Opa i kad ja kazem da se hladno i javno velica antisemitizam i nacizam odmah skoci par apologeta sa patetičnim ličnim napadima.
Neka.
Opa i kad ja kazem da se hladno i javno velica antisemitizam i nacizam odmah skoci par apologeta sa patetičnim ličnim napadima.
A tebe vise pogadja sta neko napise nego 20 hiljada mrtve dijece. Ovo smetlje vise nigdje nece biti dobro doslo.sumirprimus wrote: ↑30/03/2026 17:42
Neka.
O tome i pricam..Dead Man Walking wrote: ↑30/03/2026 19:15A tebe vise pogadja sta neko napise nego 20 hiljada mrtve dijece. Ovo smetlje vise nigdje nece biti dobro doslo.sumirprimus wrote: ↑30/03/2026 17:42
Neka.
Nidje veze, u svom bijesu frustraciji, nemoci I radikalizaciji pocinjete potezati za hitlerom I nacistima. Jadno i za vas ionako nizak standard.
Pa da to je to konacno rjesenje za palestince pobit ce ih sve vjesanjem, ne mogu vise punit zatvore nemaju mjesta ni prostora a i sporo ide, ne znam da li zakon podrzava i vjesanje djece kao i bolesnih ljudi vjerovatno da, mada mislim da ce na kraju kao i Hitler probati ubrzati postupak sa gasnim komorama ili necim slicnim.talijan97 wrote: ↑30/03/2026 22:00 Sada lagano pokupe njih na desetine iz Gaze i zapadne obale i tako na mjesečnoj bazi vješaš 'teroriste' sve uredno.
Počeli su na nama 90-ih, pustili genocide po Srebrenici i Prijedoru. Ludilo hvata čitav zapadni svijet, niko neće biti siguran, neki narodi će trajno nestati.
Nisam ja lik , ja sam ovde sumir i za tebe i za sve ostale, a vidim ne citasIronmen wrote: ↑30/03/2026 22:05 @Liku nemoj me qvotati dzaba na FOE si vec mjesecima, ne zelim da imam bilo kakvu raspravu sa postivaocem nacizma i fasizma, vec sam ti rekao kako treba da rijesis svoj problem, iz tvoje perspektivne mozda te i mogu razumiti odrastao si imas veze rodbinske i tako to ali uvjek covjek treba da ima cistu savjest i svoj mozak da prepozna dobro od loseg.
Davno su oni prevazišli i nacizam i sve druge… Samo što ljudi prvo zdravorazumski nisu spremni da sve ovo prihvate i plus što je još uvijek jako izražen pritisak kroz tzv. antisemitizam i sl. Problem je što ovi umobolnici su toliko zagrizli u ovoj sekti da oni to više i ne kriju, napadaju sve koji nisu oni, čak se grizu i sami između sebe, jednostavno toksična sredina koja se hrani zvjerstvima, ratom, ubijanjima, silovanjima i…. Dok normalni narod se trudi da uživa u ovozemaljskim blagodetima ovi od bešike uče kako su izabrani, hodaju sa puškama, pljuju i ubijaju druge i drugačije, metastaza zla..
Znaci, ljudi hladno na papir stavili konačno rjesenje, genocid, holokaust, nazovite kako hocete, za Palestince.
Ne samo za ubistvo.sumirprimus wrote: ↑30/03/2026 22:21
Dakle sta su tacnno usvojili
Smrtna kazna za palestince koji ubiju Izraelce. Sta je problem? Sto ne vazi isti zakon I za Izraelce.
Kao i sama smrtna kazna
Neki clanovi kneseta vec najavljuju zalbe vrhovnom sudu radi ovog zakona
Ti, naravno, znaš da se Palestincima sudi po vojnom zakonu, čak i ako su djeca, a Izraelcima po izraelskom civilnom. Znaš i da je stopa okrivljujućih presuda iznad 96%. Znaš, ali se praviš Englez, da ne upotrijebim kakvu oštriju riječ i povrijedim ti tanana osjećanja.
Izraelski parlament danas je sa 62 glasa za, 48 protiv i jednim suzdržanim prihvatio amandman zakona o egzekuciji osoba koje budu osuđene zbog izazivanja smrti državljana Izraela ili negiranja prava na postojanje države Izrael.
Sam prijedlog odredbe proguran je na izglasavanje od strane Odbora za nacionalnu sigurnost usprkos više od tisuću zaprimljenih službenih prigovora. Tragikomično čak su i vojne strukture upozorile kako bi takav zakon predstavljao kršenje međunarodnog prava te je i UN zatražio da se povuče iz izglasavanja.
Zakon izričito naglašava kako za Palestince neće biti mogućnosti prigovora ili ublažavanja kazne te će se one dosuđivati sudskim izglasavanjem, a izvršavati vješanjem. S druge strane Izraelci osuđeni za iste zločine imaju pravo žalbe, a kazna im se može ublažiti na doživotni zatvor.
Drugim riječima ako ste palestinski adolescent koji je uhvaćen u bacanju kamenja na tenkove i buldožere koji mu ruše kuću i čupaju maslinik, vjerojatnost je velika da ćete u "jedinoj demokraciji na Bliskom istoku" biti utamničeni i obješeni.
Hm da znam nazalost, i zakon je kazastrofa, crna.mrlja ako ga i ukinu u biducnosti, ali zaista nema potreebe da vrijedjas, i ti zivis u slicnom politickom uredjenju dodikstanu dakle pa nisam vidio da si se iselila, jer se ne slazes sa rezimom jel tako?i za razliku od Izraela na međunarodnom sudu u Hagu je dokazan genocid u toj istoj rs.banjaluka078 wrote: ↑31/03/2026 07:13Ne samo za ubistvo.sumirprimus wrote: ↑30/03/2026 22:21
Dakle sta su tacnno usvojili
Smrtna kazna za palestince koji ubiju Izraelce. Sta je problem? Sto ne vazi isti zakon I za Izraelce.
Kao i sama smrtna kazna
Neki clanovi kneseta vec najavljuju zalbe vrhovnom sudu radi ovog zakona
Ti, naravno, znaš da se Palestincima sudi po vojnom zakonu, čak i ako su djeca, a Izraelcima po izraelskom civilnom. Znaš i da je stopa okrivljujućih presuda iznad 96%. Znaš, ali se praviš Englez, da ne upotrijebim kakvu oštriju riječ i povrijedim ti tanana osjećanja.
Izraelski parlament danas je sa 62 glasa za, 48 protiv i jednim suzdržanim prihvatio amandman zakona o egzekuciji osoba koje budu osuđene zbog izazivanja smrti državljana Izraela ili negiranja prava na postojanje države Izrael.
Sam prijedlog odredbe proguran je na izglasavanje od strane Odbora za nacionalnu sigurnost usprkos više od tisuću zaprimljenih službenih prigovora. Tragikomično čak su i vojne strukture upozorile kako bi takav zakon predstavljao kršenje međunarodnog prava te je i UN zatražio da se povuče iz izglasavanja.
Zakon izričito naglašava kako za Palestince neće biti mogućnosti prigovora ili ublažavanja kazne te će se one dosuđivati sudskim izglasavanjem, a izvršavati vješanjem. S druge strane Izraelci osuđeni za iste zločine imaju pravo žalbe, a kazna im se može ublažiti na doživotni zatvor.
Drugim riječima ako ste palestinski adolescent koji je uhvaćen u bacanju kamenja na tenkove i buldožere koji mu ruše kuću i čupaju maslinik, vjerojatnost je velika da ćete u "jedinoj demokraciji na Bliskom istoku" biti utamničeni i obješeni.