Izrada sanduka/kofera po mjeri
- greatful_and_dead
#1 Izrada sanduka/kofera po mjeri
Pozdrav svima,
Da li neko zna gdje se u Sarajevu (ili negdje drugo u BiH) može izraditi sanduk/kofer po mjeri. Od nekog lima, aluminija nešto tako. Možda i od drveta, ako ne bi bio pretežak. Koristio bi se za audio opremu.
Hvala!
Da li neko zna gdje se u Sarajevu (ili negdje drugo u BiH) može izraditi sanduk/kofer po mjeri. Od nekog lima, aluminija nešto tako. Možda i od drveta, ako ne bi bio pretežak. Koristio bi se za audio opremu.
Hvala!
- greatful_and_dead
#2 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
Baš niko ništa?
- sema911s
#3 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
prvog stolara u blizini,.,
vi biste nesto lagano al izdrzljivo a da nije puno para,.,
drvo je dobro ali tesko kabasto i lahko za ostetit,.,
metal lagan izdrzljiv samo metal skupp,.,.
sta odprilike mjere i too
- greatful_and_dead
#4 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
Pa nisam baš rekao lagano a izdržljivo, a ni da nije puno parasema911s wrote:prvog stolara u blizini,.,
Več sam obišao par stolara, nisu bili zainteresovani. Mislio sam da neko možda zna nekog konkretno.
Hvala u svakom slučaju.
- hrle1976
#5 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
Ako si u SA. Idi na Stup. Zadnja stanica prije Ilidze. Tamo gdje je benziska pumpa u toj ulici (Dobrinjska) ides jedno 100m s ljeve strane je ko neka devastirana supa odnosno nekad davno prije rata je to bio granap. Preko puta je mjesna zajednica (ko zuckasta manja kucica) i igraliste. U objektu gdje je nekad prije bio granap ima jedan 50+ godina stolar, on pretezno radi po narudjbi itd. Pokusaj tu.
- greatful_and_dead
#6 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
Super, hvala puno na informaciji!hrle1976 wrote:Ako si u SA. Idi na Stup. Zadnja stanica prije Ilidze. Tamo gdje je benziska pumpa u toj ulici (Dobrinjska) ides jedno 100m s ljeve strane je ko neka devastirana supa odnosno nekad davno prije rata je to bio granap. Preko puta je mjesna zajednica (ko zuckasta manja kucica) i igraliste. U objektu gdje je nekad prije bio granap ima jedan 50+ godina stolar, on pretezno radi po narudjbi itd. Pokusaj tu.
- sezma
#7 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
Dobro pamcenje za nekog ko je otisao iz BiH prije 40 godina.hrle1976 wrote:Ako si u SA. Idi na Stup. Zadnja stanica prije Ilidze. Tamo gdje je benziska pumpa u toj ulici (Dobrinjska) ides jedno 100m s ljeve strane je ko neka devastirana supa odnosno nekad davno prije rata je to bio granap. Preko puta je mjesna zajednica (ko zuckasta manja kucica) i igraliste. U objektu gdje je nekad prije bio granap ima jedan 50+ godina stolar, on pretezno radi po narudjbi itd. Pokusaj tu.
- hrle1976
#8 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
sezma wrote:Dobro pamcenje za nekog ko je otisao iz BiH prije 40 godina.hrle1976 wrote:Ako si u SA. Idi na Stup. Zadnja stanica prije Ilidze. Tamo gdje je benziska pumpa u toj ulici (Dobrinjska) ides jedno 100m s ljeve strane je ko neka devastirana supa odnosno nekad davno prije rata je to bio granap. Preko puta je mjesna zajednica (ko zuckasta manja kucica) i igraliste. U objektu gdje je nekad prije bio granap ima jedan 50+ godina stolar, on pretezno radi po narudjbi itd. Pokusaj tu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bio sam nedavno u SA. Pa zato znam. A gdje sam rekao da sam otisao tacno prije 40 godina? Cetvrta decenija nije isto kao i 40 godina jer to je vec peta decenija.
- muminovic
#9 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
hrle1976 wrote:sezma wrote:Dobro pamcenje za nekog ko je otisao iz BiH prije 40 godina.hrle1976 wrote:Ako si u SA. Idi na Stup. Zadnja stanica prije Ilidze. Tamo gdje je benziska pumpa u toj ulici (Dobrinjska) ides jedno 100m s ljeve strane je ko neka devastirana supa odnosno nekad davno prije rata je to bio granap. Preko puta je mjesna zajednica (ko zuckasta manja kucica) i igraliste. U objektu gdje je nekad prije bio granap ima jedan 50+ godina stolar, on pretezno radi po narudjbi itd. Pokusaj tu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bio sam nedavno u SA. Pa zato znam. A gdje sam rekao da sam otisao tacno prije 40 godina? Cetvrta decenija nije isto kao i 40 godina jer to je vec peta decenija.
Po tvoj mišljenju imal nekog progresa ovdje ?
- hrle1976
#10 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
muminovic wrote:
Po tvoj mišljenju imal nekog progresa ovdje ?[/quote]
Ima progresa u vlastitoj rezij. Znaci pojedinacki kako ko moze i umije. Neko ima dobar naslonjac (primjer porodica) neko dobru ideju pa nekako gura ta ideja, neko srece na lutriji pa je pomoglo dosta, neko dobar posao pa zaradi fino, neko nema nista od toga ili djelimicno ili savsim malo pa se nekako snalazi. Onog cega nema jeste kolektivnog progresa.
Zavladao je teski individualizam. Mislim da je prirodna posljedica, nesto malo u mentalitetu je bilo ali to je kroz godine prevladalo situacijom. A sama situacija po sebi je odraz i politickog rukovodstva, a posto i narod ima nesto da kaze onda se moze zakljuciti da u neku ruku ima odgovornosti i kod naroda.
- sezma
#11 Re: Izrada sanduka/kofera po mjeri
Ima progresa u vlastitoj rezij. Znaci pojedinacki kako ko moze i umije. Neko ima dobar naslonjac (primjer porodica) neko dobru ideju pa nekako gura ta ideja, neko srece na lutriji pa je pomoglo dosta, neko dobar posao pa zaradi fino, neko nema nista od toga ili djelimicno ili savsim malo pa se nekako snalazi. Onog cega nema jeste kolektivnog progresa.hrle1976 wrote:muminovic wrote:
Po tvoj mišljenju imal nekog progresa ovdje ?
Zavladao je teski individualizam. Mislim da je prirodna posljedica, nesto malo u mentalitetu je bilo ali to je kroz godine prevladalo situacijom. A sama situacija po sebi je odraz i politickog rukovodstva, a posto i narod ima nesto da kaze onda se moze zakljuciti da u neku ruku ima odgovornosti i kod naroda.[/quote]
aha, sada razumjem