Izračunavanje postotka?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

JThomas

#26 Re: Izračunavanje postotka?

Post by JThomas »

e hajd' u kapitalizmu pokušaj završiti ekonomski fakultet, ovako nešto ne znati i tražiti posao. znaš gdje ćeš i dokle ćeš? do javne kuhinje...

samo što smo mi od svega na ovom svijetu uzeli samo ono što nam se sviđa i samo prava, a zaboravili obaveze i odgovornosti, pa je diplomirani ekonomista koji ne zna izračunati procente "drugi i drugačiji"...
Last edited by JThomas on 12/07/2013 16:24, edited 1 time in total.
Smajic.smajo

#27 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Smajic.smajo »

apsidejzi wrote:
JThomas wrote:ako si završio ekonomski fakultet, a ne znaš izračunati postotke, to nije "drugi i drugačiji", nego "katastrofa".
Pa sta i ako je katastrofa? Ne postoje glupa i katastrofalna pitanja. Svakome moze omaci nesto, pogotovo ako si bombardovan sa masom nepotrebnih informacija kao sto sam ja bio bombardovan dok sam studirao ekonomiju. Sad tek vidim koliko je citav fakultet bio ubleha jer mi nikad niko nije objasnio sta radi jedan PM ili jedan AFM ili SM i sl....

Gomila novih termina na koje sam naletio u praksi a sve sam ih ko biva trebao znati jer sam zavrsio ekonomiju. Sve sto sam znao je blefirati u tom trenutku i ponavljati u sebi ove termine te cekati kacu se docepati googla i istraziti malo vise o isitma.

Uopste nije bitno da li nesto znas ili ne, bitno je koliko brzo mozes naci odgovor. Zivimo u dobu velikog protoka informacija i sad neko treba pamtiti i drzati u glavi budalastine. Klasicni ostaci socijalistickog nacina razmisljanja u kapitalistickom drustvu.
Bolan kako mozes zavrsiti ekonomiju a da ono ne znas? :lol:
Arteta

#28 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Arteta »

Smajic.smajo wrote:
apsidejzi wrote:
JThomas wrote:ako si završio ekonomski fakultet, a ne znaš izračunati postotke, to nije "drugi i drugačiji", nego "katastrofa".
Pa sta i ako je katastrofa? Ne postoje glupa i katastrofalna pitanja. Svakome moze omaci nesto, pogotovo ako si bombardovan sa masom nepotrebnih informacija kao sto sam ja bio bombardovan dok sam studirao ekonomiju. Sad tek vidim koliko je citav fakultet bio ubleha jer mi nikad niko nije objasnio sta radi jedan PM ili jedan AFM ili SM i sl....

Gomila novih termina na koje sam naletio u praksi a sve sam ih ko biva trebao znati jer sam zavrsio ekonomiju. Sve sto sam znao je blefirati u tom trenutku i ponavljati u sebi ove termine te cekati kacu se docepati googla i istraziti malo vise o isitma.

Uopste nije bitno da li nesto znas ili ne, bitno je koliko brzo mozes naci odgovor. Zivimo u dobu velikog protoka informacija i sad neko treba pamtiti i drzati u glavi budalastine. Klasicni ostaci socijalistickog nacina razmisljanja u kapitalistickom drustvu.
Bolan kako mozes zavrsiti ekonomiju a da ono ne znas? :lol:
Covjek ti je objasnio da se to i ne treba znati nego je bitnije znati to naci na googleu. :D
Smajic.smajo

#29 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Smajic.smajo »

:lol:
pa ja jos malo i 2+2 ce se guglati, protok informacija, kapitalizam, trebat ce nam internet da odemo po hljeb u granap, e svasta...
safran

#30 Re: Izračunavanje postotka?

Post by safran »

Ne znam brate ni što djecu pate u OŠ - naučiti ih čitati, pisati, bosanski, engleski, osnovne računske operacije i upotrebu gugleta. Kad malo bolje razmislim, ne treba ni čitanje i pisanje, ima pravo dobrih tutoriala na youtube.
JThomas

#31 Re: Izračunavanje postotka?

Post by JThomas »

il' što kaže, doktor nad tobom uzme tabiriti anatomiju na laptopu, ha ja, što će učiti napamet kad ima elektronski atlas anatomije u pdf formatu... :D
Smajic.smajo

#32 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Smajic.smajo »

obrukala se pa je pobrisala pitanje :D :lol:
mirzet87sa

#33 Re: Izračunavanje postotka?

Post by mirzet87sa »

Najsimpaticnije od svega je, sto neko, ko u prosjeku dnevno ostavi 50tak komentara, nema dana radnog iskustva, ne zna kako je to radit i zaradit, upisuje raznorazne fakultete koji finansiraju roditelji a on, vrsni znalac, obnavlja godinu za godinom sa pricom "tebra, ne voli me profesor" nadje nekoga da ismijava.
Postavljac teme, kuliraj isfrustrirane forumase koji dalje od interneta makli nisu. Sta god da te zanima, pitaj i ne stidi se. Nikad nije kasno ucit, pogotovo ne ako si mlad. Na internetu, pogotovo na ovom forumu, su ti svi rasni znalci, procitali literatura i literatura, cak ima par njih koji nazvase jednog od, ako ne i najuspjesnijeg, neurohirurga ublehom jer se kosilo njegovo misljenje sa njihovim.
Smajic.smajo

#34 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Smajic.smajo »

mirzet87sa wrote:Najsimpaticnije od svega je, sto neko, ko u prosjeku dnevno ostavi 50tak komentara, nema dana radnog iskustva, ne zna kako je to radit i zaradit, upisuje raznorazne fakultete koji finansiraju roditelji a on, vrsni znalac, obnavlja godinu za godinom sa pricom "tebra, ne voli me profesor" nadje nekoga da ismijava.
Postavljac teme, kuliraj isfrustrirane forumase koji dalje od interneta makli nisu. Sta god da te zanima, pitaj i ne stidi se. Nikad nije kasno ucit, pogotovo ne ako si mlad. Na internetu, pogotovo na ovom forumu, su ti svi rasni znalci, procitali literatura i literatura, cak ima par njih koji nazvase jednog od, ako ne i najuspjesnijeg, neurohirurga ublehom jer se kosilo njegovo misljenje sa njihovim.
ha? :? ti poznajes sve licno? Cuj ko god je osudio njeno ne znanje uradio je to s razlogom i usput dobro objasnio, ta tvoja prica je bezveze jer zapravo nista ne govoris...
Arteta

#35 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Arteta »

Mirzete, sta ti dodje postavljacica teme? :D

Da joj ti nisi predavao Matematiku pa sad je ovdje branis.
mirzet87sa

#36 Re: Izračunavanje postotka?

Post by mirzet87sa »

Smajic.smajo wrote:
ha? :? ti poznajes sve licno? Cuj ko god je osudio njeno ne znanje uradio je to s razlogom i usput dobro objasnio, ta tvoja prica je bezveze jer zapravo nista ne govoris...
E vidis, lolo kafanska, krenuo si nekoga da ismijavas, a gramaticki si nepismen. Hoces sad da ti se svi smijemo i pitamo te kako zavrsi osnovnu, o srednjoj da ne pricam.
Postavljac teme mi ne dodje nista, nisam predavao nikome nista. Jednostavno ne volim ljude koji nekoga hoce da osude i ismijavaju, a oni gori 30puta.
Arteta

#37 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Arteta »

mirzet87sa wrote:
Smajic.smajo wrote:
E vidis, lolo kafanska, krenuo si nekoga da ismijavas, a gramaticki si nepismen. Hoces sad da ti se svi smijemo i pitamo te kako zavrsi osnovnu, o srednjoj da ne pricam.
Postavljac teme mi ne dodje nista, nisam predavao nikome nista. Jednostavno ne volim ljude koji nekoga hoce da osude i ismijavaju, a oni gori 30puta.
Po cemu si to zakljucio?
Mozda i jesu, mozda jesam i ja, ali ne vidim na osnovu cega si ti zakljucio osim naravno ako si vidovit?
Smajic.smajo

#38 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Smajic.smajo »

mirzet87sa wrote:
Smajic.smajo wrote:
Sjoj lapsus sam napravio i gotovo odmah :lol: Jes, to je sad isto ko i ono gore... sjoj mirzete, mirzete. Sta i da sam gori na kraju? Evo ja nemam veze sa ekonomijom a opet znam ono. Hajd mi sad reci da li bi se prepustio hirurgu ili stomatologu a da znas da covjek ne zna osnove? Tipa gdje sestica i sta znam?
Jasta bi, pustio bi ga da te unakazi i jos bi okolo napadao svakog ko pokusa osuditi doktora... ma daj
mirzet87sa

#39 Re: Izračunavanje postotka?

Post by mirzet87sa »

Arteta wrote:
Po cemu si to zakljucio?
Mozda i jesu, mozda jesam i ja, ali ne vidim na osnovu cega si ti zakljucio osim naravno ako si vidovit?
Po postovima datih forumasa koji su, u vecini slucajeva, gramaticki nepismeni. U dalje detalje ne zelim da ulazim, jer cemo otici u debeli off.
Smajic.smajo wrote:
Sjoj lapsus sam napravio i gotovo odmah :lol: Jes, to je sad isto ko i ono gore... sjoj mirzete, mirzete. Sta i da sam gori na kraju? Evo ja nemam veze sa ekonomijom a opet znam ono. Hajd mi sad reci da li bi se prepustio hirurgu ili stomatologu a da znas da covjek ne zna osnove? Tipa gdje sestica i sta znam?
Jasta bi, pustio bi ga da te unakazi i jos bi okolo napadao svakog ko pokusa osuditi doktora... ma daj
Lapsus? Pa ne znas ni znakove interpunkcije koristit gdje treba i kako treba. Opet lupas, a ne znas. Prosle godine imao operaciju glave/mozga. Obilno krvarenje, aneurizma pukla. Operisao me doktor, za kojeg sam, prvi put cuo NAKON operacije. Nit sam ga birao, nit sam trazio na uvid diplomu o zavrsenom skolovanju i ocjene iz testova. Na kraju krajeva, poredjene ti je van tako. Jel isto bit prodavac i hirurg? :lol: :lol:
Last edited by mirzet87sa on 12/07/2013 16:54, edited 2 times in total.
Arteta

#40 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Arteta »

mirzet87sa wrote:
Arteta wrote:
Po cemu si to zakljucio?
Po postovima datih forumasa, koji su, u vecini slucajeva, gramaticki nepismeni. U dalje detalje ne zelim da ulazim, jer cemo otici u debeli off.
Ukoliko su profesori bosanskog jezika, neka ih je sramota.
Smajic.smajo

#41 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Smajic.smajo »

Nisam profesor, daleko sam od profesora bosanskog i napravio sam gresku u tipkanju, ono sto je ona postavila nikako nije greska u tipkanju. :lol:
I stid me je, eto jel ok mirzete? :D
mirzet87sa

#42 Re: Izračunavanje postotka?

Post by mirzet87sa »

Smajic.smajo wrote:Nisam profesor, daleko sam od profesora bosanskog i napravio sam gresku u tipkanju, ono sto je ona postavila nikako nije greska u tipkanju. :lol:
Role, u redu je. Reci mi, bil radio u kovnici za dnevnicu, treba nam radnika. Za kancelarije nisi, cesto mi pravis greske u tipkanju.
Razmisli o ovome dobro, ozbiljan sam.
lajk

#43 Re: Izračunavanje postotka?

Post by lajk »

Ja Mirzeta jest se uspušio :-) zavrsiti ekonomiju i ovo ne znati jednostavno dovodi do pitanja kako dati postavljac teme uopste zavrsi fakultet i ovo ne zna :wink:
Arteta

#44 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Arteta »

mirzet87sa wrote:
Smajic.smajo wrote:Nisam profesor, daleko sam od profesora bosanskog i napravio sam gresku u tipkanju, ono sto je ona postavila nikako nije greska u tipkanju. :lol:
Role, u redu je. Reci mi, bil radio u kovnici za dnevnicu, treba nam radnika. Za kancelarije nisi, cesto mi pravis greske u tipkanju.
Razmisli o ovome dobro, ozbiljan sam.
Ti ne grijesis?

Inace, ovo nije tema o jeziku nego o ekonomiji.
mirzet87sa

#45 Re: Izračunavanje postotka?

Post by mirzet87sa »

Arteta wrote: Ti ne grijesis?
A gdje sam ja to naveo da ne grijesim ? Da podebljam, u nadi da ces ovaj put procitat, ne volim osobe koje ismijavaju, omalozavaju, ponizavaju drugog u cilju da oni ispadnu cool il sta vec hoce. Da li je to nacin hranjenja licne satisfakcije ili ? Nisam upucen, mozes li mi opisat taj osjecaj ? Pa posteniji je ispao postavljac teme, jednostavno ne zna i sta sad ne smije pitat da mu se objasni, da nauci? Rade samnom 2 momka koja su zavrsila masinski fakultet, tacnije inzinjeri masinstva. Blage veze o cnc programiranju nemaju, pa opet poslije radnog vremena sjedimo zajedno i pokazujem im. Burgiju na radilici ne zna zamjeniti, jel to razlog da ismijavam njega i njegovu skolu ? A siguran sam, da se bas ovo i uci na masinskom fakultetu, jer sam ga i sam zavrsio.
Interesantno je kako se medjusobno branite, online prijatelji. Ha neko sa strane dodje, nesta ne zna, ko vukovi u coporu napadate.
Upravo, ovo nije tema o gramatici nego ekonomiji, stoga ne vidim razlog za ismijavanje.
Arteta

#46 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Arteta »

mirzet87sa wrote:
Arteta wrote: Ti ne grijesis?
A gdje sam ja to naveo da ne grijesim ? Da podebljam, u nadi da ces ovaj put procitat, ne volim osobe koje ismijavaju, omalozavaju, ponizavaju drugog u cilju da oni ispadnu cool il sta vec hoce. Da li je to nacin hranjenja licne satisfakcije ili ? Nisam upucen, mozes li mi opisat taj osjecaj ? Pa posteniji je ispao postavljac teme, jednostavno ne zna i sta sad ne smije pitat da mu se objasni, da nauci? Rade samnom 2 momka koja su zavrsila masinski fakultet, tacnije inzinjeri masinstva. Blage veze o cnc programiranju nemaju, pa opet poslije radnog vremena sjedimo zajedno i pokazujem im. Burgiju na radilici ne zna zamjeniti, jel to razlog da ismijavam njega i njegovu skolu ? A siguran sam, da se bas ovo i uci na masinskom fakultetu, jer sam ga i sam zavrsio.
Interesantno je kako se medjusobno branite, online prijatelji. Ha neko sa strane dodje, nesta ne zna, ko vukovi u coporu napadate.
Upravo, ovo nije tema o gramatici nego ekonomiji, stoga ne vidim razlog za ismijavanje.
Ljudi bar imaju osnova da nekog ismiajvaju.
Jedan je naveo i primjer zasto nekog treba ismijavati.

Ali ti si ovdje dosao i poceo napadati ljude kako ne rade nista, a nemas nikakvog osnova da ih napadas.
Ne znam na osnovu cega si to zakljucio i evo sad si kao i svaki trolcina koji se pojavi na forumu u daljoj raspravi poceo pricati kako si ti maher kako si poducavao neke, ovo ono.
mirzet87sa

#47 Re: Izračunavanje postotka?

Post by mirzet87sa »

Arteta wrote:
Ljudi bar imaju osnova da nekog ismiajvaju.
Jedan je naveo i primjer zasto nekog treba ismijavati.

Ali ti si ovdje dosao i poceo napadati ljude kako ne rade nista, a nemas nikakvog osnova da ih napadas.
Ne znam na osnovu cega si to zakljucio i evo sad si kao i svaki trolcina koji se pojavi na forumu u daljoj raspravi poceo pricati kako si ti maher kako si poducavao neke, ovo ono.
Bujrum maheru i za tebe vazi kao i za kafansku lolu. Javite se na pp, ponedeljak u 6 idemo radit. Da vidimo vase znanje.
Ja ti na danasnjem vaktu nudim da radis, ti razmisli dobro.
Nazivas mene trolcinom, a po cijeli dan si na forumu u nadi da ces nekog ismijavati. :lol:
I da, ljudi imaju osnova da ismijavaju i tebe i kafansku lolu, jer vam je gramatika ravna nuli. Upotreba interpunkcijskih znakova je na nivou djecaka iz osnovne skole.
Evo vam jedna pametna,
Bolje sutit i bit smatran budalom ( u tvom slucaju pametnim ) nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju ;-)
I cuj, ja dosao napadat ljude kako ne rade nista, a nemam nikakvog osnova. Pa sta vi radite, ispisali 2 stranice ismijavanja, omalozavanja, ponizavanja bez povoda :lol: E moj sine, lakse metar u neku stvar nego cenat u glavu.
Btw, tvoj quote
"evo sad si kao i svaki trolcina koji se pojavi na forumu"
Glasovne promjene su, vidim, strana stvar za tebe :)
Arteta

#48 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Arteta »

Sta ti radis citav dan na forumu kada si tako pun posla?
Zasto ti grijesis u pisanju i zasto koristis neke rijeci kojih nema u nasem jeziku kada si tako pametan?
Zasto ti nisi dao nikakav odgovor na temu, nego si samo dosao napadati?
Last edited by Arteta on 12/07/2013 17:34, edited 1 time in total.
Nokija

#49 Re: Izračunavanje postotka?

Post by Nokija »

A sta je to bilo na temi? Osim kolektivnog pljuvanja?

Vidim spominje se ekonomija. Ne znam da li vam je poznato da vecina novih "diplomiranih" ekonomista ne vlada elementarnim znanjem Excela. A veliki broj misli da su marketing i reklama jedno te isto. A cesto ne znaju nabrojati niti jednog zivog nobelovca iz oblasti ekonomije.
mirzet87sa

#50 Re: Izračunavanje postotka?

Post by mirzet87sa »

Arteta wrote:Sta ti radis citav dan na forumu kada si tako pun posla?
Zasto ti grijesis u pisanju i zasto koristis neke rijeci kojih nema u nasem jeziku kada si tako pametan?
Jajaro, prosiri vokabular, nije sramota. Vise materijala ima ovdje za ismijavanja tebe i kafanske lole, nego za autora teme.
Nego, reci mi, gore sam naveo glasovne promjene, a posto si ti rasni znalac svega i svacega, koja je ono glasovna promjena ? :lol: Pa ni google ti nece pomoci, a uci se u osnovnoj skoli 8-)
Nokija wrote:A sta je to bilo na temi? Osim kolektivnog pljuvanja?

Vidim spominje se ekonomija. Ne znam da li vam je poznato da vecina novih "diplomiranih" ekonomista ne vlada elementarnim znanjem Excela. A veliki broj misli da su marketing i reklama jedno te isto. A cesto ne znaju nabrojati niti jednog zivog nobelovca iz oblasti ekonomije.
Ma postavilo se pitanje kako se racunaju procenti, da sad ne pisem u detalje. Frustrirani forumasi jedva docekali sa ismijavanjem i komentarima "ubi se ako to ne znas" "kako ti zavrsi fakultet" itd itd itd..
Locked