Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

neki

#76 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by neki »

Capsicum wrote:
neki wrote:Odmakli smo se od sustine, a ona je: da tih 1,5 miliona arapa u Izraelu zivi bolje od 95% njihovih sunarodnjaka van Izraela.
90% Bosnjaka zivi bolje van BiH nego u BiH. Je li to sustina? Opravdanje za okupaciju? Logika - adio.
neki wrote:I da sutra nestane Izraela i Jevreja, kao sto mnogi ovdje prizeljkuju, palestinci dobiju nezavisnu drzavu u granicama koje istorijski naseljavaju, mislis da ce zivjeti bolje? Da se nece klati i ubijati kao u ostalim arapskim drzavama?
Ovo da nestanak Izraela znaci nestanak jevreja je omiljena teza cionista. Niti su jevreji na tim prostorima nastali sa ovom cionistickom tvorevinom niti ce nestati nakon sto nje nestane.
Okolisas i trolas...
Sustina i dalje ostaje ono sto sam rekao...da bolje zive arapi koji su pod "aparthejdom" u Izraleu, nego stotine miliona ostalih koji zive u "slobodnim" arapskim drzavama.
_mufljuz_

#77 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _mufljuz_ »

_BataZiv_0809 wrote:
Capsicum wrote:[
Ovo da nestanak Izraela znaci nestanak jevreja je omiljena teza cionista. Niti su jevreji na tim prostorima nastali sa ovom cionistickom tvorevinom niti ce nestati nakon sto nje nestane.
Nije covjek rekao da je nestanak Izraela isto sto i nestanak Jevreja, nego kaze da hipoteticki zamislimo da postoji samo drzava Palestina sa 99% muslimanskim stanovnistvom. Bi li u tom slucaju bila bolja od danasnjeg Iraka, Libije ili Sirije?
obzirom opet da se pravis nemust - da te pitam ko je srusio Sadama? ko ga je gurnuo u rat sa Iranom? ko je srusio Gadafija? i ko pokusava da srusi Asada?
Drvosjeca iz Dejcica

#78 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
Nije covjek rekao da je nestanak Izraela isto sto i nestanak Jevreja, nego kaze da hipoteticki zamislimo da postoji samo drzava Palestina sa 99% muslimanskim stanovnistvom. Bi li u tom slucaju bila bolja od danasnjeg Iraka, Libije ili Sirije?
Bez uplitanja zapada sigurno bi, isto kao što je onaj Irak pod Sadamom i ona Sirija pod Bašarom bila 37377828328328 svjetlosnih godina bolja od ove današnje klaonice za insane koja nastade pod diregentskom palicom zapada a sve u cilju širenja "demokratije".
Havatar

#79 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by Havatar »

_mufljuz_ wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Bio bi da ne daju ulazak ni sa vizom samo odredjenoj etnickoj grupi. Ovako ambasada/viza i hajmooooo :D
mojne suplje - pa ako se zoves kako ne treba ne udjes u USA i Britaniju tek tako ;-) :wink: :mrgreen:
Slučaj Zukanović :mrgreen:
_mufljuz_

#80 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _mufljuz_ »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Bez uplitanja zapada sigurno bi, isto kao što je onaj Irak pod Sadamom i ona Sirija pod Bašarom bila 37377828328328 svjetlosnih godina bolja od ove današnje klaonice za insane koja nastade pod diregentskom palicom zapada a sve u cilju širenja "demokratije".
bravo - svi napadi bliskoistocnih drzava i unutrasnjih nemira su instruirani, instrumentalizirani i "pogurani" izvana, pravljenjem unutrasnjih razdora, prisilnom instalacijom vladajucih porodica (koje su u tom momentu odgovarale trenutnim interesima - jebi ga nekad se Grmalj Prvi grlio sa Sadamom :wink: , a Obama sa Gadafijem :wink: ) i bez ikakve sumnje bi Babilonska kula i dalje postojala da je stvari u Iraku uredjivao i dalje Sadam Husein.... (kojeg danas od blata prave)

.... a sve je kao nekim pukim slucajem, vezano za zemlje (pre)bogate naftom i gasom.... tako da je izlisno vise pricat o uzrocima i razlozima nastanka ratova na bliskom istoku :zzzz:
Last edited by _mufljuz_ on 31/10/2014 12:08, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#81 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _BataZiv_0809 »

_mufljuz_ wrote:
odgovor na teror ne moze nikako biti regularan, niti je HAMAS regularan a podobro je instrumentaliziran i od MOSSADa jer drugacije nisu mogli znati za tunele polozaje ni lokacije da nemaju dousnika.... obzirom da HAMAS pokojeg zidovonacistu i rokne - i daje im koliko toliku nadu u postojanje organizacije zivota te cinjenicu da je HAMAS koliko toliko jak - palestinski narod je prije koju deceniju u svom haosu izraelskog izivljavanja izbezumljen i ojadjen izabrao bilo sta sto moze da pokaze zube zidovskim ciofasistima.... HAMAS je tebi za informaciju puno mladji od palestinske drzave sto ne moze nikako biti izgovor za nemogucnost pregovaranja sa palestincima jer hamasa prije 1980 i neke nije bilo a zidovske tiranije jeste i tada je bila i trajala pa bih te molio lijepo ako si vec neupucen nemoj da baljezgas jer se stvarno cini da si naci cionistofil koliko upires da dokazes krivdu palestinskog naroda koji je ugnjeten do daske.....

Ne znam zbog cega se osjecate pozvanim da meni dijelite lekcije ili da implicirate neke stvari u cilju licne diskvalifikacije. Ali to govori o vama, nikako o meni.

Arapske zemlje da su se ujedinile, mogle su davno izbrisati Izrael sa lica zemlje. Na njihovu nesrecu pogubili su sve ratove, od onog 1948 preko Šestodnevnog do Jomkipurskog.

Fatah kao puno umjereniji pokret koji se zalaze za mirno rjesenje sa Izraelom je alternativa Hamasu. To da je teror najbolji odgovor-vidimo svako malo kad ih Hamas toliko isprovocira da oni krenu ravnat sve pred sobom. Naravno da je Hamas finansiran od strane izraelskih ekstremista, jer je rat uvijek nekom brat. Koja li se lova uzima na svercu robe u Gazu, ne smijem ni zamisliti.

Ali poenta price je da mora postojati miroljubivo politicko rjesenje. Ako je Alija poslije svega sto se izdesavalo sa Srebrenicom kao finaleom, mogao sjesti sa Slobom, mogu vala i oni. Doduse sjedali su u Camp Davidu i i Oslu, ali je nedje ba zapelo.

Jbt. sjednite napravite dvije drzave i rijesite problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#82 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _BataZiv_0809 »

_mufljuz_ wrote:
obzirom opet da se pravis nemust - da te pitam ko je srusio Sadama? ko ga je gurnuo u rat sa Iranom? ko je srusio Gadafija? i ko pokusava da srusi Asada?
Zna se. Amerika koja je pod kontrolom izraelskog lobija.
Solzenjicin

#83 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by Solzenjicin »

Svaki narod je nekoga okupirao, tako i Arapi, samo što su neki to napravili kao gospoda prije 700 godina, a neki prije 70 godina.
_mufljuz_

#84 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _mufljuz_ »

_BataZiv_0809 wrote:
_mufljuz_ wrote:
Zna se. Amerika koja je pod kontrolom izraelskog lobija.
pa eto - sta ti onda nije jasno? HAMAS koji je jos uvijek stabilna valuta za izraelsko potkusurivanje? pa da Izrael zeli uzeo bi onaj dulum Gaze za 24 sata i pocistio sve, nema sta im ne rade, testiraju najnovije tehnologije, oruzje, satelitske sisteme isto sa zamorcima i ti onda pitas zasto HAMAS? :roll:
insomnia78

#85 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by insomnia78 »

Havatar wrote:
_mufljuz_ wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Bio bi da ne daju ulazak ni sa vizom samo odredjenoj etnickoj grupi. Ovako ambasada/viza i hajmooooo :D
mojne suplje - pa ako se zoves kako ne treba ne udjes u USA i Britaniju tek tako ;-) :wink: :mrgreen:
Slučaj Zukanović :mrgreen:
Nema to veze sa imenom
Kad su Medu onakvog pustili :D i Pjanica sto mu rodjak zagide u Siriji
_mufljuz_

#86 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _mufljuz_ »

_BataZiv_0809 wrote:
Ali poenta price je da mora postojati miroljubivo politicko rjesenje. Ako je Alija poslije svega sto se izdesavalo sa Srebrenicom kao finaleom, mogao sjesti sa Slobom, mogu vala i oni. Doduse sjedali su u Camp Davidu i i Oslu, ali je nedje ba zapelo.

ovo te je diskvalificiralo iz daljnje rasprave, mislim kao trudim se da raspravljam i onda ti izvalis ovakvu glupost....

BTW - kad je Alija natjeran da sjedi sa govnima pored sebe (iako je i sam bio malo govance) znas li da je Jeljcin otvorio raketne silose sa balistickim projektilima? nije sve ni crno ni bijelo..... iza kulisa se puno toga valja sine :wink:

end of diskašn :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#87 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _BataZiv_0809 »

_mufljuz_ wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

ovo te je diskvalificiralo iz daljnje rasprave, mislim kao trudim se da raspravljam i onda ti izvalis ovakvu glupost.... end of diskašn :zzzz:

BTW - kad je Alija natjeran da sjedi sa govnima pored sebe (iako je i sam bio malo govance) znas li da je Jeljcin otvorio raketne silose sa balistickim projektilima?

A znaci ne mogu dvije drzave? Mora Izrael nestat, Jevreje potjerat kao iz Spanije i onda mozemo pricati?

Da ima interesa natjeralo bi se i ovu govanjcad Njatanjahua i Abasa i bilo bi gotovo za 24 h.

P.S. Ne zovi me sinom.
_mufljuz_

#88 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _mufljuz_ »

_BataZiv_0809 wrote:
_mufljuz_ wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

ovo te je diskvalificiralo iz daljnje rasprave, mislim kao trudim se da raspravljam i onda ti izvalis ovakvu glupost.... end of diskašn :zzzz:

BTW - kad je Alija natjeran da sjedi sa govnima pored sebe (iako je i sam bio malo govance) znas li da je Jeljcin otvorio raketne silose sa balistickim projektilima?

A znaci ne mogu dvije drzave? Mora Izrael nestat, Jevreje potjerat kao iz Spanije i onda mozemo pricati?

Da ima interesa natjeralo bi se i ovu govanjcad Njatanjahua i Abasa i bilo bi gotovo za 24 h.

P.S. Ne zovi me sinom.
da nacrtam jos jednom - izraelu ne odgovara palestinska drzava jer non stop siri teritorije na terenu "nepriznate drzave" - u svakom drugom slucaju bi bio napad da drzavu - a ovako im otima medjunarodno nepriznati teritorij, izivljavaju se sa njima, prave ih cergom i ponizavaju na svaki moguci nacin.... je li ti sad sine jasnije :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#89 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by _BataZiv_0809 »

_mufljuz_ wrote: da nacrtam jos jednom - izraelu ne odgovara palestinska drzava jer non stop siri teritorije na terenu "nepriznate drzave" - u svakom drugom slucaju bi bio napad da drzavu - a ovako im otima medjunarodno nepriznati teritorij, izivljavaju se sa njima, prave ih cergom i ponizavaju na svaki moguci nacin.... je li ti sad sine jasnije :mrgreen:
A sa druge strane jedva cekaju da priznaju Izrael :D

Jasno mi je jedino da nemam sta pricat sa neotesanim likovima koji ne zele civilizovanu raspravu. A ako te bas lozi da imas sina poput mene, shvatit cu to kao kompliment. :-)

A sad zd'rao. Nema potrebe da me quotas, necu odgovorit :D
neki

#90 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by neki »

_mufljuz_ wrote: BTW - kad je Alija natjeran da sjedi sa govnima pored sebe (iako je i sam bio malo govance) znas li da je Jeljcin otvorio raketne silose sa balistickim projektilima? nije sve ni crno ni bijelo..... iza kulisa se puno toga valja sine :wink:
end of diskašn :zzzz:
:shock:
u jbt
poceli smo i s teorijama zavjere
sve relevantni sagovornici...
House

#91 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by House »

Izrael niko ne voli i to je činjenica.
insomnia78

#92 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by insomnia78 »

Ja sam cuo da u Tel avivu evo vec nocima ne spavaju, ka'e sikiraju se zbog ovog sa Svedskom
Ljudi su poodavno skontali da je bolje da UN donosi rezolucije protiv tebe nego da te Amor otkopava iz masovnih grobnica
Hafis

#93 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by Hafis »

Ovisno od kojih si kuća.
House

#94 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by House »

od normalnih.
Hafis

#95 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by Hafis »

House wrote:od normalnih.
I ja sam, i to još iz dobre kuće...i ne mogu reći da mi je Izrael nešto posebno mrzak.
dječak sa šibicama

#96 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by dječak sa šibicama »

Cujem da je u Izraelu proglasen dan zalosti zbog ovog poteza Svedske.

Svi su u soku i nevjerici, ne znaju sta i kako dalje...
uglavnomja

#97 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by uglavnomja »

House wrote:Izrael niko ne voli i to je činjenica.

volio ili ne neko izrael, cinjenica je da izraelski klubovi nastupaju u europskim sportskim ligama, da izrael pjeva na euroviziji, da ... je masa proizvoda koji se prodaju povezana sa izraelskim = jevrejskim parama ili pamecu ...

to su cinjenice, a ljubav je prdimahovina. samo interes, pare, profit, moc ...
House

#98 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by House »

Izrael je prdimahovina koja svaki dan živi u strahu
BHCluster

#99 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
House wrote:od normalnih.
I ja sam, i to još iz dobre kuće...i ne mogu reći da mi je Izrael nešto posebno mrzak.
Pa naravno da nije jer ste se istim poslom i "vi" bavili. Samo sto je Izrael mnogo, mnogo uspjesni od "vas". ;-)
It_is_a_Leclerc

#100 Re: Izraelci dobili po ušima od Šveđana!

Post by It_is_a_Leclerc »

Izraelci su narod sa najvećim patriotizmom i nacionalizmom kojeg sam ja u svom životu vidio. To je narod koji iznad svega, ali baš iznad svega (iznad vjere čak) voli Izrael. Njima svaki razgovor počinje sa Izraelom i završava s tim. Uz to, savršeno su nezavisni, svjesni s kim su okruženi. Količina u kojoj oni ne šljive bilo koga u cilju ostvarenja svojih nacionalnih ciljeva je uistinu šokantna.
Post Reply