Nek odvoje pola sata i pažljivo preslušaju -- nek se onda vrate na temu i nastave sa prepucavanjem
Izrael je opet pocinio zlocin!
- muha_sa
#29501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nek odvoje pola sata i pažljivo preslušaju -- nek se onda vrate na temu i nastave sa prepucavanjem
- Sanjarko
#29502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Šta ja mali čovjek mogu, bolestan, do nedavno nisam nikakvo ni primanje imao.Hendrix wrote: ↑14/10/2023 07:04Ta "borba" na forumu ovde je ravna americkim "thoughts and prayers" fazonima. Ono reda radi se malo naruzi Izrael na forumu i onda nazad na posao i standardni zivot. Nek se javi ko je ovde na forumu ikada jednu marku poslao Palestini ili Jemenu.Sanjarko wrote: ↑14/10/2023 06:30
Uvijek je zuluma bilo, ali to ne znači da se ne trebamo boriti protiv toga i zaustavljati to.
Ironično narod koji je pretrpio najviše zuluma, Jevreji i kojeg su Muslimani primili i štitili čini sad zulum nad Muslimanskom narodima mnogim u tom dijelu svijeta, ne svi Jevreji naravno.
Ovo se ne dešava samo nad Palestincima nego i ostalim Muslimanskim narodima i drugim narodima u tom području.
I licemjerje pojedinaca ovde koji ne smiju da pisnu o patnji Kurda da ne uvrijede babu Erdogana...daj ba. Nisu ni svi muslimani isto vrijedni ocigledno.
Niko me ni ne sluša itd.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#29503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sumirprimus wrote: ↑13/10/2023 20:07Otkad je provokacija biti otvoren i prenositi vijesti druge strane?
Bub-boy, sto ovo isto ne kazes na temi Ukrajina?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#29504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
aratet
#29505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kad im se otme, onda nemaju državu i riješen problem, kao sa Kurdima?skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 07:09Zasto poredis sa Kurdima? Nije bas uporedivo .... oni nemaju svoju drzavu i zele dio tudje, dok Palestinci imaju ali im se otimaHendrix wrote: ↑14/10/2023 07:04
Ta "borba" na forumu ovde je ravna americkim "thoughts and prayers" fazonima. Ono reda radi se malo naruzi Izrael na forumu i onda nazad na posao i standardni zivot. Nek se javi ko je ovde na forumu ikada jednu marku poslao Palestini ili Jemenu.
I licemjerje pojedinaca ovde koji ne smiju da pisnu o patnji Kurda da ne uvrijede babu Erdogana...daj ba. Nisu ni svi muslimani isto vrijedni ocigledno.
- skafiskafsnjak
#29506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kurdi nikad nisu imali drzavu. Znaci, nista im nije oteto.aratet wrote: ↑14/10/2023 08:29Kad im se otme, onda nemaju državu i riješen problem, kao sa Kurdima?skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 07:09
Zasto poredis sa Kurdima? Nije bas uporedivo .... oni nemaju svoju drzavu i zele dio tudje, dok Palestinci imaju ali im se otima
-
aratet
#29507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisu ni Palestinci, pa im je data od Britanaca. Hvala United Kingdom.
Pokušali su oteti dio druge države, nije im uspjelo, sad morališu.
Last edited by aratet on 14/10/2023 08:33, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#29508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesu li Palestinci prije 1947? Je li postojala država Palestina?
- skafiskafsnjak
#29509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Brate zar je potrebno reci da je svaka zrtva --- zrtva. Svako dijete je dijete.... zar ima neko ko ce opravdati smrt ?Hendrix wrote: ↑14/10/2023 07:42Pa to i jest fol...jel mi podrzavamo borbu za opstanak muslimana ili nacija? Ako spomenes jedno okrenu na patnju muslimana. Spomenes druge muslimane, a nije to isto?!?!skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 07:09
Zasto poredis sa Kurdima? Nije bas uporedivo .... oni nemaju svoju drzavu i zele dio tudje, dok Palestinci imaju ali im se otima
Znaci turci nek udare na kurdsku djecu, to je ok a palestinsku nemoj? Grozna recenica ali to je ono sto mene nervira ovde, selektivna podrska onome ko nam odgovara. Imamo viceve o zidovima i konc logorima, sta ako srbi krenu s vicevima o Srebrenici?
I na kraju Jemen ono pojam patnje niko ne spominje, saudija slobodno bombarduje kako hoce ali toga nema na televiziji jel.
Zao mi je svakog poginulog i u Ukrajini. Civili su isti svugdje.
Ali ovdje se radi bas o nehumanom cinu Izraela i ne mogu da vjerujem da postoji neko ko to podrzava. Uzas
- skafiskafsnjak
#29510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
aratet
#29511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je velika laž. Palestinci kao narod prije nisu postojali. Jesu postojali kao geografska odrednica koju su koristili i današnji Palestinci i današnji Jordanci i Jevreji.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 08:34Mozda se nije zvanicno tak zvala, ali taj narod je tu zivio. Prije Izraelaca. Sada ih se ubija i protjeruje.
Pravite se malo mutavi
I nisu živjeli tamo prije Izraelaca.
Kurdi su živjeli tamo prije Turaka. Oko jedne stvari se slažem, oni nisu imali državu i historijski su dio Irana odnosno Perzije, kako se to zove u Evropi.
Last edited by aratet on 14/10/2023 08:39, edited 3 times in total.
- JohnnyS
#29512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa i Kurdi su živjeli gdje i sad žive pa im se ne da država.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 08:34Mozda se nije zvanicno tak zvala, ali taj narod je tu zivio. Prije Izraelaca. Sada ih se ubija i protjeruje.
Pravite se malo mutavi
Slažem se da se svi malo pravimo mutavi, pogotovo kad je Turska u pitanju
- skafiskafsnjak
#29513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa turska je prije turske bila osmansko carstvoJohnnyS wrote: ↑14/10/2023 08:37Pa i Kurdi su živjeli gdje i sad žive pa im se ne da država.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 08:34
Mozda se nije zvanicno tak zvala, ali taj narod je tu zivio. Prije Izraelaca. Sada ih se ubija i protjeruje.
Pravite se malo mutavi
Slažem se da se svi malo pravimo mutavi, pogotovo kad je Turska u pitanju
Znaci, Kurdima otkinuti malo Turske, malo Sirije, malo Iraka .... zasto samo Turske ?
Da se razumijemo, puca mi qrac za Turskom .... bas kao Turcima za Bosnom
- JohnnyS
#29514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I Iraka naravno. Ako ćemo svima ista prava na državu.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 08:39Pa turska je prije turske bila osmansko carstvo![]()
Znaci, Kurdima otkinuti malo Turske, malo Sirije, malo Iraka .... zasto samo Turske ?
Da se razumijemo, puca mi qrac za Turskom .... bas kao Turcima za Bosnom
-
zposao
#29515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesu li Kurdi pali sa nebesa ili su oduvijek na tim prostorima?skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 07:09Zasto poredis sa Kurdima? Nije bas uporedivo .... oni nemaju svoju drzavu i zele dio tudje, dok Palestinci imaju ali im se otimaHendrix wrote: ↑14/10/2023 07:04
Ta "borba" na forumu ovde je ravna americkim "thoughts and prayers" fazonima. Ono reda radi se malo naruzi Izrael na forumu i onda nazad na posao i standardni zivot. Nek se javi ko je ovde na forumu ikada jednu marku poslao Palestini ili Jemenu.
Ko kome onda otima?
Pa ni Palestina kao drzava nikad prije nije postojala.
Po cemu se razlikuju suštinski Kurdi i Palestinci?
- skafiskafsnjak
#29516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa eto, kurdima treba drzava, zasto se onda Palestincima oduzima?aratet wrote: ↑14/10/2023 08:36To je velika laž. Palestinci kao narod prije nisu postojali. Jesu postojali kao geografska odrednica koju su koristili i današnji Palestinci i današnji Jordanci i Jevreji.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 08:34
Mozda se nije zvanicno tak zvala, ali taj narod je tu zivio. Prije Izraelaca. Sada ih se ubija i protjeruje.
Pravite se malo mutavi
I nisu živjeli tamo prije Izraelaca.
Kurdi su živjeli tamo prije Turaka. Oko jedne stvari se slažem, oni nisu imali državu i historijski su dio Irana odnosno Perzije, kako se to zove u Evropi.
Na stranu te stvari, ja ne mogu da svarim da neko moze stati na stranu Izraela .... pogotovo kada se vidi sta rade trenutno. Jednostavno ne mogu da svarim.... jednom narodu se genocid sprema, i to je okej. Treba stati na stranu Zapada, to je pametno ....
A nama slicna sudbina bila namjenjena .......
-
Hendrix
#29517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Eh sad nemoj protivljenje jednolicnom misljenja nasih ljudi shvatati kao podrsku Izraelu. Rade na genocidu decenijama i uspjesno ga provode ali imaju i veoma dobru PR kampanju. Svaki prosjecni zapadnjak uopste nema pojma kakvi su hardcore zidovi i koliko su konzervativni, na nivou talibana.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 08:34Brate zar je potrebno reci da je svaka zrtva --- zrtva. Svako dijete je dijete.... zar ima neko ko ce opravdati smrt ?Hendrix wrote: ↑14/10/2023 07:42
Pa to i jest fol...jel mi podrzavamo borbu za opstanak muslimana ili nacija? Ako spomenes jedno okrenu na patnju muslimana. Spomenes druge muslimane, a nije to isto?!?!
Znaci turci nek udare na kurdsku djecu, to je ok a palestinsku nemoj? Grozna recenica ali to je ono sto mene nervira ovde, selektivna podrska onome ko nam odgovara. Imamo viceve o zidovima i konc logorima, sta ako srbi krenu s vicevima o Srebrenici?
I na kraju Jemen ono pojam patnje niko ne spominje, saudija slobodno bombarduje kako hoce ali toga nema na televiziji jel.
Zao mi je svakog poginulog i u Ukrajini. Civili su isti svugdje.
Ali ovdje se radi bas o nehumanom cinu Izraela i ne mogu da vjerujem da postoji neko ko to podrzava. Uzas
Njih 15 miliona ukupno, e ukupno na svijetu komanduje i upravlja sa stotinama miliona arapa. To je meni interesantno, koliko znaci ekstremni nacionalni cilj i jedinstvo. Na njih me najvise podsjecaju Albanci, imaju cilj i ne biraju sredstva. A mi jadovi nesta kukamo cekamo pravdu, nema toga nista ba.
- skafiskafsnjak
#29518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao sto sam rekao, zasto onda samo Turska? Zasto ne Sirija, Irak, Iran ... gdje ih sve jos ima ...?zposao wrote: ↑14/10/2023 08:45Jesu li Kurdi pali sa nebesa ili su oduvijek na tim prostorima?skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 07:09
Ko kome onda otima?
Pa ni Palestina kao drzava nikad prije nije postojala.
Po cemu se razlikuju suštinski Kurdi i Palestinci?
-
User987
#29519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pratim komentare i definitivno sam uvjeren da veliki broj naših Bošnjaka koji divljaju u mržnji prema Židovima i Izraelu to rade isključivo iz VJERSKIH razloga. Apsolutno im nije stalo do Palestinaca kao LJUDI, ne saosjećaju sa njihovom ljudskom tragedijom. Da li su ove psihopate iz BiH ili se radi o dijaspori, ne znam. Ali, siguran sam sto posto da su im komentari dirigovani od nekih vjerskih centara ili ljudi tipa vehabijskih vodja. Vjerujte, pažljivo pratim i analiziram. Već se pojavljuju zahtijevi da portal KLIX objavi puno ime i prezime novinara čije pisanje o aktuelnoj situaciji u GAZI njima ne odgovara. Jedan piše da će Židovi kada “završe” sa muslimanima ubijati i kršćane. Ludaci su sa nama!!!!
-
Tyke
#29520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa upravo zato i govorim. De ukljuci vijuge.Nisamsdaali wrote: ↑14/10/2023 01:26Znači “ulazak” Srbije u teritorij BiH u kojem je živjelo srpsko stanovništvo 1992. ili u teritorij Hrvatske 1991. je takodjer opravdn? Čitaš li ti šta pišeš?Tyke wrote: ↑14/10/2023 00:51
I naravno, nabrojis zemlje koje te ne doticu, ali Izrael zanemaris. Jer te dotice. I neka te dotice, tvoja stvar.
A onda divanis o licemjerstvu i etiketiranju drugih tim epitetom, valjda i sam nesvjestan da i sam postajes to.
Upravo komunista i cionista u paketu. Metaforicki, ako nista drugo. Mrznja prema muslimanima, pa i kolektovna averzija prema religijama, podrska teroristickoj drzavi Izrael bez truna empatije prema drugim zrtvama i stradanjima, kao da si od ovog napada Hamasa poceo pratiti odnos dvije zemlje.
Cak ovo tvoje stanje bih ponajvise prisio mrznji prema Rusiji, odatle ta dodatna doza prezira prema Palestini i uzivanju teroriziranja neduzne Palestinske djece (ne znam imas li ti djece, ali taj manjak empatije i indolencije prema njima mi u glavu ne ulazi).Ali ti smeta ulazak rusa na teritorij Ukrajine gdje je vecinsko rusko stanovnistvo, dok otimanje Palestinske teritorije ti ne smeta. I nisi licemjer? De makar u ogledalo se pogledaj dok naglas citas ovo sto ti vecina forumasa spocitava i ukazuje.![]()
Sumir je taj koji opravdava otimanje teritorije Palestine i ubijanje Palestinaca. I kaze nije licemjeran.
-
aratet
#29521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne treba, za državu se treba izboriti. Šta je bilo prije nije bitno. Samo trenutno stanje se gleda.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 08:46
Pa eto, kurdima treba drzava, zasto se onda Palestincima oduzima?
Na stranu te stvari, ja ne mogu da svarim da neko moze stati na stranu Izraela .... pogotovo kada se vidi sta rade trenutno. Jednostavno ne mogu da svarim.... jednom narodu se genocid sprema, i to je okej. Treba stati na stranu Zapada, to je pametno ....
Iako je sama Turska propala država, ništa bolje ne bi bilo ni da Kurdistan bude nezavistan.
Ja sam za two-state solution. Čisto da se riješi ovaj problem, iako će i dalje biti istih problema.
Ja ću uvijek da podržavam dobro upravljanje država. Da je sve Palestina, opet ćeš imati krizu jer moraš prihvatiti sve te ljude u Evropu kao ekonomske migrante, i jevreje i palestince jer neće da žive tu.
Sirija, Libanon, Egipat, Jordan, Irak su sve failed state. Svi imaju dream da odu odatle i da se nikad ne vrate. Samo što imaju maksimalna ograničenja da dođu. Palestina je bila gora od svih. Samo zbog postojanja Izraela ekonomski danas bolje stoje na Zapadnoj obali nego u svim tim državama.
- skafiskafsnjak
#29522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cim se rijesi problem?aratet wrote: ↑14/10/2023 08:54Ne treba, za državu se treba izboriti. Šta je bilo prije nije bitno. Samo trenutno stanje se gleda.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 08:46
Pa eto, kurdima treba drzava, zasto se onda Palestincima oduzima?
Ja sam za two-state solution. Čisto da se riješi ovaj problem, iako će i dalje biti istih problema.
Ja ću uvijek da podržavam dobro upravljanje država. Da je sve Palestina, opet ćeš imati krizu jer moraš prihvatiti sve te ljude u Evropu kao ekonomske migrante, i jevreje i palestince jer neće da žive tu.
Sirija, Libanon, Egipat, Jordan, Irak su sve failed state. Svi imaju dream da odu odatle i da se nikad ne vrate. Samo što imaju maksimalna ograničenja da dođu. Palestina je bila gora od svih. Samo zbog postojanja Izraela ekonomski danas bolje stoje na Zapadnoj obali nego u svim tim državama.
Problem je postojanje Palestinaca nad kojima se vrsi genocid ?
Jel tebi napad Hamasa opravdanje za ovo sto cini Izrael?
- General War
#29523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U tvom komentaru se vidi ko je ovdje gladan, nisu Izrelske zrtve ni jos prebrojane na (eto barem ovaj put)nicim izazvan teroristicki akt Hamasa, za koji nisi ni rijeci upotrijebio.archi_a wrote: ↑14/10/2023 02:32Kolko ti je civila dovoljno, da nahraniš svoju glad?!?General War wrote: ↑14/10/2023 02:19
Ti se furas na vojsku, a onda samo svojstveno nekome ko navija, propusti podatak sta se smatra vojnim ciljem...jebeni hamas koristi civilne objekte za napade na civile, nije Gaza na dva sprata pa na prvom su civili a na drugom Hamas![]()
Samo hamas svjesno zrvuje civile za svoje prljave ciljeve, kako napadom tako potpunim odsustvom emaptije prema svom narodu.
Hamas je izabran sasvim legitimno u Gazi, svi su do jucer slavili zvjestka ubistva Izraelaca, da bi danas se sjetili da imaju i svoje civile...nema te pameti na svijetu koja je mogla drugacije zamisljati sta ce biti nakon onih zlocina.
Teroristi jesu naoruzani, ali nisu nevidljivi a i imaju i svoje politicko tijelo, neko je da je htio morao racunati da ce civili biti izlozeni pogibiji, i raditi na tome da i kako da ih ih izmjeste...medjutim njet.![]()
Ovo je RATNI ZLOČIN I O TOME SVE JAČE PROGOVARAJU LJUDI ČIJA RIJEČ IMA TEŽINU.
A nemoj da pričamo o vojsci i o legitimnim vojnim ciljevima.
Nagledao sam se u našoj zemlji onih koji sa vojnih grobalja upiru prstom i pozivaju na procesuiranje "ratnih zločinaca" koji su pobili nedužne vojnike koji leže iza leđa govornika.
Što se tiče Gaze, na žalost, mišljenja sam da je to završena priča. Gaza neće postojati u ovom obliku, samo se sada traži rješenje kako to upakovati da bude lako za provariti prosječnom gledaocu zapadnog svijeta.
A sto nebi pricali o vojsci i legitimnim ciljevima? Ti si taj koji se javlja u program kao da napadaju meleke...a nisu.
Sta se dogadja sa gazom je prvenstveno uzrokavano u gazi, i oni moraju se prebrojati i odbaciti teroriste da im kroje kapu. Niko na svijetu sebi nebi dozvolio da je u prilici kao Izrael da ne potusi teroriste. Nazalost ali tako je.
- General War
#29524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nekome sovinizam, nekome neprihvatanje ocigledne cinjenice, egipat ne otvara grancie izraelu vec palestincima u Gazi...sovinizam je prozivati izrael da je zatvorio Gazu, a sutati na gipat.kocijas wrote: ↑14/10/2023 03:25E jbg jarane, trazio si polurazumne razloge.General War wrote: ↑14/10/2023 02:21
Prvo nadjes nekakav izgovor za Egipat i ostale arapske zemlje...a onda ti nesto tukne, moras se odluciti.
A tukne taj neki prikriveni sovinizam gdje ne valja Arap sto ne pomaze ili Arap sto mu niko ne pomaze.
Konkretno u ovom slucaju, prozivanje Egipta koji je sa ovim konfliktom zavrsio prije 40 i kusur godina.
- mayab
#29525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Potpuno shvatam i suosjećam sa ogromnom patnjom Palestinaca kroz godine i desetljeća ,
ALI TO NIKAKO NE MOŽE BITI OPRAVDANJE ZA ONU TERORISTIČKU AKCIJU PRIJE 7 DANA I DIVLJANJE NAD GOLORUKIM CIVILIMA !!!
I ŠTA SU TI "BOLESNI" HAMASOVCI MISLILI, da će Izrael preći samo tako preko toga , naravno da će ih sada satrati , i "pregaziti kao plitki potok" (kako sinoć reče Mirjana Hrga)!
Nažalost, time su ti "hamasovi heroji" učinili medvjeđu uslugu "svom narodu"
ALI TO NIKAKO NE MOŽE BITI OPRAVDANJE ZA ONU TERORISTIČKU AKCIJU PRIJE 7 DANA I DIVLJANJE NAD GOLORUKIM CIVILIMA !!!
I ŠTA SU TI "BOLESNI" HAMASOVCI MISLILI, da će Izrael preći samo tako preko toga , naravno da će ih sada satrati , i "pregaziti kao plitki potok" (kako sinoć reče Mirjana Hrga)!
Nažalost, time su ti "hamasovi heroji" učinili medvjeđu uslugu "svom narodu"