Izrada internet prezentacije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Šapat

Post by Šapat »

@Kub lajkan

Pa ni jedno ni drugo. Ne bavim se time, kao sto rekoh. Ali bavim se kompjuterima i o tome dosta znam, a kad vec spominjes prilagodjavanje template-a, hajde mi ti reci kako se to prilagodjava jedan template koji je na engleskom, na nas?
U template-u dobijes raznorazna polja u kojima ti pise sta tu treba da stoji, tacno?
I onda ti fino sve to popunjavas svojim sadrzajem. Sto tekstualnim, sto slikovnim, sto filmskim itd.

A gdje je tu optimizacija? Gdje su tu frame-ovi? Gdje je CSS? Nemojte... pametuje se o svemu, a najcesce to rade oni koji o svemu tome imaju prilicno povrsno znanje. Evo, pricao sam sa momkom koji je radio onaj centronic i porucio je ovako: ko god nadje bilo gdje na netu template da izgleda onako, on ce mu dati 100KM. Po meni - posteno.
logicar

Post by logicar »

Šapat

Post by Šapat »

To je Flash...pa...?
Bl_ManiaC

Post by Bl_ManiaC »

logicar wrote:www.dws.ba :x
Potpisujem,stvarno veliki RESPECT ovoj firmi.
:thumbup: num1 now in Rajvosa
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Šapat wrote:Ne bavim se time, kao sto rekoh.
Šapat wrote:Nemojte... pametuje se o svemu, a najcesce to rade oni koji o svemu tome imaju prilicno povrsno znanje.
Slazem se... :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Sarafcina wrote:
Bobi wrote:To je program za izradu webstranica sa vec ponudjenim predloshkom....jednostavnom izmjenom klik-klik mishem dobijesh unikatni rad vrijedan par stotina maraka.Sad da li on koristi crackovanu verziju ili je platio licencu to ne znam ali program je napravljen da srednjoskolac mozhe za par sati napraviti web-prezentaciju.
Ne znam uopste lika ali eto zalomilo mi se na njega...nisam neshto raspolozhen :D a i ovi drugi su mi shuveli 100 na sat :D .

Bobi ne pretjeruj :)
i kad odes advokatu ili notaru, on fino uzme templejt ugovora i na toj jednoj stranici ti moze uzeti par stotina maraka.
jos je gore za sta oni u administraciji dobijaju fantasticne plate...
a dok je ovaca bice i shishanja... ovaj covjek koji trazi izradu stranice je OK i ocito zna razmatrati ponude.
I normalno je da ga ne zanima s koliko truda i na koji nacin je neko dosao do rezultata. bitno je da zadovoljava njegove zahtjeve i da mu se na kraju krajeva svidja.
Ma sve je to ok...govorim o ljudima koji nisu skolovani za odredjeni posao.Uzmi sad jednog diplomiranog web dizajnera i otme mu posao jedan srednjoshkolac koristeci pogodnosti predloshka...:)...nidje veze.Sutra kad se pojavi neki bug dobit ce odgovor "Pa sta `osh za 100 KM :D...da ti i pjevam :D"
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Bl_ManiaC wrote:
logicar wrote:www.dws.ba :x
Potpisujem,stvarno veliki RESPECT ovoj firmi.
:thumbup: num1 now in Rajvosa
Potpisujes?

Ne znam govorite li o istim stvarima? :D
bibliotekar

Post by bibliotekar »

djikic software jeste fakat ako ne najbolji onda jedan od najboljih :-D
xmedia- neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Dori

Post by Dori »

Bobi wrote:Na netu(Google) se mozhe naci hiljade-hiljada :D templates internet prezentacija i to sve free.Garantujem svi mojim dlakama na glavi :lol: da vecina ovih gore "chuntrastih" :lol: firmi,web-dizajnera,manekena :D,crtacha i sta ti ja znam kakvih samozvanih zvanja koriste blagodeti mrezhe svih mrezha i na jednostavan nachin uzimaju lovu svekolikom neinformatichki obrazovanom puchanstvu...:D.

Lp, Bobi.
Mozes li postirati par linkova?
Šapat

Post by Šapat »

kub lajkan wrote:
Šapat wrote:Ne bavim se time, kao sto rekoh.
Šapat wrote:Nemojte... pametuje se o svemu, a najcesce to rade oni koji o svemu tome imaju prilicno povrsno znanje.
Slazem se... :D

Tacno tako. Ne bavim se time, ali ne znaci da to ne znam. Kao sto rekoh - bavim se kompjuterima :P
la_coka_nostra

Post by la_coka_nostra »

Ma sve je to ok...govorim o ljudima koji nisu skolovani za odredjeni posao.Uzmi sad jednog diplomiranog web dizajnera i otme mu posao jedan srednjoshkolac koristeci pogodnosti predloshka...Smile...nidje veze.Sutra kad se pojavi neki bug dobit ce odgovor "Pa sta `osh za 100 KM Very Happy...da ti i pjevam Very Happy"
Moj Bobi vidim ja nasekir'o si se ti pravo oko ovoga... ali pazi...

Upit za izradu web stranice postavio je neko ko ne zheli templates. I to je ljepota.

S druge strane imash i piljare kojima se Qita dizhe na "Bjezh' shta ti je moj che mali to za cvaju nego vidim (paz' sad ove konstrukcije) fini ste momci vrijedni pa da zaradite a vi odmah pocheli lupati cijene"

Kome se ovo nije desilo ne zna shta je propustio :) To vam je diplomski iz weba u Baznia :)

Naravno da takve zajePhamcije nechesh raditi (nadam se) i tu na scenu stupaju klinci s dva tutoriala za joomla, mambo, nuke i ostale djidje... za cvaju ;)

I to im je shkola. U neznanju zavrshe ganjajuchi "klijenta" kao da njima treba stranica a ne klijentu. Tad su zhivci za cvaju con dios :)

Kome treba web da se "vidi na google-u" neche garant trazhiti ozbiljne ponude a ozbiljnih ponuda ima dovoljno tako da te ne treba sekira sve ovo.

Samo najopushtenije opushteno drug moj i no sikiriki
sutra_pemzija

#37 majstori

Post by sutra_pemzija »

Najbolja stvar u ovoj priči je kako ljudi koji se bave web dizajnom pretezno imaju bezvezne sajtove-čast izuzecima...
mavcs

Post by mavcs »

Za kvalitetnu izradu web prezentacije uz koristenje originalnih CMS ova, Administracijskog panela i ostalih pogodnosti javi se na mail.
Pozdrav
Šapat

Post by Šapat »

:D :D :D

Dodje se i do CMS-a, administrativnog panela i cega sve ne...a covjek fino rek'o - prezentacijski website :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

©apat wrote::D :D :D

Dodje se i do CMS-a, administrativnog panela i cega sve ne...a covjek fino rek'o - prezentacijski website :D

a bas bih volio da vidim da jedan dobar i originalan bosanski CMS, koji mi komsijin mali nece haknut ..onako iz zajebancije :D .. ili da ne drzi bazu sa svim korisnicima (i otvorenim siframa) u vlastitoj bazi na vlastitom serveru (sva jaja u jednu kesu...) ili .. ma jebo dizjan :D
ali... marketing je cudo danas :D
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

čuj
Uzmi sad jednog diplomiranog web dizajnera
to ima u Bosni????
Razlicite su stvari Dizajn i sama izrada.
Cast ljudima, ali onikoji znaju napisati kod, obicno nemaju pojma o bojama i obratno. Njima je vazno da je stranica 100% kod, a ne tamo neki multivitamin.
I mislim kome je bitno da ima dobru stranicu, nece zaliti pa ce dati i dizajneru i web programeru da mu sastavi sajt. Ovako nemojte traziti od programera da glumi dizajnera kad to nije i ne treba biti. To sto kod nas ljudi ne razlikuju je drugi par cipela.
:D
Ista je prica sa DTP-om i grafickim dizajnom...
Skrenuh s teme, ali jbg. povukoste me za jezik...
I nemam nista protiv ljudi koji rade na templetima, bas zbog gore navedenog.
A i neka se djeca uce, ba pustite suplje. Kod nas bi svaki privatnik da izmuze maksimalno i kasnije se buni sto nije kvalitetno. Koliko para, toliko i muzike.
Domestos1

Post by Domestos1 »

bibliotekar wrote:djikic software jeste fakat ako ne najbolji onda jedan od najboljih :-D
mozes li nam reci zasto NE Xmedia???
Eshek

Post by Eshek »

Domestos1 wrote:
bibliotekar wrote:djikic software jeste fakat ako ne najbolji onda jedan od najboljih :-D
mozes li nam reci zasto NE Xmedia???
I mene zanima. Mislim da odrade dobar posao, ako im se plati kako treba
Post Reply