Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ken Livinsgtone, gradonacelnik Londona, je u svom danasnjem komentaru u "The Guardian"-u optuzio Izrael da vrseci etnicko ciscenje Palestinaca "se sluzi metodama lidera bosanskih Srba, Karadjica".
http://politics.guardian.co.uk/gla/comm ... 85,00.html
... Israel's expansion has included ethnic cleansing. Palestinians who had lived in that land for centuries were driven out by systematic violence and terror aimed at ethnically cleansing what became a large part of the Israeli state. The methods of groups like the Irgun and the Stern gang were the same as those of the Bosnian Serb leader Karadzic: to drive out people by terror....
Da, u Hagu imamo visoke oficire svih zaracenih strana bosanskog rata i zli jezici ponekad kazu "Svi su isti".
Ali i iz citiranog primjera je jasno da zlocini nad stanovnistvom Bosne i Hercegovine koje su pocinile srpske trupe predvodjene Karadjicem vec postaju opste mjesto istorije, poput zlocina koje su pocinili nacisti u II svjetskom ratu.
Londonski gradonačelnik: Ariel Sharon je "ratni zločinac"
GRADONAČELNIK Londona Ken Livingstone nazvao je izraelskog premijera Ariela Sharona "ratnim zločincem" u oštroj kritici izraelske politike koju je u petak objavio britanski dnevnik The Guardian.
Livingstone je odbacio optužbe za antisemitizam i ponovno se odbio ispričati za prošlomjesečnu izjavu u kojoj je novinara Židova usporedio s čuvarom koncentracijskog logora.
Ariel Sharon "je ratni zločinac koji bi trebao biti u zatvoru, a ne na položaju", piše londonski gradonačelnik ističući njegovu odgovornost u masakrima u palestinskim izbjegličkim logorima u Libanonu.
Livingstone osuđuje i "etničko čišćenje" Palestinaca tijekom ekspanzije izraelske države, izraelska naselja na palestinskim područjima i odbacivanje prava na povratak Palestinaca.
"Sharon nastavlja organiziranje terora", tvrdi on, naglašavajući neproporcionalan broj smrtno stradalih Palestinaca i Izraelaca tijekom Intifade.
Livingstone smatra kako treba razlikovati kritiku izraelske politike od antisemitizma, dok izraelska vlada miješa to dvoje.
Ovi velikosrbi mogu izgleda jedino svoju veliku srbiju po forumima da brane, a ona im se iz dana u dan smanjuje.
Ko bi reko prije 15 godina da ce srbi da klece i da mole za pare, da ce srbi sa Pala da sami sebe hapse i sprovode u Sarajevo, ko bi reko da ce se svi srbi iseliti iz Hrvatske, ko bi reko da ce cijeli svijet bombardovat srbe, ko bi reko da rusija nista po tom pitanju ucinit nece.
Mojaveliki srbija ti je manja iz dana u dan, molite da vam sta zapad udjeli, Kosovo ste izgubili, izgubicete i jug srbije. Nista se vi vise ne pitate i jedina mogucnost ti je da ovdje kojekakve gluposti prosipas, samo zato sto si JAD I BIJEDA.
Mojveliki wrote:A onda se zavrsava rat. Bosnjackim politicarima su puna usta Srebrenice, traze pomoc, svijet daje 300 miliona maraka...kad ono, niko ne zna gdje su te pare Mora da su bili veliki transportni troskovi prenosa novca pa su na to otisle pare:)
Dolaze politicari na CD, i pricaju o nekim hiljadama maraka donacije Srebrenici, a svijet donirao 300 miliona maraka
Prijatelju. O svemu tome se mi uredno brinemo na ovom forumu.
Ako je Ganic po naciji Jugosloven, onda treba da brani Jugoslaviju Logicno
Jugosloven Ganic, udruzio se sa multietnicarem Izetbegovicem, da uz pomoc oficira JNA Delica, brani Bosnu uz pomoc multietnickih patriota iz jedine EL-mudzahedin
A Silajdzic u tim ratnim godinama, govori na TV-u da su zbog gladi Bosnjaci postali kanibali, Sacirbegovic na UN skupstinama, u pauzama kockanja drzavnog novca, brani Bosnjake...Dok Cenga za to vrijeme dijeli novac po principu deset meni jedan Bosnjacima... A Bakir smislja atentat na Abdica... Delic formira jedinicu El-Mudzahedin..A Izetbegovicev miljenik Caco puni Kazene pripadnicima jedne nacije...
Nema sta, herojski ljudi, narod...
Fakat vama cvjetaju ruze.............cekaj malo.......pa snijeg jos pada.
Mojveliki wrote:Mogli bi o donaciji Srebrenici napisati jednu sevdalinku koja pocinje sa recenicom: " Nit' vece donacije, nit manje inplementacije...aman'
Ja ne kontam koja je svrha. Da su ljudi koji su dobili te pare lopovi pa koji ti qrac nama o tome prichas, ne berem te, da cemo se mi nac uvrijedjeni, zato sto je neki gad okrao onaj jadni narod. Svakim tvojim postom ona teorija o amputaciji postaje vjerovatnija auuuuuuuuuuu ovo "inplementacija" sad tek vidjeh, aj "inplementiraj" jednu setnju na svjezem zraku
Mojnajveći zajeb je bio što sam svašta mislio i tjerao papir da istrpi egzibicije jednog kompleksaša u opancima ali zašto da spavaš po danu kada će opet naići noć ka naiđe onda de popuši po običaju i historijskoj hronologiji još jednu travku čiča Draže
Mojveliki wrote:U bosnjackom dijelu Federacije, nigdje nema ni Srba ni Hrvata. Sta je to, nego etnicko ciscenje?
Pa vjerovatno ce i to doci na red za sudjenje u Hagu.
Vidim ti nemas pojma, ja zivim u sarajevu, i ovdje ima vrlo puno Hrvata a i Srba.
Samo je razlika izmedu njih i vas, da se oni osjecaju kao Bosanci, i kad njih pitas oni ce ti isto reci da su Bosanci.
A tacno je nema Srba kao prije, i mogu ti reci zasto, kas su padale granate na sarajevo kao kisa, Srbi su mogli izaci iz grada. i puno je izaslo i danas zive po Evropi.
Mojveliki wrote:U bosnjackom dijelu Federacije, nigdje nema ni Srba ni Hrvata. Sta je to, nego etnicko ciscenje?
Vidim ti nemas pojma, ja zivim u sarajevu, i ovdje ima vrlo puno Hrvata a i Srba.
Samo je razlika izmedu njih i vas, da se oni osjecaju kao Bosanci, i kad njih pitas oni ce ti isto reci da su Bosanci.
A tacno je nema Srba kao prije, i mogu ti reci zasto, kas su padale granate na sarajevo kao kisa, Srbi su mogli izaci iz grada. i puno je izaslo i danas zive po Evropi.
Jel se ti to zajebavas? Ej momak, nije ti ovo 1992 godina kad se daju izjave za CNN:)
baja honolulu wrote:cinjenica je da se mi kojima su kuce i stanovi, ili roditelji npr. ostali u federaciji u razgovoru sa muslimanima pretvaramo govoreci da smo bosanci, ali mi znamo, a i muslimani isto tako, da je sve to lazno. i oni se u banjaluci npr. pretvaraju da su uvijek bili projugoslovenski (citaj prosrpski) orijentisani.
Pa kad odes u srbiju je li te tvoja bratija zove Bosanac ili srbine...svugdje ces ostati Bosanac osim u svojoj glavi a to je vec tvoj problem
Jel se ti to zajebavas? Ej momak, nije ti ovo 1992 godina kad se daju izjave za CNN
Ja ti stvarno kazem, nije to neki vic.
Dodze naprimjer na sarajevsko gradsko groblje lav.
I tu pogledaj imena branilaca Sarajeva. Skoro sve srpska imena sa Ljiljanom i krstom na grobu.
Neka mi neko kaze razliku izmedju ovoga
www/aljazeera.com/me.asp?servixe_id=7327
i 92-e tj. Bijeljine , podrinja ,istocne Hrcegovine,Posavine, B. Krajine i jos mnogih mjesta,gdje su nasi sunarodnjaci sprovodili u djela zlocinacke ideje od njima dragog zlocinca,koji se zove karadzic......
baja honolulu wrote:cinjenica je da se mi kojima su kuce i stanovi, ili roditelji npr. ostali u federaciji u razgovoru sa muslimanima pretvaramo govoreci da smo bosanci, ali mi znamo, a i muslimani isto tako, da je sve to lazno. i oni se u banjaluci npr. pretvaraju da su uvijek bili projugoslovenski (citaj prosrpski) orijentisani.
Pa kad odes u srbiju je li te tvoja bratija zove Bosanac ili srbine...svugdje ces ostati Bosanac osim u svojoj glavi a to je vec tvoj problem
Nek samo Srbi procitaju knjigu od Hoolbroke da vide sta Milosevic i njegov establishment misli o Bosanskim Srbima gdje ih naziva primitivcima, idiotima, itd
Sto se tice Izraela rade isto ko Amerikanci sa indijancima koji cak ni ime nemaju nego ih nazivaju (Native Amerikans), sklapaju primirja i onda ofanziva za uzimanje zemlje.
Da su ljudi koji su dobili te pare lopovi pa koji ti qrac nama o tome prichas, ne berem te, da cemo se mi nac uvrijedjeni, zato sto je neki gad okrao onaj jadni narod
E stvarno, da se 'mi' bakcemo sa time sto je neki gad okrao onaj jadni narod.
onaj tamo - neki jadni narod?
Pa fatni toga gadna tj. tu gadurinu. A ako ih je stotinka, fatni i njih.
Propade covece, jer ti pravda nista nije, manje od popodnevne przionice.
Budi musko, budi jednega covek u zivot pa fatni tu gadurinu.
Od gladnoga naroda pokrao. Nema veceg srama i sramote. Ja kako ce ti procesi u Sarajevu sa domacijem sudijaaamaaa izgledati.
Nek samo Srbi procitaju knjigu od Hoolbroke da vide sta Milosevic i njegov establishment misli o Bosanskim Srbima gdje ih naziva primitivcima, idiotima, itd
Prije da su to napisali hoolbruke i madeleine the mad bomber of belgrade.
DiplomataSaSela wrote:
Prije da su to napisali hoolbruke i madeleine the mad bomber of belgrade.