izumiremo
-
urbanagerila
Procitao na nekom portalu prije par dana i nije suplja ... pronatalna politika razvijenih zemalja je jako stimulativna ...
Progooglaj naci ces sigurno... 
-
mamica papucarka
u Austriji su uveli 2,5 godine porodiljnogZhaba wrote:jasta je stimulativno zato njemci pretezno samo 1 djete imaju ili cukuurbanagerila wrote:Procitao na nekom portalu prije par dana i nije suplja ... pronatalna politika razvijenih zemalja je jako stimulativna ...Progooglaj naci ces sigurno...
-
Zhaba
placeno? kolko %?mamica 31 wrote:u Austriji su uveli 2,5 godine porodiljnogZhaba wrote:jasta je stimulativno zato njemci pretezno samo 1 djete imaju ili cukuurbanagerila wrote:Procitao na nekom portalu prije par dana i nije suplja ... pronatalna politika razvijenih zemalja je jako stimulativna ...Progooglaj naci ces sigurno...
-
urbanagerila
kod nas nedaju curama da rade jer zaboga mogu zatrudniti 
-
mamica papucarka
mjesecno 460 EuroZhaba wrote:placeno? kolko %?mamica 31 wrote:u Austriji su uveli 2,5 godine porodiljnogZhaba wrote: jasta je stimulativno zato njemci pretezno samo 1 djete imaju ili cuku
-
mamica papucarka
to je zakonski zabranjeno pitat, a svaki poslodavac pitaZhaba wrote:ovdje smijes lagati ako te pita da li si trudna ili mislis zatrudnitiurbanagerila wrote:kod nas nedaju curama da rade jer zaboga mogu zatrudniti
-
Zhaba
jesu se stisli, pa to potrosis samo na pampers, hranu itd. za djetemamica 31 wrote:mjesecno 460 EuroZhaba wrote:placeno? kolko %?mamica 31 wrote: u Austriji su uveli 2,5 godine porodiljnogplus djeciji dodatak koji je odokativno oko 130 Euro mjesecno po djetetu
-
Zhaba
i ne znam da li je u Njem. zabranjeno, a nije me nikad niko ni pitao, zasto limamica 31 wrote:to je zakonski zabranjeno pitat, a svaki poslodavac pitaZhaba wrote:ovdje smijes lagati ako te pita da li si trudna ili mislis zatrudnitiurbanagerila wrote:kod nas nedaju curama da rade jer zaboga mogu zatrudniti
-
mamica papucarka
ma zabranjeno je u svakoj drzavi, jer je to tvoja privatna sfera u koju pojedinci ne bi trebali zavirivat. Mislim, sto bi ti nekome pricao hoces li imat djece ili ne.Zhaba wrote:i ne znam da li je u Njem. zabranjeno, a nije me nikad niko ni pitao, zasto limamica 31 wrote:to je zakonski zabranjeno pitat, a svaki poslodavac pitaZhaba wrote: ovdje smijes lagati ako te pita da li si trudna ili mislis zatrudniti![]()
moje prijateljice su imale jako mnogo problema po povratku sa porodiljnog. Postavljaju im pitanja tipa "ako vam se dijete razboli, hocete li uzet bolovanje"
-
Zhaba
vjerujem ti odmah, moja kolegica i moja seka su iste probleme imala. Kolegici su sve razlog trazili za otkazmamica 31 wrote:ma zabranjeno je u svakoj drzavi, jer je to tvoja privatna sfera u koju pojedinci ne bi trebali zavirivat. Mislim, sto bi ti nekome pricao hoces li imat djece ili ne.Zhaba wrote:i ne znam da li je u Njem. zabranjeno, a nije me nikad niko ni pitao, zasto limamica 31 wrote: to je zakonski zabranjeno pitat, a svaki poslodavac pita![]()
![]()
moje prijateljice su imale jako mnogo problema po povratku sa porodiljnog. Postavljaju im pitanja tipa "ako vam se dijete razboli, hocete li uzet bolovanje"![]()
![]()