Izvanbračna djeca?

Rasprave o vjerskim temama.
Lincoln-Burrows

#1 Izvanbračna djeca?

Post by Lincoln-Burrows »

Ako se to čini svjesno, onda je to vrlo glupo.
Ako se “dogodilo”, onda ga imam. I odgajam u ljubavi, koliko god mogu jer mi je darovano...
Ali da ga ja planiram, sad ću ja ići na umjetnu oplodnju ili muškarcu neću ni reći,
bit ću samohrana majka jer sam “emancipirana žena” - vrlo egoistično i bolesno...

...............

Tako nam govori vlč.Zlatko Sudac,
a ja bih rekao da je blago i odmjereno kako rijetko tko može.

Što mislite jesu li izvanbračna djeca grijeh?
Samo dijete nije krivo,a jesu li njihovi roditelji ili samo jedan roditelj?

U biti po meni cijela stvar je u tome dali se to čini svjesno ili ne.
JThomas

#2 Re: Izvanbračna djeca?

Post by JThomas »

zašto?

sve je više ljudi koji žive zajedno a nisu formalno vjenčani, i takva djeca i pred zakonom imaju isti tretman kao bračna. ne vidim šta je tu loše?

a ako misliš na to da se svjesno ide da dijete živi samo s jednim roditeljem, onda naravno da je loše. džaba emancipacija, feminizam i sve, djetetu ipak trebaju dva roditelja. (na zapadu je sve više i samohranih očeva :D ) ne kažem da i jedan roditelj ne može dobro odgojiti dijete i poslati ga na pravi put...ali to je ipak rezervna varijanta.
Loulou

#3 Re: Izvanbračna djeca?

Post by Loulou »

JThomas wrote:zašto?

sve je više ljudi koji žive zajedno a nisu formalno vjenčani, i takva djeca i pred zakonom imaju isti tretman kao bračna. ne vidim šta je tu loše?

a ako misliš na to da se svjesno ide da dijete živi samo s jednim roditeljem, onda naravno da je loše. džaba emancipacija, feminizam i sve, djetetu ipak trebaju dva roditelja. (na zapadu je sve više i samohranih očeva :D ) ne kažem da i jedan roditelj ne može dobro odgojiti dijete i poslati ga na pravi put...ali to je ipak rezervna varijanta.
:thumbup: :dance:
debela

#4 Re: Izvanbračna djeca?

Post by debela »

djeca se ne dogadjaju. svi mi znamo kako dolazi do zaceca i ako svjesno, a kako drugacije, imas odnos bez zastite onda si svjestan sta moze biti posljedica. svjesni i odgovorni ljudi planiraju djecu, bez obzira da li su vjencani ili zele biti samohrani roditelji.
Lincoln-Burrows

#5 Re: Izvanbračna djeca?

Dijete odgajano sa samo jednim roditeljom i planirano od samo jednog roditelja je hendikepirano u diječjoj
dobi kada se druži sa ostalom dijecom koja imaju obitelj. Djetetu je potrebno objasniti da oca (na pr.) nema
tako da ga ne voli ili ne znam tko je tebi otac ili ti nikad nisi imao oca ili....
Ono teško shvaća i poimlje obitelj o kojoj se uči u školi (mama tata sestra brat),
ali za to je kriv roditelj koji svjestan ovoga ipak odlučuje sam (sebičnost) imati dijete.

Sudac je jedna osoba koja živi vjeru vjerojatno više nego itko od nas ovdje na forumu,
ja nisam čuo iti jednu jedinu lošu riječ od njega izgovorenu. Tako da kada on kaže da
nešto ili netko ne valja treba dobro o tome razmisliti a ne olako odbaciti.
Lincoln-Burrows

#6 Re: Izvanbračna djeca?

debela wrote:djeca se ne dogadjaju. svi mi znamo kako dolazi do zaceca i ako svjesno, a kako drugacije, imas odnos bez zastite onda si svjestan sta moze biti posljedica. svjesni i odgovorni ljudi planiraju djecu, bez obzira da li su vjencani ili zele biti samohrani roditelji.
vlč. Sudac je rekao da je to glupo,
znači on to ne osuđuje kao nekakav grijeh već tvrdi da se radi glupost
dali zbog egioizma ili čega drugog.

Ali postoji jedan slučaj kada bi trebalo možda drugačije postaviti stvar.
Djevojka recimo hendikepirana, ili možda jako ružna ili ne znam što već, želi imati dijete
a ne može da nađe sebi muža zbog ovih nedostataka (jednostavno prolazi joj vrijeme).
Volio bih da je Sudac dao odgovor i za ovakav slučaj.
U svakom slučaju bi bilo glupo samo ne zbog egoizma.
Last edited by Lincoln-Burrows on 20/12/2008 17:45, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#7 Re: Izvanbračna djeca?

Bond_JaneBond wrote: Glede svjesne odluke da se postane samohrani roditelj, mislim da to trebaju samo izuzetno jaki ljudi..Duhovno, psihicki, i materijalno, svi drugi samo stvaraju zrtve i bijedu.
Ti stavljaš etiketu duhovno jake, za osobe koje su egoistične po Sudcu,
samim time tvrdiš da je sustav vrijednosti drugačiji.
U ovom slučaju pati dijete, ne pati roditelj.
Roditelj djetetu svojom odlukom nameće pogrešno djetinjstvo i život.
debela

#8 Re: Izvanbračna djeca?

Post by debela »

da ti pravo kazem nemam pojma ko je taj sudac, a ne znam ni sta tema radi na religiji. ne prihvatam je kao vodilju kroz zivot. taj covjek je rekao svoje vidjenje radjanja djece koje se razlikuje od mog. naveo si jedan od razloga zbog kojeg se zene odlucuju biti samohrane majke i tacno je, sto rece janebond, da je za takvu odluku potrebno puno snage i razlicitih sposobnosti. na svakom je covjeku da sam procijeni i donese odluku jer mi smo svjesna bica.

ako cemo o egoizmu i nametanju onakvog zivota djetetu za koji roditelj smatra da je ispravan, onda je svaki roditelj egoista jer svaki roditelj je rodio dijete zbog svojih razloga, ne djetetovih. niko nas nije mogao pitati da li zelimo biti rodjeni i da li zelimo da zivimo zivot koji nam roditelji serviraju, bar do onog dijela kad postanemo sposobni da sami sebi tabanamo puteve.
Lincoln-Burrows

#9 Re: Izvanbračna djeca?

debela wrote:da ti pravo kazem nemam pojma ko je taj sudac, a ne znam ni sta tema radi na religiji. ne prihvatam je kao vodilju kroz zivot. taj covjek je rekao svoje vidjenje radjanja djece koje se razlikuje od mog. naveo si jedan od razloga zbog kojeg se zene odlucuju biti samohrane majke i tacno je, sto rece janebond, da je za takvu odluku potrebno puno snage i razlicitih sposobnosti. na svakom je covjeku da sam procijeni i donese odluku jer mi smo svjesna bica.

ako cemo o egoizmu i nametanju onakvog zivota djetetu za koji roditelj smatra da je ispravan, onda je svaki roditelj egoista jer svaki roditelj je rodio dijete zbog svojih razloga, ne djetetovih. niko nas nije mogao pitati da li zelimo biti rodjeni i da li zelimo da zivimo zivot koji nam roditelji serviraju, bar do onog dijela kad postanemo sposobni da sami sebi tabanamo puteve.
Svako će sam sebi odabrati put i razmisliti što je pravo a što ne i što će mu biti vodilja.

Ok za boldano , pojasnit ću

Zlatko Sudac je svećenik sa otoka Krka koji je poznat po svojim propovijedanjima
Biblije i tumačenjima svega vezano za Bibliju. Te je na taj način protumačio i ovaj
slučaj vanbračne djece. Inače po Bibliji nije dozvoljeno imati odnose izvan braka.

Eto, jeli dovoljno da bi bilo na Religiji,
inače podrazumjevao sam da se samim spominjanjem vlč.Sudca
tema treba naći na religiji jer on govori isključivo o duhovnim stvarima.
to sam ja

#10 Re: Izvanbračna djeca?

Post by to sam ja »

A dakle tema bi trebala biti sex prije braka :-D , jer koliko ja znam, vjera gleda jos gore na abortus nego na rodjenje vanbracnog djeteta
debela

#11 Re: Izvanbračna djeca?

Post by debela »

Lincoln-Burrows wrote:Zlatko Sudac je svećenik sa otoka Krka koji je poznat po svojim propovijedanjima
Biblije i tumačenjima svega vezano za Bibliju. Te je na taj način protumačio i ovaj
slučaj vanbračne djece. Inače po Bibliji nije dozvoljeno imati odnose izvan braka.

Eto, jeli dovoljno da bi bilo na Religiji,
inače podrazumjevao sam da se samim spominjanjem vlč.Sudca
tema treba naći na religiji jer on govori isključivo o duhovnim stvarima.
ovo boldirano mi je promaklo. hvala za objasnjenje.
ako cemo po bibliji ne trebamo ni zivjeti. najbolje je tako :D
i kako si lijepo rekao:
Svako će sam sebi odabrati put i razmisliti što je pravo a što ne i što će mu biti vodilja.
Lincoln-Burrows

#12 Re: Izvanbračna djeca?

to sam ja wrote:A dakle tema bi trebala biti sex prije braka :-D , jer koliko ja znam, vjera gleda jos gore na abortus nego na rodjenje vanbracnog djeteta
Ne, tema upravo uključuje taj slučaj da je dijete začeto van braka,
a drugi dio bi mogao biti i to jer se govori o ispravnosti odluke da se
postane smohrani roditelj.
bez_ideje

#13 Re: Izvanbračna djeca?

Post by bez_ideje »

Iskreno nemam pojma ko je taj sudac,a pogotovo da me "pogadja" ono sto govori...niti me zanimaju bilo kakve religijske vodje kada je rijec o mom zivotu i mom slobodnom izboru.
Ukoliko smatram da sam dovoljno sposobna da dijete sama odgajam,da mu mogu pruziti kvalitetan zivot i na pravi nacin "nadomjestiti" neku ulogi oca ........ne postoji taj vjerski/duhovni/drzavni/nadredjeni i neznamtikakav autoritet koji me moze ubijediti da je to sto radim pogresno !
Lincoln-Burrows

#14 Re: Izvanbračna djeca?

bez_ideje wrote:Iskreno nemam pojma ko je taj sudac,a pogotovo da me "pogadja" ono sto govori...niti me zanimaju bilo kakve religijske vodje kada je rijec o mom zivotu i mom slobodnom izboru.
Ukoliko smatram da sam dovoljno sposobna da dijete sama odgajam,da mu mogu pruziti kvalitetan zivot i na pravi nacin "nadomjestiti" neku ulogi oca ........ne postoji taj vjerski/duhovni/drzavni/nadredjeni i neznamtikakav autoritet koji me moze ubijediti da je to sto radim pogresno !
Hoćeš reći da si ti sama sebi mjerilo svega moralnog i da nema
nikakvo drugo mjerilo koje bi ti moglo reći da si u krivu?
Ja_Ja

#15 Re: Izvanbračna djeca?

Post by Ja_Ja »

U samoj se temi mjesa vjera i vanbracno dijete. Vjera ima svoje stajaliste po tom pitanju i ono je jasno; NE sex-u prije braka sto automatski znaci i ne dijeci prije braka.

Sada ako se desi, desilo se i taj malac/mala zasluzuje bezrezervnu ljubav koju roditelji mogu da pruze svom dijetetu. Nevidim nista lose u odgajanju vanbracnog dijeteta ali se slazem da je nase okruzenje jednostavno takvo da smatra vanbracno dijete manje vrijednim u velikom broju slucajeva, sto je po meni bolesno.

Imati dijete na osnovu feminizma i slicnih gluposti je egocentricno i bolesno, tj. odluciti prije same trudnoce da si sama/sam (posto i muskarci to rade kroz surogat majke) sebi dovoljan u odgajanju djece je nista drugo do hajde da kazem preseravanje.
to sam ja

#16 Re: Izvanbračna djeca?

Post by to sam ja »

Lincoln-Burrows wrote:
bez_ideje wrote:Iskreno nemam pojma ko je taj sudac,a pogotovo da me "pogadja" ono sto govori...niti me zanimaju bilo kakve religijske vodje kada je rijec o mom zivotu i mom slobodnom izboru.

a sta bi to trebala zena po tvome da uradi...ako je ona u mogucnosti da svoje dijete odgaja samostalno...dakle materijalno je obezbjedjena kao i psiho-fizicki...nego sta nego ce ga odgajati sama...
Lincoln-Burrows

#17 Re: Izvanbračna djeca?

to sam ja wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

a sta bi to trebala zena po tvome da uradi...ako je ona u mogucnosti da svoje dijete odgaja samostalno...dakle materijalno je obezbjedjena kao i psiho-fizicki...nego sta nego ce ga odgajati sama...
Imaš pravo na svoje mišljenje, ja sam svoje iznio o tom pitanju par postova prije t.j.
na koji način odgoj djeteta bez roditelja utječe na njegovo djetinjstvo i život. Uvelike
će o tome odlučivati i okolina u kojoj dijete živi.

Ako obitelj nije istinska vrijednost jednog društva, onda surogati izbijaju kao
istinske vrijednosti i imamo izvrnute vrijednosti kao ispravne.

Na kraju krajeva došlo je i do toga da homoseksualci mogu sklopiti
brak i imati djecu. Stvar je samo u tome što držiš za moralnu vertikalu.
gaga12

#18 Re: Izvanbračna djeca?

Post by gaga12 »

brate linkoln, naš dragi Isus je rekao jednom svojim učenicima : Pustite djecu k meni...njihovo je kraljevstvo nebesko...Isus je volio i blagosiljao svu djecu,nije pitao jesu li bračna ili vanbračna.Zdrav razum govori i sama biblija potvrđuje da je za djete bolje da je sa obadva roditelja.Svako ima savjest i slobodu da odlučuje o svojim postupcima, pa tako i žene koje odluče da same odgajaju djete.Ne treba ih osuđivati jer samo Bog zna šta je kome u srcu.Ja kao kršćanka ipak nemogu reći da je tako nešto razumno u ovako teško i opasno vrijeme.
Pisano je da će "zavidjeti one koje imaju djecu onima koje nemaju"...izvini što ne navodim stihove ali mislim da znaš gdje se to nalazi.
Svako djete je pred Bogom jednako,radjanje djeteta je blagoslov i svakoj majci se treba uvijek pomoći u svakoj prilici.To je zadaća svakog kršćanina,a i oni koji nisu vjernici -imaju zdrav razum i ljudskost i trebaju isto da čine.
Ja sam odgojila sina koji ima 34 godine potpuno sama i hvala Bogu na tome, ali sam hiljadu puta poželila da je neko uz mene.
Bog vas blagoslovio i sve najbolje.
Lincoln-Burrows

#19 Re: Izvanbračna djeca?

gaga12 wrote:brate linkoln, naš dragi Isus je rekao jednom svojim učenicima : Pustite djecu k meni...njihovo je kraljevstvo nebesko...Isus je volio i blagosiljao svu djecu,nije pitao jesu li bračna ili vanbračna.Zdrav razum govori i sama biblija potvrđuje da je za djete bolje da je sa obadva roditelja.Svako ima savjest i slobodu da odlučuje o svojim postupcima, pa tako i žene koje odluče da same odgajaju djete.Ne treba ih osuđivati jer samo Bog zna šta je kome u srcu.Ja kao kršćanka ipak nemogu reći da je tako nešto razumno u ovako teško i opasno vrijeme.
Pisano je da će "zavidjeti one koje imaju djecu onima koje nemaju"...izvini što ne navodim stihove ali mislim da znaš gdje se to nalazi.
Svako djete je pred Bogom jednako,radjanje djeteta je blagoslov i svakoj majci se treba uvijek pomoći u svakoj prilici.To je zadaća svakog kršćanina,a i oni koji nisu vjernici -imaju zdrav razum i ljudskost i trebaju isto da čine.
Ja sam odgojila sina koji ima 34 godine potpuno sama i hvala Bogu na tome, ali sam hiljadu puta poželila da je neko uz mene.
Bog vas blagoslovio i sve najbolje.
Potpuno se slažem sa vama,
naveli ste odlomke koji pokazuju Isusovu ljubav prema djeci,
i da on vidi naša srca i naravno da će to biti presudno kada se
bude radilo o milosti Božjoj.

nemam zamjerke na tekst, jer se ničim ne sudara sa izloženim u uvodu teme.
zeleno volim te

#20 Re: Izvanbračna djeca?

Post by zeleno volim te »

Lincoln-Burrows wrote:
Dijete odgajano sa samo jednim roditeljom i planirano od samo jednog roditelja je hendikepirano u diječjoj
dobi kada se druži sa ostalom dijecom koja imaju obitelj. Djetetu je potrebno objasniti da oca (na pr.) nema
tako da ga ne voli ili ne znam tko je tebi otac ili ti nikad nisi imao oca ili....

Ono teško shvaća i poimlje obitelj o kojoj se uči u školi (mama tata sestra brat),
ali za to je kriv roditelj koji svjestan ovoga ipak odlučuje sam (sebičnost) imati dijete.

Sudac je jedna osoba koja živi vjeru vjerojatno više nego itko od nas ovdje na forumu,
ja nisam čuo iti jednu jedinu lošu riječ od njega izgovorenu. Tako da kada on kaže da
nešto ili netko ne valja treba dobro o tome razmisliti a ne olako odbaciti.

Trla baba lan!
Nek radi svako onako kako mu odgovara,sta koga briga kako neko drugi zivi!
"(a ako misliš na to da se svjesno ide da dijete živi samo s jednim roditeljem, onda naravno da je loše. džaba emancipacija, feminizam i sve, djetetu ipak trebaju dva roditelja.)" - jest sve je to u redu,a sta sa svim majkama,koje su kao i ja,ostale same sa djecom?
Ja,licno,poznajem,nekoliko koje su bile trudne a muzevi su im poginuli,moje dijete je rodjeno isti dan,kad joj je ubijen otac.....
Jel to znaci da nesto fali mom djetetu,zato sto,osim slika,nema nista drugo,da je sjeca na oca i cijeli zivot zna samo za mene!?.Osim ponosa,kakvog drugog osjecaja ta djeca mogu imati za oceve?! :? :?
bez_ideje

#21 Re: Izvanbračna djeca?

Post by bez_ideje »

Lincoln-Burrows wrote:
Ukratko -DA
:wink:
brinetta

#22 Re: Izvanbračna djeca?

Post by brinetta »

bez_ideje wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ukratko -DA
:wink:
Bas tako!
JThomas

#23 Re: Izvanbračna djeca?

Post by JThomas »

zeleno volim te wrote:

Trla baba lan!
Nek radi svako onako kako mu odgovara,sta koga briga kako neko drugi zivi!
"(a ako misliš na to da se svjesno ide da dijete živi samo s jednim roditeljem, onda naravno da je loše. džaba emancipacija, feminizam i sve, djetetu ipak trebaju dva roditelja.)" - jest sve je to u redu,a sta sa svim majkama,koje su kao i ja,ostale same sa djecom?
Ja,licno,poznajem,nekoliko koje su bile trudne a muzevi su im poginuli,moje dijete je rodjeno isti dan,kad joj je ubijen otac.....
Jel to znaci da nesto fali mom djetetu,zato sto,osim slika,nema nista drugo,da je sjeca na oca i cijeli zivot zna samo za mene!?.Osim ponosa,kakvog drugog osjecaja ta djeca mogu imati za oceve?! :? :?
ko je bogati rekao da fali? umiješ li ti da čitaš? samo sam rekao da je ipak idealni scenario da dijete ima dva roditelja...i mislim da ćeš se složiti s tim.
Loulou

#24 Re: Izvanbračna djeca?

Post by Loulou »

Tema su izvanbračna djeca, ali evo nešto i o dotičnom velečasnom:

Karizmatični velečasni Zlatko Sudac (37) uvijek je besprijekorna izgleda. Savršeni zubi, kosa i nokti. Nosi bijelu haljinu kao Isus kupljenu u Rimu...

Zlatko Sudac kod nas dolazi jedanput na mjesec, katkad i češće. Meni imponira što se kod nas šiša. Normalan je čovjek koji se brine o svom izgledu. Svi svećenici bi trebali imati stilista jer su izloženi javnosti, rekao je Zanetti te dodao kako će Sudac biti uzor svim mladim svećenicima. Frizura Zlatka Sudca (bojenje i šišanje) stoji oko 310 kuna. Karizmatik je, kaže Zanetti, galantan pa uvijek djelatnicama salona ostavi napojnicu. Prepoznatljivu bradicu, prema riječima vlasnika salona, njeguje sam Sudac. Ipak je, dodao je, on umjetnik.
- Sudac svoju popularnost temelji na sekundarnim stvarima, a ne na naviještanju. On gradi imidž o sebi, a to nije posao svećenika i nije znak zdrave duhovnosti. Riječ je o karijerizmu - otkrio je izvor blizak Crkvi te dodao kako je Sudac kao bogoslov počeo puštati kosu i bradu kako bi što više nalikovao Isusu Kristu iz serije “Isus iz Nazareta”, redatelja Franca Zeffireliija. Kao kršćani, rekao je, moramo biti originali, a ne kopije.
- Mislim da on mnogo ulaže u svoj izgled. Puder definitivno rabi kako bi prikrio stigme, ali i iz estetskih razloga. Ima savršeno manikirane ruke, što znači da je kao muškarac jako pedantan. Ne mogu sa sigurnošću reći ide li u solarij i depilira li torzo, ali je izrazito taman za ovo doba godine - rekla je Ivana Cik Fleković, kozmetičarka iz Spa centra Ki.Kosu osvježava preljevom: Svoju latino frizuru redovito održava u popularnom zagrebačkom frizerskom salonu Zanetti. Poludugu kosu “osvježava” tamnim preljevom, rekao je Ivica Zanetti, vlasnik salona, a šiša je stepenasto. Šišanje stoji 310 kuna.

Nedostatke krije puderom: Na besprijekorno uređene obrve, ako ih čupa u salonu, Sudac na mjesec izdvaja od 40 do 60 kuna. Ten mu je izrazito njegovan, a kako bi prikrio nedostatke, koristi se puderima čije se cijene kreću od 70 do 300 kuna.

Bijeli zubi samo od vode?: Blistav osmijeh i pravilne zube Zlatko, kako kaže Ivica Zanetti, može zahvaliti laganoj vodi na otoku Krku koja se razlikuje od tvrde vode u kontinentalnim dijelovima Hrvatske. No zubi su mu toliko pravilni i bijeli - što je već godinama pravi hit u Americi, osobito među hollywoodskim glumcima - da je ipak najvjerojatnije riječ o porculanskim navlakama, koje stoje bravo bogatstvo.

Brada i kosa jednake su boje: Prepoznatljivu bradicu, prema riječima vlasnika salona Zanettija, njeguje sam Sudac. No evidentno je da je bradica jednake boje kao i njegova kosa, pa se pretpostavlja da i nju boji. Bojenje brade u salonu stoji od 70 do 100 kuna.

Bijela haljina kao Isusova: Bijelu haljinu kakvu je, prema Bibliji, nosio Isus, a danas je najčešće nose misionari u Africi, Sudac je kupio u jednoj od trgovina u Rimu, kaže krčki župnik Robert Zubović. Cijena joj se kreće od 700 do 4000 kuna.

Ne odvaja se od medaljona: Lice velečasnog uvelike podsjeća na lik Isusa Krista, koji je na medaljonu na podlozi plave boje. Od tog medaljona se velečasni Sudac u posljednje vrijeme ne odvaja. Cijena medaljona, kao ni mjesto gdje ga je kupio ili dobio, nisu poznati.

http://www.24sata.hr/news/clanak/metro- ... osu/94201/
Lincoln-Burrows

#25 Re: Izvanbračna djeca?

loulou

Kada čovjeku bez ikakvih predrasuda želite nešto predbaciti onda je to jako teško, to boli.
Jer ako on nema automobil, ne želi novac niti ikakvo matrijalno bogatstvo, nije sklon ni
pretjeranom jelu i piću, što mu onda predbaciti, što ima svoju jednu halju i gledati mu u zube.
Bili trebao da se ne kupa i ne održava higijenu?

A za tvoju informaciju a i ostalima, njemu katolička crkva u Hrvatskoj predbacuje,
što je dao izjavu:
"svećenici Božji ljudi dodirujete svete stvari svojim rukama,
a daleko ste od umjerenosti življenja"

Svećenik i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu dr. Ivan Karlić kaže da vjernici stvaraju euforiju
oko Sudca jer očekuju čuda, što nanosi veliku štetu samom Sudcu. On ne želi karijeru već je to proizvod
velikog interesa za njegove propovijedi.
Post Reply