_mufljuz_ wrote:
odgovor na teror ne moze nikako biti regularan, niti je HAMAS regularan a podobro je instrumentaliziran i od MOSSADa jer drugacije nisu mogli znati za tunele polozaje ni lokacije da nemaju dousnika.... obzirom da HAMAS pokojeg zidovonacistu i rokne - i daje im koliko toliku nadu u postojanje organizacije zivota te cinjenicu da je HAMAS koliko toliko jak - palestinski narod je prije koju deceniju u svom haosu izraelskog izivljavanja izbezumljen i ojadjen izabrao bilo sta sto moze da pokaze zube zidovskim ciofasistima.... HAMAS je tebi za informaciju puno mladji od palestinske drzave sto ne moze nikako biti izgovor za nemogucnost pregovaranja sa palestincima jer hamasa prije 1980 i neke nije bilo a zidovske tiranije jeste i tada je bila i trajala pa bih te molio lijepo ako si vec neupucen nemoj da baljezgas jer se stvarno cini da si naci cionistofil koliko upires da dokazes krivdu palestinskog naroda koji je ugnjeten do daske.....
Ne znam zbog cega se osjecate pozvanim da meni dijelite lekcije ili da implicirate neke stvari u cilju licne diskvalifikacije. Ali to govori o vama, nikako o meni.
Arapske zemlje da su se ujedinile, mogle su davno izbrisati Izrael sa lica zemlje. Na njihovu nesrecu pogubili su sve ratove, od onog 1948 preko Šestodnevnog do Jomkipurskog.
Fatah kao puno umjereniji pokret koji se zalaze za mirno rjesenje sa Izraelom je alternativa Hamasu. To da je teror najbolji odgovor-vidimo svako malo kad ih Hamas toliko isprovocira da oni krenu ravnat sve pred sobom. Naravno da je Hamas finansiran od strane izraelskih ekstremista, jer je rat uvijek nekom brat. Koja li se lova uzima na svercu robe u Gazu, ne smijem ni zamisliti.
Ali poenta price je da mora postojati miroljubivo politicko rjesenje. Ako je Alija poslije svega sto se izdesavalo sa Srebrenicom kao finaleom, mogao sjesti sa Slobom, mogu vala i oni. Doduse sjedali su u Camp Davidu i i Oslu, ali je nedje ba zapelo.
Jbt. sjednite napravite dvije drzave i rijesite problem.