Ako ne vjeruješ, dokaži da nisam u pravu. Vidim da si veliki poznavalac palestinaca, pa ako me razuvjeriš rado ću se korigovati. Nego, kako komentarišeš da palestinsko vođstvo, tačnije budući glavni palestinski lider ima srbijansko državljanstvo? Iz ljubavi prema BiHsalik79 wrote:Jah, opcepoznato, al' eto, ne mozes dokazat'...Ko vas ne zna...![]()
![]()
Izrael/Palestina
-
oakville
#176 Re: Izrael/Palestina
- animals
#177 Re: Izrael/Palestina
Treba promjeniti naziv teme u..
zasto mrzimo one koji nisu iste vjere kao i mi..
a zasto volimo one koji su iste vjere kao i mi..
- BHCluster
#178 Re: Izrael/Palestina
salik79 wrote:Mijesas Jevreje kao narod i jevreje kao sljedbenike Judaizma. To te zbunjuje.
- salik79
#179 Re: Izrael/Palestina
Cek, cek, ti postavis ocitu laz i ja sada trebam dokazivati da lazes?! To je isto kao kada bih ti trebao dokazati da nismo sami sebe granatirali na Kapiji i Markalama. Neka hvala.oakville wrote:Ako ne vjeruješ, dokaži da nisam u pravu. Vidim da si veliki poznavalac palestinaca, pa ako me razuvjeriš rado ću se korigovati. Nego, kako komentarišeš da palestinsko vođstvo, tačnije budući glavni palestinski lider ima srbijansko državljanstvo? Iz ljubavi prema BiHsalik79 wrote:Jah, opcepoznato, al' eto, ne mozes dokazat'...Ko vas ne zna...![]()
![]()
![]()
![]()
?
Cuj, buduci palestinski lider
-
llull
#180 Re: Izrael/Palestina
Nema zijana bez bosanaca nigdje 
David (Dado) Elazar (1925 Sarajevo - 15.juni 1976 Izrael), bio je izraelski general i deveti načelnik Generalštaba izraelskih oružanih snaga. Na tom mjestu je bio od 1972. do 1974. Nakon Jomkipurskog rata i niza poraza bio je primoran dati ostavku.
Rođen je u Sarajevu u sefardskoj porodici. Prije nastanka države Izrael 1940. godine, preko Alijah programa za djecu i mlade seli u tadašnju Palestinu i postaje član kibuca Ein Schemer. Uskoro postaje član židovske paravojne organizacije Palmach gdje se borio u mnogim bitkama u Arapsko-izraelskom ratu 1948. godine za nezavisnost Izraela. Ubrzo napreduje njegova vojna karijera. Služi na mjestu komandanta čuvenog HaPortzim bataljona.
Nakon rata ostaje u izraelskoj vojsci, a nakon Suecke krize 1956. zamjenik je komandanta pod Chaim Bar Lewom, kog zamjenjuje 1961. Tokom Šestodnevnog rata bio je komandant izraelske sjeverne armijske oblasti koja je predvodila zauzimanje Golanske visoravni za samo dva ratna dana. Ovo je dovelo do potpisivanja prekida vatre sa Sirijom i završetka rata.
Nakon rata postaje načelnik Generalštaba izraelskih oružanih snaga. Tokom Jomkipurskog rata zahtijevao je da se izvrši potpuna mobilizacija izraelskih oružanih snaga, ali je vlada Izraela odobrila samo mobilizaciju rezervista i primjenu međunarodnog pritiska na arapske borce. Nakon vojnih poraza, bio je optužen od strane Agranat komisije, na što nudi svoju ostavku i povlači se s dužnosti. 15. aprila 1976. umire nakon srčanog infarkta. Veliki broj Izraelaca vjeruje da je razlog njegove smrti slomljeno srce. Ostaje jedna od kontraverznih ličnost izraelskog javnog života.
https://bs.wikipedia.org/wiki/David_Elazar
-
breuer
#181 Re: Izrael/Palestina
Jah, al jedno je melankolijom natopljena sefardska duša porijeklom sa Balkana, a drugo su pravi Aškenaski Jevreji 
-
oakville
#182 Re: Izrael/Palestina
Ne samo budući nego i prošli lider Fatahasalik79 wrote:Cek, cek, ti postavis ocitu laz i ja sada trebam dokazivati da lazes?! To je isto kao kada bih ti trebao dokazati da nismo sami sebe granatirali na Kapiji i Markalama. Neka hvala.oakville wrote:Ako ne vjeruješ, dokaži da nisam u pravu. Vidim da si veliki poznavalac palestinaca, pa ako me razuvjeriš rado ću se korigovati. Nego, kako komentarišeš da palestinsko vođstvo, tačnije budući glavni palestinski lider ima srbijansko državljanstvo? Iz ljubavi prema BiHsalik79 wrote:Jah, opcepoznato, al' eto, ne mozes dokazat'...Ko vas ne zna...![]()
![]()
![]()
![]()
?
Cuj, buduci palestinski lider![]()
![]()
![]()
Mohammed Dahlan
Political party Fatah
Mohammad Yusuf Dahlan[1] About this sound listen (help·info); (Arabic: محمد دحلان) born on September 29, 1961 in Khan Yunis Refugee Camp, Khan Yunis, Gaza Strip also known by the kunya or nom de guerre Abu Fadi (Arabic: أبو فادي) is a Palestinian politician, the former leader of Fatah in Gaza.
Born Mohammad Yusuf Dahlan
29 September 1961 (age 55)
Khan Yunis Camp, Gaza Strip
Citizenship Montenegro (2012–present)
Serbia (2013–present)
- salik79
#183 Re: Izrael/Palestina
Cionista, koji je razgulio i radio na sprovedbi cionisticke, Rotschildove, agende...Pravi jevreji, bosanski antifasisti, su se prikljucili NOB-u, a ne stvaranju cionisticke kolonije na tudjem tlu.
Zato danasnjim cionistima je njihova zrtva potpuno nebitna, tj uopce ih ne zanima. Osim, ako je mogu iskoristiti u svoje svrhe.
Zato danasnjim cionistima je njihova zrtva potpuno nebitna, tj uopce ih ne zanima. Osim, ako je mogu iskoristiti u svoje svrhe.
-
oakville
#184 Re: Izrael/Palestina
Šta kažeš za ovo palestinsko vođstvo, jesu li i oni pravi bosanski antifašisti ili su im draži srbijanski papiri i američki dolari?salik79 wrote:Cionista, koji je razgulio i radio na sprovedbi cionisticke, Rotschildove, agende...Pravi jevreji, bosanski antifasisti, su se prikljucili NOB-u, a ne stvaranju cionisticke kolonije na tudjem tlu.
- salik79
#185 Re: Izrael/Palestina
Lider Fataha za podrucje Gaze i palestinski lider su za tebe sinonim. Sta reci?oakville wrote:Ne samo budući nego i prošli lider Fatahasalik79 wrote:Cek, cek, ti postavis ocitu laz i ja sada trebam dokazivati da lazes?! To je isto kao kada bih ti trebao dokazati da nismo sami sebe granatirali na Kapiji i Markalama. Neka hvala.oakville wrote: Ako ne vjeruješ, dokaži da nisam u pravu. Vidim da si veliki poznavalac palestinaca, pa ako me razuvjeriš rado ću se korigovati. Nego, kako komentarišeš da palestinsko vođstvo, tačnije budući glavni palestinski lider ima srbijansko državljanstvo? Iz ljubavi prema BiH![]()
![]()
?
Cuj, buduci palestinski lider![]()
![]()
![]()
Mohammed Dahlan
Political party Fatah
Mohammad Yusuf Dahlan[1] About this sound listen (help·info); (Arabic: محمد دحلان) born on September 29, 1961 in Khan Yunis Refugee Camp, Khan Yunis, Gaza Strip also known by the kunya or nom de guerre Abu Fadi (Arabic: أبو فادي) is a Palestinian politician, the former leader of Fatah in Gaza.
Serbia (2013–present)
Ne kontam sta zelis s ovim dokazati?! Neki lik, porijeklom Palestinac, ima srpsko i crnogorsko drzavljanstvo. I?! Znas li ti koliko naseg naroda ima hrvatsko i srpsko drzavljanstvo, dobiveno puno prije te 2012, cak i u ratu?! I sta sad?
- salik79
#186 Re: Izrael/Palestina
Znas li ti, uopce, koje je palestinsko vodjstvo?! Ovaj lik je bio nekakav vodja Fataha za podrucje Gaze. A Fatah u Gazi ima koliko pristalica?! A tek njihov lider? A za ostalo odgovor imas iznad.oakville wrote:Šta kažeš za ovo palestinsko vođstvo, jesu li i oni pravi bosanski antifašisti ili su im draži srbijanski papiri i američki dolari?salik79 wrote:Cionista, koji je razgulio i radio na sprovedbi cionisticke, Rotschildove, agende...Pravi jevreji, bosanski antifasisti, su se prikljucili NOB-u, a ne stvaranju cionisticke kolonije na tudjem tlu.
-
Hamolj
#187 Re: Izrael/Palestina
Nismo katolički teroristi da bi to radili.animals wrote:Treba promjeniti naziv teme u..
-
oakville
#188 Re: Izrael/Palestina
Ovaj ne samo da ima državljanstvo, nego snabdjeva Srbiju zaljevskim kešom i učestvuje u švercu oružjem. A Srbija će naravno da iskoristi taj keš za "pomoć BiH."salik79 wrote:Lider Fataha za podrucje Gaze i palestinski lider su za tebe sinonim. Sta reci?oakville wrote:
Ne samo budući nego i prošli lider Fataha
Mohammed Dahlan
Political party Fatah
Serbia (2013–present)
Ne kontam sta zelis s ovim dokazati?! Neki lik, porijeklom Palestinac, ima srpsko i crnogorsko drzavljanstvo. I?! Znas li ti koliko naseg naroda ima hrvatsko i srpsko drzavljanstvo, dobiveno puno prije te 2012, cak i u ratu?! I sta sad?
Naredni veliki palestinski lider, u dugoj plejadi gubitnika koji su napunili svoje račune u Švicarskoj.Egypt’s President Abdel Fattah al-Sisi appears to be close to engineering the return of controversial exiled Palestinian politician, Mohammad Dahlan, to Palestine's ruling movement Fatah. It's a move that could pave the way for Dahlan to succeed Mahmoud Abbas as president of the Palestinian Authority.
- salik79
#189 Re: Izrael/Palestina
Da li ti i zaista razumijes ono sto procitas?!oakville wrote:
Ovaj ne samo da ima državljanstvo, nego snabdjeva Srbiju zaljevskim kešom i učestvuje u švercu oružjem. A Srbija će naravno da iskoristi taj keš za "pomoć BiH."
Naredni veliki palestinski lider, u plejadi dugih gubitnika koji su napunili svoje račune u Švicarskoj.Egypt’s President Abdel Fattah al-Sisi appears to be close to engineering the return of controversial exiled Palestinian politician, Mohammad Dahlan, to Palestine's ruling movement Fatah. It's a move that could pave the way for Dahlan to succeed Mahmoud Abbas as president of the Palestinian Authority.
Usput, sta mislis koliko je Jevreja, kasnije cionista, bolio klinac za potomcima moga pradjeda koji im je itekako valjao u 2. Svj. ratu?!
Da i ja malo copy-paste sa druge teme:
Da ne bude zabune, Moric je bio deklarisani antifasista, "ilegalac", i zato je skoncao kako je skoncao...salik79 wrote:A na ovo bih dodao i primjer jos jedne jevrejske (kasnije cionisticke, odselili u Izrael) porodice iz Tuzle, porodice Vizler, kojima su onaj isti pradjed i pranena, kao svojim komsijama, svu njihovu najvrijedniju imovinu sklonili/sakrili kod sebe (cak i tepisi su bili ispod njihovih tepiha), a pribor za jelo sa ugraviranim zlatnim "V" ispod njihovog pribora i sl...Podsjetit cu da je u to vrijeme Gestapo zalazio u kuce i provjeravao da li neko skriva imovinu jevreja kod sebe, za sta je bila predvidjena kazna smrt strijeljanjem na licu mjesta, odnosno u dvoristu kuce gdje to bude pronadjeno, za "primjer" ostalima. Zalazio je Gestapo i u njihovu kucu, ali - Bozijom voljom - nista nisu pronasli, iako su u pojedinim trenucima doslovno gledali u to. Helem, na kraju, vratise to oni Vizlerima i sve bi ok, da bi sutradan dosli da pitaju za jos jednu kasiku (ili kasicicu) koja im je nedostajala u setu...salik79 wrote:Kad vec "Dervu" spominjes da ispricam jednu anegdotu, koja plasticno opisuje cionisticku "suosjecajnost" i "zal" za "drugima", pogotovo ako se ne uklapaju u agendu...Naime, znajuci da ce na jednoj sahrani, prije par godina, prisustvovati i on, babo i ja odlucismo ponijeti jedan "brzojav" iz logora u Jasenovcu, koji je "zbog dobrog vladanja" imao pravo mome pradjedu poslati Moric Finci, u kojem mu se puno zahvaljuju na svemu sto mu je poslao i pise koliko mu to znaci, uz obavezni "rukoljub" na kraju...Htjeli smo cisto da vidimo reakciju jednog Fincija, na pismo drugog Fincija, koji je na zalost (uz sva nastojanja pradjeda - koji je za masu drugih, pa i Srba iz Babica kod Turije, "podmicivanjem" uspio "isposlovati" slobodu) tragicno skoncao u logoru...Njegova reakcija je, doslovno, bila:"Nije mi poznato. Ime mi nista ne govori.", bez traga empatije, a kamoli "interesovanja" ko, sta, kako...Sve se svelo na ove dvije recenice.sumirprimus wrote:Jebte koja indoktrinacija.jesl mirsek ikad u zivotu upozno a nedo bog razgovaro s kojim zidovom?
A da nije finci
- animals
#190 Re: Izrael/Palestina
Eto ja kao terorist katolicki, ne drzim ni jednima stranu,Hamolj wrote:Nismo katolički teroristi da bi to radili.animals wrote:Treba promjeniti naziv teme u..
jer su za mene isti..
-
Hamolj
#191 Re: Izrael/Palestina
Jok, kršćani su i pomogli Jevrejima pri stvaranju nacionalne države, a danas su im najveća podrška u uzurpaciji palestinskog zemljišta, fašističkoj politici i činjenju zločina nad Palestincima.animals wrote:Eto ja kao terorist katolicki, ne drzim ni jednima stranu,Hamolj wrote:Nismo katolički teroristi da bi to radili.animals wrote:Treba promjeniti naziv teme u..
jer su za mene isti..
- animals
#192 Re: Izrael/Palestina
A zaboravljas da su ih krscani, najvise pobili...Hamolj wrote: Jok, kršćani su i pomogli Jevrejima pri stvaranju nacionalne države, a danas su im najveća podrška u uzurpaciji palestinskog zemljišta, fašističkoj politici i činjenju zločina nad Palestincima.
nema tu krscani,muslimani, samo interesi u datom trentku..
bezveze se lozis..
zar se nisu kod nas tukli krscani izmedju, kao i muslimani izmedju..
a tako i svugdje na ovoj planeti..
-
aratet
#193 Re: Izrael/Palestina
Nego, de nam reci, hocemo li skinuti bagru crvenu u Tuzli i zavesti serijat?Hamolj wrote: Jok, kršćani su i pomogli Jevrejima pri stvaranju nacionalne države, a danas su im najveća podrška u uzurpaciji palestinskog zemljišta, fašističkoj politici i činjenju zločina nad Palestincima.
-
Hamolj
#194 Re: Izrael/Palestina
Znam da si sa Pala, možeš prestati glumiti.aratet wrote:Nego, de nam reci, hocemo li skinuti bagru crvenu u Tuzli i zavesti serijat?Hamolj wrote: Jok, kršćani su i pomogli Jevrejima pri stvaranju nacionalne države, a danas su im najveća podrška u uzurpaciji palestinskog zemljišta, fašističkoj politici i činjenju zločina nad Palestincima.
-
Hamolj
#195 Re: Izrael/Palestina
Hitler baš i nije bio neki kršćanin, niti su to Švabe uopćeno ikad bile. Da su ih Francuzi ili Italijani ubijali to bi se već moglo nazvati kršćanskim zločinom.animals wrote:A zaboravljas da su ih krscani, najvise pobili...Hamolj wrote: Jok, kršćani su i pomogli Jevrejima pri stvaranju nacionalne države, a danas su im najveća podrška u uzurpaciji palestinskog zemljišta, fašističkoj politici i činjenju zločina nad Palestincima.
bezveze se lozis..
- animals
#196 Re: Izrael/Palestina
A nisam znao da protestanti i katolici nisu krscani..Hamolj wrote:Hitler baš i nije bio neki kršćanin, niti su to Švabe uopćeno ikad bile. Da su ih Francuzi ili Italijani ubijali to bi se već moglo nazvati kršćanskim zločinom.animals wrote:A zaboravljas da su ih krscani, najvise pobili...Hamolj wrote: Jok, kršćani su i pomogli Jevrejima pri stvaranju nacionalne države, a danas su im najveća podrška u uzurpaciji palestinskog zemljišta, fašističkoj politici i činjenju zločina nad Palestincima.
bezveze se lozis..
nemoj vise...
-
aratet
#197 Re: Izrael/Palestina
Kada smo kod Hitlera i bliskog istoka

-
Hamolj
#198 Re: Izrael/Palestina
Ne pišem ti o kršćanskim sektama nego o religioznosti. Znam da se teško pomiriti sa kršćanskim, tačnije katoličkim fundamentalizmom i ekstremizmom.animals wrote: A nisam znao da protestanti i katolici nisu krscani..
nemoj vise...
-
Hamolj
#199 Re: Izrael/Palestina
http://www.rtvbn.com/312181/Dodik-jedin ... zao-Izraelaratet wrote:Kada smo kod Hitlera i bliskog istoka
Evo ti stranačkog šefa, možete pod ruku.
- animals
#200 Re: Izrael/Palestina
A sekte od 2 milijarde pripadnika..Hamolj wrote:Ne pišem ti o kršćanskim sektama nego o religioznosti. Znam da se teško pomiriti sa kršćanskim, tačnije katoličkim fundamentalizmom i ekstremizmom.animals wrote: A nisam znao da protestanti i katolici nisu krscani..
nemoj vise...
nemoj vise lupati ziv bio..