Umalo popisivac wrote:sanjin_1 wrote:Dozer wrote:Usput receno, Srbi su radili iste stvari vezano za preseljavanje stanovnistva iz Vogosce, Ilijasa, Ilidze... Ko nije zelio milom, isao je silom.
Džaba ti je to pričati. Pored toliko materijalnih dokaza i televizijskih priloga, oni će i dalje prdit o "zločinačkoj Harmiji koja ih je etnički očistila"...ali ne treba im dozvoliti da šire takvu demagogiju i svaku nihovu odvalu ove vrste treba demantovati relavantnim dokazima. Bar tih dokaza ima u izobilju i svakom su dostupni.
Međutim, ovdje se ne radi o neznanju. Naime, ovdje se radi o svjesnom dezinformisanju vlastite javnosti. Utjerivanje psihoze straha od drugog i drugačijeg, veoma je moćno oružje u održavanju napetosti koja donosi siguran politički profit. Sve je to politički de ja vue. Zato ih ja i "prcam" svojim "nacionalizmom" (namjerno navodnici) i to do te mjere da postane degutantno i njima samima a to je sve za njihovo vlastito dobro. Valjda nekad skontaju da svaka batina ima dva kraja.
Ljudi su ubijeni, to je cinjenica. Pogledaj kuce ljudi, Hrvata po Trusini, Grabovici... Nije to ucinio HVO. To je cinjenica. Da ih je HVO premjestao o tome se da kao i o razlozima, ali opet, ja ne pricam o tome.
Demagogiju ti i sl. tebi sirite. Pravite se blesavi pored mrtvih ljudi i srusenih kuca tih ljudi, i onda tako degutantno sve svaljujete na HVO i Hrvate, prakticki se ljudi sami ubijali po srednjoj Bosni. Pa tako cujemo "argumente" " pa mom komsiji nije nista bilo, kako to", mislim smijesno.
Ja znam da se mi necemo sloziti ni oko banalnih stvari, zato mi se ne da vise ni pisati na ovakvim bezumnim temama jer jednostavno to nikud ne vodi, a ne zbog tvojih "argumenata" i tvoga "prcanja". Lako se uvjeriti da je jedna osoba u pravu i ovdje jako tesko ide uvjeriti nekog da to mozda i nije tako. Zapravo, ovo sto ti radis je trolanje, ne "prcanje" jer je tema nesto sasvim deseto.
Hrvati su se odrzali na teritoriju pod kontrolom HVO-a, tamo gdje je dosla "spasilacaka" Armija malo je sta ostalo od Hrvata.
Cinjenica je da je Delic kao osudjeni ratni zlocinaca sahranjen uz najvise drzavne i vojne pocasti. Cinjenica. Npr. na Sa -xu nema clanak o njemu kao "ratnom zlocincu" al kad je Kordic u pitanju svaka druga je "ratni zlocinac". I je, osudjen je, al se vidi sva dvolicnost i vasa "briga" te vasa igra na samo tom primjeru. Al vama je glavna tema HVO i kako je eto premjestao Hrvate, a sto zlocinci poput Mlace setkaju i dana danas zaboi vas krasna kita. Puj. Zato ce HVO uz HV za mene uvijek biti jedina vojska koja je tu bila da brine za Hrvate BiH.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ljudi su ubijeni, to je cinjenica. Pogledaj kuce ljudi, Hrvata po Trusini, Grabovici... Nije to ucinio HVO. To je cinjenica. Da ih je HVO premjestao o tome se da kao i o razlozima, ali opet, ja ne pricam o tome.
Ama to i jeste učino HVO jer ti tako piše u presudi Haškog tribunala Hrvatskom vojno političkom rukovodstvu. Nije moj problem što tu činjenice ne želiš prihvatiti...ukratko jebe me se hoćeš li ti to prihvatiti ili ne. Bitno je da sve napredne civilizacije i moderna društava prihvataju presude tog suda.
Demagogiju ti i sl. tebi sirite. Pravite se blesavi pored mrtvih ljudi i srusenih kuca tih ljudi, i onda tako degutantno sve svaljujete na HVO i Hrvate, prakticki se ljudi sami ubijali po srednjoj Bosni. Pa tako cujemo "argumente" " pa mom komsiji nije nista bilo, kako to", mislim smijesno.
Ovdje se jedino ti praviš blesav odbijajući prihvatiti činjenicu koja jasno stoji u presudi za Udruženi Zločinački Poduhvat. Evo ti je opet:
Niko ovdje ništa ne "svaljuje"..ta nismo djeca u prvom osnovne. Ovdje se jasno poziva na presudu Tribunala za ratni zločin.
Ja znam da se mi necemo sloziti ni oko banalnih stvari, zato mi se ne da vise ni pisati na ovakvim bezumnim temama jer jednostavno to nikud ne vodi, a ne zbog tvojih "argumenata" i tvoga "prcanja".
U tome i jeste poenta koju ti i takvi kao ti ne želite prihvatiti. Ne trebaš se slagati sa mojim stavom. Ali složi se sa presudama Haškog tribunala. Jer ja samo iznosim njihove presude. Dakle, ti jednostavno nemaš bilo kakav argumenat kojim možeš osporiti ove presude. I onda nastaje vađenje glupavom relativizacijom kojom se pokušava izjednačiti Udruženi Zločinački Poduhvat sproveden od strane jedne države sa idiotskim i zločinačkim ponašenjem nekakvog kretena? Neće da more roćko.
Lako se uvjeriti da je jedna osoba u pravu i ovdje jako tesko ide uvjeriti nekog da to mozda i nije tako. Zapravo, ovo sto ti radis je trolanje, ne "prcanje" jer je tema nesto sasvim deseto.
Super objasni onda Haškim sudijama da su "trolovi"...mislim fakat vam se pisanje pretvara u lakrdiju neviđenih razmjera...
Hrvati su se odrzali na teritoriju pod kontrolom HVO-a, tamo gdje je dosla "spasilacaka" Armija malo je sta ostalo od Hrvata.
Haj ne rise mali...gdje su to Tuzlanski Hrvati?
Cinjenica je da je Delic kao osudjeni ratni zlocinaca sahranjen uz najvise drzavne i vojne pocasti. Cinjenica. Npr. na Sa -xu nema clanak o njemu kao "ratnom zlocincu" al kad je Kordic u pitanju svaka druga je "ratni zlocinac".
Eto vidiš...ovo je ta relativizacija koju vam svako iole normalan nabije na nos. Prvo si rekao da je
Haliloviću presduđeno tako što je oslobođen (fakat kolika je ovo glupost pokušati napisati..ali tvoj cilj je bio napisati ono "Haliloviću je presuđeno" implicirajući da je uradio nešto zlo i kriminalno. Nada ti je bila da neće niko primijetiti onaj dio u kome piše da je oslobođen a da će ostati zaljepljena etiketa "presuđeno"... Kad sam te uhvatio u u provali sad se vadiš na Delića. Dobro, nema problema. Po kojoj tačci optužnice je Rasim Delić osuđen? Izvoli.
mislim da ćeš nakon ovog morati praviti novi nalog na klix-u.
I je, osudjen je, al se vidi sva dvolicnost i vasa "briga" te vasa igra na samo tom primjeru. Al vama je glavna tema HVO i kako je eto premjestao Hrvate, a sto zlocinci poput Mlace setkaju i dana danas zaboi vas krasna kita. Puj. Zato ce HVO uz HV za mene uvijek biti jedina vojska koja je tu bila da brine za Hrvate BiH.
Tvoja dvoličnost se vidi u svemu što napišeš. HVO jeste etnički čistio Hrvate. Nije to moja stavka već presuda Haškog Tribunala...evo ti je opet da je nebi slučajno zaboravio.
Veliš Mlaćo zločinac? Da li je ikada bila podignuta optužnica protiv njeg ? Opet izvoli ? Čekam
Neka tebi HVO-a..tvoj izbor...samo kad ti dođu u Grude i kažu da moraš u Knin a ako nećeš dobit ćeš metak u glavu, nemoj onda kukat kako te "zle balije progone"...