Izrael poziva svijet da djeluje protiv Irana

and

Post by and »

kada negdje zivis a ne voli te niko u krugu od nekoliko hiljada kilometara onda je do tebe,uostalom koje to zemlje u svijetu vole izrael?
osa

Post by osa »

ima svakakvih vrsta ljubavi ali još ne čuh da neka zemlja voli neku drugu zemlju, ali za sve ima prvi put, dobro je uvijek nešto novo naučiti.
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

osa wrote:
bice_bice wrote:
osa wrote:

nešto manje nego palestinci izraelcima kad ih raseliše po cijelom svijetu.
halo ba GOIME!

da nisi mozda ti zivio na toj zemlji?

djecu tenkovima gadjate, gamad prljava!
j..i ga kad se djeca vole igrati s tenkovima, gađati ih kamenjem, ma znaš one obične dječije igre.

imam osjecaj da se neko iz tvoje familije volio sa tobom poigrati kad si bio mali.... iako si i danas ubjedjen da je to u redu, vjeruj nije... sodomija nije u redu...
and

Post by and »

osa wrote:ima svakakvih vrsta ljubavi ali još ne čuh da neka zemlja voli neku drugu zemlju, ali za sve ima prvi put, dobro je uvijek nešto novo naučiti.
uci se dok si ziv
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

luciferino wrote:E djeco djeco, sve se bojim da biste se vi ikada i rodili da je Hićo proveo ono što je naumio. Ali neka...pljujte po žrtvama...karma je divna stvar.
bravo.

po stoti put - izrael je drzava ciju politiku ja ne podrzavam. antisemitizam se ne tice samo izraela. niti je to moguce.

zivio hico i slicne izjave na ovim temama dokazuju da je, vjerujem, bilo jakih bojnih otrova, bacanih u ratu, po svim krajevima BiH pa se to odrazilo na centralni nervni sistem i razumno misljenje.

a i ti vala bosmene, cini mi se ne spavas zbog izraela, a jos na svakoj temi koja se tice zidova govoris raji da slucajno ne pocne pricati o antisemitizmu i uvalis izrael u pricu... :-) i jos nasao braniti tipa koji tepa hitleru, e svasta...

u svakom slucaju - od srca vam zelim jednog hitlera.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

bosmen wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
luciferino wrote:E djeco djeco, sve se bojim da biste se vi ikada i rodili da je Hićo proveo ono što je naumio. Ali neka...pljujte po žrtvama...karma je divna stvar.
bravo.

po stoti put - izrael je drzava ciju politiku ja ne podrzavam. antisemitizam se ne tice samo izraela. niti je to moguce.

zivio hico i slicne izjave na ovim temama dokazuju da je, vjerujem, bilo jakih bojnih otrova, bacanih u ratu, po svim krajevima BiH pa se to odrazilo na centralni nervni sistem i razumno misljenje.

a i ti vala bosmene, cini mi se ne spavas zbog izraela, a jos na svakoj temi koja se tice zidova govoris raji da slucajno ne pocne pricati o antisemitizmu i uvalis izrael u pricu... :-) i jos nasao braniti tipa koji tepa hitleru, e svasta...

u svakom slucaju - od srca vam zelim jednog hitlera.
Sabaheta, ne uvalih ja Izrael u pricu nego on sam sebe uvali.
Ja temu otvorih o njemu ako nisi primjetila.
A to da ne spavam, reci cu ti samo da sam maloprije ustao, cijeli dan prespavah.
Tu pricu o antisemitizmu koji spominjes u kontekstu mene bas i ne kontam jer to sto ti tvrdis ja ne rekoh nigdje.
Dalje, sve ostalo sto si rekla podrzavam apsolutno i neka mi bilo ko nadje ijednu moju slicnu izjavu vezano za Hitlera i slicno, ja nikad posta vise necu napisat na ovom forumu.
ma nebitno, na svakom mjestu gdje se samo spomene antisemitizam, ti odmah spomenes cioniste i izrael. kazem nebitno.

sto se irana tice, iran je i sam sebe dobro u go*na zavalio, uzasnim rukovodstvom, totalitarnim rezimom i retardiranim "poglavarom". po tom se ne razlikuje od izraela. a to da izrael porzava napad na iran, ne vidim kao nikakvo iznenadjenje. uostalom, ahmedinedzad je vrlo jasno uvijek isticao svoju sumnju prema holokaustu, pobijao teze koje je grijeh i besmisleno pobijati, i mislim da je djubre od covjeka i budala od politicara. tacno onakav kakav odgovara bushu. kako prigodno, zar ne?

druga stvar, ono sto mene kod tebe u ovoj prici ljuti, jeste da primjenjujes, jako cesto i jako opasno i olako, takozvanu klasicnu zamjenu teza:
neko dodje i izjasni se kao fasist. onda neko sa strane dodje i napsuje se tom fasistu na mrtvo ime. onda ti dodjes i kazes tom sto se napsova fasisti da te podsjeca na pripadnike naroda nad kojim je taj fasist izvrsio holokaust - ali ne na bilo koje zidove, nego na cioniste, dakle, ekstremne desnicare tog naroda. zasto je to zamjena teza? zato sto, govoriti o fasistoidnosti zrtve u sadasnjosti, i to isticanjem njene najtvrdje nacionalisticke strane, tukne na relativizaciju koja se i oko nas u bosni jako cesto dogadja.

onda kada se palestinci prestanu raznositi po pijacama medju djecom, onda kada im na celu prestane biti potplaceni sljam, onda kada se na hattaba72 i njemu slicne prestanu lijepiti tinejdzeri narkomani sirom BiH i onda kada budem cula da vise nema nijednog teroriste sa BiH pasosem, onda mozemo poceti govoriti o politickim i povijesnim odnosima bez zamjene teza.

et tako.
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

bosmen wrote:E nek si nam se nagovorila.
S dosta stvari se slazem , s nekima i ne slazem.Ali svi imamo pravo na svoje mieljenje jel tako?
A sto se tice ove dvojice......
Ne konstatirah li ja mozda da je taj kako ti rece deklarisani fasista vec opomenut za svoj nastup?
A ovaj drugi jedva docekao.Pa uzvratio jos vecom mjerom.
Jel mislis da je jedan bolji od drugoga? Nije , isti su.
Nema tu zamjene teza nikakve
et tako
ne, nisu isti. TO je zamjena teza.

nema ljutnje bosmene, nagovorila sam se, hvala bogu. sta trebam sutjeti? kada neko da bi relaivizirao zlocine nad, recimo, bosnjacima, uvali al kaidu i islamski terorizam, onda se svi bune. kad neko ne negira, nego relativizira holokaust i stvara hitler fan club pozivajuci se na cioniste, onda je to ok, jel?
na misljenje imamo pravo, a ja mislim da bismo, eto, i da nemamo tog prava, svakako koristili priliku da misljenje iskazemo :D
Post Reply