IZUZETNO ZADOVOLJAN. KUPITE!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

horoz wrote:A šta je sa novim focusom, jel' ono za 22.000 u Merkatoru?

Nisam expert pa me zanima isplati li se, a vidim da ste s epravo raspucali :D
22000 je cini mi se stari model, na to se jos plati porez i to je to...

Uglavnom novi Focus je super autic.

Stara Astra je npr. 16000 bez poreza i carine, fakat povoljno...
džetro

Post by džetro »

Focus stari je sasvim dobar, pokazao se pouzdanim i solidnim. Novi je mrak, ali ipak uprkos povoljnoj cijeni, malo nedodirljiv za većinu ljudi ovdje. Svaki auto te klase sa klimom i ABS-om, te još ponekom cakom prelako dosegne preko 30 milja maraka. Zato sam kupio Logana, jer sa onim cenerom i više razlike mogu čuda napravit u životu. A kažem, auto mi za sada ne treba nego za grada i okolinu i ponekad potegnut na more ili kod rodbine.

Istina je, veliko auto je relativno lako kupiti, jer je kao polovan puno izgubio na vrijednosti, ali caka je da mu je održavanje skupo. Uz neke izuzetke - ako se ne kvari. Ali, danas se svi kvare puno više nego nekad zbog puno elektronike i ostalih jebiguzluka.
džetro

Post by džetro »

Meni je najsmješnija ova omladina što kupi polovnog BMW-a 5 ili 7, ili Omegu, Vectru ili Passata pa se kao kurče po gradu, a uvijek on sam u autu. epraktično, skupo, ali jebo ti to. I onda mu se nešto pokvari i niđe ga. Pa onda dok ne nađe levata za prodat ne vozi ništa. Ili vozi auto onako razvaljeno, vidiš trese se, drma se desno - lijevo, otišlo nešto na ovjesu ili prdi auspuh, ali važno je da ima auto veliko i s markom.
Ralfson

Post by Ralfson »

Eh` zamisli sad` da sve ovo sto si rekao kazes nekom nijemcu... Jebo te BMW iz 99-te imas LOgana... Ili kakav Audi ba, skupi dijelovi, krade se i sl... Licno, i sam sam protiv kupovine bilo cega "na guzove" a pogotovu auta... ali, postoje ljudi koji mogu odrzavati auta i molim te reci mi koliko je Audi-ja kojim je otiso grijac zadnje sajbe???
Drvosjeca iz Dejcica

#30 Re: IZUZETNO ZADOVOLJAN. KUPITE!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

džetro wrote:Kupio sam Logan, prvi u Mostaru. Vozim ga već 4 mjeseca. Bordo metalik, felge.Isti kao iz kataloga, puna oprema, izisao 20.500 sa kaskom, mult-tlockom i alarmom.
Zadovoljan. Veci je i puno udobniji od Fabije, koju koristim na poslu. Limuzina u usporedbi s njom. Klasa više. Motor je 1.6, pun snage. Isao sam vec na duza putovanja, 800KM i nazad, bez ikakvih problema, sa visokom putnom brzinom i sjajnom udobnošću. Novo auto je novo auto. Izuzetno mekane komande, kao pero. Odličan putni kompjuter. Mjenjač fantastičan (nova LAGUNA, to se i osjeti, iako je maskiran ručicom iz starog Meganea).Radio CD nema komande na volanu, ali navikne se čovjek. Ništa ne škripi, čak šta više, tih je u potpunosti. Klima je fenomenalna. Brza i jednostavna za upotrebu. Prostora oko motora ima koliko hoćeš, tako da će garažni majstori imati mjesta za eventualne popravke nakon isteka garancije. Robusan je. Imaš utisak da se tu i nema šta pokvariti, jer izgleda jednostavno. Svakog dana pređem i dio makadamske ceste, pune rupa. Ne osjetiš ih. Uglavnom petica za izgled, cijenu i upotrebljivost. mana mu može biti samo jednostavna tvrda plastika, ali nije baš toliko ružna da se ne može živjeti s njom, super precizno sastavljena i ne škripi ništa. To je glavno. Jebo plastiku, šta imaš od nje ustvari? :)
Ne zelim da ti kvarim dozivljaj, ali za 24.000,00 KM u ASA Autu imas novu - stari model OCATVIA-e. Mislim, za te pare si mogao dobiti novo auto vise klase koje se niti u jednom segmentu ne moze porediti sa LOGAN-om. Opet da je LOGAN bolji od FABIJE je diskutabilno.
Anell

Post by Anell »

Nek je sa srecom!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

Anell wrote:Nek je sa srecom!
sta on kaze
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

The_Flyer2002 wrote:
Anell wrote:Nek je sa srecom!
sta on kaze