"Izraelska tableta" za ftv novinare?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 "Izraelska tableta" za ftv novinare?

Post by PipiDugaDevetka »

U 1' 24'' ovog youtube videa Dodik spominje visok pritisak i srčane probleme prijeteći Vidoviću.
Ja sam čuo, davno putem ''bh. magacina'' u vrijeme kada je umro gen. Talijan, da postoji ta neka ''izraelska tableta''.
Šta je to tačno, ''izraelska tableta'', ko su joj žrtve, mislim, mogu li ljekari ustanoviti da li je čovjek popio takvo nešto?
Tema je na ovom podforumu jer je ova prijetnja izrečena nekome iz medija.

Editovano:
Evo sam guglao i na ovoj stranici nešto o Naseru Oriću i ostalim gdje se spominje ''izraelska tableta''.
http://hem.passagen.se/hambarine/Vijesti/naser.htm wrote:....Prijatelji i rodaci su mu savjetovali da sve to «stavi na papir» jer mu može «sacuvati glavu», medutim, Ramiz Becirevic to nikada nije ucinio. Jednoga jutra saopceno je kako je imao srcani napad nakon cega je preminuo. Prijatelji koji su ga poznavali kao vojnika sklonoga sportskim aktivnostima, mladica u izvanrednoj fizickoj kondiciji, bili su šokirani njegovom preranom smrcu. Njegovoj obitelji predlagali su da traže obdukciju, ali se ipak odustalo od toga na nagovor ljudi iz Generalštaba Armije BiH. Tada se špekuliralo da je Becirevicevu smrt izazvala navodno misteriozna «izraelska tableta» koja mu je ubacena u pice ili hranu, a koja izaziva srcani napad i prouzrokuje smrt. Kasnije se cak govorilo da je od iste tablete stradao Mustafa Hajrulahovic Talijan, koji je preminuo upravo usljed srcanog napada u Njemackoj dok je plivao u bazenu. Nedavno je misteriozna «izraelska tableta» u sarajevskim krugovima spominjana i prilikom smrti generala Mehmeda Alagica. Podsjetimo, general Alagic je preminuo u svojoj kuci u Sanskom Mostu, takoder od srcanog udara,....
Post Reply