Izrada Android aplikacija - POMOC! GORI!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
oridjidji

#1 Izrada Android aplikacija - POMOC! GORI!

Post by oridjidji »

Ljudi pomagajte, ljubi vas brat. Izradjujem jednu aplikaciju za wordpress portal, uradio sam dvije aplikacije, jedna mi samo povlaci ugrubo postove bez kategorija i slika, druga je kao webviewu aplikacija, ono ubacije mobilni prikaz sajta u aplikaciju.

Ako ko ima kakav tutorijal za podijeliti, a tice se toga ili radni file od kojeg se uz malo rada da napraviti nova aplikacija, bicu mu zahvalan.

Ovdje prevrnu tovar, al nista da nadjem konkretno. Nasao ovaj wordpress helper, al mi probleme pravi gradle.
https://android-arsenal.com/free
http://download.androidhive.info/dashboard?p=8
mousstapha

#2 Re: Izrada Android aplikacija - POMOC! GORI!

Post by mousstapha »

Kakvi su problemi? Koristis li android studio?
oridjidji

#3 Re: Izrada Android aplikacija - POMOC! GORI!

Post by oridjidji »

mousstapha wrote:Kakvi su problemi? Koristis li android studio?
Radim aplikaciju koja bi mi trebala pokupiti podatke sa web stranice koja je uradjena u wordpressu. Nasao sam jedan wordpress helper i pokusao njega importovati u file, al me zeza gradle i tu sam zapeo sa ovim nacinom da rijesim svoj problem. Isto tako koristio sam i worona plugin i corona sdk, al napravio jednu aplikaciju koja nije cemu. Onda sam uradio webview aplikaciju, ono cisto u aplikaciju importovo uz par linija kodova sajt, ali to mi nije rijesenje. Pa sam potom napravio prema tutorialima najobicniju rss aplikaciju koju sutra moram ispeglati, dodati joj notifikacije i jos neke opise vezane za sajt.

Snalazim se nakako, za nekoga ko nije programer. Fora je sto sam bacen u vatru, bas nisam imao pripremu neku za android. Ucim u hodu i naravno koristim android studio.
mousstapha

#4 Re: Izrada Android aplikacija - POMOC! GORI!

Post by mousstapha »

Da primjetio sam. Na androidu ipak nije tako jednostavno sve podesiti, pogotovo kada te neko tako gurne u vatru. Ja inace koristim Android studio, pa zato pitam kakvi problemi sa gradleom. Pretpostavljam da je u pitanju paket koji pokusavas ubaciti.

Za tebe je vjerovatno jednostavnije da koristis neki web SDK posto radis android aplikaciju za wordpress.
oridjidji

#5 Re: Izrada Android aplikacija - POMOC! GORI!

Post by oridjidji »

mousstapha wrote:Da primjetio sam. Na androidu ipak nije tako jednostavno sve podesiti, pogotovo kada te neko tako gurne u vatru. Ja inace koristim Android studio, pa zato pitam kakvi problemi sa gradleom. Pretpostavljam da je u pitanju paket koji pokusavas ubaciti.

Za tebe je vjerovatno jednostavnije da koristis neki web SDK posto radis android aplikaciju za wordpress.
Ovo pokusavam da pretvorim u funkcionalnu aplikaciju koja ce mi vuci sa ove stranice poslovnisvijet.ba informacije preko feeda u aplikaciju, medjutim nesljaka najbolje...

koristim ovaj tutorijal
javatechig.com/video/json-feed-reader-in-android
Post Reply