Izrael ponovo na vlasti

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Bird

#1 Izrael ponovo na vlasti

Post by Bird »

(11) A i tebi, zbog krvi tvoga Saveza, vratit ću sužnje tvoje iz jama bezvodnih. (12) Vratite se u Tvrđavu, izgnanici puni nade, još danas - ja navješćujem - dvostruko ću ti uzvratiti. (13) Jer, Judu sam kao luk napeo, a Efrajimom luk naoružao: tvoje ću, o Sione, zavitlat' sinove - protiv sinova tvojih, o Javane - i učinit ću te kao mač junaka. (14) Nad njima tad će se pojaviti Jahve i kao munja letjet će mu strijela. Jahve Gospod u rog će zatrubit', hodit će na južnim vihorima. (15) Jahve nad Vojskama zakrilit će ih i oni će gaziti nogama kamenje praćaka, pit će krv kao da je vino, napojit' se kao škropilo, kao uglovi na žrtveniku. (16) Jahve Bog njihov spasit će ih u dan onaj; kao stado on će pasti narod svoj; kao drago kamenje krune oni će blistat' u zemlji njegovoj. (17) Ah, kako li će sretan, kako lijep biti! Od žita će rasti mladići, a od slatkog vina djevice.
Bird

Post by Bird »

Eh kamo sreće da se to već sada ostvari :P
Harrys

Post by Harrys »

Bird,naslov teme ti je veoma provokativan,mogao bi ga i promjeniti.
love

Post by love »

Jeli istina da jahve kaznilo zmiju davajuci joj samo zemlju da jede :-) ja kako znam zmija jede sve ali ne zemlju,pa isto ce biti i sa ovim obecanjem o izraelu :-x
Bird

Post by Bird »

Harrys wrote:Bird,naslov teme ti je veoma provokativan,mogao bi ga i promjeniti.
Ja smatram da nije.
Bird

Post by Bird »

love wrote:Jeli istina da jahve kaznilo zmiju davajuci joj samo zemlju da jede :-) ja kako znam zmija jede sve ali ne zemlju,pa isto ce biti i sa ovim obecanjem o izraelu :-x
Pa dobro :D vidiš dobro si ti sabrao :-) , ali mislim da ovo obećanje Izraelu će se ipak desiti kad tad.
mosor1

#7 Re: Izrael ponovo na vlasti

Post by mosor1 »

Bird wrote:(11) A i tebi, zbog krvi tvoga Saveza, vratit ću sužnje tvoje iz jama bezvodnih. (12) Vratite se u Tvrđavu, izgnanici puni nade, još danas - ja navješćujem - dvostruko ću ti uzvratiti. (13) Jer, Judu sam kao luk napeo, a Efrajimom luk naoružao: tvoje ću, o Sione, zavitlat' sinove - protiv sinova tvojih, o Javane - i učinit ću te kao mač junaka. (14) Nad njima tad će se pojaviti Jahve i kao munja letjet će mu strijela. Jahve Gospod u rog će zatrubit', hodit će na južnim vihorima. (15) Jahve nad Vojskama zakrilit će ih i oni će gaziti nogama kamenje praćaka, pit će krv kao da je vino, napojit' se kao škropilo, kao uglovi na žrtveniku. (16) Jahve Bog njihov spasit će ih u dan onaj; kao stado on će pasti narod svoj; kao drago kamenje krune oni će blistat' u zemlji njegovoj. (17) Ah, kako li će sretan, kako lijep biti! Od žita će rasti mladići, a od slatkog vina djevice.
Mislim, meni je to isto malo gadljivo.
A sta to znaci? :?
dublin

Post by dublin »

da djevice rastu od vina, u sarajevu se ne bi moglo proci od njih ulicom :D :D
Post Reply