IZVINI, BEBO

Post Reply
User avatar
OneWhoKnows
Posts: 73
Joined: 26/03/2004 11:46

#1 IZVINI, BEBO

Post by OneWhoKnows »

Po vazdan dugi trepćem. Onako, sitno, kako još samo Beba Selimović treptati zna. A, ona - Beba – uvjeravala me je nana-rahmetli - trepće od kurvaluka, jer, po njoj - po mojoj nani, a ne po Bebi – Visokofrekventno Kraj Potočara Mutne Vode Treptanje – žig je po kakvom, onako iz pika – kurvu od političara prepoznati možeš! Izvini, Bebo, al' i ti trepćeš.
Piše: OneWhoKnows

***

Tako – Bože mi oprosti – i ja. Ko god mi se obratio i šta god mi ko rek'o – ja trepćem. Štedim riječi na replike koje polovica mojih sagovornika ne razumije, a s drugom polovicom samo u prepirke oko kurvi od političara odvesti me znaju, pa, svu svoju uštedjevinu čuvam i investiram u šutnju što mudrost znači.

Nema veze što - zbog treptavog pogleda mog - mnogi u meni kurvu prepoznaju. Samo da psi ne počnu lajati na me. Samo da sve moje nekom – mrsko kao Lagumdžija - ne bude, i samo da nekom mrzak kao Silajdžić ne budem... samo zbog osmjeha koji kradem u danima ovim u kojima pravo na smijeh izgubili smo.

Nema veze, nek' bez gaća sam, koje uze mi kurva od političara svaka, na daskama truhlim ovim, pod svjetlom ovim jadnim, sve dok publike imam, sve dok slušaju me i razumiju ogorčenost moju u danima ovim u kojima pravo na razum kurve te osporavaju nam.

Nek' ne znaju trebaju li me psovati il' gledati sažaljivo, kad laži istinu u lice sručim, sve dok prokletstvo Dodika i bolest Paravčevu, ignorisati mogu, u zemlji ovoj nepoštenoj – ko o čemu – ja, kurva - o nepoštenju!

Nek' psuju me i nazivaju psetom lajavim, komadom Ajanovićeve nesreće, kaplju Poplašenove ludosti, sve dok ima onih, nesretnih i ludih koji iz ludnice ove od države - baš kao i ja – pobjeći žele.

Ništa zato. Ja, lud pravim se - il' lud već jesam? - pa, po vazdan dugi trepćem. Onako, sitno, kako još samo Beba Selimović treptati zna. A, ona - Beba – uvjeravala me je nana-rahmetli - trepće od kurvaluka, jer, po njoj - po mojoj nani, a ne po Bebi – Visokofrekventno Kraj Potočara Mutne Vode Treptanje – žig je po kakvom, onako iz pika – kurvu od političara prepoznati možeš!

Al' Bebi je lahko. Bebi dato je da poje. Da na Zlo od Politike - ne misli.

Meni, da se ne lažemo, do pojenja nije. Zlo – nam učinjeno s uda ne pada mi. A, kurve od političara, sve nevino i naivno trepćuć, iznova, iz godine u godinu nude mi da poje'm što ni pas, s maslom, poj'o ne bi.

'Ne, draga moja anketarko, neću glasovati niti za jednu stranku. Politika je kurva, a kurvaluka mi je, da izvineš, preko glave. Moje prezime? Šta će ti moje prezime? Da nećeš da se udaš za mene?'
Post Reply