to reci.
Valjda vidio na filmovima. 
Znam glupo zvuci al tako je.
-
Incub
Kad sretnes nekoga i on ti to cesto ponavlja-volim te,volim te- onda ti postane otrcano...Prozor wrote:ne treba ni imati ponos ili uzdrljivost do krova, a ni razbacivati tim rijecima toliko da izgube znacaj, sredinom, sto bi rek´o Dino...
Muskarci,budimo iskreni, lazu kad kazu volim te ,jer to nema nekog znacenja...
Eskiviraju neku situaciju samim izgovaranjem te rijeci ili pokusavaju da zadive djevojku ako vide da bi to proslo...
Muskarca bas i ne zeli da to govori jer se smatra dozom slabosti
-
jasminasab
Onda kad naucis da kazes nekome "izvini", ali ono iskreno, onda ga stvarno i volis. To nije stvar ponosa, nego postovanja i spremnosti da se priznaju vlastite greske. Plus povjerenje da ce ti onaj to oprostiti, a ne uzeti za zlo ili likovati nad tvojom greskom.
Sto se tice "volim te", mislim da je to puno lakse reci. I treba govoriti cesto, ali ne toliko da izgubi smisao i znacenje.
I ne slazem se s ovim da muskarci lazu kad kazu "volim te" - to rade samo nezreli muskarci.
Sto se tice "volim te", mislim da je to puno lakse reci. I treba govoriti cesto, ali ne toliko da izgubi smisao i znacenje.
I ne slazem se s ovim da muskarci lazu kad kazu "volim te" - to rade samo nezreli muskarci.
- lady midnight
jeza u ledja wrote:Od kad sam poceo govoriti 'aj lav ju' umjesto 'volim te' mnogo mi je lakse to reci.Valjda vidio na filmovima.
ma nije glupo, ba
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Ja kad pogrijesim kazem izvini. Ne vidim zasto ne bih
Dok ja uglavnom ne dobijam izvinjenje u vecini slucajeva presutim jer druga osoba se pravi blesava
A sto se tice volim te...te dvije rijeci danas nekako gube svoj znacaj i smisao.
Meni je najsmjesnije vidjeti kada neko nekome kaze nakon mjesec dana zabavljanja "volim te"
Vecinom muskarci, jer eto kao zene padaju na to
Ne moze se ici okolo i govoriti tek tako volim te. Valjda je potrebno odredjeno vrijeme, zrelost, povezanost, i jos dosta drugih faktora da bi nekoga zavolio, a i tada mora proci neko vrijeme da se kaze to cuveno "volim te" jer nikada ne znas hoces li bit ismijan itd...bar ja tako gledam na to.
Dok ja uglavnom ne dobijam izvinjenje u vecini slucajeva presutim jer druga osoba se pravi blesava
A sto se tice volim te...te dvije rijeci danas nekako gube svoj znacaj i smisao.
Meni je najsmjesnije vidjeti kada neko nekome kaze nakon mjesec dana zabavljanja "volim te"
Ne moze se ici okolo i govoriti tek tako volim te. Valjda je potrebno odredjeno vrijeme, zrelost, povezanost, i jos dosta drugih faktora da bi nekoga zavolio, a i tada mora proci neko vrijeme da se kaze to cuveno "volim te" jer nikada ne znas hoces li bit ismijan itd...bar ja tako gledam na to.
- sinus
Zašto žene traže da im se govori to famozno Volim te? Nakon svega onog što čovjek uradi za nju i zbog nje što ne bi nikada ni za koga,i budala bi zaključila da je voli, ali one opet sve to nipodaštavaju i ništa im ne znači bez onog famoznog Volim te...(svaka čast izuzecima kojih ima al' u promilima)
Ja sam od onih ljudi koji cijene djela,a ne riječi, tako da ako mi kažeš da me voliš, a poslije se ponašaš ko kakva luđakinja zbog nekih banalnih stvari ili misliš da ću samo što izađem vani iz kuće bez tebe nekoga pojebat to nije nikakav dokaz ljubavi nego ludila....
Aj sad zdravoo...
P.S:
Naravno kao i svaki muškarac, Volim te govorim proračunato i u dovoljnoj količini i kada nešto pogriješim (ima i izuzetaka koji svakih 5 minuta govore Volim te )
, a ona kao i svaka žena kada joj to kažeš misli da nije pala na to, a u stvari i sama shvati nakon par minuta da je pala na to po ko zna koji put i naravno to se nikada neće promijeniti...
Aj sad stvarno zdravoo...
Ja sam od onih ljudi koji cijene djela,a ne riječi, tako da ako mi kažeš da me voliš, a poslije se ponašaš ko kakva luđakinja zbog nekih banalnih stvari ili misliš da ću samo što izađem vani iz kuće bez tebe nekoga pojebat to nije nikakav dokaz ljubavi nego ludila....
Aj sad zdravoo...
P.S:
Naravno kao i svaki muškarac, Volim te govorim proračunato i u dovoljnoj količini i kada nešto pogriješim (ima i izuzetaka koji svakih 5 minuta govore Volim te )
Aj sad stvarno zdravoo...
-
fixer
meni je jedna cura to rekla nakon 2 izlaska.ladyblue18 wrote:Ja kad pogrijesim kazem izvini. Ne vidim zasto ne bih![]()
Dok ja uglavnom ne dobijam izvinjenje u vecini slucajeva presutim jer druga osoba se pravi blesava![]()
![]()
Meni je najsmjesnije vidjeti kada neko nekome kaze nakon mjesec dana zabavljanja "volim te"Vecinom muskarci, jer eto kao zene padaju na to
![]()
-
ifbbpro
#11 Re: IZVINI i VOLIM TE
Znas sta kaze Gibonni:odanamajka wrote:Bas me nesto interesuje je li do mene/nas ili su ove dvije NAJTEZE rijeci. Vise se i ne sjecam kako to zvuci!!!
˝Moglo bi bit´ da je lakse umrit, nego judima rec´ OPROSTI˝ ...
-
mamica papucarka
svaka joj cast kad to moze prevalit preko usta. Ja to nikome do coeku nisam rekla i to ono preko telefona "hajd cao, volim te"
Ni majci, ni bratu, ni tamo nekadasnjim simpatijama
a reci izvini mi nije bio nikada problem
Ni majci, ni bratu, ni tamo nekadasnjim simpatijama
-
fixer
a bash je rekla preko telefona. a jbg posao joj je takav da joj mozak nije potreban, samo izgledmamica papucarka wrote:svaka joj cast kad to moze prevalit preko usta. Ja to nikome do coeku nisam rekla i to ono preko telefona "hajd cao, volim te"![]()
Ni majci, ni bratu, ni tamo nekadasnjim simpatijama![]()
-
elSaik
Čuj izvini, čuj volim te?
Kod mene riječ izvini je veoma često korištena, ali rijetko iskrena. Služi samo za smirivanje situacije, ili da ja izvučem sebe iz g*vana.
To drugo... ne znam.
Ne sjećam se kad sam to nekom posljednji put rekao. 
Kod mene riječ izvini je veoma često korištena, ali rijetko iskrena. Služi samo za smirivanje situacije, ili da ja izvučem sebe iz g*vana.
To drugo... ne znam.
Last edited by elSaik on 17/02/2008 12:43, edited 1 time in total.
-
elSaik
Vidim, i ti nju mnogo voliš.fixer wrote:a bash je rekla preko telefona. a jbg posao joj je takav da joj mozak nije potreban, samo izgledmamica papucarka wrote:svaka joj cast kad to moze prevalit preko usta. Ja to nikome do coeku nisam rekla i to ono preko telefona "hajd cao, volim te"![]()
Ni majci, ni bratu, ni tamo nekadasnjim simpatijama![]()
-
Umjetnik a
oprsoti
volim te i
hvala su tri riječi koje je najteže izgovoriti
slažem se sa ladyblue18 da volim te gubi svoj značaj
isto kao da kežeš hej šta ima
volim te i
hvala su tri riječi koje je najteže izgovoriti
slažem se sa ladyblue18 da volim te gubi svoj značaj
isto kao da kežeš hej šta ima
- anais_nin
samo da klimnem glavom na ovoĆelava cura wrote:Neko vrijeme sam se pretjerano izvinjavala ljudima za svaku sitnicu...i onda sam prestala..SAd kazem izvini samo ako stvarno pogrijesim..
Sto se tice Volim te-nikad nikome osim nekome Voljela sam teu ljubavnom smislu..
E sad Volim te-porodici mi cesto predje preko usana..mami, tati, rodici, rodjaku...icmacem ih cesto...zato sto ljudi cesto zaborave da ih neko voli...a ja ih stvarno volim
Za mene rijeci IZVINI, HVALA i VOLIM TE, jos uvijek imaju bitno znacenje
Kanadjani su onako plaho kulturni kod njih je THANK YOU i SORRY svaka druga
Sto se romanticnih situacija tice nesto mi ova tema nije reprezentativna u smislu onog sto primjetih oko sebe do sada
Kad je "romantikus" ljubav u pitanju nisam nikad izgovorila te rijeci a da prvo nisam bila sigurna u emocije iz kojih poticu....uvijek sam isla linijom iskrenosti pa makar i po cijenu "nezgode" u datom momentu
A rijeci su samo rijeci....mi koji ih izgovaramo koji ih koristimo smo oni koji unosimo (ili ne unosimo) znacenje i emocije u njih
- Tesssa
Nesto na sta se najvise jezim su parovi koji zloupotrebljavaju rijeci Volim te, pa im se i svaki sms, ukljucujuci i one sa dogovorima gdje ce se naci tu noc zavrstava na "volim te"...U tom slucaju ne vjerujem u iskrenost tih rijeci ni najmanje.
Kad je familija u pitanju, a pogotovo moja mama, trudim se da svaki dan na neki nacin pokazem kako ih puno volim.Rijeci tu uopste nisu bitne.Bitne su neke male stvari.
Meni nije tesko reci izvini ako shvatim da stvarno nisam bila u pravu i da je moj postupak povrijedio nekoga.
Imam jednu prijateljicu koja se za sve izvinjava
jednom me je nazvala na mob i javila se moja mama i kratko su pricale. Kasnije me mama pita: "Sto se ona onoliko izvinjava?"
Ali ona stvarno jeste takva, obzirna i u postupcima, ne samo u rijecima, tako da mi to ni najmanje ne smeta.
naumila sam ovaj post zavrsiti sa onim sms poruka, i razvezah se

Kad je familija u pitanju, a pogotovo moja mama, trudim se da svaki dan na neki nacin pokazem kako ih puno volim.Rijeci tu uopste nisu bitne.Bitne su neke male stvari.
Meni nije tesko reci izvini ako shvatim da stvarno nisam bila u pravu i da je moj postupak povrijedio nekoga.
Imam jednu prijateljicu koja se za sve izvinjava
naumila sam ovaj post zavrsiti sa onim sms poruka, i razvezah se
- anais_nin
ovo samo govori u prilog kako razlicito baratom rijecimadinchy84 wrote:Nesto na sta se najvise jezim su parovi koji zloupotrebljavaju rijeci Volim te, pa im se i svaki sms, ukljucujuci i one sa dogovorima gdje ce se naci tu noc zavrstava na "volim te"...U tom slucaju ne vjerujem u iskrenost tih rijeci ni najmanje.![]()
Imam jednu prijateljicu koja se za sve izvinjavajednom me je nazvala na mob i javila se moja mama i kratko su pricale. Kasnije me mama pita: "Sto se ona onoliko izvinjava?"
![]()
![]()
Ali ona stvarno jeste takva, obzirna i u postupcima, ne samo u rijecima, tako da mi to ni najmanje ne smeta.
naumila sam ovaj post zavrsiti sa onim sms poruka, i razvezah se![]()
![]()
a sto se izvinjavanja tice, rijetko kada se inatim, ako ima makar djelic moje greske za odredjenu situaciju ja cu ih prevaliti preko usana
-
Leonid Breznjev
ja i kada nisam u pravu i kada grijesim necem da se izvinjavam! necu ni da volim! nikako i nikoga, osim sebe! jer.. ja sam egoisticno djubre!

- nebojeplavo
Mogu reci izvini bez ikakvih problema, kad zabrljam
Volim te mogu reci samo osobama koje volim, ne znam da bih ikad to mogla prevaliti to preko usta a da ne mislim
al nemam bas to obicaj govoriti porodici i prijateljima, nekako mi glupo 
Volim te mogu reci samo osobama koje volim, ne znam da bih ikad to mogla prevaliti to preko usta a da ne mislim
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#23 Re: IZVINI i VOLIM TE
[quote="odanamajka"]Bas me nesto interesuje je li do mene/nas ili su ove dvije NAJTEZE rijeci. Vise se i ne sjecam kako to zvuci!!