Sarafcina wrote:
zuris prijatelju zuris sa zakljuccima

Ako pricamo o spremnosti da neko nekome nesto ucini

onda valjda gledamo prvo
sta im religija i zakoni nalazu
Sadam se mogao zvati svime osim muslimanom

, stranka mu je bila cista socijalisticka ideologija

a znamo sta je to za vjeru
Ako bi samo gledali izjave

, onda bih ja ovdje poceo odmah graditi bombu

, jer tvoj rezon kaze da ce nas drzava kojoj je Draskovic ministar u Vladi ...

Opet tacno u vezi Sadama! Ti si danas u formi!
Prije oba Svijet-protiv-Sadama rata, Iracke novine su bile pune fotografija kako Sadam klanja, za vrijeme namaza, obilaska dzamije... Narod je vidio samo ono sto mu je bilo servirano. Pa i glasali su listom za njega (OK, znamo kako ali su ipak ubacili presavijen papiric bez potpisa u kutiju

).
Sada, nije mi bas jasno sta gore pises:
Ako pricamo o spremnosti da neko nekome nesto ucini onda valjda gledamo prvo sta im religija i zakoni nalazu
Da bi ti sam sebi objasnio sta si s gornjim mislio, dozvoli da ti malo pomognem.
Ako promatramo one kojima Islam kao religija nesto nepobitno nalazze, najbolje da zavirimo u "cistunce", tj. one naj-islamske vjernike. Znaci one koji pazljivo slijede i slusaju
sta im religija i zakoni nalazu. Pa cemo nauciti da su se i pored medjusobne ljubavi i razumijevanja oko jedinstvenih Muhamedovih rijeci, odvojili i napravili dva tabora... Jedan bog, ista religija--dvije strane tumacenja. Bas kao hriscanski cafiri... da te dragi Allah sacuva..
Ali, kako sada samo ostati na tome: podijeliti se pa sta? Ne ide jarane. Od tada vec vijekovima jedva cekaju da jedni druge zgrabe i povuku za muda dok drugom oci ne iskoce, samo kako bi dokazali cija je forma Islama bolja: Shitska ili Shijatska...i to sve iz neke duboke bratske ljubavi. A kada im povlacenje muda postane dosadno, onda se potuku pa da se vidi kome Allah daje za pravo... ali znamo sigurno da je on na "nasoj" strani. I da to dokazu, obje strane izvade Kur'an i pokazu jedni drugima: Evo, vidite kako to tacno ovdje pise. (Naravno, ovo ne vazi za cafire nego samo za zabludjelu bracu. Sa stvarnim cafirima se ne diskutuje.)
E vidis, tu ni Sadam nije mogao nista da ucini i ako je bio socijalista tj. cafir. Pa on skont'o: bolje im se pridruziti. A oni srecni sto on sa njima klanja... eto, sada smo svi k'o braca... mozda cak i raja. Dirljivo.
Btw, kada smo kod Draskovica, tu te nisam shvatio. Gdje to moj rezon podrzava nesto vezanog s njim... ili je tu neka paranoja... ne znam--vidim da ti je tesko zavrsiti misli. Daj da i to zajednicki procesljamo da bi ti isto mogao bolje shvatiti... k'o ovo gore.