Aha ok, ima smisla taj rezon
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Bodkin
#24251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- skrbavi-admin
#24252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pitanje i za ove sa stašaljskom DNA, jesu li predocili svoj CV prilikom davanja podrške Izraelu
- Gandalf
#24253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
na osnovu čega zaključuješ da ja imam neki pro ovaj ili onaj u ovom užasnom krvoproliću
rujani će otvoriti front gdje god mogu, zamalo im je uspjelo na Kosovu prije neki dan, Balkan je uvijek opcija
- JohnnyS
#24254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam uopće ma tebe mislio već mi je tvoj upis dobro došao kao povod, a vidiš da su se neki koji su se trebali već pronašli u mom pitanju.
- JohnnyS
#24255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
skrbavi-admin wrote: ↑08/10/2023 09:15pitanje i za ove sa stašaljskom DNA, jesu li predocili svoj CV prilikom davanja podrške Izraelu![]()
Sposobni se prilagođavaju, neprilagodljivi izumiru. Evolucija 1/1
-
bosanski__
#24256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Čini se da samo 6. flota more da spasi Izrael jer se uključio i Hezbollah.
Očekujem vojnu intervenciju Amerike.
-
elcaliente
#24257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cini se da ih ni 6 flota kao ne moze spasiti jer je Hezbollah kao neki poseban fakor.bosanski__ wrote: ↑08/10/2023 09:22 Čini se da samo 6. flota more da spasi Izrael jer se uključio i Hezbollah.
-
broj dva
#24258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Najebali su ko žuti, kada Izraelska mašinerija za ugnjetavanje završi biće gore svakom arapu u komšiluku, ako ostane i jedan. Ne volim Izrael ali brate i ovaj Hamas su zadrti kreteni.
-
aratet
#24259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hezbollah će da maršira ulicama Tel Aviva, pravi fighteri.
- JohnnyS
#24260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dogodine u Jeruzalemu
-
elcaliente
#24261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imam osjecaj da ce na kraju ove epizode sukoba Izrael opet malo terotorijalno narasti. Pitanje se samo gdje i od koga ce pripojiti komad zemlje.
-
aratet
- skupljac_zeljeza
#24263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I ja sam se se sve vrijeme pitao šta će se desiti kada te milione sabiju na malen prostor jer je oduzimanje kuće po kuće traje svaki dan. Tako satjeran, opkoljen, ponižavan, ne želi da bude migrant, bez ikakve perspektive i gradnje sigurne budućnosti sa sebe i djecu....Šta se može dobiti od takvih ljudi? Očajnik je spreman i na pakt sa đavolom (a tu ima nekoliko sumnjivih) da preživi. Jučer gledam jednog Palestinca koji se povlači iz onog kibuca vjerovatno i na motoru vuče smotano ćilimče. Na šta su ti ljudi svedeni da mu u svoj toj frci bitan mali ćilim, ali i kazuje da želi da živi jer šta će mu ćilim?El_comadante wrote: ↑08/10/2023 04:44 Meni je bezveze spominjati religiju. Ljudi podržavaju koga misle da treba. Rusi su agresori jer su ničim izazvani napali nezavisnu državu Ukrajinu. NK je po međunarodnom pravu u sastavu Azerbejdžana a Armenija nema šta vojno pomagati NK i ono što su radili 90ih bez obzira na historiju. Dok je kod Izraela situacija nešto drugačija. Oni su nezavisna država međutim cijelo vrijeme ugnjetavaju Palestince, šire se sa nelegalnim naseljima po palestinskoj teritoriji, puni zatvori Palestinaca i njihove djece, nedaju im pasoše, udarili zid punktove i šta sve ne. Faktički učinio im život nemogućim i tako evo 75 godina. Ovo je potez očajnička.
Neki kažu, e sad će im biti ovo ili biti ono. Ništa neće biti što nisu gledali već 100x svaki u svom nikakvom životu. Kupit će i danas komade ljudskog tijela po ulicama kao što su radili prije dvije ili pet godina nadajući se da će ovaj puta raketa zaobići njegovo dijete i njega. I danas eno djeca traže svoje stvari po ruševinama. Koliko puta viđena ista slika.

A ne tuku samo po Gazi, tuku i po Libanu od jutros. To je sada viši level u svim ovim igrama država i frakcija.
-
zposao
#24264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E o ovome pričamEl_comadante wrote: ↑08/10/2023 09:10Moramo uzeti referentnu tačku. Za NK se nećemo vraćati u prošlost jer odmah priča šta je bilo prije 100, 200, 500... godina ranije što nije bitno. Azerbejdžan i Armenija su priznati u ovim granicama koji jesu, nije bitno kako se došlo do ovih granica jer sve smatraju da su oštećeni, trebaju se dogovarati. Armenija je 90ih bila jača, haj što su počistiti NK, ali su uletili i uzeli još toliki dio od Azerbejdžana koji nije NK.zposao wrote: ↑08/10/2023 07:49
Zašto u primjeru Nagorno Karabaha se nećemo osvrtati na historiju a u primjeru Palestine hoćemo?
U slucaju NK koliko sam citao, populacija je uvijek bila predominantno armenska. Staljin je to iz ko zna kakvih politickih razloga pripojio Azerbejdžanu i time posijao sjeme razdora.
A vamo cemo gledati kad je Izrael nastao i kako se populacija kretala brojcano. Malo mi je to dvostruki arsin.
Izrael sa druge strane, a nećemo šta je bilo prije 1000 godina, referentna tačka 1948 jer su tada dobili nezavisnost i faktički odmah krenuli u naseljanju jevreja iz cijelog svijeta na zemlju koja je tada bila Palestinska. Od tada sve i počinje pa poslije dolazi i ovo ostalo. Izrael se ovako neponaša od jučer ili od prije par godina nego od početka. Da su bili politički korektni prema Palestncima od početka, da su tu zemlju kupili od Palestinaca a neoteli, onda bi mogli pričati o terorizmu.
Bukvalno isti vremenski period. Jedan ćeš se vraćati a drugi nećeš.
Za Izrael cemo se vracati u 1948 jer je tada bio predominantno naseljen palestincima a u slucaju Nagorno Karabaha se necemo vracati u 1928 kada je bio predominantno armenski i kada ga je Staljin poklonio Azerima.
Za mene to nema smisla tako gledati razlicito.
- tramvajtrojka
-
ReymondReddington
#24266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam sta Kina ceka. Vrijeme je i da oni krenu u vracanje svog nagorno karabaha.
- Haris.ba
#24267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije uporedivo. Hrvati nisu Bosnjacima dali pola parlamenta i ukljucili ih u svije drzave strukture, niti su Bosnjaci cinili toliko znacajan broj stanovnika.nekitamopd wrote: ↑08/10/2023 08:28 Da budeko iskreni nisu ni Palestinci cvjecke, rat u Jordanu gdje su udarili na drzavu koja je ratovala protiv Izraela, pa onda u Libanu zajedno sa Hezbolahom na Arape krscane udarili. Sve Palestinske izbjeglice u PLO.
Ovo sto im je radio Izrael je zlo, ali oni zadnjih 70 godins stalno grijese u svojim koracima.
Zamisli kad smo mi izbjegli u Hrvatsku 1992 i 93 godine i krenuli rat u Istri i Karlovcu gdje smo bili smjesteni?
-
5korpus
#24268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pa rade to vec od kad su dosili...svakim danom se sve vise sireelcaliente wrote: ↑08/10/2023 09:40 Imam osjecaj da ce na kraju ove epizode sukoba Izrael opet malo terotorijalno narasti. Pitanje se samo gdje i od koga ce pripojiti komad zemlje.
- apsidejzi
#24269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja generalno (kao i vecina vas) imam simpatije prema ugrozenim i slabijim. Odrastao sam uz ideju da su palestinci potlaceni i da se cifuti izivljavaju nad njima te da ih ugnjetavaju. I to vjerovatno i jeste istina no ovaj zadnji napad je pokazao da ni palestinci nisu nista bolji. Samo su slabiji. Da imaju moc, i oni bi isto radili izraelcanima. Snimci ubijene izraelske djevojke, maltletiranje zarobljenih vojnika, izivljavanje na djeci... Ukrajinci su uradili pravi marketinski posao tretirajuci lijepo ruske vojnike koje zarobe. Ovi krembili samo pokazuju da su isti i da jedini razlog zasto ne vidimo zlocine nad izraelcima jeste to sto su palestinci slabi. Mislim, pogledaj ovog kretenluka. Da se izivljavas nad djetetom koje ne razumije konflikt. Ne znam jel prepadnut al nekako mi ne djeluje ni da je zdrav... al mozda je samo prepadnut
-
emirolini
#24270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kopnene snage se krecu prema Gazi, rezervisti pozvani. Jadan narod u Gazi koji je naebati zbog terorista.
Nadam se iskorjenju sve do jednog teroriste a najprije onih glavesina retardiranih od Hamasa.
Vrijeme je da Izrael preuzme kontrolu nad cijelom teritorijom i uspostavi red i mir. Malo civilizacije da dovede u Gazu, nisu se mrdli jos od kada su im Englezi otisli.
Nadam se iskorjenju sve do jednog teroriste a najprije onih glavesina retardiranih od Hamasa.
Vrijeme je da Izrael preuzme kontrolu nad cijelom teritorijom i uspostavi red i mir. Malo civilizacije da dovede u Gazu, nisu se mrdli jos od kada su im Englezi otisli.
-
aratet
#24271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nadam se da će Izrael svima koji budu kolaborirali sa IDF-om dati izraelske papire i preseliti u ih Izrael. Nadam se da će ih biti lijep broj koji će kolaborirati.
-
trocadero
#24272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo da izvjestim da je naš Sumir juče postavio apsolutni rekord sa 202 posta u jednom danu.Hoće li ta nagrada više? Srdio se na mene što mu brojim, pa prijetio da će me dokusuriti ... posle se valjda predomislio tj. neće me dokusuriti ali je prema meni zidao betonski zid i to sa duplom armaturom.(dobro sam prošao).
I još ponešto ali ne uspjedoh mu baš razaznati neke riječi.
Na kraju me stavio na foe, valjda.
Bio bi zahvalan bilo kome da mu samo prenese velike pozdrave.
Na kraju me stavio na foe, valjda.
Bio bi zahvalan bilo kome da mu samo prenese velike pozdrave.
-
boshniak
#24273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da bi pravio marketing u kojem se umiljavas zapadu moras imati podrsku zapadnih medija. Upravo ovo sto sada Izrael radi, gdje sebe prikazuje kao zrtvu uz ogromnu britansko americku medijsku masineriju.apsidejzi wrote: ↑08/10/2023 10:05 Ja generalno (kao i vecina vas) imam simpatije prema ugrozenim i slabijim. Odrastao sam uz ideju da su palestinci potlaceni i da se cifuti izivljavaju nad njima te da ih ugnjetavaju. I to vjerovatno i jeste istina no ovaj zadnji napad je pokazao da ni palestinci nisu nista bolji. Samo su slabiji. Da imaju moc, i oni bi isto radili izraelcanima. Snimci ubijene izraelske djevojke, maltletiranje zarobljenih vojnika, izivljavanje na djeci... Ukrajinci su uradili pravi marketinski posao tretirajuci lijepo ruske vojnike koje zarobe. Ovi krembili samo pokazuju da su isti i da jedini razlog zasto ne vidimo zlocine nad izraelcima jeste to sto su palestinci slabi. Mislim, pogledaj ovog kretenluka. Da se izivljavas nad djetetom koje ne razumije konflikt. Ne znam jel prepadnut al nekako mi ne djeluje ni da je zdrav... al mozda je samo prepadnut
- Peacean
#24274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bogami ni ti nisi dobar ako si toliko postova brojaotrocadero wrote: ↑08/10/2023 10:17 Samo da izvjestim da je naš Sumir juče postavio apsolutni rekord sa 202 posta u jednom danu.Hoće li ta nagrada više? Srdio se na mene što mu brojim, pa prijetio da će me dokusuriti ... posle se valjda predomislio tj. neće me dokusuriti ali je prema meni zidao betonski zid i to sa duplom armaturom.(dobro sam prošao).I još ponešto ali ne uspjedoh mu baš razaznati neke riječi.
Na kraju me stavio na foe, valjda.![]()
Bio bi zahvalan bilo kome da mu samo prenese velike pozdrave.![]()
-
emirolini
#24275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nove teorije dakle, sve je fejk, klali lutke jucer dakle, sve iscenirano?
Ja ne razumijem tu vasu ljubav prema divljacima, talibancima, irancima, rusima pa i ovim teroistima..
Ja ne razumijem tu vasu ljubav prema divljacima, talibancima, irancima, rusima pa i ovim teroistima..