Izrada portofolija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
adis.p

#1 Izrada portofolija

Post by adis.p »

Eh ovako, treba mi mala pomoć.

Od sutra pocinjemo praviti portofolije iz demokratije i ljudskih prava, i prof me ubacio u IV grupu. Naš kolektivni zadatak je Izrada akcionog plana. Izabrali smo problem i receno nam je da sutra donesemo materijal za rad. Bojim se da ne znam kako da krenem. Maloprije sjedem za racunar i trazi, trazi.. i ništa konkretno nisam nasao.

Da li me neko moze uputiti sta je tacno nas zadatak. Ako budem trazio po netu, po novinama.. šta konkretno da tražim.
Ako ko ima voljan pomoć, bujrujm.. Hitno mi je pomoć potrebna. Može i na pp. Zahvaljujem ;-)
Mr.Penguin

#2 Re: Izrada portofolija

Post by Mr.Penguin »

adis.p wrote:Eh ovako, treba mi mala pomoć.

Od sutra pocinjemo praviti portofolije iz demokratije i ljudskih prava, i prof me ubacio u IV grupu. Naš kolektivni zadatak je Izrada akcionog plana. Izabrali smo problem i receno nam je da sutra donesemo materijal za rad. Bojim se da ne znam kako da krenem. Maloprije sjedem za racunar i trazi, trazi.. i ništa konkretno nisam nasao.

Da li me neko moze uputiti sta je tacno nas zadatak. Ako budem trazio po netu, po novinama.. šta konkretno da tražim.
Ako ko ima voljan pomoć, bujrujm.. Hitno mi je pomoć potrebna. Može i na pp. Zahvaljujem ;-)
A koji je problem?
adis.p

#3 Re: Izrada portofolija

Post by adis.p »

Droga.
mishkina

#4 Re: Izrada portofolija

Post by mishkina »

Samo da primijetim da se kaze "portfolio" ili "portfolij". Da se bar pocne ispravno :)
Mr.Penguin

#5 Re: Izrada portofolija

Post by Mr.Penguin »

Code: Select all

http://balkans.aljazeera.net/search/site/droga
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zaplijenjena-droga-ceka-provedbu-zakona
http://balkans.aljazeera.net/blog/aber-silni-i-presilni-gram-heroina
http://www.youtube.com/watch?v=7v-hw8IQg2M
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/un-droga-ubije-200000-ljudi-godisnje
adis.p

#6 Re: Izrada portofolija

Post by adis.p »

Hvala puno pingvin ;-) ;-) Našao sam dosta materijala koji mi treba :D Hvala još jednom.
vazi

#7 Re: Izrada portofolija

Post by vazi »

svaki akcioni plan ima "trenutnu situVaciju" ili problem, etape rjesavanja problema tacno i precizno po danima ili mjesecima ili godinama, zavisi od ritma kojim se mjeri napredak u realizaciji projekta. Sve mora biti "mjerljivo" znaci trebaju ti parametri koje cete pratiti i mjeriti i trebaju ti vremenski periodi pracenja + nosioci akcije, to je ono u najkracem..

najlakse je mozda pokusati naci na ppt, tamo imas cesto prezentacije po temama vec spremne tj naslovi i podnaslovi a ti onda "heklaj" :D

ukucaj u google (slike) image to na engleskom ne znam kako se kaze akcioni plan i vidjet ces kako to izgleda...(na nasem ne vrijedi , neces puno toga naci cini mi se...)

u glavnom drzi se logike: danas smo na tacki a dogodine u ovom periodu zelimo da budemo na tacki b kako da u tome uspijemo, sta nam je potrebno, ko ce sta raditi i kako cemo znati da smo stigli do zeljene tacke, koji su nam pokazatelji :) jako jednostavno a interesantno.

Pretpostavljam da si jos u srednjoj skoli, potrudi se, vidjet ces kako je inetersantno i moze s eprimjeniti na sva polja...

sretno
Mr.Penguin

#8 Re: Izrada portofolija

Post by Mr.Penguin »

adis.p wrote:Hvala puno pingvin ;-) ;-) Našao sam dosta materijala koji mi treba :D Hvala još jednom.
Nema na cemu :thumbup:
adis.p

#9 Re: Izrada portofolija

Post by adis.p »

Hvala @vazi. Imaš pp ;-) ;-)
vazi

#10 Re: Izrada portofolija

Post by vazi »

adis.p wrote:Hvala @vazi. Imaš pp ;-) ;-)
:thumbup:
almostlover

#11 Re: Izrada portofolija

Post by almostlover »

Treba mi pomoć. Sutra je zadnji dan rada na portofoliju iz demokratije. Moja grupa je imala zadatak 'Politika razreda' odnosno mjere javne politike. Tema na koju radimo je ''Problem odlaganja medicinskog otpada''. I radimo na kantonalnom nivou (ZE-DO KANTON). Par ideja smo ponudili profesorici, ali je rekla da smo zapravo radili zadatak prve grupe(upoznavanje sa problemom). Rekla je da tražimo nešto što mi kao pojedinci možemo uraditi po pitanju rješavanja problema. Neki prijedlozi?
vazi

#12 Re: Izrada portofolija

Post by vazi »

almostlover wrote:Treba mi pomoć. Sutra je zadnji dan rada na portofoliju iz demokratije. Moja grupa je imala zadatak 'Politika razreda' odnosno mjere javne politike. Tema na koju radimo je ''Problem odlaganja medicinskog otpada''. I radimo na kantonalnom nivou (ZE-DO KANTON). Par ideja smo ponudili profesorici, ali je rekla da smo zapravo radili zadatak prve grupe(upoznavanje sa problemom). Rekla je da tražimo nešto što mi kao pojedinci možemo uraditi po pitanju rješavanja problema. Neki prijedlozi?
Koji je problem, postoji li zakon o odlaganju i unistavanju med otpada? Ako da, postuje li se , ako se ne postuje/primjenjuje ko i zasto ga ne postuje? Ako ne postoji taj zakon onda zasto ne postoji i ko bi ga trebao donijeti...

Koliko znam , zakon postoji, dakle vi, kao srednjoskolci, mozda mozete ponuditi vasu pomoc higijenskom zavodu ili ne znam koja se vec isntitucija bavi tom problematikom, dakle mozda mozete ponuditi saradnju i vasu pomoc u informisanju stanovnistva da stare lijekove ne bacaju u wc solju ili u obicno smece vec da ih odnesu i predaju u najblizu apoteku koja ce se pobrinuti za unistavanje isitih po vazecim propisima.

U tu svrhu mozda mozete ponuditi izradu letaka koje cete "rasturati" u postanske sanducice, plakate po gradu a sve mozete popratiti jednom radio kampanjom u cilju sto efikasnijeg informisanja i senzibilisanja stanovnistva.
charrrmed

#13 Re: Izrada portofolija

Post by charrrmed »

almostlover wrote:Treba mi pomoć. Sutra je zadnji dan rada na portofoliju iz demokratije. Moja grupa je imala zadatak 'Politika razreda' odnosno mjere javne politike. Tema na koju radimo je ''Problem odlaganja medicinskog otpada''. I radimo na kantonalnom nivou (ZE-DO KANTON). Par ideja smo ponudili profesorici, ali je rekla da smo zapravo radili zadatak prve grupe(upoznavanje sa problemom). Rekla je da tražimo nešto što mi kao pojedinci možemo uraditi po pitanju rješavanja problema. Neki prijedlozi?
Kaze se "portfolio" ili "portfolij" a ne "portofolio", samo mala ispravka :) Nadam se da ces naci to sto ti treba. Sretno :)
almostlover

#14 Re: Izrada portofolija

Post by almostlover »

Hvala, @Vazi, mnogo mi je ovo pomoglo. :) :)
I, također, hvala i @charrrmed za ispravku. Nadam se da će portfolio proći u najboljem redu. :)
vazi

#15 Re: Izrada portofolija

Post by vazi »

almostlover wrote:Hvala, @Vazi, mnogo mi je ovo pomoglo. :) :)
I, također, hvala i @charrrmed za ispravku. Nadam se da će portfolio proći u najboljem redu. :)
sretno :thumbup:
Post Reply